ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eliaselias_o

Senior Member
22 December 2006
386
0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά από εννέα χρόνια αρμονικής συνύπαρξης με τον Magnum IA170 μου μπήκε το μικρόβιο της αναβάθμισης του ενισχυτή.
Θέλοντας περισσότερη ισχύ, στράφηκα στον Behringer 1500. Μηχάνημα τίμιο για τα λεφτά του αλλά άβολος από όλες τις απόψεις.
Θέλοντας να το παίξω Hi-End απόκτησα demo τον Cairn Bora. Μόλις τον έστρωσα και άρχισα να τον ζορίζω απεβίωσε. Τον έστειλα για επισκευή στον αντιπρόσωπο και αυτός μου είπε ότι ήταν μια ψυχρή κόλληση….
Μου το επέστρεψε πίσω και παρουσιάστηκαν άλλα προβλήματα (δεν δούλευε το volume χειροκίνητα). Τον επέστρεψα, έδωσα 580,00 επιπλέον και μου έστειλε το Cairn 4810. Μόλις τον οδήγησα κοντά στα όρια του κάηκε η μία έξοδος. Ανακάλυψα ότι ήταν επισκευασμένος και την Δευτέρα τον επιστρέφω πίσω.
Τα ηχεία μου είναι 90db / 4Ω / 200W. O ήχος τους είναι, για τα δικά μου γούστα, πολύ καλός.
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
1) Τα Cairn είναι γενικά προβληματικές συσκευές (δεν λειτουργούν τα στάδια προστασίας, δεν μπορούν να αποδώσουν τα λεγόμενα τους από άποψη ισχύος) ή
2) Ο Αντιπρόσωπος μου έδωσε και τις δύο φορές ναι μεν Demo, ανοιγμένο όμως και επισκευασμένο. Άρα μήπως δεν ήταν demo, τα μηχανήματα, αλλά επιστρεφόμενα λόγω ελαττώματος;
Έως τώρα έχω δώσει πάνω από 1.500,00 ευρώ και δεν έχω μουσική.
Κοιτάζω τους εξής ενισχυτές και παρακαλώ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ.
1) Audia Flight Two .
2) Hegel H1 Mk4
3) Unison Unico S.E.
Σε τι τιμές μπορώ να τους βρω; Έστω και σε demo, αρκεί να μην έχουν ανοικτεί – επισκευαστεί.
Στα διάφορα περιοδικά και στο internet, βλέπω ότι έχουν αποθέματα ισχύος και καλό ήχο. Από ποιότητα όμως κανείς δεν λέει τίποτα. Έχει κανείς εμπειρία για τους ενισχυτές που γράφω; Είτε αρνητική είτε θετική θέλω να την γνωρίζω. Έχουν αντοχή ή μόλις ανεβάσεις την ένταση χαλάνε;
Δυστυχώς για μένα είμαι από Κρήτη και μάλιστα από χωριό και έτσι δεν έχω την δυνατότητα να ακούσω στον χώρο μου ή στα διάφορα μαγαζιά πριν αγοράσω. Γουρούνι στο σακί ψάχνω και γι αυτό σας ενοχλώ.
Ευχαριστώ για την υπομονή και για την βοήθεια .

:operator:

Απάντηση: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

κοιτα λιγο αγγελιες εχει εναν musical fidelity a5 στα λεφτα που σκεφτεσαι,καλο και δυνατο εργαλειο.

Απάντηση: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

ποια ηχεια εχεις?

Chario Syntar 200T 90db/4Ω/150-200W
Τα είχα αγοράσει το 1999.

Παντως ειναι υποπτο που σου καηκαν δυο ενισχυτες ,μηπως υπαρχει καποιο
προβλημα με τα ηχεια?

Παντως ειναι υποπτο που σου καηκαν δυο ενισχυτες ,μηπως υπαρχει καποιο
προβλημα με τα ηχεια?

