Αναζήτηση για στρώμα ύπνου

Μετά από αρκετά ξαπλώματα για δοκιμή κατέληξα σε μοντέλο του ΙΚΕΑ με ανεξάρτητα ελατήρια και στρώση από memory foam επάνω.
Το στρώμα έχει 25 χρόνια εγγύηση (αρά αυτό του ότι όλα έχουν 10 χρόνια δεν ισχύει) και επίσης η ΙΚΕΑ γράφει ότι δεν χρειάζεται γύρισμα (οκ ανάποδα έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσες να το βάλεις μιας και έχει memory foam μόνο στη μία πλευρά).
Είχα ξαπλώσει σε εφάμιλλα ή και λίγο καλύτερα στρώματα άλλων εταιριών με 3+ φορές το κόστος αυτού...

Λίγο offtopic. Πριν λίγο καιρό σε ξενοδοχείο το κρεβάτι είχε τετράγωνα μαξιλάρια με πλευρά λίγο πάνω από 1 μέτρο και αρκετά λεπτά. Ήταν πραγματικά πολυχρηστικό. Μπορούσες να στηριχτείς όσο ψηλά ήθελες για να δεις τηλεόραση, να διαβάσεις κλπ και επίσης ανάλογα πως το δίπλωνες να έχεις το ύψος που χρειαζόσουν. 'Ίσως να μην είναι τόσο καλό όσο το ανατομικό μαξιλάρι με memory foam που έχω τώρα, αλλά θα αγόραζα ένα. Το πρόβλημα είναι ότι Ελλάδα δεν έχω βρει πουθενά τέτοια μαξιλάρια. Έχει πάρει κανενός το μάτι πουθενά;

Re: Απάντηση: Αναζήτηση για στρώμα ύπνου

Μετά από αρκετά ξαπλώματα για δοκιμή κατέληξα σε μοντέλο του ΙΚΕΑ με ανεξάρτητα ελατήρια και στρώση από memory foam επάνω.
Το στρώμα έχει 25 χρόνια εγγύηση (αρά αυτό του ότι όλα έχουν 10 χρόνια δεν ισχύει) και επίσης η ΙΚΕΑ γράφει ότι δεν χρειάζεται γύρισμα (οκ ανάποδα έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσες να το βάλεις μιας και έχει memory foam μόνο στη μία πλευρά).
Είχα ξαπλώσει σε εφάμιλλα ή και λίγο καλύτερα στρώματα άλλων εταιριών με 3+ φορές το κόστος αυτού...

Λίγο offtopic. Πριν λίγο καιρό σε ξενοδοχείο το κρεβάτι είχε τετράγωνα μαξιλάρια με πλευρά λίγο πάνω από 1 μέτρο και αρκετά λεπτά. Ήταν πραγματικά πολυχρηστικό. Μπορούσες να στηριχτείς όσο ψηλά ήθελες για να δεις τηλεόραση, να διαβάσεις κλπ και επίσης ανάλογα πως το δίπλωνες να έχεις το ύψος που χρειαζόσουν. 'Ίσως να μην είναι τόσο καλό όσο το ανατομικό μαξιλάρι με memory foam που έχω τώρα, αλλά θα αγόραζα ένα. Το πρόβλημα είναι ότι Ελλάδα δεν έχω βρει πουθενά τέτοια μαξιλάρια. Έχει πάρει κανενός το μάτι πουθενά;

Θυμάσαι πιεριπου κόστος αυτο του ΙΚΕΑ ή το όνομα της σειράς;

Γύρω στο 500ρικο ήταν για 1.60 πλάτος (πριν 2μιση περίπου χρόνια το πήρα). Νομίζω ότι είχε μόνο 1 μοντέλο με ελατήρια και memory foam. Έπαιζε σε μέτριο και σκληρό και μου είπαν λόγω βάρους να πάρω το σκληρό. Στην πράξη λόγω του Memory foam το νιώθω αρκετά μαλακό.

Μιας και χθες μου το έβαλαν το στρώμα (δεν έχω κοιμηθεί ακόμα...μετακόμιση γαρ), να πω ότι μετά από καμμιά πεντάδα δοκιμές, κατέληξα στην σειρά Onar της Candia Strom. Αλλά, το ''χάσιμο'' ήταν με κάτι αμερικάνικα (Simmons αν θυμάμαι καλά..). Δυστυχώς, τα μπικικίνια πολλά, ωστόσο, εκπληκτική αίσθηση.

Μιας και χθες μου το έβαλαν το στρώμα (δεν έχω κοιμηθεί ακόμα...μετακόμιση γαρ), να πω ότι μετά από καμμιά πεντάδα δοκιμές, κατέληξα στην σειρά Onar της Candia Strom. Αλλά, το ''χάσιμο'' ήταν με κάτι αμερικάνικα (Simmons αν θυμάμαι καλά..). Δυστυχώς, τα μπικικίνια πολλά, ωστόσο, εκπληκτική αίσθηση.

