Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Αγορά στερεοφωνικών ακουστικών, και ερώτηση για monitor ηχεία

Οκ συγνώμη για το bump, αλλά είχε περάσει πολύ καιρός...

Όσον αφορά το forum, ναι το έψαξα σε αυτήν την κατηγορία και βλέπω να μιλάνε συνέχεια για πανάκριβα ακουστικά και όχι κάτι κοντά σε αυτό που θέλω

Δηλαδή μόνη λύση είναι Superlux HD681 μονταρισμένα , από ότι μου προτείνετε;

Ποιά Superlux HD681 να πάρω; Γιατι βλέπω στο Thomann.de εχει 3 διαφορετικά:

http://www.thomann.de/gb/superlux_hd681.htm
http://www.thomann.de/gb/superlux_hd681_b.htm
http://www.thomann.de/gb/superlux_hd681_f.htm

Επίσης 20 μεταφορικά είναι κάπως , για ακουστικά που κοστίζουν λιγότερο...

πάρε όποιο νάναι...
αν τα 20 μεταφορικά είναι κάπως μην τα πάρεις.

α.. και αμοντάριστα μια χαρά θα σου κάτσουν.
Αν δεν σ αρέσουν τα παραπάνω, ψάξε στα μεταχειρισμένα

πάρε όποιο νάναι...
αν τα 20 μεταφορικά είναι κάπως μην τα πάρεις.

α.. και αμοντάριστα μια χαρά θα σου κάτσουν.
Αν δεν σ αρέσουν τα παραπάνω, ψάξε στα μεταχειρισμένα

Τελικά ο προμηθευτής του Amazon με τα ακουστικά άλλαξε και ο νέος φέρνει και Ελλάδα.

Τώρα το μόνο που με προβληματίζει είναι από πού θα μπορέσω να βρω κάλυμα για τα ακουστικά όπως αυτά που προτείνει αυτός;

Επειδή βαριέσαι να διαβάσεις... οι πληροφορίες βρίσκονται στην δεύτερη σελίδα του thread που σου υποδείχτηκε εδώ... ευτυχώς σου έκανε ρεσουμέ ο solderdude...τι να πω...

Τι εννοείς, "τι να πω"; Θα καθόσουν εσύ να διαβάσεις 33σελίδες topic ;

Και btw δεν είναι αρμοδιότητά σου να κρίνεις εάν βαριέμαι ή όχι. Και σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Ο φίλος supersonic μου απάντησε χωρίς καμία ειρωνία...

Last edited:

Αν μπορω να πω επισης οτι η συζητηση για 40-60 ευρω ακουστικα μαλλον θα επρεπε να ηταν στην hi-fi κατηγορια και οχι στην high-end ;

Τελικά ο προμηθευτής του Amazon με τα ακουστικά άλλαξε και ο νέος φέρνει και Ελλάδα.

Τώρα το μόνο που με προβληματίζει είναι από πού θα μπορέσω να βρω κάλυμα για τα ακουστικά όπως αυτά που προτείνει αυτός;

Τι εννοείς, "τι να πω"; Θα καθόσουν εσύ να διαβάσεις 33σελίδες topic ;

Και btw δεν είναι αρμοδιότητά σου να κρίνεις εάν βαριέμαι ή όχι. Και σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Ο φίλος supersonic μου απάντησε χωρίς καμία ειρωνία...

Δεν έχω καμιά ειρωνία... απλά επισημαίνω το γεγονός ότι η φορουμική συμπεριφορά σου δεν είναι η ευγενικότερη, διότι πρώτον δεν διαβάζεις τα θέματα, μετά κάνεις bump για να σου απαντήσει κάποιος μολονότι όλα είναι γραμμένα μέσα, και μετά πας στο Rock Grotto τους λες ότι δεν έχεις όρεξη να διαβάσεις τις 30 σελίδες και αφού σου απαντά ο ίδιος ο Frans (solderdude) δεν τους λες ούτε ευχαριστώ...

Απλά το επισημαίνω ότι αν γίνεται κατά λάθος (λόγω φορουμικής έλλειψης εμπειρίας) να μην επαναληφθεί...όλοι είμαστε ευγενικοί εδώ μέσα...τόσο περισσότερο αν ψάχνεις την βοήθειά μας και να σου πούμε τις εμπειρίες μας.

