Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Απάντηση: headphones

Παιδιά, τα K701 είναι άνετα, ξεκούραστα και κυριλέ. :D Δεν έχω ακούσει τα K601, αλλά θεωρώ πως τα 701 δεν είναι ακριβά σε σχέση με τα χαρακτηριστικά τους, τον ήχο τους και τον ανταγωνισμό. Τα προηγούμενα ακουστικά μου ήταν τα K240 με τα οποία ο ήχος των 701 δεν έχει καμία σχέση. Και αν σημαίνει κάτι αυτό, το Stereophile έχει γράψει δυθιράμβους για τα 701.

Σε ότι αφορά τους λαμπάτους ενισχυτές, είμαι ευχαριστημένος από τον X-Can, χωρίς όμως να έχω ακούσει άλλους. Η τιμή της τωρινής έκδοσης 3 πρέπει να κυμαίνεται γύρω στα 400 με 500 ευρώ, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Η συνοδεία ενισχυτή χρειάζεται για να αποδώσουν αυτά που μπορούν. Φυσικά μπορούν να παίξουν και με οποιονδήποτε ενσωματωμένο ενισχυτή. Στη συσκευασία υπάρχει μάλιστα και προσαρμοστικό καρφάκι για φορητές συσκευές.

Re: headphones

Ντέμιαν έχεις ΠΜ.

Παιδιά, σαν ενισχυτής ακουστικών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτι σαν τον t-AMP ας πούμε ; Το δοκίμασε κάποιος φίλος ;Χρειάζεται κάτι σαν ανταπτοράκι ίσως ;

Re: Απάντηση: headphones

Παιδιά, τα K701 είναι άνετα, ξεκούραστα και κυριλέ. :D Δεν έχω ακούσει τα K601, αλλά θεωρώ πως τα 701 δεν είναι ακριβά σε σχέση με τα χαρακτηριστικά τους, τον ήχο τους και τον ανταγωνισμό. Τα προηγούμενα ακουστικά μου ήταν τα K240 με τα οποία ο ήχος των 701 δεν έχει καμία σχέση. Και αν σημαίνει κάτι αυτό, το Stereophile έχει γράψει δυθιράμβους για τα 701.

Με το θέμα Κ701/Κ601/HD650 δεν βλέπω να βγάζω στα μεγάλα φόρα άκρη. Καλύτερα λίγα λόγια από ανθρώπους που παρακολουθείς και ξέρεις πάνω-κάτω τι λένε και πώς το λένε. Μήπως έχεις ακούσει κανένα από τα άλλα δύο της παραπάνω τριπλέτας?

Ντέμιαν έχεις ΠΜ.

Παιδιά, σαν ενισχυτής ακουστικών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτι σαν τον t-AMP ας πούμε ; Το δοκίμασε κάποιος φίλος ;Χρειάζεται κάτι σαν ανταπτοράκι ίσως ;

Θυμαμαι οτι καπου διαβασα για προβλημα με ακουστικα λογω της αντιστασης τους.
Μπες στο φορουμ τους και ψαξτο λιγο.
http://www.head-fi.org/

Tον Trends τον "διαφήμιζε" κάποιος για χρήση με τα 1000άρια πάντως. Αλλά είναι και ιδιαίτερα ακουστικά.

Παιδιά, ανέκαθεν ήμουν κατά των ακουστικών.
Λόγω μικρών παιδιών όμως δεν τα απέφυγα.
Ο λόγος για τα 601. Προσωπικά, τα βρίσκω πολύ ξεκούραστα, με ήχο ανοιχτό και κυρίως speakerlike.
Ο τελευταίος χαρακτηρισμός είναι από ξένο forum, και η αιτία που τα προτίμησα, χωρίς να μετανιώνω.
Ακόμα δεν τα οδηγώ με κάποιο σοβαρό ενισχυτή ακουστικών.

Μήπως έχεις ακούσει και τα Senn 650 για σύγκριση?

Αν πάρω AKG, μάλλον θα προτιμήσω τα Κ701, χαλάλι στα 90ευρώ διαφορά από τα K601. Μήπως είναι πιο δυσκολοδήγητα δεν ξέρω, τι να πω...
Υπάρχει κανείς εδώ να έχει ακούσει και τα 3 (τα δύο AKG και το Sennheiser) και να έχει κάποια γνώμη επ' αυτών?

