Αναζήτηση ενεργών ηχειων

petros37

Senior Member
12 July 2006
408
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε ολους.
Είμαι σε αναζητηση ενος ζεύγους ενεργών ηχείων αποκλειστικά για ακρόαση μουσικής .

Τα ηχεία θα συνδυαστούν με προενισχυτη Rotel RC-1550
Τα ηχεία θα πρεπει οπωσδήποτε να έχουν bass reflex μπροστά και
επίσης δεν θα πρεπει να ξεπερνάνε το μέγεθος των 6 ιντσών τα woofer .

Τέλος δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 400 ευρώ .
Τα ακούσματα μου είναι στο κλασσικό rock δεκαετίας 70-80 .

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη

Μπορεσα και ακουσα χθες τα tannoy reveal 502 τα οποια μου φανηκαν καπως στεγνα θα μπορουσα να πω καθως και
το χαμηλο τους μου φανηκε περιορισμενο.
Επισης ειχαν εκει και τα ΚRK rokit 5 g3 τα οποια ενω εχουν δυνατο χαμηλο στις μεσαιες εχω την εντυπωση οτι μπερδευαν .
Ακομα ακουσα και το presonus eris 5 τα οποια μου φανηκαν πιο ισορροπημενα απο τα 2 προηγουμενα αλλα με το χαμηλο με την μικροτερη εκταση .

Αυτα ομως που ακουσα και εχασα την μπαλλα ειναι τα JBL LSR 305 .Μου αρεσε πολυ ο ηχος τους τον οποιο δεν θα χαρακτηριζα ισορροπημενο
αλλα πιο ροκαδικο αν μου επιτρεπετε αυτη η εκφραση αλλα αυτο το bass reflex πισω
φοβαμαι οτι θα μου δημιουργησει προβλημα διοτι θα μπουν μεσα σε επιπλο και πισω θα υπαρχει η ξυλινη πλατη του επιπλου .
Επισης ουτε μπορω να εχω αποσταση πισω απο το ηχειο πανω απο 10 ποντους και δυνατοτητα βασεων δεν υπαρχει λογω χωρου .

Τα έχω ακούσει τα jbl. Eξαιρετικά για τα λεφτά τους! Βασικά είχα φτάσει ανάμεσα σε αυτά και στα focal alpha 50 και τα άκουσα και τα 2 στο athens pro audio.
Tα focal είναι το καλύτερα ηχείο ανάμεσα στα 2 αλλά σαν value for money τα jbl ίσως να είναι καλύτερη επιλογή.
Για τα bass reflex θα σε βοηθήσουν οι εμπειρότεροι του forum αλλά είμαι 99,9% σίγουρος ότι θα έχεις μπουμάρισμα που θα σου σκεπάζει λοιπές συχνότητες...
Να ακούσεις οπωσδήποτε και τα adam.

Y.Γ Εγώ επέλεξα τα focal

Καλα θα ειναι Πετρο αλλα και αυτα εχουν τα bass reflex πισω.. Ο κατασκευαστης λεει 6 ιντσες τουλαχιστον αποσταση απο τον τοιχο
Στο αρχικο ποστ εγραφες "θα πρεπει οπωσδήποτε να έχουν bass reflex μπροστά" και με αυτο το σκεπτικο εγιναν οι προτασεις.
Πρεπει να αποφασισεις. Anyway εχε και αυτα στο μιαλο σου σαν μια ακομα επιλογη εφοσον δεν ακους απο μεγαλη αποσταση https://www.skroutz.gr/s/4089641/Focal-XS-Book-Wireless.html

Εχεις απολυτο δικιο .Το bass reflex πισω δεν το προσεξα καθολου .
Οποτε βγαινουν εκτος .
Τα Focal θα προσσπαθησω να τα τσεκαρω .

Ευχαριστω για την υποδειξη .

Τελικα κατεληξα στα Presonus Eris 5 .
Παραλαμβανω μεθαυριο και επιστρεφω με εντυπωσεις απο τον συνδιασμο με rotel rc-1550 .

Πρωτες εντυπώσεις θα έλεγα εξαιρετικά θετικές .Τα ηχεια βγάζουν μεγαλο ήχο για το μέγεθος τους και έχουν δέσει καλά με τον Rotel μου .Απο θέμα έντασης στο χώρο μου ( περιπου 25 τμ ) είμαι καλούμενος πλήρως .

Είναι λίγο τονισμένα στα πρίμα αλλά αυτό διορθώνεται από τα ρυθμιστικά που έχουν .
Το χαμηλό τους με εντυπωσιασε για το μέγεθος τους και τα μεσαία τους είναι πραγματικα με πολλή καλη ροή .

Μονο παράπονο το παραμύθι οτι είναι μαγνητικά θωρακισμένα .Σε μένα πιάνουν θόρυβο απο την βαση του ασυρμάτου τηλεφώνου .Μικρο το κακό αλλά να ξέρουμε τι λέμε .

Τέλος ευχαριστώ πολύ όσους ασχοληθηκαν
και με βοηθησαν στην αναζήτηση μου .