Καλοκοίμητο αδερφέ !!! :ernaehrung004:

Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη επιλογή για δισκοκήλη σε αυτά τα χρήματα...

Την 21-06-2016 έγραφα στο άλλο νήμα:
"3 μηνες τωρα και μετα την αλλαγη,κοιμαμαι σε ενα Elite strom Bliss στην firm(σκληρή) έκδοσή του και -να χτυπήσω ξύλο- δεν με εχει ξαναενοχλήσει η μέση μου."
To ίδιο ισχύει και σήμερα.
Όποιος έχει χώρο στην κρεβατοκάμαρά του-εγω όχι-ας φτιάξει κρεβάτι με πλάτος 2 μέτρα και όχι 1,60.
Άλλος ύπνος με την άπλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναζήτηση για στρώμα ύπνου

Γιάννη που τα δοκίμασες αυτά;

Μήτσε, σφίζει η Αθήνα από καταστήματα με Candia. Προσωπικά, τα δοκίμασα σε ένα κατάστημα στην Ηλιουπόλεως.

Καλοκοίμητο αδερφέ !!! :ernaehrung004:

Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη επιλογή για δισκοκήλη σε αυτά τα χρήματα...

Θενκς μπρο!! Μακάρι...απ' το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί γιατί δεν αντέχω άλλο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όποιος έχει χώρο στην κρεβατοκάμαρά του-εγω όχι-ας φτιάξει κρεβάτι με πλάτος 2 μέτρα και όχι 1,60.
Άλλος ύπνος με την άπλα.

Δοκίμασα και elite. Ήμασταν ανάμεσα στο elite και το candia. Επιδόσεις πολύ κοντά η μία στην άλλη. Τα media δεν μου είπαν τίποτα, χωρίς να τα λες κακά.

Όσο για το δίμετρο, σε άκουσα!! Πες μου τώρα που διάλο θα βρω σεντόνια, έχω φάει τον κόσμο!!!:flipout::violent-smiley-008:

Απο προσωπικές παρατηρήσεις, θέλω να προσθέσω την πιθανότητα, μετά απο μερικές ημέρες ή εβδομάδες το καινούργιο βολικό στρώμα να μας φαίνεται το ίδιο άβολο όπως το προηγούμενο (αν αυτός ήταν ο λόγος που το αλλάξαμε). Η μέση και ο αυχένας, δεν καταλαβαίνουν απο ακριβό-φτηνό, υγιεινό ή οικολογικό στρώμα. Επίσης αυτό που μας φαίνεται ιδανικό το πρώτο δεκάλεπτο, μπορεί σε 6-7 ώρες να μας κλωτσάει να σηκωθούμε. Ατιμο πράγμα η μέση.

Αυτό που λές βρεσύ μπίος, μου χει τύχει στη χειρότερη εκδοχή. Να δοκιμάζω στο κατάστημα στρώματα, να λέω ωωω αυτό είναι, να έρχεται (το ίδιο μοντέλο εννοείται) σπίτι και να μου φαίνεται όχι απλώς άβολο που λες αλλά χάλι μαύρο
Απο την πρώτη μέρα γκρινιάζω στη γυναίκα να τα αλλάξουμε αλλά δε μ αφήνει :P

ΥΓ Η μέση μου ...επισκευάστηκε, όταν έχασα 30 κιλά :)
YΓ2 το στρώμα όμως δεν ...επισκευάστηκε, ακόμα άβολο μου φαίνεται :))

Απάντηση: Re: Αναζήτηση για στρώμα ύπνου

...ΥΓ Η μέση μου ...επισκευάστηκε, όταν έχασα 30 κιλά :)

Αυτό είναι το βασικότερο. Η απώλεια βάρους είναι οτι καλύτερο για την μέση. Ηδη, αν χάσει κανείς 5 κιλά αρχίζει και την καταλαβαίνει την διαφορά.
Απο εκεί και πέρα, ξέρω άτομα που λένε οτι η μέση τους ανακουφίζεται όταν ξαπλώνουν σε στρώμα σκληρό σαν το πάτωμα, κι άλλους που προτιμούν στρώμα στο οποίο βυθίζονται ολόκληροι μέσα.

Απ' τα λίγα που κατανοώ σχετικά με το αντικείμενο είναι ότι τα σκληρά-μαλακά κ.λ.π. είναι ένας μύθος. Μια ζωή σκληρά στρώματα χρησιμοποιούσα και τις δισκοκήλες δεν τις γλίτωσα (βέβαια, υπάρχει εξήγηση γι' αυτό...τις δισκοκήλες δεν τις έπαθα από το στρώμα αλλά αφ' ενός από τον ''καταραμένο'' Νικ και τα σπασίματά του :D + 25 χρόνια μπιλιάρδου). Όταν την παρατάς την μέση και δεν την γυμνάζεις ενώ πριν την ταλαιπωρούσες καθημερινά και εντατικά, ε δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις (-βω) ότι θα σου την πέσει μια μέρα. Πάντως, στις κρίσεις, το πάτωμα με βόλευε μια χαρά (κανά 20λεπτο).

