Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Μπερδεμα με επιλογη ακουστικων

εχω τα 271mkII και είχα για ένα φεγγάρι τα 240mkII (τα οποία άλλαξα στον Τομαν με τα 701) αλλα δεχομαι οτι μπορει και να τα έχω "παρεξηγησει"... πάντως κάτι δεν μου πηγαινε στον ηχο τους!
νομίζω πως τα 25 θα σε καλύψουν καλύτερα
δεν ξέρω πόσο δυνατός ειναι ο εν/της σου αλλά με το Ο2 τα 271 θέλουν αρκετά πιο ψηλά το ρυθμιστικό για να παιξουν οσο τα 25
ΟΚ τα 240 μαλλον ειναι κάπως πιο ευκολα αλλα τα 25 νομίζω πως ειναι ακόμα πιο πολύ και ας έχουν πιο υψηλή αντίσταση.... η ευαισθησια τους ειναι πολύ ηψηλότερη!

Οπως κ να έχει νομίζω πως ειναι πολύ διαφορετικά ακουστικά... πρέπει να τα ακουσεις για να δεις ποια ηχητική υπογραφή σου ταιριάζει!

1. Akg K550
2. Sennheiser HD 25 1-II

Τα HD600-650 δεν είναι τόσο απολαυστικά σε μουσικές με γρήγορο μπάσο...τα 650 χειρότερα τα 600 καλύτερα στο μπάσο από άποψη ταχύτητας.

Δεν θεωρώ τα 650-600 ως τα πιο αναπαυτικά ακουστικά λόγω του οβάλ που εμένα με ενοχλεί λίγο, τα Κ550 είναι πολύ πιο αναπαυτικά στο δικό μου κεφάλι (παρόμοια με τα Q701 που έχω).

Με τα Κ550 δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε.

Τα HD 25 1-II είναι του στυλ τα βάζω και απολαμβάνω... αλλά είναι αρκετά πεπαλαιωμένοι οι οδηγοί (γιαυτό και θα απέφευγα προσωπικά τα Amperior). Tα K550 σε βάζουν μέσα στην μουσική και παρά το γεγονός ότι έχουν 180 ευρώ είναι ανώτερης ηχητικής κατηγορίας... τολμώ να πω εισαγωγικά στο HiEnd...

Last edited:
Αν και αρχάριος ως νέος κάτοχος των k550 μπορώ να πω ότι όσο τους πάει η ατμοσφαιρική μουσική που δημιουργούν εξαιρετική μουσική σκηνή, τόσο καλά αποδίδουν σε γκάζια και υψηλές εντάσεις σε γρήγορα ροκ κομμάτια .
Μόνη προυπόθεση να έχεις σχετικά μεγάλο κεφάλι για καλή εφαρμογή γιατί αλλιώς δε λέει αν δε κλείνουν τελείως.

Εχω σχετικα μικρο κεφαλι..με προβληματισες λιγο..παρολα αυτα ετσι οπως περιγραφεις τα Κ550 δειχνει οτι ειναι αυτο ακριβως που ψαχνω.

Θελω να σας πω πως ειναι η κατασταση μεσα στο κεφαλι μου.
Δεν χρειαζεταται να πω κατι για την κριση (ολοι μας ξερουμε), θελω να δωσω καποια χρηματα και να πω οτι οντως πιασανε τοπο, (εχω κανει πολλες αποτυχημενες αγορες στο παρελθον), να τα ευχαριστηθω. Εχω κανει τις οικονομιες μου και εχω αποφασισει να παρω ακουστικα. Τωρα θα μου πειτε, ρε μεγαλε δεν ειμαστε μαγοι να καταλαβουμε τι ακριβως θα σε κανει εσενα ευχαριστημενο, δεκτον αυτο. Απλα να μην πεσω πολυ εξω στις προσδοκιες που θα εχω αφου προχωρησω στην αγορα.
Μεχρι στιγμης, επειδη θελω να μοιραστω τις σκεψεις μου μαζι σας, η καρδια μου λεει HD 25-1-ΙΙ και η λογικη μου Κ550.
Γενικα να ξερεται ομως οτι ειμαι ευκολος ανθρωπος:violent-smiley-030:

Ευχαριστω για τις απαντησεις chris και wynn.

