Αναζήτηση βοήθειας για ρύθμιση ενισχυτή

lazgr

Senior Member
28 March 2008
313
Λοιπόν παιδιά, δεν ξέρω τι γίνεται αλλά ή εγώ είμαι πολύ απαιτητικός, ή δεν έχω καταφέρει ακόμη να κάνω τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις στο σύστημά μου. Για να αποκλήσω την τελευταία περίπτωση, θα ήθελα αν κάποιος βρίσκεται κοντά στην Βέροια, να έρθει για κανένα φραπέ να ρίξει και καμμιά ματιά στο σύστημα. Έχω τον LX70 και τα ΜΤ30. Πάντως δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου ότι άμα πάρω το σετ των πέντε ηχείων Β&W σειρά 6ΧΧ, θα έχω πολλαπλάσια καλύτερο ήχο, σε σημείο το SUB να είναι και πολυτέλεια περισσότερο και όχι απαραίτητο. Καλά καλά, είμαι άσχετος το ξέρω αλλά παραμιλάω κι εγώ τι να κάνω, 3700 ευρώ έδωσα.

Περίμενα ο ήχος του συστήματος να είναι πολλαπλάσια καλύτερος, ιδιαίτερα στις χαμηλές συχνότητες. Έκανα διάφορες δοκιμές αλλά δεν ικανοποιήθηκα με τον ήχο. Έχω ακούσει πολύ φθηνότερα συστήματα και ήταν για μένα το λιγότερο το ίδιο καλά. Ο χώρος φταίει? Οι ρυθμίσεις του ενισχυτή? Μπορεί απλώς αυτό που θέλω να μην μπορεί να το αποδώσει το σετάκι. Αν η διαφορά στον ήχο από κάποια φθηνά σετάκια που άκουσα είναι τόσο αμελητέα, τότε τζάμπα τα λεφτά. Εγώ περίμενα διαφορά στον ήχο ανάλογη των χρημάτων. Αν δίνεις διπλάσια λεφτά για απλώς καλύτερη ποιότητα υλικών και μια πολύ μικρή (σχεδόν αμελητέα) διαφορά στον ήχο, τότε τζάμπα τα λεφτά. Εμένα με ενδιαφέρει ο ήχος, όχι αν έχει χρυσούς διακόπτες και διαμαντένια διακόσμηση.

Εχε υπόψην σου οτι ο χώρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο , για να μην πω πρωταρχικό. Εαν ο χώρος σου είναι προβληματικός οτι σετ και να βάλεις μέσα δεν θα παίζει καλά.Αν ας πούμε εχει ακυρώσεις σε κάποιες συχνότητες και συμβολές σε μερικές άλλες , τότε θέλεις μελέτη με μηχανήματα απο επαγγελματία του χώρου για να τον συνεφέρεις.

Τώρα που μου είπες ότι ο χώρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, θα την ψάξω την δουλειά παραπάνω.

Μπορεί να μεταφέρω το σύστημα σε άλλο χώρο να δω αν έχει διαφορά.

thx!!! :smile:

Για τις χαμηλές συχνότητες που ανέφερες πάιζει πολύ μεγάλο ρόλο η θέση του subwoofer στον χώρο. Δοκίμασε διάφορες θέσεις και αν γίνεται τοποθέτησε το κάπου κοντά στην θέση ακρόασης. Ακόμα, στις χαμηλές συχνότητες παίζουν σημαντικό ρόλο και τα υλικά του δωματίου. Άν για παράδειγμα έχεις ξύλινο πάτωμα τότε το μπάσο βελτιώνεται αισθητά.

Για τις χαμηλές συχνότητες που ανέφερες πάιζει πολύ μεγάλο ρόλο η θέση του subwoofer στον χώρο. Δοκίμασε διάφορες θέσεις και αν γίνεται τοποθέτησε το κάπου κοντά στην θέση ακρόασης. Ακόμα, στις χαμηλές συχνότητες παίζουν σημαντικό ρόλο και τα υλικά του δωματίου. Άν για παράδειγμα έχεις ξύλινο πάτωμα τότε το μπάσο βελτιώνεται αισθητά.

Δεν βελτιώνεται ακριβώς , συνήθως γίνεται πιο μπουμπουνητό , λόγω του οτι ο χώρος κάτω απο το πάτωμα λειτουργεί ως δεύτερο αντηχείο με αποτέλεσμα να βγάινει ενα βουητό , που το μόνο που κάνει είναι να (λερώνει το μπάσο).

Εξαρτάται πως είναι δομημένο το παρκέ σου. Αν έχει κενό κάτω από το ξύλο τότε ναι έτσι ακούγεται. Αλλιώς αν είναι πιο συμπαγές, τότε το ξύλο μεταφέρει καλύτερα στον χώρο το μπάσο από ότι το τσιμέντο. Γενικά τα υλικά του χώρου παίζουν μεγάλο ρόλο.

ΔΕΝ υπάρχει παρκε χωρίς καδρόνια και κενό απο κάτω. Δεν γίνεται,που θα στερεωθούν τα κομμάτια του παρκε? .Το ζητούμενο δεν ε'ιναι να μεταφέρει το πάτωμα τις χαμηλές συχνότητες αλλά το κύριο μέσο μεταφοράς που είναι ο αέρας. απο κει και πέρα οτιδήποτε άλλο κάνει ζημιά. ΑΥΤΑ.

Ναι ρε φίλε αλλά υπάρχει παρκέ και παρκέ. Εγώ μιλάω και από δική μου εμπειρία, σε σπίτι με παρκέ και με ένα όχι ιδιαίτερα δυνατό subwoofer το μπάσο γεμίζει ωραία όλο το δωμάτιο χωρίς μπουκώματα και παράσιτα. Σε άλλο σπίτι για να επιτύχω αντίστοιχο αποτέλεσμα χρειάστηκα subwoofer θηρίο. Μην είσαι τόσο απόλυτος..

Ναι παρκέ και παρκέ όπως και χώροι και χώροι . Η φυσική όμως και οι νόμοι της δεν αλλάζουν όσο και να λέμε εμείς για τα παρκέ κλπ. Τέλος.

Συμφωνώ αλλά εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι άλλαξε κανένας νόμος της φύσης. Αυτό που λέω είναι ότι ο γύρω χώρος και τα υλικά επηρεάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά τον ήχο. Τώρα αν εσένα σου αρέσει να αντιλέγεις για να αντιλέγεις πρόβλημά σου. Τέλος!