Έχω και έχω ακούσει μόνο τα Senn 600. Τα οδηγώ από κάρτα ήχου και παρόλα αυτά ο ήχος τους είναι τέτοιος που δε μου χρειάζεται κάτι καλύτερο. Φυσικά σε μέτριες και λίγο παραπάνω στάθμες.
Με ενισχυτή θα παίξουν ακόμα καλύτερα. Μπορεί στο μέλλον να σκαρώσω κανέναν. Έχω μαζέψει υλικά εδώ και καιρό....

Νομίζω ότι όλα αυτά τα ακουστικά παίζουν καταπληκτικά. Τα κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι άλλα. Πχ να μας ακούνε οι δίπλα ή όχι; Να απομονωνόμαστε από τους γύρω ήχους ή να έχουμε και μια αντίληψη αυτών που συμβαίνουν γύρω μας; Χρήσιμο ίσως όταν έχουμε και μικρό παιδί. Από τη μια ο ψίθυρος των ακουστικών μπορεί να το νανουρίζει και παράλληλα να έχουμε και το νού μας αν κλάψει να το ακούσουμε. Αυτό γίνεται με τα 600/650.

Άλλα δεν ξέρω.

Όλα τα ακουστικά που σε ενδιαφέρουν send (601/701/600/650) είναι ανοικτού τύπου και ακούγονται αισθητά από τους γύρω σου. Δεν έχω ακούσει σε σύγκριση τα 701 με τα Sen, αλλά θα μπορούσα να παρακαλέσω φίλο συνφορουμίτη που έχει τα 600 να τα φέρει από το σπίτι να κάνουμε μια σύγκριση και να σου γράψουμε εντυπώσεις. Πιστεύω πως θα δεχτεί.

Ανοικτού τύπου θέλω. Μόνος μου σε δωμάτιο θα είμαι, με ανοικτή πόρτα βέβαια, δεν θέλω εάν ...βομβαρδιστεί το σπίτι να παραμείνω στην κοσμάρα μου. Όντως εάν είναι κάποιος στο ίδιο δωμάτιο, ενοχλούν (θυμάμαι πριν πολλά χρόνια που διάβαζα με ακουστικά και δεν μπορούσε να διαβάσει δίπλα μου ο αδερφός μου). Αλλά για άλλο δωμάτιο δεν τίθεται θέμα.

Όλα τα ακουστικά που σε ενδιαφέρουν send (601/701/600/650) είναι ανοικτού τύπου και ακούγονται αισθητά από τους γύρω σου. Δεν έχω ακούσει σε σύγκριση τα 701 με τα Sen, αλλά θα μπορούσα να παρακαλέσω φίλο συνφορουμίτη που έχει τα 600 να τα φέρει από το σπίτι να κάνουμε μια σύγκριση και να σου γράψουμε εντυπώσεις. Πιστεύω πως θα δεχτεί.

Δαμιανέ, αυτή η σύγκριση θα είχε γενικότερο ενδιαφέρον και καλό θα ήταν να γίνει κάποια στιγμή για να έχουμε και ένα μπούσουλα των διαφορετικών ηχητικών υπογραφών των δύο εταιριών. Τα ακουστικά είναι μια εξαιρετική πηγή μουσικής απόλαυσης και ευτυχώς αρκετά προσιτά.
Μακάρι να μπορούσα να συμμετέχω στην δοκιμή.

Παιδιά ευχαριστώ, αλλά με βλέπω να παίρνω ούτως ή άλλως τα Κ701. Θα τα παραγγείλω αύριο, γιατί όσο πλησιάζουν τα χριστούγεννα και αυξάνεται η ζήτησή τους ως δώρων, με βλέπω να μένω με το 1/4 jack στο χέρι
:flipout:

Μακάρι να μπορούσα να συμμετέχω στην δοκιμή.

