Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Καλώς σας βρήκα Παναγιώτη.

Έχω χαρεί για τις απαντήσεις και την βοήθεια, και που αρχίζω να γίνομαι πιο ενεργό μέλος της παρέας.

Όπως είπα στα χρήματα που διαθέτω ο NAD 326 δεν έχει phono, και δεν βρίσκω κάτι σε μεταχειρισμένο.
Ήθελα να προσωρήσω σχετικά γρήγορα με το στήσιμο του ηχοσυστήματος γιατί έχω μείνει χωρίς μουσική (πέρα από τον υπολογιστή).
 
οντως ο ΝΑD δεν εχει phono. η NAD δινει την δυνατοτητα προσθηκης αυτου του extension στα μεγαλυτερα μοντελα, το οποιο ομως ανεβαζει το μπατζετ.

για τον Rotel r 10 δεν εχω αποψη, αν και δειχνει καθ ολα ΟΚ.

γνωμη μου ειναι να μην βιαστεις πολυ, για να κανεις σωστες αγορες. ριχνε και μια ματια στις αγγελιες μας, υπαρχουν παντα καλες ευκαιριες αρκει να εχεις υπομονη
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Ευχαριστώ leo1964. Από NAD o C326 που είναι στα χρήματα που θα διαθέσω (και λίγο παραπάνω) δεν έχει phono αν δεν κάνω λάθος. Οπότε θα χρειαστώ και έξτρα κόστος για να συνδέσω το πικαπ. Από Rotel ο RA10 μου βγαίνει στα 400 ευρώ αλλά είναι ο πιο 'μικρός' (2χ40), και ο χώρος είναι μεγάλος. Σε μεταχειρισμένα NAD και Rotel δεν έχω βρει κάτι.
Κάθε τόσο όλο και κάποιος πουλιέται....υπομονή....υπομονή....και δεν θα βγείς χαμένος.
Ειδικά οι nad δεκαετίας '80-'90 είναι πολλοί μουσικοί και βρίσκονται στα 100-150 ευρά,ενώ διαθέτουν και phono stage.
 
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Έχω καταλάβει ότι οι προτιμάτε την λύση του μεταχειρισμένου.

Προς το παρόν ψάχνω λοιπόν τις αγγελίες καθημερινά.

Όπως και να έχει, σας ευχαριστώ πολύ για τις μέχρι τώρα συμβουλές, και καλοδεχούμενη και όποια ακόμα.
 
Παιδιά άλλη μία ερώτηση.

Έχετε ακούσει τα Epic Epos 5? Είναι 100 ευρώ πάνω από το budget μου (έλεγα 350 αυτά έχουν 450) αλλά διαβάζω καλά λόγια. Ίσως με λίγη υπομονή τα μαζέψω.
Θα κάνουν για ενισχυτή της ικρής κατηγορίας μου ψάχνω?

Επίσης μία χαζη ερώτηση και μην με κράξετε παρακαλώ. Βλέπω ότι πολλά ηχεία (π.χ. τα Q Acoustics 1050 και τα Dali Concept 6 που μου είπατε) έχουν ξεχωριστά στο κάτω μέρος το κομμάτι του woofer. Και άλλα όπως τα Epic Epos 5 όχι.

Πρακτικά οι διαφορές ποιές είναι? (έλα μην γελάτε... πρώτη φορά προσπαθώ να στείσω ηχοσύστημα...)
 
Φίλε μου δεν έχω ακούσει τα epos 5 αλλά όσα έπος έχω ακούσει (M12i & 22i) ήταν πολύ ωραία στα λεφτά τους!Άκουσέ τα, δε χάνεις κάτι!
 
Λευτέρη, πρόκειται για κατασκευαστικές-σχεδιαστικές επιλογές και αν κανείς κρίνει από αυτό θα πει ψέματα.
Τα epos έχουν ονομαστική αντίσταση 4ωμ, που ενδεχομένως στην πράξη πεφτει ακόμα πιο κάτω , πράγμα που θα δυσκόλευε πολλούς ενισχυτές.
(Ξέρω ότι σε μπλέκω με τεχνικά θέματα και για να το απλοποιήσω σου λέω ότι είναι μάλλον δύσκολα ηχεία για μικρούς ενισχυτές. Μκρή αντίσταση σημαίνει ότι το ηχείο ζητάει πολύ ρεύμα από τον ενισχυτή και ίσως τον γονατίσει).
Λαμβάνοντας υπόψη μου και το τεστ του περιοδικού what Hi-Fi και υποθέτοντας ότι λέει την αλήθεια, εκείνο το "Bass can sound tubby",
θα το λάμβανα σοβαρά και αρνητικά υπόψη μου. http://www.whathifi.com/review/epos-epic-5
Σε κάθε περίπτωση το σωστό θα ήταν να ακούσεις τα συγκεκριμένα ηχεία.
 