1. Akg K550
2. Sennheiser HD 25 1-II

Τα HD600-650 δεν είναι τόσο απολαυστικά σε μουσικές με γρήγορο μπάσο...τα 650 χειρότερα τα 600 καλύτερα στο μπάσο από άποψη ταχύτητας.

Δεν θεωρώ τα 650-600 ως τα πιο αναπαυτικά ακουστικά λόγω του οβάλ που εμένα με ενοχλεί λίγο, τα Κ550 είναι πολύ πιο αναπαυτικά στο δικό μου κεφάλι (παρόμοια με τα Q701 που έχω).

Με τα Κ550 δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε.

Τα HD 25 1-II είναι του στυλ τα βάζω και απολαμβάνω... αλλά είναι αρκετά πεπαλαιωμένοι οι οδηγοί (γιαυτό και θα απέφευγα προσωπικά τα Amperior). Tα K550 σε βάζουν μέσα στην μουσική και παρά το γεγονός ότι έχουν 180 ευρώ είναι ανώτερης ηχητικής κατηγορίας... τολμώ να πω εισαγωγικά στο HiEnd...
..... μη μου πεις οτι πηρες ΚΑΙ τα 550;;;;!!!!!!!:a0210:

Να στο πω αλλιως.... με τα 25 δεν πρόκειται να μεινεις δυσαρεστημένος!! Με βάση ο,τι έχεις πει ως τώρα τολμώ να πω πως ειμαι σχεδον σιγουρος για αυτό...
Αν τώρα ακουσεις τα 550 και σου αρέσουν πιο πολύ αυτό ειναι άλλο θέμα...
Αλήθεια δεν εχεις την δυνατότητα να πας να τα ακουσεις;

Αν και αρχάριος ως νέος κάτοχος των k550 μπορώ να πω ότι όσο τους πάει η ατμοσφαιρική μουσική που δημιουργούν εξαιρετική μουσική σκηνή, τόσο καλά αποδίδουν σε γκάζια και υψηλές εντάσεις σε γρήγορα ροκ κομμάτια .
Μόνη προυπόθεση να έχεις σχετικά μεγάλο κεφάλι για καλή εφαρμογή γιατί αλλιώς δε λέει αν δε κλείνουν τελείως.

Θέλει λίγη προσοχή η υψηλή ένταση. Αν ψάξει κανείς για "εμβοές" ή "tinnitus" στο google θα δει πόσα προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν τα ακουστικά.

Εμένα μου αρέσουν τα ακουστικά που μπορούν να αποδώσουν καλά σε χαμηλές εντάσεις.

Κοιτα πως το βλεπω, Αθηνα ανεβαινω τον τελευταιο καιρο ψιλοσπανια, αν ανεβω θα πρεπει να μεινω, αυθυμερον το αποκλειω, μονο για βενζινη και διοδια θελω 100 , θα μεινω, θα φαω θα μου φυγουν minimum 250 . Και αλλα 200 τα ακουστικα, συνολο 450 . Η πρεπει να περιμενω ποτε θα κατσει να ανεβω (διοτι εχω και οικογενεια βλεπεις) ή θα κανω την αγορα στα τυφλα πληρωνοντας μονο τα ακουστικα. Ξερω οτι ειναι λαθος προσεγγιση αλλα για να μπορεσω να κανω τα αυτα που θελω ή αυτα που θα μου παρουσιαστουν, τα εκτακτα, δεν μπορει να γινει αλλιως. Απο την αλλη οπως καταλαβαινεις την ψυχοσυνθεση ενος καταναλωτη, οταν θελεις να παρεις κατι το θελεις να το εχεις αν γινεται χθες, ουτε καν σε 1 εβδομαδα.
Παντως εχεις απολυτο δικιο οτι μια δοκιμη θα με εβγαζε απο το μπερδεμα ή θα με μπερδευε περισσοτερο. Μην φανταστεις οτι μπορω να καταλαβω και πολλα πραγματα απο μια μικρη ακροαση. Πρωτα μου ακουστικα ειναι.

Νακα δεν εχει εκει που εισαι;
Μπορει κ να τα εχουν... ειναι πολύ διαδεδομένο μοντέλο!