Ναι έχεις δίκιο είναι ύποπτο.
Δεν λέω.
Το μόνο κοινό που είχαν οι ενισχυτές είναι ότι ήταν demo και οι δυο.
Στον Bora δεν κάηκε κάποια έξοδος ακριβώς, αλλά κάποια γραμμή ρεύματος υποχώρησε ή κάποια ψυχρή κόληση.
Ο 4810 καλά - καλά δεν ζορίστικε σχεδόν καθόλου. Ξέρεις υποτίθεται ότι έχει κάποια σχετική προειδοποίηση στο πάνελ του. Έτσι γράφει το manual. Ούτε αυτή δεν ενεργοποιήθηκε.
Και με τον ΙΑ 170 (ούτε 70W Ισχύς) γιατί δεν είχα προβλήματα;
:AFADF0:

Μισό λεπτό βρε παιδιά. Είπαμε είμαι απο Κρήτη, είμαι και από χωριό, αλλά ξέρω πότε ένα μηχάνημα υπερ-οδηγείται, ξέρω πότε ζορίζεται, και ξέρω να ακούω όταν παραμορφώνει λόγω των παραπάνω. Υπήρξα και DIY άτομο, είχα και προ - τελικό (ιδιοκατασκευές) τα οποία είχαν παίξει και σε πάρτυ για ώρες.
Ο ΙΑ 170 έβγαλε και αυτός 1-2 παρτυ. Μόλις ζορίζόταν λειτουργούσε η προστασία του.
Τώρα πλέον είμαι οικογενειάρχης και δεν κάνω πάρτυ, ούτε έχω κανένα κλαμπάκι. Και έτσι να ήταν, μηχάνημα των 2.300,00 ευρώ, πρώτα τα παίζει και μετά λειτουργεί η προσταία του;
Θέλω λίγη σοβαρότητα.
Και ένα άλλο: αγοράζουμε ένα μηχάνημα 100 w και ακούμε μόνο τα μέχρι τα 10-20;
Μην τρελαθούμε εντελώς.
Λεφτά δίνω και έχω απαιτήσεις και όχι να τρέμει το φυλλοκάρδι μου και μάλιστα σε ΛΟΓΙΚΕΣ εντάσεις.
Και τέλος, εσείς όταν παίρνεται ένα μηχάνημα, δεν το ζορίζεται τουλάχιστον κοντά στα όρια του; Ή ακούτε μόνο 2-3 w και μετά λέτε: "ααααα ωραίο είναι, θα το πάρω;" Μετά πάτε σπίτι σας και ακούτε ψιθιριστά την ποιότητα που αγοράσατε;
Και σας ξαναλέω ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΛΑΜΠ και ΟΥΤΕ έχω κάνει το σπίτι μου ΚΑΛΠΑΚΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΣΤΙΡΙΚΑΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΤΟ 1990 (ήμουν 20 χρονών, τότε....).

ειμαι της γνωμης να παρεις κανα σοβαρο ενυσχητη και οχι κατασκευες αγνωστων βιοτεχνειων ......

τοσες γνωστες φιρμες υπαρχουν ρε παιδι !!
πχ.....Parasound , Rotel , Adcom , κτλ,

αυτες που γραφεις εσυ πρωτη φορα τις βλεπω ...

Re: Απάντηση: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

ειμαι της γνωμης να παρεις κανα σοβαρο ενυσχητη και οχι κατασκευες αγνωστων βιοτεχνειων ......

Φρένο Ευάγγελε! Έχει βγάλει ενισχυτές η Unison κατά καιρούς που δεν τους βλέπουν στη Rotel oύτε στον ύπνο τους. Audia δεν έχω ακούσει αλλά λένε τα καλύτερα γι'αυτούς και φαίνεται σοβαρός κατασκευαστής.

