Αναζήτηση Flash ???

jm62

Established Member
12 November 2011
143
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους,

Εχω μία Nikon D3200 και σκέφτομαι να πάρω ένα flash.
Ποιο μου προτείνετε σε οικονομική κατηγορία και αν θα μου προσφέρει κάτι καλύτερο από αυτό που έχει η μηχανή πάνω?
Ευχαριστώ,

ψάξε για yongnuo. οικονομικά αντιγραφές της Canon.
Είναι οικονομικά κυρίως τα manual. Δηλαδή αυτά που δεν επικοινωνούν με τη μηχανή όσον αφορά την ρύθμιση της έντασης. μιλάμε για 30 ευρώ περίπου από αμαζον.
το βάζεις να βαράει στο ταβάνι (η τεχνική λέγεται bounce flash) και είναι γύρω στις 10 φορές καλύτερα από το φλας της μηχανής.

αν ειναι να δώσεις τόσα πολλά μπορείς να πάρεις και αυτόματο, TTL Δηλαδή που επικοινωνεί με τη μηχανή και η ένταση που θα βγάλει εξαρτάται από τη φωτομετρηση της μηχανής.
προφανώς σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν και λιγότερο κινεζιες π.χ τα Metz αλλά προσφέρουν πολύ λιγότερα όσον αφορά τα χαρακτηριστικά. ίσως μεγαλύτερη ποιότητα αλλά εγώ δεν είδα διάφορες. τυχαίνει βέβαια.
πάντως είναι φαν του φτηνού διότι στο τέλος της ημέρας μπορεί να μη σου αρέσει να κουβαλάς και ένα φλας πάνω στη μηχανή.
οπότε δοκιμάζεις με το φτηνό και βλέπεις

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πάντως σε φτηνά εκτός από yongnuo βλέπω πως το αμαζον έχει φέρει και τα Neewer.
Για δες και αυτά.

Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους με υγεία,

Μετά από έρευνα και κάνοντας χρήση των πολύτιμων συμβουλών σας προχώρησα στην αγορά του Nikon SB 800 το οποίο μετά από μια πρόχειρη δοκιμή με υπερκαλύπτει και είναι φανταστικό.
Ευχαριστώ πολύ