ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

AK76

New member
1 April 2015
7
Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα με υγεία!!!!
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω (1η φορά) ΑΜΕΣΑ ένα καλό φακό για την νυχτερινή βάρδια υποδοχής σε παραλιακό ξενοδοχείο σε χωριό,στην Κρήτη, απόμερο, χωρίς νυχτερινό φύλακα(ο σεκιουριτάς περνάει 2-3 φορές και "χτυπάει" τα μηχανάκια που έχουν σε διάφορα σημεία) ενώ κάνω κι εγώ την γύρα μου 2-3 φορές και πίσσα αιώνιο σκοτίδι(κυρίως στην πλευρά της θάλασσας), θέλω ένα αξιόπιστο φακό ώστε να τον έχω και στο σπίτι λόγο κυρίως λόγο συχνών διακοπών ρεύματος και αυξομειώσεων τάσης τους χειμερινούς...και όχι μόνο μήνες, αλλά και για 3ήμερα σε παραλίες, πανηγύρια σε ξωκλήσια στο πουθενά, εργασίες στην ύπαιθρο ελιές κλπ. δλδ σκόνες νερά λάσπες ήλιος ξεραϊλα ζέστη ιδρώτας.
Κατοικώ σε χωριό και λόγο σκότους ένας, καλός φακός-μπρελόκ στα κλειδιά, επίσης μου είναι απαραίτητος αλλά....first things first μπορεί να περιμένει να αρχίσει η μισθοδοσία. Χρειάζομαι φακό αξιόπιστο, δυνατό, για αρχή νομίζω καλύτερα μη επαναφορτιζόμενο, όχι γκουμούτσα ώστε να τον έχω πάνω μου ή έστω δίπλα μου συνεχώς, αδιάβροχο καθώς η υγρασία είναι υψηλή και σε συνδυασμό με το αλάτι....κάνει θαύματα. Εύχομαι να βρώ κάτι μεταξύ 30 - 60
Ελπίζω η εμπειρία σας σχετικά με τους φακούς να με βοηθήσουν να διαλέξω κάποιον....περιμένω με αγωνία τις προτάσεις σας.

Πατριώτη καλώς ήρθες.Να σου πω την άποψή μου..
-Δε μπορείς με έναν φακό να τα κάνεις όλα.Πχ για τη βάρδια σου χρειάζεσαι έναν δυνατό (και κατασκευαστικά) thrower,ώστε να έχεις μεγάλο βεληνεκές,κάτι βαρύ στο χέρι σου,και λειτουργία strobe που να είναι αποτελεσματική.Εγώ ας πούμε έχω για παρόμοια χρήση (έρευνα-διάσωση) τον Thrunight Catapult v3 που είναι φοβερό εργαλείο.
-Για χρήση στο σπίτι θες κάτι πιο flood και βολικό,έναν edc φακό.
Ο λόγος στην εξαιρετική ομάδα της κατηγορίας για περισσότερα!

Απο μενα συστηνω τον nitecore ea41 http://www.banggood.com/Nitecore-EA41-CREE-XM-L2-T6-960lm-Dual-Switch-LED-Flashlight-p-934328.html
Ειναι στα χρηματα σου, εχει πολυ καλη αδιαβροχοποιηση, ειναι και throw περιπου 300μ, παιρνει ΑΑ (απλες και επαναφορτιζομενες ni-mh), ερχεται με θηκη για την ζωνη σου και γενικα ειναι βολικος.
Παρομοιος ειναι και ο thrunite tn4a ThruNite TN4A !! http://www.thrunite.com/thrunite-tn4a-cw/
Επιλογη για μπαταριες nimh http://www.e-shop.gr/panasonic-eneloop-bk-3mcce-aa-1900mah-4tem-p-ANA.NLP0264
και φορτιστη αυτων http://www.banggood.com/NITECORE-Intellicharger-I2-NEW-Version-Universal-Smart-Charger-p-928319.html

Αν τυχον θες να ασχοληθεις με μπαταριες λιθιου τοτε υπαρχουν παρα πολλες επιλογες σε φακους!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο nitecore ea41 με το κουπονι coupon code: 6d6956 πεφτει στα 44 ευρω περιπου..!

Καλησπέρα Νίκο, καλώς σας βρήκα και σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση σου. Είδα βιντεάκι και πραγματικά ο thrunite katapult v3 με εντυπωσίασε με την στιβαρότητα του(έσπασε καρύδα, και ) και την φωτεινότητα που δίνει. Δεν έχεις άδικο πως με ένα φακό δεν τα κάνεις όλα...η ασχετοσύνη βλέπεις σχετικά με το θέμα. Δεν περίμενα ότι θα έπαιζαν τόσα πολλά προϊόντα και μάρκες στην αγορά(την thrunite πρώτη φορά την είδα όπως και τις άλλες όπως nitecore, olight, armytec, ledlencer).
Με έβαλες σε σκέψεις για το τι ταιριάζει για την δουλειά και επειδή είμαι της λογικής να αγοράσω κάτι καλό, πιο ακριβό μεν που να κρατήσει δε...με έβαλες σε πιο πολλές σκέψεις(μάλλον είχα στο μυαλό μου κάποιον πιο "μαζεμένο". Σημεία πώλησης thrunite υπάρχουν στην Ελλάδα ή μόνο μέσω διαδικτύου;; Στην κατηγορία αυτή να υποθέσω πως πάμε για τουλάχιστον 100 .

