Re: Μπερδεμα με επιλογη ακουστικων
Χωρις να εχω ακουσει τα K550,θα προτεινα και εγω τελικα,να επαιρνες αυτα για τους εξης 2 παρακατω λογους (εκτος βεβαια και αυτου που εγραψα παραπανω για το on ear μοντελο sennheiser hd 25 1-ii)
1.Εχω καποια εμπιστοσυνη στο Χρηστο παραπανω,και πιστευω οτι οντως θα ειναι καλα.
2.Σαν κατοχος δυο καλων μοντελων full size ακουστικων,ενος ανοικτου τυπου (sennheiser hd600) και ενος κλειστου (shure srh840),εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις.
-Τα hd600 οταν οδηγηθουν καλα,εκτιμω ιδιαιτερως τον ηχητικο χαρακτηρα τους,και για τα δικα μου αυτια,ειναι καλα για πολλα ειδη μουσικης.Το προβλημα ειναι οτι κατευθειαν απο ενα ipod πχ,ή ενα τυπικα καλο mp3 player,δε παιζουν καθολου καλα.
Επισης,επειδη ειναι ανοικτου τυπου,καποιες φορες που υπαρχουν ομιλιες στο σπιτι,ή αλλος θορυβος (για παραδειγμα,κανουν κατι εργασιες ανακαινισης απεναντι απο το σπιτι μου και γινεται θορυβος),αποσπαται η προσοχη λογω του οτι δεν ηχομονωνουν.
-Τα shure srh 840 τα εκτιμω επισης,και λογω του καλου all round ηχητικου χαρακτηρα τους,αλλα κυριως λογω του οτι οδηγουνται ομορφα και σαν ενταση,και σαν ηχος κατευθειαν απο φορητη συσκευη.Επισης εχουν το προτερημα οτι ηχομονωνουν,αρα θορυβοι που ανεφερα παραπανω γινονται λιγοτερο ενοχλητικοι ενω ακους μουσικη.Εχουν ομως το μειονεκτημα οτι ειναι λιγοτερο βολικα,ενω παροτι οδηγουνται ευκολα,ειναι αστεια στο κεφαλι,κανοντας με να αισθανομαι λιγο αβολα αν θελω να τα φορεσω καποια στιγμη εξω χρησιμοποιοντας τα με το ipod.
Εγω εχω αποφασισει λοιπον καποια στιγμη,οταν το επιτρεψουν τα οικονομικα μου,να αγορασω ενα τελευταιο ζευγαρι κλειστων ακουστικων full size,το πολυ ως 300 ευρω,που να χτυπησω τη χρυση τομη,δηλαδη να εχουν ενα καλο all around ηχητικο χαρακτηρα,αλλα και σωστο ταυτοχρονα,ωστε να ακουω πολλα ειδη μουσικης απροβληματιστα,αλλα με επαρκη δοση σοβαροτητας και ποιοτητας στον ηχο.Επισης να οδηγουνται καλα κατευθειαν απο ipod,και να δειχνουν στο κεφαλι καπως ομορφα για full size,με καλη ανεση και σχετικα σταθερη εφαρμογη.Με τα shure 840 δε τα εχω πετυχει ολα αυτα,και καποια στιγμη θα ηθελα ενα τετοιο ζευγαρι ωστε να κλεισω εντελως απο ακουστικα.
Οποτε εσυ που θελεις να παρεις ενα καλο ζευγαρι ακουστικων και να τελειωνεις,μηπως με τα k550 κλεισεις οριστικα,καθως απο αναφορες που εχω διαβασει,συγκεντρωνουν καπως αυτα τα χαρακτηριστικα,τουλαχιστον φαινονται να ειναι πιο ομορφα απο τα 840 που εχω,και πιο εμφανισημα στο κεφαλι,ενω πρεπει να'ναι λογικα και πιο ανετα,ενω λεγεται οτι οδηγουνται καλα και απο φορητα,αλλα θα παιξουν και καλητερα απο καλα συστηματα + το πλεονεκτημα της ηχομονωσης.Αρα λοιπον για σκεψου το με αυτη τη λογικη.
Εμενα προσωπικα (το'χω ξαναπει εδω βασικα)μου εχουν μπει στο ματι τα νεα sony MDR-1R,ειδικα στην ασημι εκδοση.Θα προσπαθησω καποια στιγμη να δω αν μπορω να τα δοκιμασω στο μελλον,να δω πως τα καταφερνουν με βαση το παραπανω σκεπτικο...