Αν θες να ξέρεις τις 30 σελίδες τις έχω διαβάσει παραπάνω από μία φορά και μετέφερα την πληροφορία εδώ για να μοιραστώ την πληροφορία με τους φίλους νου...

Πολύ πολύ φιλικά

Χρήστος

Πραγματικά τόσα χρόνια σε αυτό το φόρουμ είσαι ο πρώτος που με βγάζεις αγενή !
Και για ποιό λόγο; Επειδή έκανα ένα bump εδώ!!! (το πρώτο μου σε αυτό το forum και οφείλω να ομολογήσω οτι δεν το θυμόμουν οτι δεν είναι ευγενικό)

Επίσης δεν είναι του παρόντως να ασχολείσαι με το τι κάνω στο άλλο φόρουμ, ίσα ίσα μάλιστα, με το που λάβω τα ακουστικά και κάνω την μοντα, είχα σκοπό να την αναρτούσα και εδώ αλλά και στο rockgrotto.

Αν έχεις τόσο μεγάλο θέμα με το ότι δεν διαβάζω τα topics εκεί πέρα, ανάρτησε αυτό το σχόλιό σου στο rockgrotto και όχι εδώ. Γιατί εδώ το forum το έψαξα καλά.

Τέλος πάντων ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, αν και έχω εμπειρία πάνω απο 7χρόνων σε διάφορα forums.

Ελπίζω να μην το συνεχίσεις γιατί καταντάει πολύ offtopic και είναι στα όρια του trollαρίσματος...

Μεταφέρθηκε στη Hi-Fi...

Αποφασίστε ρε παιδιά :Ρ 3 τόπικ έχει αλλάξει x)

Αποφασίστε ρε παιδιά :Ρ 3 τόπικ έχει αλλάξει x)

Μήπως το μπερδεύεις με κάποιο άλλο νήμα?

Μια φορά μεταφέρθηκε στη σωστή κατηγορία..

Και παρακαλώ, ηρεμία.....Υποθέσεις και κουβέντες που έχουν
ξεκινήσει σε άλλο φόρουμ καλό θα είναι να λύνονται εκεί που άρχισαν και όχι εδώ.

Last edited:

Μήπως το μπερδεύεις με κάποιο άλλο νήμα?

Μια φορά μεταφέρθηκε στη σωστή κατηγορία..

Εγώ είμαι σίγουρος για το θέμα που άνοιξα ήταν στην κατηγορία "Γενικά περί Δικάναλου Ήχου".

Ύστερα μεταφέρθηκε στο Hi-End καλώδια και αξεσουάρ.

Και μετα το μετέφερες στο Hi-Fi καλώδια και αξεσουάρ.

Μπορεί να το μετέφερε κάποιος άλλος mod.

Και παρακαλώ, ηρεμία.....Υποθέσεις και κουβέντες που έχουν
ξεκινήσει σε άλλο φόρουμ καλό θα είναι να λύνονται εκεί που άρχισαν και όχι εδώ.

+1

Re: headphones

Μόλις πριν λίγες ώρες παρέλαβα τα καινουρια μου AKG 240 mkII http://www.thomann.de/gr/akg_k240_mkii.htm απο τον "κυρ Θωμα"! Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές! Ακούγονται πολύ καλύτερα (πολύ πιο ξεκούραστα κ φυσικά) ακόμα και αστρωτα απο τα Grado SR60 που έχω πολλάαα χρόνια...
ΟΚ η prodigy cube μου δεν είναι κ οτι καλύτερο για να τα οδηγήσει αλλα προς ωρας θα την κάνει την δουλεια (θα της βαλω κ εξωτερικη τροφοδοσια)!!!
Τώρα πάντως αρχίζω να υποψιάζομαι το γιατί τόσοι άνθρωποι ειναι κολλημένοι με τα ακουστικά...
Στις ελάχιστες ωρες που εχω ακουσει παρατηρώ μια υποψια μουντάδας που πιστευω οτι μάλλον ειναι θεμα στρωσίματος ή και οδηγησης!
Αλήθεια στις πόσες ωρες θεωρουνται στρωμένα;
Αν εχετε καμια αποψη πείτε και καμια πρόταση για ενισχυτή ετσι για να εχουμε υλικό για διάβασμα...
Κάνω κ κάποιες πολύ προχω σκέψεις ακομα κ για diy αν βρεθεί κανεις απο εδω να βοηθησει...

