αναζήτηση φακου για canon 1000D

monad

AVClub Addicted Member
2 April 2008
1,541
μετά και τις καλοκαιρινές διακοπές που χρησημοποίησα αρκετά την νεοαποκτηθήσα 1000D κατάλαβα γιατί γκρίνιαζε ο Βλασσίδης για το φακό. και ερχόμαστε τώρα στο παρασύνθημα. με ποιο φακό να αντικαταστήσω τον 18-55is?
δεν θέλω να μπλέξω με περισσότερους από ένα φακούς άρα παμε στη λογική ένας all rounder.
κατα κύριο λόγο χρησημοποιώ τη μηχανή σε τοπία και πορτραίτα συν ένα σκύλο.

οι εστιακες αποστασεις που καλυπτει ο υπαρχων σου φακος ειναι πολυ καλες για αυτα που ζητας.

εγω εχω τον 18-50 EX F2.8 της Sigma και βγαζει διαμαντια.

μετά και τις καλοκαιρινές διακοπές που χρησημοποίησα αρκετά την νεοαποκτηθήσα 1000D κατάλαβα γιατί γκρίνιαζε ο Βλασσίδης για το φακό. και ερχόμαστε τώρα στο παρασύνθημα. με ποιο φακό να αντικαταστήσω τον 18-55is?
δεν θέλω να μπλέξω με περισσότερους από ένα φακούς άρα παμε στη λογική ένας all rounder.
κατα κύριο λόγο χρησημοποιώ τη μηχανή σε τοπία και πορτραίτα συν ένα σκύλο.

Aν πρόκειται μόνο για πορτρέτα η καλύτερη φθηνή λύση (με διαφορά) είναι καινούριος ο CANON 50 1.8. Ειδικά για λήψεις σε ανοιχτούς χώρους με διάφραγμα 2.4-2.8. Τιμή 110 ευρώ. Αλλιώς θα πληρώσεις 300-400 ευρώ για έναν φωτεινό φακό ζουμ με την ίδια ή χειρότερη απόδοση (στα πορτρέτα).

πολύ θα μου άρεσε η ιδέα να "καθαρίσω" μόνο με 110 αλλά δεν με καλύπτει. αν είναι τόσο καλός, μήπως να τον έπαιρνα και να αναζητούσα και ένα δεύτερο? βέβαια το να´είσαι διακοπές και να αλλάζεις φακούς στη θάλασσα, δεν με ενθουσιάζει. κάποιον canon όλες τις χρήσεις έχεις να προτείνεις?

μόλις μίλησα με το κατάστημα που συνεργάζομαι και μου πρότεινε Σ 18-200 με stabilizer στα 400,00. επίσης παίρνει πίσω το canon γύρω στα 50,00. το stabilizer βοηθάει πολυ?

τον συγκρινα με τον φακο που φοραει η nikon d60 και ηταν μερα με νυχτα...πολυ πιο καθαρος και "κρυσταλλινος".

τον συγκρινα με τον φακο που φοραει η nikon d60 και ηταν μερα με νυχτα...πολυ πιο καθαρος και "κρυσταλλινος".

O Κιτ φακός της D60 (18-55 VR) ειναι από τους καλύτερους αν οχι ο καλύτερος φακος κιτ στην κατηγορία των εισαγωγικών DSLR

Tον Sigma 18-200 προσεξε τον λιγο, παρότι αρκετά αξιολογος για τα λεφτά του εχει την χαρακτιριστική "καφέ" υφή που παρουσιάζουν αρκετοι φακοι της εν λογω εταιρείας. Στο λεω γιατί τον δοκιμασα για την D60 που έχω εγώ αλλά δεν με ενθουσιασε...

μόλις μίλησα με το κατάστημα που συνεργάζομαι και μου πρότεινε Σ 18-200 με stabilizer στα 400,00. επίσης παίρνει πίσω το canon γύρω στα 50,00. το stabilizer βοηθάει πολυ?

Ναι, βοηθά για να μη τραβάς κουνημένες φωτογραφίες. Ο SIGMA είναι ένας φακός πακέτο, όλα σε ένα. Μέχρι πρότινος τέτοιος φακός δεν υπήρχε για το σύστημα της CANON. Μπορεί να δείχνει καλύτερος από τον φακό του κιτ, αλλά ο Τάσος ο Οικονόμου τον αγόρασε με σκοπό να έχει μόνιμα ένα φακό πάνω στη μηχανή του και να αφήνει τους L φακούς στο σπίτι. Αφού τον αγόρασε τράβηξε μια σειρά φωτογραφιών με τον 18-200 και μετά με τους L και πολύ απλά αποφάσισε να πουλήσει αμέσως τον SIGMA, να κουβαλά τα μπουριά του (όπως τα ονομάζει) και να μην ξαναμιλήσει για φορητότητα.

