Αναζήτηση δικάναλου για Zensor 7

lakis90

New member
27 November 2009
67
Παιδια εχω ένα συστηματάκι 5.1 με ενισχυτη ΑV Denon x3000 κ με μπροστινά ηχεια zensor 7 σε χωρο
περιπου 20 τετρ/κά.Μπορει να φαινονται μεγαλα για τον χωρο αλλα προσωπικα μου ακουγονται
καλα χωρις μπουμαρισματα.Σκεφτομαι να προσθέσω δικαναλο με ht passthrough για να οδηγεί
τα μπροστινά zensor 7 μονο για να ακουω μουσική (stereo) γιατι νοιωθω τα ηχεια
οτι δεν τους επαρκεί το ρευμα του AV για να παιξουν καλά κ οτι εχουν δυνατοτητες πολυ περισσοτερες.

Eχω σκεφτει να πάρω τον δικαναλο Denon pma-1510.

Ποια η γνωμη σας,θα είναι αισθητή η διαφορά του ήχου στη μουσική αν παίξουν τα zensor 7
με τον δικάναλο denon pma-1510 σε σχεση με τον Denon x3000 που παιζουν τωρα?

Εχετε να μου προτεινεται καλυτερο δικαναλο με ht passthrough αντι του denon pma 1510 που να ταιριαζει
καλυτερα με τα zensor 7 μεχρι 900 ευρω maximum?

Re: Αναζήτηση δικάναλου για zensor 7

Σίγουρα θα δεις διαφορά, κυρίως σε οδήγηση αν βάλεις κάποιο καλό δικάναλο. Ο χαρακτήρας του ήχου δεν θα αλλάξει όμως αισθητά (καθώς αυτός καθορίζεται από τα ηχεία). O denon δεν μπορεί να τα οδηγήσει όπως θα 'πρεπε κατά την άποψή μου. Τα δικά μου zensor3 "ανέπνευσαν" σημαντικά μόλις τους έβαλα έναν xindak 6900 σε σχέση με τον denon x2000. Αφού θέλεις και passthrough θα πρότεινα τον xindak 6950 με λάμπες στην προενίσχυση και άφθονο ρεύμα για οδήγηση. Αν είσαι διατεθειμένος να πας σε μεταχειρισμένο υπάρχει μια αγγελία στο διπλανό φόρουμ γι' αυτόν που σου ανέφερα στα 700 περίπου.

Ειναι ακριβώς αυτο που ειπες οτι τα νοιωθω να μην "αναπνεουν" σωστα με τον Denon x3000 κ οτι πιστευω οτι εχουν να δωσουν πολλα περισσοτερα.Για να ακουσω εναν διακαναλο πριν τον αγορασω ωστε να κρινω με τα αυτια μου ειναι αδυνατον για μενα, γι αυτο παω σε τυφλη επιλογη.θα κοιταξω κ τον δικαναλο που μου προτεινες.

Τι μουσική ακούς κυρίως; Και κάποιο μεγάλο μοντέλο από nad θα 'ταν καλή περίπτωση. Ιδανικά ο προ και ο τελικός που έχει η nad θα ήταν καλό ματσάρισμα με τα ηχεία σου αν μπορέσεις να τους βρεις μεταχειρισμένους

Aπο μουσικη σχεδον τα παντα pop,rock ηλεκτρονικη κ λιγο ελληνικη.
Απο nad να σου πω κοιτουσα τον 356 αλλα δεν εχει passthrough αν θυμαμαι καλα,
κ οι nad με passthrough ξεπερνουσαν τα 1000 ευρω γι αυτο δεν εμεινα εκει.

Μου φαινεται ο nad 725 πρεπει να χει passthrough κατω απο 1000 ευρω αλλα
ειχε 2χ50watts στα 8 ohm ενω ο denon 2x70watts στα 8 ohm k ετσι κατεληξα σαυτον
[h=2][/h]

Last edited:
Nαι kblachos, το εχω διαβασει, ειδα τους τελικους δικαναλους με passthrough.
Απλα παιρνω γνωμες ποιος πιστευετε οτι θα ταιριαζει περισσοτερο με τα ηχεια μου κ κατα ποσο καλος ενισχυτης ειναι.
Αρχιζω τωρα να προσθετω κ στη λιστα μου μεχρι να αποφασισω κ τον Yamaha A-S1000.
Ξεφευγει λιγο απο το budget μου που ειχα βαλει τα 900 ευρω, κ ξεπερνα ελαφρως το 1000αρικο.

Πως σας φαινεται ο συγκεκριμενος yamaha S1000?Tον εχει ακουσει κανεις?
Βλεπω ειναι πιο δυνατος (90 watts στα 8 ohm - 160 W στα 4 ohm) απο τον denon pma1510 (70 watts - 8 ohm).
Aρα ο yamaha δεν θα βγαζει γυρω στα 120 watts στα 6 ohm?

Δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται τα ηχεία σου ψηλά αλλά φαντάζομαι όπως και τα δικά μου που είναι αρκετά αναλυτικά. Επειδή και οι yamaha έχουν τον ίδιο "λαμπρό" χαρακτήρα δεν ξέρω κατά πόσο θα σου αρέσει το αποτέλεσμα του ματσαρίσματος. Προσωπικά δεν έχω ακούσει yamaha αλλά κάποια παιδιά που ρώτησα με απέτρεψαν από τον συνδυασμό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακούσεις από μόνος σου και να αποφασίσεις... Πάντως αν ο denon x-3000 είναι επαρκής για ταινίες χωρίς να χρειάζεται τελικό στάδιο για τα μπροστινά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο και δεν χρειάζεσαι ενισχυτή με passthrough οπότε οι επιλογές σου αυξάνονται

Eιναι αρκετα αναλυτικα κ τα δικα μου ηχεια κ μου αρεσει αυτο ακουστικα
(μου αρεσει το ταιριασμα με τον Denon που εχω κανει απλα θελω να του βαλω
εναν πιο δυνατο ενισχυτη),αν με τον yamaha που λες θα ακουγεται υπερβολικα η "λαμπροτητα",
οντως ειναι λιγο ρισκο το ταιριασμα αλλα οπως ειπα ειναι δυσκολο να καταφερω
να ακουσω με τα αυτια μου διαφορους συνδιασμους για να αποφασισω.

Ειδα κ τον xindak 6950 που μου προτεινες, φαινεται αρκετα καλος κ με ικανοποιητικα watts,
αλλα για καινουργιο που κοιταξα ειναι λιγο η τιμη του τσιμπημενη για τις δυνατοτητες μου,
εκτος αν κανω λιγο υπομονη μεχρι να συγκεντρωσω το ποσον αυτο να τον αγορασω μια κ καλη καινουργιο.

Θα εχω υποψιν κ την αλλη λυση που ανεφερες αλλα προς το παρον καταληγω με ενισχυτη passthrough.