Ενοειται οτι εχεις δικιο να τα παιρνεις ,δεν δικαιολογειται να παιρνεις ενισχυτη και να τα παιζει ειτε ειναι demo ειτα μεταχειρισμενος.Απο τη στιγμη που το πηρες απο μαγαζι ειναι αδικαιολογητο .
Το θεμα ειναι οτι ειχες ηδη ενα πολυ καλο ενισχυτη οποτε μαλλον πρεπει να παρεις καποιο καλυτερο ,Θα μου πεις ας παιζει κατ αρχην ...
Rotel που λεει και ο Ευαγγελος ειναι καλη ιδεα http://europe.rotel.com/products/integrated-amplifiers.htm
Nad ειναι μια αλλη περιπτωση http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/M3-Dual-Mono-Integrated-Amplifier
Eγω θα κοιταγα και τον ψηφιακο της nuforce που σου εγραψα πιο πανω.
Στην θεση σου θα επαιρνα αυτον
http://www.electrocompaniet.no/products/integrated/eci3.html
νομιζω οτι ειναι στα λεφτα που θες.

Από Parasound τι μπορώ να βρώ στα 1.500,00 ευρώ;
:BXVZCBXZ6:

Θα σου προτεινα να μην παρεις ενισχυτη πριν ακουσεις τον ΥΒΑ, το μοντελο των 1500. Με τα Sonus Faber δενει τελεια, γιατι οχι και με τα Chario?

Ναι τον σκέφτομαι, αλλά πόσο κάνει;-bye-

Ναι τον σκέφτομαι, αλλά πόσο κάνει;-bye-

http://www.musiclover.gr/hifi-audio-equipment-gr.html#p

MUSIC LOVER: Δεινοκράτους 13, Κολωνάκι, Αθήνα, 106 75, Τηλ. 210 723-4992, Fax: 210 223-6862
Ekανε 1250 εγινε αναβαθμιση ομως στα watt και μπορει να ανεβηκε λιγο

Last edited:

Γιατι να ειναι σοβαρος ο ενισχυτης των παραπανω εταιριων και οχι ενος βιοτεχνη με τρελα για το σπορ μας????

Γιατι Βαγγελη να υποστηριξει τους διαφημιστες και τα ταμπελακια? Ας υποστηριξει το καλυτερο στα αυτια του.

(αν ηταν στην Αγγλια πχ που ζουσα καποτε, καποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ με... μερακι και τρελα θα ειχαν κανει εταιριες της ταξης της Audio Note ας πουμε- η γλωσσα και η οικονομια μας, η περιορισμενη αγορα μας, μας κανει λιγοτερο ανταγωνιστικους)

Και στο κατω κατω, ποσους ενισχυτες της Parasound και της Rotel εχεις ακουσει να παιζουν? Θα τρελαθουμε τελειως?

Ας παρεξηγηθω, δεν πειραζει, προτιμω παντως μικρους κατασκευαστες- ας υποστηριξουμε ανθρωπους με την ιδια τρελα- και οχι τις μεγαλο-κωλ@εταιριες.

Τα παραπανω ειναι η προσωπικη μου αποψη - καθε διαφωνια και σχολιο ειναι ιδιαιτερα καλοδεχουμενη. Καμμια προσωπικη αντιπαραθεση δεν θελω να κανω.

Γιατι να ειναι σοβαρος ο ενισχυτης των παραπανω εταιριων και οχι ενος βιοτεχνη με τρελα για το σπορ μας????

Γιατι Βαγγελη να υποστηριξει τους διαφημιστες και τα ταμπελακια? Ας υποστηριξει το καλυτερο στα αυτια του.

(αν ηταν στην Αγγλια πχ που ζουσα καποτε, καποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ με... μερακι και τρελα θα ειχαν κανει εταιριες της ταξης της Audio Note ας πουμε- η γλωσσα και η οικονομια μας, η περιορισμενη αγορα μας, μας κανει λιγοτερο ανταγωνιστικους)

Και στο κατω κατω, ποσους ενισχυτες της Parasound και της Rotel εχεις ακουσει να παιζουν? Θα τρελαθουμε τελειως?