Επίσης μία χαζη ερώτηση και μην με κράξετε παρακαλώ. Βλέπω ότι πολλά ηχεία (π.χ. τα Q Acoustics 1050 και τα Dali Concept 6 που μου είπατε) έχουν ξεχωριστά στο κάτω μέρος το κομμάτι του woofer. Και άλλα όπως τα Epic Epos 5 όχι.

Πρακτικά οι διαφορές ποιές είναι? (έλα μην γελάτε... πρώτη φορά προσπαθώ να στείσω ηχοσύστημα...)

Μάλλον εννοείς την τρύπα του Bass Reflex που βρίσκεται μπροστά στο dali πχ....Μερικοί κατασκευαστές το έχουν μπροστά,άλλοι πίσω,και σε μερικά ηχεία δαπέδου υπάρχει και στις 2 μεριές...(μπροστά κ πίσω).Στην πράξη,πιο εύκολο στην τοποθέτηση είναι αυτά που το έχουν μπροστά,γιατί ο αέρας έχει περισσότερο χώρο....κ ακόμα καλύτερα στην τοποθέτηση είναι αυτά του κλειστού τύπου.

Στην πράξη,βέβαια υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ήχο,όταν δεν υπάρχει σωστή τοποθέτηση!
 
Σχετικά με τους ενισχυτές που ανέφερες, αν μπορείς άκουσέ τους. Πιστεύω ότι θα διαπιστώσεις ότι ο Harman είναι σε αυτά τα χρήματα ο πιο audiophile. Πέρασαν από τα χέρια μου για αρκετό καιρό προηγούμενα μοντέλα των ενισχυτών που ανέφερες (Harman HK970, Rotel RA-06, και έχω ακούσει αρκετά με Nad) και θεωρώ ότι ο Harman θα σε καλύψει περισσότερο από όλους. Αλλά σε κάθε περίπτωση ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ.
 
Καλημέρα παιδιά.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια, και για τις κατατοπιστικές απαντήσεις στην 'χαζή' μου ερώτηση.

Χθες πήγα σε ένα κατάστημα αλλά δεν κατάφερα να ακούσω κάτι. Μου πρότειναν για το budget μου ενισχυτή Yamaha (AS300 ή AS500) και ηχεία KEF C5.
Να σας πω την αλήθεια, σε αυτή την κατηγορία τιμής, δεν διέθεταν και κάποιο άλλο ηχείο δαπέδου, οπότε ήταν μονόδρομος ο πωλητής να μου προτείνει αυτά.

Yamaha και KEF δεν έχω ακούσει ποτέ, σε αντίθεση με Marantz (με Mission), Harman (με JBL), Pioneer που έχω ακούσει παλαιότερα.

Συνεχίζεται το ψάξιμο. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να ακούσω τα Q Acoustics 1050 (δυστυχώς όχι με κάποιον ενισχυτή από αυτούς που με ενδιαφέρουν).
 
Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις φίλε μου (χαζοί είναι αυτοί που δεν ρωτάνε).

Λογικά τα Q θα σου παίξουν με τον Marantz, αφού εκεί που "πονάνε" οι Marantz (στα μπάσα), εκεί λέγεται πως διακρίνονται τα Q.
Τα Concept προσωπικά δεν μου αρέσουν. Τα βρήκα λίγο ξερά, ανέμπνευστα. Η Zensor είναι αξιόλογη σειρά από τη Dali (ο ίδιος έχω το 7). Αν τύχει να βρεθείς κοντά στις "Ωδές", κάνε μια στάση, και πες τους να σου βάλουν να ακούσεις το μικρό Zensor βάσης (το είχαν ανοιχτό τη τελευταία φορά που πέρασα). Άν σου αρέσει, στο χώρο σου θα κάνει και το 5. Μακριά κι αλάργα από μικρές σειρές B&W (όπως ορθά ανέφερε ένας συμφορουμίτης νωρίτερα). Το ίδιο κι από μικρά KEF. Τσέκαρε αν θες και Wharfedale 10.5 / Tannoy Mercury, μη βιαστείς για το οτιδήποτε, ό,τι ηχείο μπορείς να ακουσεις - να το ακούσεις, και κοίτα να μη σου πασάρουν "πακετακι" ενισχυτή-ηχεία.