Πάντως για πορτρέτο (και μόνο για πορτρέτο), ο 50αράκης CANON αυτό τον SIGMA θια τον κάνει σκόνη. Πρώτα από όλα θα θολώνει ωραία (αλλά όχι υπέροχα) το φόντο, ενώ ο SIGMA δεν έχει τη δυνατότητα να θολώνει καν το φόντο, ύστερα έχει καλύτερη ανάλυση (πάνω από το 2.8) και χρώματα πιο φυσικά και όχι τονισμένα.

απο οτι καταλαβαινω με πας λαου λαου να κουβαλαω και εγω μπουρια. δεν εχεις να μου προτεινεις ενα φακο all rounder. βγαζει λεει η canon ενα καινουργιο. αν επαιρνα τον 50αρη τι αλλο φακο θα χρειαζομουν και ποιον θα προτεινες.

O 50ρης είναι καλή περίπτωση για να συνοδέψει τον φακό του κιτ, μέχρι να μάθει κανείς τη μηχανή του. Και ο φακός του κιτ δεν νομίζω να είναι για πέταμα, κλειστός σε εξωτερικές λήψεις.

Αλλά δεν θεωρώ τον 50/1.8 φακό που θα κρατήσει κανείς εάν θελήσει να φτιάξει ένα αξιοπρεπές σύστημα. Τον πήρα κι εγώ, τον χρησιμοποιούσα κατά κόρον, αλλά μερικά σημεία του έφτασαν να με ενοχλούν (το φόντο όταν υπάρχουν φωτεινά πίσω και η απόδοσή του ανοικτός). Συμφωνώ βέβαια ότι είναι μια πολύ μεγάλη βελτίωση στο εστιακό του μήκος σε σχέση με τον φακό του κιτ (όχι μόνο σε οξύτητα, αλλά και σε χρώματα και κόντραστ), και η απόδοσή του σίγουρα αντάξια των δυνατοτήτων του αισθητήρα από f/2.8 και μετά. Βέβαια έχω αρκετούς πολύ ανώτερους 50ρηδες και σπανίως πλέον τον χρησιμοποιώ.

ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα ακομη δεν μου εχετε προτεινει εναν καλο φακο αντι του 18 55. ας ειναι και ακριβος.

Περίμενε λίγο τον νέο 18-200is, να δούμε τι ψάρια πιάνει. Παίζει να είναι όντως καλός. Αλλά ένας γρήγορο σταθερό θα τον χρειαστείς, νομίζω.

ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα ακομη δεν μου εχετε προτεινει εναν καλο φακο αντι του 18 55. ας ειναι και ακριβος.

σου προτεινα παραπανω.

στα ιδια mm που εχεις αλλα πολυ καλυτερο....οπτικο αποτελεσμα......καλυτερη φωτεινοτητα και μακρο.

Απάντηση: Re: αναζήτηση φακου για canon 1000D

Αν θέλεις πολύ καλό πάνε στον 24-105/4 IS L . αλλά κοστίζει διπλάσια από τον 18-200.

Επέτρεψέ μου να σου προτείνω και εγώ δύο φακούς από τους οποίους θα διαλέξω και εγώ τον έναν για την επόμενη αγορά ως all-around.
Ο πρώτος είναι ο Tamron AF SP 17-50mmf/2.8 DI XR II LD και δεύτερος ο Sigma 17-70/2.8-4.5 DC Macro (όχι απαραίτητα με αυτή την σειρά).

λοιπόν, αγόρασα τον 50αρη canon η αναβάθμιση στο θέμα πορτρέτο απο τον 18-55 είναι τουλάχιστον αισθήτή. παράλληλα συμμετέχω σε μια δημοπρασία για τον 18-200. θα χρειαστώ κάποιον άλλο φακό? για τοπία τι φακός χρειάζεται?

ο 50 θα είναι καλύτερος στα πορτρέτα απο τον 18-200?

πολυ δυσκολα υπαρχει φακος prime απο καλη εταιρεια που ειναι χειροτερος απο φακος ζουμ σε οπτικο αποτελεσμα.

Ειδικα απο φακους τα κανω ολα οπως ο 18-200.