Ας παρεξηγηθω, δεν πειραζει, προτιμω παντως μικρους κατασκευαστες- ας υποστηριξουμε ανθρωπους με την ιδια τρελα- και οχι τις μεγαλο-κωλ@εταιριες.

Τα παραπανω ειναι η προσωπικη μου αποψη - καθε διαφωνια και σχολιο ειναι ιδιαιτερα καλοδεχουμενη. Καμμια προσωπικη αντιπαραθεση δεν θελω να κανω.

Συμφωνώ και με τους δυο σας.
Σίγουρα να προτιμίσω όσους έχουν την ίδια τρέλα με εμάς.
Αλλά να είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστοι.
Πάλι δεν πιστεύω ότι η Cairn δεν είναι αξιόπιστη, αλλά δεν θέλω να πιστεύω και ότι ο καταστηματάρχης με "δουλεύει".
Έχω μπερδευτεί.
Εγώ ένα ενισχυτή ήθελα, κα´λυτερο από τον magnum, και τώρα δεν βρίσκω κάτι να παίξει..........................

μαγκες επειδη εχω δει απο κοντα πολλες κατασκευες (βιοτεχνειων εντος εισαγωγικων .....) και εχω μεινει αφωνος για το ποσο χρεωνουν τα αδεια κουτια τους σε εθισμενους ανθρωπους με συγκεκριμενο ηχο ..

εεε γιαυτο λεω να παρει ο ανθρωπος κανα σοβαρο μηχανημα !!!!

εχετε δει ενυσχητες της Parasound ROTEL ADCOM NAD κτλ και δεν σας αρεσε η ποιοτητα κατασκευης τους ;;;;; η ο ηχος τους ;;;;; η η ισχυς τους ;;;

αναφερω αυτες τις μαρκες διοτι τις εχω δει ακουσει και πιασει .....

αντιθετα η επαφη μου με μηχανηματα μικρων κατασκευαστων ηταν τραγικη για τα λεφτα που ζητουσαν ειδικα ...

μη με τρελενετε ρε παιδια τωρα .....
κατι εχουμε δει και μεις στη ζωη μας ασχετα αν δεν εχουμε παρει ακομα τιποτα ..

στο ΕΒΑΥ παντως ... θα βρει ενα σωρο ωραια μηχανηματα αν θελει κατι μεσα στα 1500 ευρω !!

μαγκες επειδη εχω δει απο κοντα πολλες κατασκευες (βιοτεχνειων εντος εισαγωγικων .....) και εχω μεινει αφωνος για το ποσο χρεωνουν τα αδεια κουτια τους σε εθισμενους ανθρωπους με συγκεκριμενο ηχο ..

εεε γιαυτο λεω να παρει ο ανθρωπος κανα σοβαρο μηχανημα !!!!

εχετε δει ενυσχητες της Parasound ROTEL ADCOM NAD κτλ και δεν σας αρεσε η ποιοτητα κατασκευης τους ;;;;; η ο ηχος τους ;;;;; η η ισχυς τους ;;;

αναφερω αυτες τις μαρκες διοτι τις εχω δει ακουσει και πιασει .....

αντιθετα η επαφη μου με μηχανηματα μικρων κατασκευαστων ηταν τραγικη για τα λεφτα που ζητουσαν ειδικα ...

μη με τρελενετε ρε παιδια τωρα .....
κατι εχουμε δει και μεις στη ζωη μας ασχετα αν δεν εχουμε παρει ακομα τιποτα ..

στο ΕΒΑΥ παντως ... θα βρει ενα σωρο ωραια μηχανηματα αν θελει κατι μεσα στα 1500 ευρω !!

Και νωρίτερα σε ρώτησα:
Έχεις κάτι υπ' όψιν σου ή να την πέσω στο ebay (de ή com;);