Αναζήτηση Classe Remote Control και εντοπισμός κλώνου (αντιγράφου)

Μετά από πολύ-πολύ καιρό, καλησπέρα στο φόρουμ.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο χώρος στον οποίο είχα στήσει το σύστημά μου, είχε παντελώς απενεργοποιηθεί (και απαξιωθεί) γιατί η ζωή έβαλε άλλες προτεραιότητες. Βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του ημιωρόφου του κτηρίου, που είναι και το σπίτι μου, ενώ το πίσω μέρος, που αρχικά ήταν αποθηκευτικός χώρος, έχει μετατραπεί σε ένα διαμέρισμα, στο οποίο έμεινε η οικογένεια της κόρης μου, μέχρι η κορούλα της (και εγγονή μου) να πάει στο νηπιαγωγείο. Έκτοτε, μετακόμισε σε δικό της σπίτι και ο χώρος παρέμεινε αδρανής για τουλάχιστον 5 χρόνια. Αν μάλιστα, σ' αυτά προσθέσεις και τα άλλα 5 της διαμονής της οικογένειας της κόρης μου, το σύνολο μας κάνει μια γεμάτη δεκαετία (και βάλε). Ο χώρος του διαμερίσματος ανακαινίστηκε πρόσφατα και πρόκειται να τεθεί σε χρήση. Ο μπροστινός χώρος, που έχει το σύστημα, διαχωρίστηκε μόνιμα από τον πίσω χώρο του διαμερίσματος και ευελπιστώ να μπορέσω, μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, να τον ξαναχρησιμοποιήσω, μαζί με το σύστημα, φυσικά.

Μέσα σ' αυτόν τον χώρο, σχετικά προστατευμένα, παρέμειναν τα μηχανήματα του συστήματος, αλλά πλήρως ανενεργά.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο προενισχυτής της Classe, το μοντέλο CP-50 (σε μαύρο χρώμα), του οποίου το τηλεχειριστήριο (μπορεί να) είναι σε μη λειτουργική κατάσταση. Το "μπορεί να" είναι κάπως αυθαίρετη εκτίμηση, γιατί το άνοιξα, βρήκα τις μπαταρίες με ελαφρά διαρροή υγρών, αλλά δεν το έχω ακόμα ελέγξει.

Ωστόσο, και επειδή η παροιμία με τα παιδιά του Ζεβεδαίου εμπεριέχει κάποιο είδος σοφίας (όπως άλλωστε όλες οι λαϊκές παροιμίες), μετά την ανακάλυψη της κατάστασης του τηλεχειριστηρίου, έσπευσα να ψάξω για αντικαταστάτη του. Δεν είχα φυσικά ελπίδες να εντοπίσω γνήσιο τηλεχειριστήριο (το οποίο, αν υπήρχε, θα ήταν πανάκριβο), αλλά έψαξα για κάποιον κλώνο.

Εντόπισα αυτό.

Το "μαγαζί" βρίσκεται στην Τσεχία και αυτοδιαφημίζεται ως η καλύτερη πηγή τηλεχειριστηρίων, γνήσιων ή κλώνων. Το εν λόγω τηλεχειριστήριο τιμάται μόνο 15μιση ευρώ.

Αναρωτιέμαι:
- Κατά πόσον το εν λόγω "μαγαζί" είναι αξιόπιστο και αν μπορεί κανένας να παραγγείλει από αυτό με ασφάλεια, τόσο για τα χρήματα που θα δώσει, όσο και για τη συνολική διαχείριση της συναλλαγής.
- Κατά πόσον ισχύει η περιγραφή του τηλεχειριστηρίου και φυσικά η πλήρης συμβατότητά του με τον προενισχυτή της Classe.

Όποιος έχει γνώση ή γνώμη για τα συγκεκριμένα, είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ.