Απ' τα λίγα που κατανοώ σχετικά με το αντικείμενο είναι ότι τα σκληρά-μαλακά κ.λ.π. είναι ένας μύθος. Μια ζωή σκληρά στρώματα χρησιμοποιούσα και τις δισκοκήλες δεν τις γλίτωσα (βέβαια, υπάρχει εξήγηση γι' αυτό...τις δισκοκήλες δεν τις έπαθα από το στρώμα αλλά αφ' ενός από τον ''καταραμένο'' Νικ και τα σπασίματά του :D + 25 χρόνια μπιλιάρδου). Όταν την παρατάς την μέση και δεν την γυμνάζεις ενώ πριν την ταλαιπωρούσες καθημερινά και εντατικά, ε δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις (-βω) ότι θα σου την πέσει μια μέρα. Πάντως, στις κρίσεις, το πάτωμα με βόλευε μια χαρά (κανά 20λεπτο).

Ακριβώς. Στην οξεία φάση της φλεγμονής, η σκληρή, επίπεδη επιφάνεια θα βοηθήσει.

Εκτός οξείας φάσης όμως, το βέλτιστο είναι ένα στρώμα που να στηρίζει ομοιόμορφα το σώμα, ώστε να μην δημιουργούνται stress points στην σπονδυλική στήλη κατά την διάρκεια του ύπνου. Το επίπεδο σκληρότητας του στρώματος που είναι κατάλληλο για τον καθένα, έχει να κάνει κυρίως με το σωματικό βάρος...

Eκτός απο τα στρώματα, παίζει ρόλο και ο τρόπος που κοιμόμαστε. Ο ύπνος στο πλάι με ελαφρά λυγισμένα πόδια κι ένα μαξιλαρι ανάμεσά τους είναι ο πιο υγιεινός και ξεκουράζει την μέση. Αν δεν μπορεί κάποιος και πρέπει να κοιμηθεί ανάσκελα, θα πρέπει να βάζει ένα χοντρό μαξιλάρι κάτω απο τα γόνατα.

https://www.youtube.com/watch?v=or03pT-D8cQ

"3 μηνες τωρα και μετα την αλλαγη,κοιμαμαι σε ενα Elite strom Bliss στην firm(σκληρή) έκδοσή του και -να χτυπήσω ξύλο- δεν με εχει ξαναενοχλήσει η μέση μου."
Άλλος ύπνος με την άπλα.
Και εγώ με το συγκεκριμένο στρώμα και με σπονδυλολυση βρήκα την υγειά μου. Σχεδόν με θεραπεύει η ξάπλα πάνω του όταν έχω ψιλό ενοχλήσεις (άρα όχι φλεγμονη)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Άλλος ύπνος με την άπλα.
Εδώ και 1 μήνα υποφέρω από την μέση μου.Η αιτία ήταν ένα μεγάλο βαθούλωμα στο στρώμα της Elite Strom.Το ίδιο έπαθε και με την μέση της η γυναίκα μου όταν το γυρίσαμε στην πλευρά της.Ήρθε σήμερα "τεχνικός" της Elite και μου είπε ότι δεν μπορεί να το φτιάξει γιατί λέει ότι δεν το προσέξαμε γιατί δεν του είχαμε τοποθετήσει αδιάβροχο κάλυμα!!! και σε ένα πολύ μικρό σημείο είδε μια ελαχιστη και πολύ αχνή κιτρινίλα.Να σημειώσω ότι δεν κατουριέμαι πάνω μου την νύχτα.

μπορει να ιδρωνεις :D

παντως επειδη και εγω το ιδιο σουπερ στρωμα για την μεση μου εχω (με θαυματουργα αποτελεσματα για την μεση μου ) καλο ειναι να εχεις και ενα ανατομικο τελαρο απο κατω.

Και με πυκνες σανιδες

μπορει να ιδρωνεις :D

παντως επειδη και εγω το ιδιο σουπερ στρωμα για την μεση μου εχω (με θαυματουργα αποτελεσματα για την μεση μου ) καλο ειναι να εχεις και ενα ανατομικο τελαρο απο κατω.

Και με πυκνες σανιδες
εννοείται ότι έχω ανατομικό τελάρο με πυκνές σανίδες καθώς επίσης το γύριζα κάθε μήνα.Αφού ο "τεχνικός" είδε το τελάρο και το ότι το στρώμα δεν είχε τεράστιο βούλιαγμα που προέρχεται από το μη αναποδογύρισμα του στρώματος,επικαλέστηκε το αδιάβροχο κάλυμα...