Η γνωμη μου ειναι αφου θελεις να κανεις μια αγορα,και καλη,και δινεις ενα επισης καλο ποσο,να παρεις ενα καλο ζευγαρι που να περιβαλλει τα αυτια (circumaural).

Τα sennheiser hd 25 1-ii ειναι ακουστικα που απ'οτι θυμαμαι οταν τα δοκιμασα εχουν εναν ευχαριστο,γρηγορο και ζωηρο ηχητικο χαρακτηρα που θα σ'αρεσει πιθανως,και ειναι καλα και για χρηση και εξω,χωρις ενισχυτες κτλ,αλλα δε ξερω αν η εφαρμογη τους που ειναι on ear ,πως θα σου φανει,και αν καποια στιγμη νιωσεις οτι δεν ειναι αρκουντως σοβαρα σαν το μονο ζευγαρι ακουστικων,και κοιτας παλι να παρεις ενα πιο βολικο circumaural μοντελο.Βεβαια το λεω με μια μικρη επιφυλαξη,διοτι τα δοκιμασα για λιγη ωρα,αλλα γενικα καποια on ear μοντελα που εχω δοκιμασει,δε μου αρεσει αυτου του τυπου η εφαρμογη.

φίλε μου τι να πω.... αρα οπως κ να έχει θα πάρεις ρισκο... δεν έχεις κανενα γνωστό τοπικο dj;
μπορει να ξέρει κάποιον που να έχει τα 25, μιας κ ειναι πολύ διαδεδομένα για dj'ing, γιατι για να βρεις τα κάτοχο 550 στην Σπάρτη το βλέπω χλωμό...

Με βάση τις περιγραφές σου και τα είδη της μουσικής που ακούς, χρειάζεσαι ένα ζευγάρι γενικής χρήσης (all around) ακουστικά, αρκετά ευαίσθητα, ώστε να τα συνδυάσεις με κάθε πιθανή πηγή.

Με αυτά τα δεδομένα, αξιοποιώντας και τις περιγραφές από εδώ θα σε καλύψουν:
α) Τα Sennheiser hd 25 1-ii για τα οποία ακούγονται πολύ καλά λόγια.

β) Τα AKG 550. Έχω μία επιφύλαξη, για την ευαισθησία τους, εάν είναι αρκετή, ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες σου, αλλά περ' απ' αυτό ο ήχος και η φιλοσοφία της εταιρείας με βρίσκουν εντελώς σύμφωνο (έχω τα "αναίσθητα" K271).

γ) Focal Spirit One. Τα έχω επίσης. Είναι τα καθημερινής, γενικής χρήσης ακουστικά μου. Μου αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός πως μπορώ να έχω άριστο ήχο με οποιαδήποτε πηγή, χωρίς να μπλέκω με ενισχυτές. Όχι πως δεν υπάρχουν καλύτερα, σαν καθημερινά όμως για όλες τις χρήσεις τα προτιμώ. Μόνη επιφύλαξη: Είναι On-Ear κι' αυτό κάποιους ίσως τους ενοχλεί.

δ) Μου άρεσαν επίσης τα Ultrasone Pro 900 που έχω δουλέψει και δοκιμάσει. Τα μικρότερα μοντέλα της σειράς (Pro 750 και Pro 550) πρέπει να έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, όμως κατατάσσονται στα μάλλον αναίσθητα monitor και δεν θα τα έλεγα γενικής χρήσης.

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση! -bye-

Πρώτον : Ο Νάκας είναι πολύ σοβαρή εταιρία, και έχουν την δυνατότητα να σου φέρουν τα ακουστικά για ακρόαση αρκεί να τους το ζητήσεις... και δεν έχεις υποχρέωση να τα πάρεις εάν δεν σου αρέσουν.

Δεύτερον : Αν πάρεις τα Κ550 (από ιντερνετικό) , και δεν σου αρέσουν για το α ή β λόγω, νομίζω τα πουλάς σε χρόνο dt για 170/160 ευρώ χωρίς να περιμένεις ...

