Αναζήτηση Ηχείων & Sub

NEAS

New member
2 November 2014
26
Heraklion
Καλημέρα στη παρέα.

Ψάχνω ζευγάρι ηχείων και ίσως sub τα οποία θα μπουν σε χώρο 50 τμ και θα καλύψουν τις ακουστικές μου ανάγκες όσον αφορά το κομμάτι της μουσικής. Δε θα χρησιμοποιηθούν για ταινίες παρά μόνο για μουσική από ηλεκτρονικές πηγές, ραδιόφωνο και μελλοντικά πικάπ. Τα ακούσματα θα είναι κυρίως από το χώρο της ευρύτερης ηλεκτρονικής και ροκ μουσικής. Το sub δεν είναι αναγκαίο αν τα ηχεία είναι σε θέση να παράσχουν γλυκό groove.
Οι εντάσεις που θα παίζουν θα είναι normal και πολύ σπάνια "δυνατά".

Προς το παρόν διαθέτω τον Luxman A215 για ενισχυτή, μελλοντικά όμως συζητώ να τον αλλάξω, αν προκύψει κάποια καλή ευκαιρία. Δε θα ήθελα να επενδύσω πολλά χρήματα και θα έβαζα ένα ταβάνι γύρω στα 400 euros.
Μουσική παίζει όλη μέρα στο σπίτι κυρίως από di.fm ή κάποια άλλη ηλεκτρονική πηγή.

Νομίζω ότι σίγουρα θα έχετε να προτείνετε κάτι ενδιαφέρον. Επίσης κοιτάω και μεταχειρισμένω αλλά προς το παρόν δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν μου κάνουν σε σχέση με τα ακούσματα μου. Κυρίως με ανυσηχεί το κομμάτι του καθαρού γλυκού μπάσσου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

50 τ.μ. είναι πολλά!
Προφανώς, δε θα απαιτείς να καλύπτεται όλος ο χώρος με επαρκές χαμηλό - ειδικά σε χαμηλές εντάσεις!

Τα 400 ευρώ, μετά βίας θα σου εξασφαλίσουν ένα αξιόλογο (καινούριο) ηχείο δαπέδου.
Αν και, τα τελευταία χρόνια, έχουν βελτιωθεί ακόμα και οι εισαγωγικές σειρές των ηχείων.
Πιθανόν, να σε καλύψουν - εάν, βέβαια, μπορεί να ανταποκριθεί και ο ενισχυτής.

Τα μεταχειρισμένα είναι η πιο ασφαλής διέξοδος, για να βρεθεί ένα (αρκετά) πιο αξιοπρεπές ηχείο.

Εάν όντως η ένταση παραμένει σε φυσιολογικά πλαίσια, μπορείς να δεις και full-range ηχεία, με ένα μεγάφωνο.
Γενικά, οδηγούνται εύκολα, αποδίδδουν γλυκά και με επαρκές χαμηλό (τα δαπέδου), αλλά δε θα ανεχτούν πολύ υψηλές εντάσεις.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου. Αντιλαμβάνομαι ότι δε μπορώ να καλύψω πλήρως το χώρο αυτό με τα χρήματα που διαθέτω.

Το άκουσμα θα γίνεται κυρίως σε απόσταση μερικών μέτρων (2 - 2,5) από τα ηχεία. Δε θα με πείραζε να πήγαινα και σε ένα ζεύγος ηχείων με βάση αν μου κάνουν τη δουλειά. Γενικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι θα πρέπει να έχουν 8" inch woofer και ίσως όχι κάτω από 6ohm αντίσταση.

Αν θέλετε μπορείτε να μου δώσετε κάποια προτεινόμενα μοντέλα ώστε να αρχίσω να κοιτάω τιμές και αγγελίες. Όπως έγραψα και πριν στη παρούσα φάση δε μπορώ να καταλάβω μόνο από χαρακτηριστικά αν τα ηχεία θα μου κάνουν σε σχέση με τα ακούσματα μου.

Ευχαριστώ.

Στα χρήματα που διαθέτεις,η λύση του μεταχειρισμένου είναι μονόδρομος.
Κοιτάς κάτι σε tannoy,jbl

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στα χρήματα που διαθέτεις,η λύση του μεταχειρισμένου είναι μονόδρομος.
Κοιτάς κάτι σε tannoy,jbl,την Ελληνική roister

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα;