Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: αναζητηση dac !
Διαβασε κατ αρχην το ποστ 84 (δικο σου). Μιλας προσβλητικα και εριστικα φωτογραφιζοντας ξεκαθαρα μελος του φορουμ. Η ουσια του κειμενου ενδεχομενως ειναι σωστη, ο τροπος ομως απαραδεκτος. Εαν ησουν απλο μελος καποιος θα βρισκοταν να σου εβγαζε καρτα.
Στο ποστ 94 (παλι δικο σου) αναφερεσαι σε διαφορες μεταξυ mp3 και HD. Προσωπικες αποψεις εκφραζεις, οποτε και να εχει καποιος διαφορετικη αποψη (και ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν αρκετοι) μεγεια του με χαρα του. Ομως το να καταληγεις σε συμπερασμα οτι το παιχνιδι ειναι στημενο ακουγεται καπως βαρυ. Και φυσικα αυτοι που βγαζουν χρηματα απ αυτο (επαγγελματιες του χωρου) συνεπαγεται ψιλοαπατεωνες εως χονδροαπατεωνες. Η εκφραση ακουγεται βαρυτερη απο super moderator.
Στο ποστ 100 (Θεμη) και πιο συγκεκριμενα στην φραση [FONT="]"ψάχνουμε με το χωνί να ακούσουμε διαφορές και ως και τα 128άρια mp3 ακούγονται άψογα[/FONT]" φαινεται ξεκαθαρα οτι ο ανθρωπος δεν κατανοησε αυτο που εγραψες. Απο εκει ξεκιναει η παρεξηγηση.
Προσεξε ομως πως ξεκινας στο ποστ 108: [FONT="]Κρίμα αγαπητέ Θέμη...
Θεωρούσα ότι είχα απέναντι συνομιλητή και όχι διαστροφέα των λόγων του άλλου.
Δηλαδη μια επιθεση με χαρακτηρισμους βαρεις ανευ λογου. Ενας ουδετερος, ψυχραιμος αν διαβασει τα επιμαχα αρθρα οντως θα εβγαζε καρτα, αλλα θα την εδινε αλλου.
Δεν εχω καποιο προβλημα μαζι σου, αντιθετως σε σεβομαι και σε εκτιμω. Ομως τοσο ευκολα η καρτα θεωρω οτι ειναι υπερβολη και πολυ προσβλητικη για το ατομο που την δεχεται.
[/FONT]
Επειδή μπορώ να ξέρω τι γράφω και τι εννοώ....
1. Εγραψα στο 84.
Δυστυχώς υπάρχουν πολλά θύματα ανάμεσά μας που κάποιοι επιτήδειοι τους ξαφρίζουν κανονικά κάθε τετράμηνο και τους πουλάνε ό,τι μπαρούφα κυκλοφοράει.
Ευτυχώς κάποιοι άλλοι επωφελούνται μετά από κανά τετράμηνο, αν και πάλι οι μπαχατέλες που προωθούνται μετά ούτε τα λεφτά της κοψοχρονιάς δεν αξίζουνε.
Δεν συζητάω βεβαίως ότι όλοι αυτοί διατυμπανίζουν ότι ξέρουν να ακούν που εννοούν ότι έχουν γράψει στο καρνέ τους 30-40 εξωτικές μάρκες και άμα τους βάλεις δυό ηχεία εκτός φάσης ενθουσιάζονται από την ευρύτητα της εικόνας.
Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω.
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.
πείτε μου ποιό μέλος φωτογραφίζεται και απο πού βγαίνει ότι είναι και μέλος μάλιστα...
Εγραψα στο 94
Την ακούς που λέει ο λόγος? ή την ψάχνεις με το χωνί?
Αραγε?
Εμένα το άρθρο μου φάνηκε μιά απελπισμένη καλοστημένη προσπάθεια του "προσανατολισμένου" τύπου να προωθήσουν το 24/96 ως φορμά γιατί..."χανόμαστε"
Η προσωπική μου εμπειρία με ακριβό σύστημα αλλά και με καθημερινό σεταπ να ξεχωρίσω 320 mp3 από τουλάχιστον 16/44 με καλό dac αποδείχτηκε δύσκολότατο άθλημα.