Πες μου πότε θα 'σαι εδώ να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. ;)

Με 'γεια send τα Κ701. Δως τους λίγο χρόνο να στρώσουν και θα σου κρατήσουν εξαιρετική συντροφιά! :firstprize:

Παιδιά ευχαριστώ, αλλά με βλέπω να παίρνω ούτως ή άλλως τα Κ701. Θα τα παραγγείλω αύριο, γιατί όσο πλησιάζουν τα χριστούγεννα και αυξάνεται η ζήτησή τους ως δώρων, με βλέπω να μένω με το 1/4 jack στο χέρι
:flipout:

Τότε αυτό σε ενδιαφέρει.

http://www.thomann.de/gr/akg_k701.htm

Κράτα μας ενήμερους για τις κινήσεις σου. Ενδιαφέρομαι και εγώ για τα 701.

Bart

Τόσο τα παρήγγειλα και στο γερμανο-ελληνικό ιντερνετομάγαζο που είναι 5 λεπτά από το γραφείο μου εδώ στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω και 1 ευρώ πιο φτηνά?

Από τις χαμηλές τιμές είναι πάντως, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα Κ601 βγαίνουν στα 178 ευρώ.

Αντε καλορίζικα !

Πες μας τις εντυπώσεις σου μόλις τα ακούσεις, αν και απ' ότι λένε θελουν καμιά 200αρια ώρες για να στρώσουν.

Τόσο τα παρήγγειλα και στο γερμανο-ελληνικό ιντερνετομάγαζο που είναι 5 λεπτά από το γραφείο μου εδώ στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω και 1 ευρώ πιο φτηνά?

Ποιό είναι αυτό το ιντερνετομάγαζο ?

Bart

ακουστικα..(headphones)

δεν ξερω αν ειμαι στη σωστη κατηγορια γιαυτην την ερωτηση αλλα ψαχνω να παρω καποια καλα ακουστικα γυρω στα 100 και θα ηθελα να μου προτεινετε μερικες μαρκες αλλα και να μου λεγατε ποιες οι διαφορες σε σχεση με τα πιο φτηνα...ποια ειναι εκεινα τα χαρακτηριστικα που κανουν ενα ακριβο πολυ καλυτερο απο ενα φτηνο σετ?
τα θελω και για χρηση..studio αλλα και για να ακουω μουσικη σε ταξιδια...
ευχαριστω!

υ.γ.δεν θελω τα..μικρα ακουστικα που μπαινουν ..ισα ισα στα αυτακια μας αλλα τα πιο μεγαλα..οχι ομως και τα τεραστια...σας μπερδεψα;sorry...

Last edited:
Re: ακουστικα..(headphones)

Οι υπόλοιποι πιθανά να μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο. Κατά τύχη την προηγούμενη εβδομάδα χάζευα τα ακουστικά στο ΝΑΚΑ (δες στο nakas.gr).
Σίγουρα υπάρχει ποικιλία στην τιμή των 100 ε.
Από όσο φαίνεται κάποια είναι για χρήση DJ και κάποια άλλα για μουσικές ακροάσεις στο σπίτι.
Άρα οι εταιρίες σίγουρα διαχωρίζουν τα προϊόντα τους ανάλογα με τη χρήση.
Δύο παράγοντες στην επιλογή είναι η συχνοτική απόκριση και η αντίσταση των ηχείων.

Από πλευράς απόκρισης ορισμένα κατεβαίνουν αρκετά στο μπάσο – και εφόσον είσε φίλος του μπάσου καλό θα ήταν να ελέγχεις την παράμετρο αυτή.

Από πλευράς αντίστασης υπάρχουν εύκολα ακουστικά των 16Ω και πιο δύσκολα των αρκετών Ω. Η αντίσταση έχει σημασία για τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να οδηγήσεις τα ακουστικά. Ακουστικά με μεγάλωσες απαιτήσεις σε ρεύμα πιθανά να χρειάζονται τον δικό τους ενισχυτή για να παίζουν δυνατά.

Γενικά παντός, πολλοί φίλοι των ακουστικών υποστηρίζουν ότι με ένα καλό ενισχυτή ακουστικών και ένα καλό ζευγάρι ακουστικά…. δεν συγκρίνεται με κανένα ηχείο. Δυνητικά άρα μπορείς πραγματικά να πάρεις κορυφαία ποιότητα ήχου.

Για πες μας περισσότερες πληροφορίες για την χρήση που σκέπτεσαι… Τι ακριβός θες να ακούς? Που θες να ακούς? Με τι εξοπλισμό θες να ακούς?