Αναζητηση....Γραμμοφωνου

leonkouret

New member
17 May 2008
91
καλημερα φιλοι..
καταλαβαινω οτι δεν ειναι hi -fi αλλα...

μετα απο καθαρισμα της αποθηκης ενος φιλου, βρεθηκαν στην κατοχη μου καμια εικοσαρια δισκοι 78 στροφων σε αριστη κατασταση.

Γνωριζει κανεις που θα μπορουσα να βρω καποιο γραμμοφωνο για αγορα?
'Η ακομα καλυτερα, καποιον που να αναπαλαιωνει τετοια μηχανηματα ετσι ωστε να μπορω να εχω και περισσοτερες επιλογες?

Τελος, αν καποιος εχει εμπειρια - ειναι κατοχος ή εχει ψαξει το θεμα- και εχει να μοιραστει συμβουλες (τι να προσεξω/αποφυγω), θα με υποχρεωνε εαν τις μοιραζοταν μαζι μου.

Ευχαριστω εκ των προτερων
Λεωνιδας

Ναι αλλα το γραμμοφωνο εχει αλλη χαρη (σαν διακοσμητικο αντικειμενο εννοω).

Τωρα μαλλον υπαρχουν σε πολλα παλιατζηδικα και μαγαζια με αντικες...

βασικα ψαχνω κατι σε καλη λειτουργικη κατασταση. εχω δει και κανα δυο στο e bay αλλα θα προτιμουσα ο,τι αγορασω να το δω πρωτα απο κοντα.

Αυτο που με καιει ειναι οτι δεν γνωριζω απο κατασκευαστικες λεπτομερειες και συνεπως δεν μπορω να αξιολογησω την εκαστοτε προσφερομενη τιμη.
Κατανοω οτι ως συλεκτικο αντικειμενο ειναι δυσκολο να εχει καθορισμενη τιμη, γι αυτο και ρωτησα για μαγαζια αναπαλαιωσης (λογικα εκει οι επιλογες μο θα ειναι περισσοτερες).

Οσον αφορα τα πικαπ 78 στροφων, δε με ενδιαφερουν καθολου...
Οπως ανεφερε και ο φιλος, η γοητεια του γραμμοφωνου ειναι το ζητουμενο αλλα σε ποια τιμη θα τη βρω...?

Δε σου συνιστώ το γραμμόφωνο για να παίξεις δίσκους. Τα παλιά γραμμόφωνα είχαν πολύ χοντροκομμένες βελόνες που κατέστρεφαν τους δίσκους μετά από λίγα παιξίματα. Μιλάμε για βάρη ανάγνωσης ως και 10 γραμμάρια. Άσε που θα φας τον κόσμο για να βρεις τις κατάλληλες βελόνες. Αν θες να ακούσεις απλά τους δίσκους η ιδανική λύση είναι ένα σύγχρονο πικάπ, μεταχειρισμένο κατά προτίμηση για να μη μπαίνεις σε έξοδα (π.χ ένα Lenco L 75 ή L 78), και μιά καλή κεφαλή για 78άρια, π.χ. της Grado. Το γραμμόφωνο πάρτο για ντεκόρ αν το βρεις φτηνά. Ένα ωραίο γραμμόφωνο His Masters Voice σε άψογη κατάσταση με γνήσιες βελόνες είδα πέρυσι το καλοκαίρι σε μιά υπαίθρια αγορά στις Βρυξέλλες. Τιμή; 1.500 ευρώ.