στο trust εχει καλη βαθμολογια σε 2,100 reviews
αξιοπιστο μοιαζει , το ποσο ειναι μικρο, δεν ειναι πυρηνικη φυαικη να αντιγραψεις ενα τηλεκοντρολ υπερυθρων
εγω θα προχωραγα εαν θες κανε αγορα paypal για μεγαλυτερη ασφαλεια
απλα δεν θα μοιαζει με το ιδιο κ θα ναι μια φτηνη πλαστικουρα αλλα λογικα την δουλεια του θα την κανει

Last edited:
στο trust εχει καλη βαθμολογια σε 2,100 reviews
αξιοπιστο μοιαζει , το ποσο ειναι μικρο, δεν ειναι πυρηνικη φυαικη να αντιγραψεις ενα τηλεκοντρολ υπερυθρων
εγω θα προχωραγα εαν θες κανε αγορα paypal για μεγαλυτερη ασφαλεια
απλα δεν θα μοιαζει με το ιδιο κ θα ναι μια φτηνη πλαστικουρα αλλα λογικα την δουλεια του θα την κανει
Ευχαριστώ πολύ. Σημαντική η πληροφόρηση. Την παίρνω σοβαρά υπόψιν. Καλή συνέχεια.

• Like
Reactions: FINIX
Μετά από πολύ-πολύ καιρό, καλησπέρα στο φόρουμ.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο χώρος στον οποίο είχα στήσει το σύστημά μου, είχε παντελώς απενεργοποιηθεί (και απαξιωθεί) γιατί η ζωή έβαλε άλλες προτεραιότητες. Βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του ημιωρόφου του κτηρίου, που είναι και το σπίτι μου, ενώ το πίσω μέρος, που αρχικά ήταν αποθηκευτικός χώρος, έχει μετατραπεί σε ένα διαμέρισμα, στο οποίο έμεινε η οικογένεια της κόρης μου, μέχρι η κορούλα της (και εγγονή μου) να πάει στο νηπιαγωγείο. Έκτοτε, μετακόμισε σε δικό της σπίτι και ο χώρος παρέμεινε αδρανής για τουλάχιστον 5 χρόνια. Αν μάλιστα, σ' αυτά προσθέσεις και τα άλλα 5 της διαμονής της οικογένειας της κόρης μου, το σύνολο μας κάνει μια γεμάτη δεκαετία (και βάλε). Ο χώρος του διαμερίσματος ανακαινίστηκε πρόσφατα και πρόκειται να τεθεί σε χρήση. Ο μπροστινός χώρος, που έχει το σύστημα, διαχωρίστηκε μόνιμα από τον πίσω χώρο του διαμερίσματος και ευελπιστώ να μπορέσω, μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, να τον ξαναχρησιμοποιήσω, μαζί με το σύστημα, φυσικά.

Μέσα σ' αυτόν τον χώρο, σχετικά προστατευμένα, παρέμειναν τα μηχανήματα του συστήματος, αλλά πλήρως ανενεργά.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο προενισχυτής της Classe, το μοντέλο CP-50 (σε μαύρο χρώμα), του οποίου το τηλεχειριστήριο (μπορεί να) είναι σε μη λειτουργική κατάσταση. Το "μπορεί να" είναι κάπως αυθαίρετη εκτίμηση, γιατί το άνοιξα, βρήκα τις μπαταρίες με ελαφρά διαρροή υγρών, αλλά δεν το έχω ακόμα ελέγξει.

Ωστόσο, και επειδή η παροιμία με τα παιδιά του Ζεβεδαίου εμπεριέχει κάποιο είδος σοφίας (όπως άλλωστε όλες οι λαϊκές παροιμίες), μετά την ανακάλυψη της κατάστασης του τηλεχειριστηρίου, έσπευσα να ψάξω για αντικαταστάτη του. Δεν είχα φυσικά ελπίδες να εντοπίσω γνήσιο τηλεχειριστήριο (το οποίο, αν υπήρχε, θα ήταν πανάκριβο), αλλά έψαξα για κάποιον κλώνο.

Εντόπισα αυτό.