Εκείνα τα mp3 που ξεχωρίζουν σαν την μύγα μες στο γάλα είναι τα κάτω από 128 και φυσικά στα ηχεία του πισιού όπως αναφέρει ο αρθρογράφος ούτε κάν τα 64άρια ή τα 32 δεν διακρίνονται από ανώτερες αξιοπρεπείς δειγματοληψίες.
Στημένο το παιχνίδι Έκτορα.
Γιά άλλη μιά φορά....
Αναφέρω δηλαδή ότι δυσκολεύτηκα πολύ να ξεχωρίσω 320 από 16/44 σε πολύ αναλυτικό σύστημα. Σε ΑΒ επί ένα τέταρτο ακούγοντας συγκεκριμένο απόσπασμα ξανά και ξανά. Αλλοι παρευρισκόμενοι δεν το κατάφεραν καν.
Αμφισβητείτε ότι τα 64 και τα 32 ξεχωρίζουν αμέσως από τα 128?
Ότι από τα 128
ο πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει τίποτα?
Οτι το άρθρο έλεγε για ακροατές που σοκάρονται όταν ακούν mp3 και hirez αρχεία από τα ηχεία του πισί. Η απόλυτη γενίκευση? Γιά ποιά μιλάει ? Για τα 64 ή τα 320?
Καταλήγω ότι το περιοδικό όπως και όλοι οι σοβαροί και σοβαροφανείς ρηβιουοχώροι φροντίζουν με νύχια και με δόντια να πείσουν πωλητές να σπρώξουν τον κόσμο μιά ώρα αρχίτερα στην υψηλή ανάλυση διότι τα mp3 και η χαμηλή τους τρώνε την πίτα και την πειστικότητα του μέσου. Διότι αν ο νέος δεν νοιάζεται και παίρνει τα 128άρια με μισό ευρώ ΓΙΑΤΙ να πάρει τα 24/96 ασυμπίεστα γιά 15 ευρώ?
Αυτό είναι το νόημα του στημένου παιχνιδιου. Αν κάποιοι δεν το διακρίνουν δεν φταίω εγώ. Εκτός αν κάποιοι είναι μέρος του παιχνιδιού.
Μπορεί ο Θέμης να παρεξήγησε την περίπτωση με το χωνί. Δεκτόν.
Όμως δεν παρεξήγησε καθόλου το θέμα της προσβλητικότατης τοποθέτησης για το πρόσωπό μου ότι εκφέρω γνωμη γιά dac όταν δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα 128 και τα θεωρώ υψηλή πιστότητα. Το αμφισβητείτε και αυτό?
Τώρα σχετικά με τον τρόπο αντίδρασής μου και την "βαρύτητα" της απόφασης.
Είμαι στα πράγματα του χώρου αυτού από την μέρα 0 (για να μην πω -) και έχω τρέξει ηθικά και κυριολεκτικά όσο κανένας άλλος.
Ενα πράγμα που σεβάστηκα πάντα και θα σέβομαι είναι το δικαίωμα του απλού μέλους να μένει μακρυά από biased απόψεις, όσο και αν η άποψη είναι του υπέρτατου γκουρού. Δεν θεωρώ, εξ αρχής, κανέναν επαγγελματία ότι σκέφτεται κάτι τέτοιο. Όμως στον χώρο οι επαγγελματίες προβάλλονται δωρεάν, φιλοξενούνται δωρεάν, έχουν χώρο όπου κάνουν προσφορές δωρεάν. Περιμένω λοιπόν από αυτούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
και το θέμα έχει θιχτεί επανειλημμένα.
Δεν λέω ότι γίνεται επίτηδες. Ίσως να γίνεται από κεκτημένη.
Τέλος, οι συντονιστές βρίσκονται εδώ γιά να βάζουν μιά τάξη, σε βάρος του προσωπικού τους χρόνου. Οφείλουν να γίνονται κάπως σεβαστοί. Και αν αδικούν κάποιον υπάρχουν τρόποι και διαδικασίες οι αδικημένοι να ζητούν τον λόγο.
Τέλος από μένα.
Το θεωρώ λήξαν.
Ήταν μιά άτυχη στιγμή με γνώμονα την κατάθεση όλων των απόψεων υπέρ πληρέστερης ενημέρωσης.
@Ντίνο. Εκανα ήδη μιά απόπειρα επικοινωνίας.
Ειλικρινά αν θεωρήθηκε τόσο απότομη η ενέργειά μου θεωρώ ότι αντίστοιχα υπερβολική ήταν η αντίδραση του ΘΖ.