υπάρχει ένας της superlux (στον Θωμά) που είναι εταιρεία που κλωνοποιεί akg, beyer κλπ.
Τα ακουστικά ας πούμε ότι θέλουν καμιά 50αριά ώρες...

υπάρχει ένας της superlux (στον Θωμά) που είναι εταιρεία που κλωνοποιεί akg, beyer κλπ.
Τα ακουστικά ας πούμε ότι θέλουν καμιά 50αριά ώρες...

http://www.thomann.de/gr/superlux_ha3d.htm αυτόν λες;
Είναι καλός δλδ; Για τα λεφτά του παντα...

το να οδηγείς ακουστικά απο την εξοδο προενισχυτή μπορεί να κάνει καμια ζημια; Τα συνεδεσα με την 2ρη εξοδο του Densen κ παίζουν... βεβαια ζωντανεύουν μετά το 12:00... δεν ειμαι 100% σιγουρος αν παίζουν καλύτερα απο την cube βεβαια.. σαν να έχουν λίγο πιο πολύ μπάσο αλλά ταυτόχρονα δεν το λες κ καλό μπάσο προς το πλαδαρό θα το έλεγα... μηπως τα υποοδηγώ;;

τι εννοείς έξοδο προενισχυτή?

rca ?
δεν πιστεύω....

Τα θέματα για τα οποία ρωτάς είναι μεγάλα...

Το κάθε ακουστικό έχει το δικό του ηχόχρωμα.

Βασικά ισχύει ότι ακουστικά "δυσκολοοδήγητα" θέλουν εξειδικευμένο ενισχυτή ακουστικών.

Ακόμα και τα ακουστικά που οδηγούνται εύκολα ακούγονται πιο καλά με σωστή ενίσχυση.

Ο κάθε ενισχυτής έχει επίσης δικό του ηχόχρωμα.

Το πως θα ταιριάξεις ακουστικά με ενισχυτές είναι υποκειμενικό τελείως και βασίζεται στα είδη μουσικής που ακούς και πιο ηχόχρωμα σου ταιριάζει καλύτερα.

Τι να το κάνεις αν ακούγεται εντυπωσιακό για 10 λεπτά και μετά σου έχει πάρει τα αυτιά και πρέπει να το χαμηλώσεις ή να τα βγάλεις...

Συνήθως αγοράζουμε ακουστικά έτσι (χωρίς να τα ακούσουμε), επειδή ακούσαμε ότι η τάδε μάρκα είναι καλή, ή το συνιστούν πολλοί μέσα στα φόρουμ.

Για να μπορέσει κανείς να βρει ακριβώς αυτό που του αρέσει θέλει να ακούσεις πολλά ακουστικά και αρκετές ενισχύσεις ή να αγοράσεις μερικά από το καθένα.

Τα ακουστικά στρώνουν (ανάλογα με την μάρκα/είδος ηχείου) από μερικές δεκάδες ώρες μέχρι μερικές εκατοντάδες.

Θεωρώ ότι πρέπει να οργανωθούμε σε παρέες που να κάνουμε συναντήσεις και να ακούμε τα ακουστικά και τους ενισχυτές που έχουμε με σκοπό να βρίσκουμε αυτά που μας αρέσουν χωρίς τυφλούς πειραματισμούς και χαλώντας άσκοπα λεφτά σε κάτι που δεν μας ταιριάζει...

ως αναφορά τον HA3D τον πήρα πρόσφατα και τον στρώνω... ήδη ακούγεται πολύ λεπτομερής και έχει πολύ δύναμη... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74157&page=4

η Superlux φτιάχνει πολύ καλά driver για ακουστικά και εκτός της εξωτερικής ομοιότητας με τα AKG δεν υπάρχει καμιά σχέση ( το ηχείο των HD681 δεν έχει καμιά σχέση με AKG 240).

Τα θέματα για τα οποία ρωτάς είναι μεγάλα...

Το κάθε ακουστικό έχει το δικό του ηχόχρωμα.

Βασικά ισχύει ότι ακουστικά "δυσκολοοδήγητα" θέλουν εξειδικευμένο ενισχυτή ακουστικών.