Οπότε... όρμα... -bye-

Συμφωνω με τον Χρήστο... νομίζω οτι όποιο απο τα δυο και να πάρεις αν θελήσεις να το πουλήσεις θα το κάνεις εύκολα...
Ο εδώ Νάκας μπορεί να το κάνει αυτό που λες Χρήστο... αλλά οι κατα τόπους το βλέπω λίγο δυσκολο!! Μάλλον έχει να κάνει και με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη... πχ στο νησι μου ειμαι 99% σιγουρος πως δεν θα το έκανε!

Χωρις να εχω ακουσει τα K550,θα προτεινα και εγω τελικα,να επαιρνες αυτα για τους εξης 2 παρακατω λογους (εκτος βεβαια και αυτου που εγραψα παραπανω για το on ear μοντελο sennheiser hd 25 1-ii)

1.Εχω καποια εμπιστοσυνη στο Χρηστο παραπανω,και πιστευω οτι οντως θα ειναι καλα.

2.Σαν κατοχος δυο καλων μοντελων full size ακουστικων,ενος ανοικτου τυπου (sennheiser hd600) και ενος κλειστου (shure srh840),εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις.

-Τα hd600 οταν οδηγηθουν καλα,εκτιμω ιδιαιτερως τον ηχητικο χαρακτηρα τους,και για τα δικα μου αυτια,ειναι καλα για πολλα ειδη μουσικης.Το προβλημα ειναι οτι κατευθειαν απο ενα ipod πχ,ή ενα τυπικα καλο mp3 player,δε παιζουν καθολου καλα.
Επισης,επειδη ειναι ανοικτου τυπου,καποιες φορες που υπαρχουν ομιλιες στο σπιτι,ή αλλος θορυβος (για παραδειγμα,κανουν κατι εργασιες ανακαινισης απεναντι απο το σπιτι μου και γινεται θορυβος),αποσπαται η προσοχη λογω του οτι δεν ηχομονωνουν.

-Τα shure srh 840 τα εκτιμω επισης,και λογω του καλου all round ηχητικου χαρακτηρα τους,αλλα κυριως λογω του οτι οδηγουνται ομορφα και σαν ενταση,και σαν ηχος κατευθειαν απο φορητη συσκευη.Επισης εχουν το προτερημα οτι ηχομονωνουν,αρα θορυβοι που ανεφερα παραπανω γινονται λιγοτερο ενοχλητικοι ενω ακους μουσικη.Εχουν ομως το μειονεκτημα οτι ειναι λιγοτερο βολικα,ενω παροτι οδηγουνται ευκολα,ειναι αστεια στο κεφαλι,κανοντας με να αισθανομαι λιγο αβολα αν θελω να τα φορεσω καποια στιγμη εξω χρησιμοποιοντας τα με το ipod.

Εγω εχω αποφασισει λοιπον καποια στιγμη,οταν το επιτρεψουν τα οικονομικα μου,να αγορασω ενα τελευταιο ζευγαρι κλειστων ακουστικων full size,το πολυ ως 300 ευρω,που να χτυπησω τη χρυση τομη,δηλαδη να εχουν ενα καλο all around ηχητικο χαρακτηρα,αλλα και σωστο ταυτοχρονα,ωστε να ακουω πολλα ειδη μουσικης απροβληματιστα,αλλα με επαρκη δοση σοβαροτητας και ποιοτητας στον ηχο.Επισης να οδηγουνται καλα κατευθειαν απο ipod,και να δειχνουν στο κεφαλι καπως ομορφα για full size,με καλη ανεση και σχετικα σταθερη εφαρμογη.Με τα shure 840 δε τα εχω πετυχει ολα αυτα,και καποια στιγμη θα ηθελα ενα τετοιο ζευγαρι ωστε να κλεισω εντελως απο ακουστικα.

Οποτε εσυ που θελεις να παρεις ενα καλο ζευγαρι ακουστικων και να τελειωνεις,μηπως με τα k550 κλεισεις οριστικα,καθως απο αναφορες που εχω διαβασει,συγκεντρωνουν καπως αυτα τα χαρακτηριστικα,τουλαχιστον φαινονται να ειναι πιο ομορφα απο τα 840 που εχω,και πιο εμφανισημα στο κεφαλι,ενω πρεπει να'ναι λογικα και πιο ανετα,ενω λεγεται οτι οδηγουνται καλα και απο φορητα,αλλα θα παιξουν και καλητερα απο καλα συστηματα + το πλεονεκτημα της ηχομονωσης.Αρα λοιπον για σκεψου το με αυτη τη λογικη.