Διάλεξε πρώτα τα ηχεία !!! Με βάση αυτά θα βρεις τον κατάλληλο ενισχυτή (και εδώ είμαστε κι εμείς...)

Αν πάλι θες να το κάνεις αλλιώς, it's your @ss (and your cash)!

Good luck, and enjoy the journey... ;)
 
Ευχαριστώ για τις προτάσεις Sanvean.

Τα ηχεία που μου προτείνεις (Wharfedale 10.5 / Tannoy Mercury / Zensor) είναι λίγο πάνω από το budget μου (έλεγα ταβάνι τα 350),
αλλά θα προσπαθήσω να τα ακούσω.

Επίσης να αναφέρω ότι στο θέμα ενισχυτής, άρχισα πάλι να καλοβλέπω και τον Harman Kardon ΗΚ 980.

Μπέρδεμα... Πρέπει να πάω να ακούσω (χωρίς να είμαι ειδικός).
 
Last edited:
Από τα ενισχυτικά που έγραψες, στη θέση σου τον ίδιο θα προτιμούσα.
Δεν θέλησα όμως να ασχοληθώ με ενισχυτές (ανέφερα μόνο Marantz+Q, επειδή ήταν η αρχική σου σκέψη),
διότι θεωρώ πως θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη (και πιο όμορφη) αν επιλέξεις πρώτα τα ηχεία.

Κανενας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι ο "καλύτερος" ενισχυτής και τα "καλύτερα" ηχεία που μπορείς να φτάσεις, θα παίξουν καλά μαζί.
Δείχνει σωστός σαν μπούσουλας, αλλά αργά ή γρήγορα καταλαβαίνεις ότι είναι τζόκερ (το λέω αυτό ως κάποιος που τον ακολούθησε, και άφησε πολλά λεφτά στον...οπαπ).

Για το μπάτζετ τι να πω... Σε νοιώθω απόλυτα.
Καμια φορά όμως αξίζει να κάνουμε μια επέκταση ταβανιού (όση αντέχει φυσικά κανείς). Αυτό όμως έγκειται στο βαθμό της "τρέλας". Άλλος κόβει από την ένδυσή του, άλλος από το φαγητό του, άλλος κι από τα δυο, κι άλλος από τίποτα (και μένει πιστός στον προυπολογισμό του). It's up to you...

Μη μπερδεύεσαι, θα τη βρεις την άκρη (ναι, το ξέρω πως φαινεται βλακώδες, ιδιαίτερα όταν γράφεται από καποιον που έχει βρεθεί στη θέση σου πολλές φορές).
Δες το σαν διασκέδαση. Ούτε ειδικός χρειάζεται να είσαι (ποιός είναι άλλωστε; ). Φτιάξε ένα σιντάκι με κομμάτια που σ' αρέσουν, και πηγαινε γύρα να το ακούσεις.
Η αγάπη για τη μουσική σου, φτάνει και περισσεύει για να καταλάβεις ποιό ηχείο είναι για σένα. Αυτό είναι το απόλυτο κριτήριο, και καλό είναι να το εμπιστεύεσαι...

Εσύ (και μόνο εσύ) είσαι ο μόνος ειδικός για να επιλέξεις τι σου αρέσει και τι όχι.
 
Α, και κάτι ακόμα...
Αν τυχόν (λεω αν) κάποιος (οι κάποιοι) δεν εκτιμήσουν τα χρήματα που έχεις να διαθέσεις, τίναξε τη σκόνη απ' τα παπούτσια σου και φύγε απ'το μαγαζί τους.
Έχει κι αλλού πορτοκαλιές (δεν φαντάζεσαι πόσες...)
 
Καλησπέρα και πάλι σε όλους.

Σε ευχαριστώ Sanvean για τις συμβουλές και τη βοήθεια.

Τo Σαββατο επισκέφθηκα άλλο ένα κατάστημα. Βάσει του budget ο πωλητής μου ανέφερε ότι και ο Marantz PM6004 και o Harman Kardon HK980 είναι πολύ καλές επιλογές και δεν μου έκανε κάποια τρίτη πρόταση σε αυτά τα λεφτά. Μου είπε (σωστά όπως καταλαβαίνω) ότι ο Harman έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει και πιο δυνατά ηχεία από τον Marantz. Επίσης μου ανέφερε ότι είναι καλύτερα όπως πιστεύει πρώτα να βρω τα ηχεία.