Ακόμα και τα ακουστικά που οδηγούνται εύκολα ακούγονται πιο καλά με σωστή ενίσχυση.

Ο κάθε ενισχυτής έχει επίσης δικό του ηχόχρωμα.

Το πως θα ταιριάξεις ακουστικά με ενισχυτές είναι υποκειμενικό τελείως και βασίζεται στα είδη μουσικής που ακούς και πιο ηχόχρωμα σου ταιριάζει καλύτερα.

Τι να το κάνεις αν ακούγεται εντυπωσιακό για 10 λεπτά και μετά σου έχει πάρει τα αυτιά και πρέπει να το χαμηλώσεις ή να τα βγάλεις...

Συνήθως αγοράζουμε ακουστικά έτσι (χωρίς να τα ακούσουμε), επειδή ακούσαμε ότι η τάδε μάρκα είναι καλή, ή το συνιστούν πολλοί μέσα στα φόρουμ.

Για να μπορέσει κανείς να βρει ακριβώς αυτό που του αρέσει θέλει να ακούσεις πολλά ακουστικά και αρκετές ενισχύσεις ή να αγοράσεις μερικά από το καθένα.

Τα ακουστικά στρώνουν (ανάλογα με την μάρκα/είδος ηχείου) από μερικές δεκάδες ώρες μέχρι μερικές εκατοντάδες.

Θεωρώ ότι πρέπει να οργανωθούμε σε παρέες που να κάνουμε συναντήσεις και να ακούμε τα ακουστικά και τους ενισχυτές που έχουμε με σκοπό να βρίσκουμε αυτά που μας αρέσουν χωρίς τυφλούς πειραματισμούς και χαλώντας άσκοπα λεφτά σε κάτι που δεν μας ταιριάζει...

ως αναφορά τον HA3D τον πήρα πρόσφατα και τον στρώνω... ήδη ακούγεται πολύ λεπτομερής και έχει πολύ δύναμη... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74157&page=4

η Superlux φτιάχνει πολύ καλά driver για ακουστικά και εκτός της εξωτερικής ομοιότητας με τα AKG δεν υπάρχει καμιά σχέση ( το ηχείο των HD681 δεν έχει καμιά σχέση με AKG 240).

Aγαπητέ Κρις συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες... βασικά τα ίδια πράγματα ισχυουν πάνω κάτω κ για τα ηχεία!
Μόνο όταν ακουσεις πόσο πιο σωστά μπορεί να παίξει ενα ηχείο (που ενδεχομενως νόμιζες οτι οδηγείς σωστά) με σωστή οδηγηση καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό πράγμα ειναι ...
Το μόνο σιγουρο πάντως στην περίπτωση μου ειναι οτι η cube δεν τα "πάει" όπως πρέπει τα 240...

Αυτά τα χαρακτηριστικά απο την εξοδο ακουστικών της FW κάρτας TC Impact Twin πως τα βλέπετε σε σχέση με τα 240;;

Headphone Outputs
Connectors: 2 x 1/4" Phone Jack (Stereo)
Impedance: 80 Ohm
Gain Level Range: -80 dBu <> +16 dBu @ 300 ohm (analog gain scale
THD+N: < -94 dB (0.002%) @ 1 kHz, -1 dBFS
SNR: >103 dB(A), > 100 dB, 20 Hz to 20 kHz
Freq. Response: +0/-0.1 dB, 20 Hz to 20 kHz
Crosstalk: < -100 dB, 20 Hz to 20 kHz
Power @ 40 Ohm Load: 200 mW
Power @ 600 Ohm Load: 93 mW

Την έχεις?ή θες να την πάρεις? δεν την βλέπω να έχει πολύ δύναμη...

Φαντάσου π.χ. τουλάχιστον σε spec, ο MF M1HPA έχει:

Output Power 1.1W into 32Ω
Output impedance less than 1Ω
Output level 5.2V rms max
Frequency response 15Hz to 75kHz -3dB max.
Signal to noise >109dB “A”- wtd
Total harmonic distortion <0.008% 10Hz to 20kHz

Μάλιστα!
Οχι δεν την έχω ... πριν λίγο την δανειστηκα για να την ακουσω!!! Βασικα ως dac...