Κίσσαμος Χανιά. Βασικα με αυτά που είδα έχω απορίες, thrunite και nitrecore είναι Κινέζικες εταιρίες; Διαβάζω όμως πολύ καλά σχόλια για αυτές. Το cool ή neutral white έχει σημασία; το strobe τι χρήση έχει; πολύ μπέρδεμα μου φαίνεται με τις "ειδικές" μπαταρίες και τους φορτιστές, παίρνει απλές ο thrunite catapult; Στην Ελλάδα τους βρίσκεις ή μόνο παραγγελία διαδίκτυο απο εξωτερικό;
Υ.Γ. Συγνώμη για τα πολλά που γράφω και τις απορίες αλλά πραγματικά "ενας καινούργιος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου" σ'ημερα

Μόνο μέσω net πατριωτάκι απο τον όμορφο Κίσσαμο.Οι μπαταρίες του είναι 18650 επαναφορτιζόμενες φυσικά,απαγορευτικό το κόστος τους στη χωρα μας.Ο φακός είναι τάνκ,εμένα μου κόστισε 90 χωρίς μπαταρίες,ακόμα χρησιμοποιώ κάτι κινέζικες του κ@λου,αλλά σύντομα θα αγοράσω μια τετράδα με φορτιστή.Το strobe είναι καθαρά για άμυνα,αν πετάξεις κάποιου στη μούρη 2000 λούμενς strobe δε μπορώ να φανταστώ τι ζόρι θα τραβήξει..

Απάντηση: Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το 98% των φακών κατασκευάζονται στην Κίνα
Η μόνη που μου έρχεται στo μυαλό με USA factory = SUREFIRE
Για "σοβαρή/επαγγελματική" χρήση, οι επαναφορτιζόμενες είναι μονόδρομος (και μάλλον Λιθιου)
Καποιες εταιρίες θα τις βρεις πλεον Ελλάδα (πχ Fenix, Nitecore) αλλα οι τιμές είναι 40% τουλάχιστον ακριβότερες από internet/Κινα
Ριξε μια ανάγνωση σιγά σιγά στα νήματα εδώ και θα πάρεις ιδέες!

Εγώ θα πρότεινα να πάρεις κάτι ποιοτικό αλλά όχι επώνυμο, μιας και είναι ο πρώτος σου φακός. Μπορείς να εκτιμήσεις αργότερα, τα προτερήματα ενος επωνύμου και να αξιολογήσεις και τη διάφορα της τιμής.
Με μια μπαταρία: comvoy c8
Με δυο μπαταρίες: small sun ZY-T08 / T13
Με λιθίου & αλκαλικές: xintd x3

Με τα χρήματα που περισσεύουν, παίρνεις καλό φορτιστή & μπαταρίες.

Το καλοκαίρι Μπάλο-Φαλάσαρνα-Κεδρόδασος.

για μενα λιγο καλυτερη επιλογη ο xintd c8...

αν παει σε 4ΑΑ να λαβει υποψιν του και το βαθος του κατοπτρου

Καλησπέρα και απο μενα.Θα σου πρότεινα και γω όπως και ο φίλος παραπάνω τον Thrunite tn4a(NW κατεμέ).Τον περιμένω απο βδομάδα τον παρήγγειλα απο το site της Thrunite στα 46 με δωρεάν μεταφορικά αλλά επειδή φοβόμουν το τελωνείο τους ζήτησα να μου τον στείλουν απο το υποκατάστημα τους στη Γερμανία.Πολύ καλός thrower απ οτι είδα σε βιντεάκια και με μπαταρίες eneloop pro επαναφορτιζόμενες θα σφυράει. Να μη μπλέκεις με λιθίου. Πάντως να ξέρεις πως και γω είμαι νεο εισερχόμενος στο χώρο των φακών και όλα τα παιδιά απο το φόρουμ με βοήθησαν ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.

Απάντηση: Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εγώ θα πρότεινα να πάρεις κάτι ποιοτικό αλλά όχι επώνυμο, μιας και είναι ο πρώτος σου φακός. Μπορείς να εκτιμήσεις αργότερα, τα προτερήματα ενος επωνύμου και να αξιολογήσεις και τη διάφορα της τιμής.
Με δυο μπαταρίες: small sun ZY-T08 / T13
Με λιθίου & αλκαλικές: xintd x3

Με τα χρήματα που περισσεύουν, παίρνεις καλό φορτιστή & μπαταρίες.

Το καλοκαίρι Μπάλο-Φαλάσαρνα-Κεδρόδασος.

+ + +

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που ανταποκριθήκατε και με βοηθήσατε με τις πολύ χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις σας. Διάλεξα τον NEXTORCH TA40 που είχε άμεσα διαθέσιμο ο "asot" και τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά. Το επείγον του θέματος, η επιθυμία μου να μην ασχοληθώ με κάρτες,shipping κλπ. στην παρούσα φάση αλλά και τα ικανοποιητικά, για τις μηδαμινές γνώσεις μου, σχόλια και βιντεάκια που παρακολούθησα με οδήγησαν στην επιλογή του συγκεκριμένου. Δεν σας κρύβω ότι "χαόθηκα" με την ποικιλία μοντέλων, εταιριών που δεν ήξερα τι να διαλέξω, εξάλλου είναι ο πρώτος, και σίγουρα όχι ο τελευταίος, φακός που αποκτώ (τις φθηνές λύσεις μέχρι τώρα δεν τις θεωρώ φακούς) οπότε κατέληξα στον NEXTORCHTA40 του "ASOT" ώστε να αρχίσω απο κάπου. Καλό Πάσχα εύχομαι σε όλους με υγεία!!