Για τον Harman νόμιζα (λάθος) πως δεν έχει ρυθμιστικά, αλλά τα έχει μέσα από το μενού (πλήκτρο επιλογής και μετά πλήκτρα με βελάκια πάνω κάτω όπως κατάλαβα).

Εκείνος στο budget ηχείων γύρω στα 350, μου πρότεινε τα Magnat, τα οποία εγώ δεν σκεφτόμουν.
Συγκεκριμένα τα Magnat Μonitor Supreme 1000 και Magnat Μonitor Supreme 2000. Τα 2000 μου τα πρότεινε για τον Harman που είναι δυνατότερος.
Περιέργως τα 2000 είναι πιο φθηνά από τα 1000. Δεν ξέρω γιατί.

Θα κανονίσω να πάω να τα ακούσω μέσα στη βδομάδα γιατί δεν γινόταν το Σάββατο.

Έχει κανένας άποψη για τα Magnat???
 
Καλησπέρα φίλε lefterisav,

καλά τα είπε ο πωλητής, αλλά δυστυχώς από Magnat ο ίδιος δεν κατέχω. Ίσως κάποιος άλλος συμφορουμίτης να έχει άποψη...
Η καλύτερη βέβαια και πιο έγκυρη άποψη, θα είναι η δική σου, όταν με το καλό τα ακούσεις...

Επίσης, δεν ξέρω αν αναφέρθηκε από άλλον, αλλά η αγορά μεταχειρισμένων (ή ντέμο) σε ενδιαφέρει;
Στα ηχεία δεν υπάρχουν και πολλά να φοβηθείς ή να τσεκάρεις, και η εποχή είναι καλή για τέτοια αγορά (με την έννοια ότι υπάρχουν ευκαιρίες).
 
Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Καλησπέρα και πάλι sanvean.

Ψάχνω κάθε μέρα τις αγγελίες για κάποια καλή ευκαιρία.
Και τα Q Acoustics 1050 τα έχω βρει σε demo. Και να σου πω την αλήθεια θα ήθελα να πετύχω λίγο καλυτερη τιμή από αυτή που μου είπαν (σημ. στάνταρ οι πωλητές διαβάζουν τα φόρουμ, οπότε ίσως κακώς που το γράφω... :) ).
 
Με μία γρήγορη έρευνα στις αγγελίες, βρήκα τα παρακάτω:

Ηχεία Geometric Harmony Centi. Ναι, είναι ακριβά, αλλά...ίσως (λέω: ίσως) αξίζει να το σκεφτείς:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111130-Πωλούνται-Geometric-Harmony-Centi

Ενισχυτής Yamaha A-S700:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111640-YAMAHA-A-S700-Mαύρος

Ενισχυτής Advance Acoustic MAP 101:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/112091-Advance-Acoustic-MAP-101

Επίσης, τα ενεργά ηχεία, είναι πολύ καλή λύση! ;)
 
Απάντηση: Re: Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Παιδιά άλλη μία ερώτηση.

Έχετε ακούσει τα Epic Epos 5? Είναι 100 ευρώ πάνω από το budget μου (έλεγα 350 αυτά έχουν 450) αλλά διαβάζω καλά λόγια. Ίσως με λίγη υπομονή τα μαζέψω.
Θα κάνουν για ενισχυτή της ικρής κατηγορίας μου ψάχνω?

Επίσης μία χαζη ερώτηση και μην με κράξετε παρακαλώ. Βλέπω ότι πολλά ηχεία (π.χ. τα Q Acoustics 1050 και τα Dali Concept 6 που μου είπατε) έχουν ξεχωριστά στο κάτω μέρος το κομμάτι του woofer. Και άλλα όπως τα Epic Epos 5 όχι.

Πρακτικά οι διαφορές ποιές είναι? (έλα μην γελάτε... πρώτη φορά προσπαθώ να στείσω ηχοσύστημα...)
Πολύ καλά ηχεία τα Epos
Στη δεύτερη απορία σου υποθέτω ότι εννοείς τη διάταξη d'apollitto με ένα γούφερ πάνω ένα κάτω και στη μέση το τουίτερ.