Αναζήτηση ηχείων

georgepsa

New member
26 May 2025
38
Καλησπέρα, ψάχνω ηχεία πάνω απο 97db ευαισθησία και κυρίως 150w rms. Τι μου προτείνετε;

Για ποιό λόγο να είναι κριτήριο επιλογής ηχείων τα παραπάνω;
Τα εργοστασιακά ηχεία του ηχοσυστήματός μου ειναι 150w rms και 4ohm το καθένα, απλα δεν είναι τοσο μεγαλα σε ευαισθησία και ψάχνω κυρίως ίδια σε χαρακτηριστικά, απλα με υψηλότερη ευαισθησία

Στερεο, 2 κανάλια 150w 4Ω

Φίλε μου ο ενισχυτής που έχει το σύστημά σου, ούτε για αστείο δεν μπορεί να σηκώσει ηχεία με αυτά τα χαρακτηριστικά. Άσε που 30% παραμόρφωση δεν το λες και λίγο.

Επίσης δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτά τα συστήματα είναι φτιαγμένα για να λειτουργούν με τα δικά τους ηχεία. Δύσκολα θα βρεις κάτι που να αποδώσει το ίδιο και με τα χρήματα που αναλογικά κοστίζουν τα ηχεία αυτά σε σχέση με όλο το σύστημα.

Πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις? Μήπως πηγανενες σε κάτι καινούριο από την αρχή

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Φίλε μου ο ενισχυτής που έχει το σύστημά σου, ούτε για αστείο δεν μπορεί να σηκώσει ηχεία με αυτά τα χαρακτηριστικά. Άσε που 30% παραμόρφωση δεν το λες και λίγο.

Επίσης δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτά τα συστήματα είναι φτιαγμένα για να λειτουργούν με τα δικά τους ηχεία. Δύσκολα θα βρεις κάτι που να αποδώσει το ίδιο και με τα χρήματα που αναλογικά κοστίζουν τα ηχεία αυτά σε σχέση με όλο το σύστημα.

Πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις? Μήπως πηγανενες σε κάτι καινούριο από την αρχή
Το ηχοσύστημα το εχω 5 χρόνια, σε κάτι καινούργιο θα πάω.. Ξέρω οτι δεν αποδίδει πράγματι 150w στο κάθε κανάλι. Αλλά και πάλι, τι ηχεία με υψηλή ευαισθησία υπάρχουν;

Ψάχνω γενικά ηχεία για να τα έχω και για μελλοντικο ενισχυτη…
Έχεις αποπροσανατολιστεί...

Το LG μην το πειράξεις όσο λειτουργεί .

Όρισε ένα κόστος για ηχεία και ενισχυτή να δούμε τι μπορεί να γίνει...

Ψάχνω γενικά ηχεία για να τα έχω και για μελλοντικο ενισχυτη…

Μόνο για μελλοντικό ενισχυτή θα μπορέσεις να τα έχεις.
Το σύστημα σου είναι φτιαγμένο να δουλεύει ως ένα πράγμα.
Επειδή λοιπόν αν το μετρούσαμε χωρίς να βάζουμε προϋποθέσεις τέτοιες ώστε να βγει ένα μεγάλο νούμερο σε watt, όπως κάνει η LG, θα μου έκανε εντύπωση αν αυτό το σύστημα έχει ισχύ πάνω από 40watt στο κανάλι.

Με λίγα λόγια εάν βάλεις κανονικά ηχεία hi-fi με τέτοια δυνατότητα πρόσληψης ισχύος (150 watt) ο ενισχυτής του θα δυσκολευοταν να τα οδηγήσει. Και επειδή απ' ο,τι φαίνεται δεν σου φτάνουν οι εντάσεις όπως είναι τώρα, σκέφτηκες να βρεις ηχεία μεγαλύτερης ευαισθησίας για να παίζουν σε μεγαλύτερη ένταση.

Μην κουράζεσαι να ψάχνεις ηχεία για το συγκεκριμένο σύστημα.
Ούτε θα σου προτείνει κάποιος ηχεία, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πειραματισμός φλερτάρει έντονα με το "τσαφ". Στον ενισχυτή θα γίνει, στα ηχεία θα γίνει, δεν ξέρω, πάντως κάπου θα γίνει. Και μέχρι να γίνει, το ηχητικό αποτέλεσμα δεν θα είναι και ο,τι καλύτερο... .

Άσε το σύστημα LG που έχεις όπως είναι, μην ψάχνεις να βελτιώσεις το υπάρχον LG με ηχεία υψηλότερης ευαισθησίας..
Και να σου προτείνω ηχεία υψηλής ευαισθησίας το LG δεν θα μπορεί να τα οδηγήσει..
(Μην πιστεύεις τα Watt που αναφέρουν σε τέτοιου τύπου ολοκληρωμένα συστήματα).

Εάν θέλεις να ασχοληθείς με καλύτερο setup ενισχυτή/ ηχείων, όρισε μπάτζετ να πούμε γνώμες..

Το ηχοσύστημα το εχω 5 χρόνια, σε κάτι καινούργιο θα πάω.. Ξέρω οτι δεν αποδίδει πράγματι 150w στο κάθε κανάλι. Αλλά και πάλι, τι ηχεία με υψηλή ευαισθησία υπάρχουν;

Αν βάλεις αλλά ηχεία σε αυτό το σύστημα όπως είπε και ο Pleo ή θα κάψεις τα ηχεία ή το σύστημα. Τα ηχεία που πουλιούνται ανεξάρτητα είναι συνήθως "ενεγοβόρα" σε σχέση με το ρεύμα που μπορεί να δώσει το σύστημά σου. Οπότε αν δοκιμάσεις να ανεβάσεις την ένταση με άλλα εξωτερικά ηχεία θα ανέβει τόσο πολύ η παραμόρφωση που είτε θα καούν τα ηχεία ή το σύστημα.

Θέλει πολύ ψάξιμο και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρεις να βρεις κάτι που να πλησιάσει στα ηχεία που έχεις τώρα.

Δεν ξέρω και τι απαιτήσεις έντασης έχεις και πως παίζει το σύστημά σου, αλλά υπάρχουν ηχεία π.χ. Logitech που ανάλογα με το πόσα θέλεις να δώσεις μπορούν να ανεβάσουν αρκετά ένταση. Εγώ είχα πάρει κάποτε τα z533 (τα έχω ακόμα) τα οποία για τα λεφτά τους είναι εξαιρετικά. Αλλά έχουν δικό τους ενισχυτή, οπότε πρέπει να στείλεις μουσική από κινητό ή υπολογιστή.

Μάλιστα!! Τι μου προτείνετε για ενισχυτή 2χ150w μεχρι 300 ευρω και 2 ηχεία 150w rms οποιασδήποτε τιμής;;