Εμενα προσωπικα (το'χω ξαναπει εδω βασικα)μου εχουν μπει στο ματι τα νεα sony MDR-1R,ειδικα στην ασημι εκδοση.Θα προσπαθησω καποια στιγμη να δω αν μπορω να τα δοκιμασω στο μελλον,να δω πως τα καταφερνουν με βαση το παραπανω σκεπτικο...

Last edited:
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Καλησπερα συναδελφοι! Μπαινω στο ψητο κατευθειαν . Καλωσοριζοντας το 2,5 μηνων γιο μου στη ζωη , τεινω να ξεχασω πως ακουγονται τα wharfedale 8.2 απο τον pioneer vsx 521 :bigcry:... Eχω εναποθεσει λοιπον ολες μου τις ακροασεις στα sennheiser hd 202 II . Τα οποια τα θεωρω πολυ τιμια για τη χρηματικη τους αξια παρεμπιπτοντως . Μπορω να παρω κατι σημαντικα καλυτερο χωρις να υπερβω τον προυπολογισμο των 100 ευρω που εχω , εχοντας επιγνωση οτι για πραγματικα καλα ακουστικα ειναι πολυ λιγα και τα 100... Τα θελω για ταινιες bluray , videogames(ps3-xbox 360) και μουσικη απο το marantz 5001 cd player που εχω στην κατοχη μου . Τα ειδη μουσικης που ακουω ειναι alternative,post-rock-metal κυριως...Ευχαριστω εκ των προτερων! Χαιρετισμους απο Πατρα!

Re: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Κατ' αρχήν να χαίρεσαι το γιο σου.
Τα ηχεία σου θα αργήσεις να τα ξανακούσεις. Πολύ. Έχεις επίσης προθεσμία ένα εξάμηνο με οκτάμηνο για να τα μαζέψεις και να τα φυλάξεις. Με αυτά τα δεδομένα καλό θα ήταν να διπλασιάσεις περίπου τον προϋπολογισμό σου και να πας σε κάτι καλύτερο μιας και θα χρησιμοποιείς ακουστικά για αρκετό καιρό. Σου προτείνω σε αυτή τη κατηγορία τα AKG K550 και τα Audio Technica ATH-Μ50.

Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστω πολυ για την αμεση και κοφτερη ανταποκριση . Θα προσπαθησω να προσαρμοστω γιατι εχεις δικιο! Αλλος φιλος καποια προταση;

Re: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν ξέρω για το δικό σου AV Ενισχυτή, αλλά η δική μου εμπειρία ακρόασης ακουστικών από το δικό μου (ένα παλιό Yamaha RX-V757) είναι απογοητευτική.

Υποθέτω ότι το τμήμα των κυκλωμάτων που αφορά τον ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών είναι τελευταίο στις προτεραιότητες των κατασκευαστών από την άποψη ποιότητας. Θα σου πρότεινα να προσθέσεις στη λίστα σου κάποιο ενισχυτή ακουστικών, από αυτούς που συζητάμε συχνά εδώ στο forum. Και μάλιστα να τον αγοράσεις πριν πάρεις καινούργια ακουστικά. Θα βελτιωθεί και ο ήχος των ήδη υπαρχόντων ακουστικών. Ακόμη καλύτερα, αν είναι DAC-ενισχυτής ακουστικών που θα τον συνδέσεις σε κάποια S/PDIF Out του AV Ενισχυτή σου ομοαξονική ή οπτική.

Τότε θα έχει και νόημα η αναβάθμιση σε ακουστικά, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ακούς ακόμα πιο έντονα τις αδυναμίες του υπάρχοντος ενσωματωμένου ενισχυτή ακουστικών. Βέβαια υφίσταται η θεωρητική δυνατότητα αυτός να είναι αξιόλογος, αλλά μάλλον απίθανο μου φαίνεται...

Και να σου ζήσει ο γιος, να τον χαίρεσαι! :music-smiley-005: