Αναζήτηση φλας για Canon350D

Giannis Amar

AVClub Addicted Member
23 August 2006
1,411
Πειραιάς
Φίλοι της φωτογραφίας,

Έχω μια Canon EOS 350D σαν ερασιτέχνης κι εγώ ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός φλας μιας και το ενσωματωμένο της μηχανής δεν νομίζω ότι με καλύπτει εδώ και καιρό. Θα ήθελα τα φώτα σας στην αγορά μου αυτή.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Από τη σειρά των CANON συμβατά με την 350d είναι τα 380 ΕΧ, 420 ΕΧ, 550 ΕΧ, 430 ΕΧ, 580 ΕΧ. Επίσης μπορείς να βρεις συμβατά Metz με πολύ καλή συμπεριφορά, και CULLMAN.

Θα πρότεινα πρώτα να μας πεις για ποιό λόγο θα ήθελες το εξωτερικό φλας (συνθήκες, ένταση φωτός, αναλογία χρήσης της μηχανής με και χωρίς) για να πούμε κάτι παραπάνω.

Πάντως αν θέλεις να τραβήξεις μια συναυλία με τηλεφακό και φλας (που δεν συνίσταται γιατί θα στραβώσεις τους καλλιτέχνες) χρειάζεσαι τα 550, 580 ή το 54 της Μετζ και ISO 800. Αν θέλεις να καλύπτεις τις κοινωνικές εκδηλώσεις της οικογένειας, τότε όλα καλά είναι. Αν θέλεις να τραβάς πορτρέτα με πλάγιο φωτισμό (δηλ. όχι άμεσο, αλλά με αντανάκλαση) τότε χρειάζεσαι φλας σπαστό προς όλες τις κατευθύνσεις, άρα το 380 απορρίπτεται.

Όμως γενικά η χρήση φλας που κάνω είναι πολύ περιορισμένη. Προτιμώ τα άφλασα με τρίποδο.

Για την 350D έχω το 420ΕΧ, μια χαρά καλύπτει. Δεν έχει βέβαια και μεγάλη παραμετροποίηση, αλλά τώρα να πάρεις το 580EX με κόστος περίπου όσο η μηχανή σου, είναι λίγο παράταιρο. Νομίζω τα Metz ως φθηνότερα δεν είναι άσχημα γι' αυτά που προσφέρουν. Πλέον το 420 έχει αντικατασταθεί με το 430, νομίζω.

Η κύρια χρήση του θα είναι σε διακοπές (πορτρέτα) και για κοινωνικές εκδηλώσεις και φώτογραφίες σε εσωτερικό χώρο.