Το "μαγαζί" βρίσκεται στην Τσεχία και αυτοδιαφημίζεται ως η καλύτερη πηγή τηλεχειριστηρίων, γνήσιων ή κλώνων. Το εν λόγω τηλεχειριστήριο τιμάται μόνο 15μιση ευρώ.

Αναρωτιέμαι:
- Κατά πόσον το εν λόγω "μαγαζί" είναι αξιόπιστο και αν μπορεί κανένας να παραγγείλει από αυτό με ασφάλεια, τόσο για τα χρήματα που θα δώσει, όσο και για τη συνολική διαχείριση της συναλλαγής.
- Κατά πόσον ισχύει η περιγραφή του τηλεχειριστηρίου και φυσικά η πλήρης συμβατότητά του με τον προενισχυτή της Classe.

Όποιος έχει γνώση ή γνώμη για τα συγκεκριμένα, είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ.
Πάρε τον κλώνο και μετά παράγγειλε αυτό https://www.aliexpress.com/item/100....order_list.order_list_main.16.e5c31802uU1d5z
Μπορείς να το προγραμματίσεις να κάνει τις λειτουργίες που θες. Το έχω πάρει για τον προενισχυτή μου και είναι καταπληκτικό σαν ποιότητα κατασκευής-μασίφ αλουμίνιο!! (η Classe και η Audio Research θα το πούλαγαν 300 ευρώ!!). Φαντάζομαι εκείνο που ενδιαφέρει κυρίως σε ένα remote control προενισχυτή είναι το volume control και το mute.

Έχει τα πάντα ! Μέχρι και Densen τηλεχειρηστήριο τσεκαρισμένο!

Έχει τα πάντα ! Μέχρι και Densen τηλεχειρηστήριο τσεκαρισμένο!
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον-στα χαρτιά τουλάχιστον- ειδικά για όσους έχουμε παλιές συσκευές.
Πόσο, από που και πώς το αγοράζουμε;

Κόστος μέχρι 15ε εξαρτάται από το μαγαζί.Σε όλα τα ηλεκτρονικά και στο διαδίκτυο.
Επίσης εάν κάτι δεν υπάρχει στα data τηw superior -electronics επικοινωνήστε μαζί τους με email και θα σας εξυπηρετήσουν!

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
@Παναγιώτης Μελάς , μήπως να δοκίμαζες πρώτα αυτό που έχεις;

Είναι αρκετά πιθανό να μην έχει πάθει ζημιά.
Δεν αντιλέγω.

Όπως σημείωσα στην αρχή, δεν το έχω ακόμα δοκιμάσει. Με μια γρήγορη ματιά στο εσωτερικό του, διαπιστώνω ότι στις επαφές + και - των μπαταριών υπάρχει μια μικρή, πιστεύω διαχειρίσιμη όμως, διάβρωση με ελάχιστα κατακαθισμένα υπολείμματα από τη διαρροή των υγρών των μπαταριών (αλκαλικές ήταν), που με ένα προσεκτικό καθάρισμα πρέπει να μπορούν να φύγουν. Το υπόλοιπο του εσωτερικού φαίνεται άθικτο.

Απλά, θα μπορώ να κάνω τη δοκιμή μετά από μερικές μέρες, όταν θα απαλλαγώ από το άγχος να παραδώσω τον χώρο του διαμερίσματος, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ημιωρόφου, στον χρήστη, που με πιέζει να ολοκληρώσω τις εργασίες ανακαίνισης για να τον παραλάβει.

Τη συζήτηση την άνοιξα για να πάρω πληροφορίες για το "μαγαζί" που διαθέτει των κλώνο (και φυσικά για οποιαδήποτε παρόμοια λύση), σε περίπτωση που δεν θα λειτουργήσει το γνήσιο τηλεχειριστήριο, και μόνο τότε.

Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια συζήτηση και οι πληροφορίες που εντάσσονται σε αυτήν, μπορεί να είναι χρήσιμη και στο μέλλον.

Ευχαριστώ και πάλι.