Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: headphones

Η απάντηση της Beyerdynamic. Όχι μόνο custom χρωματισμοί αλλά και ήχος.

http://www.beyerdynamic.de/custom/index.php?l=1

το προηγουμενο ΣΚ ετυχε κ πέρασα απο το Athens Bike Festival στο Γκαζι οπου ο αντιπρόσωπος της Beyer στην Ελλαδα (DNA systems με εδρα το Ναυπλιο) ειχε περιπτερο με demo και αυτο μεταξυ άλλων... δυστυχως δεν το ηξερα να εχω μαζι μου τον Ο2 με το ipod και ακουσα με οτι ειχε εκει αυτα και τα 1350... με ενα ασχετο προγραμμα και ουτε εγω δεν ξερω τι πηγη... για 149 που αν θυμάμαι καλα μου ειπε πως κοστιζουν η πρώτη εντυπωση ηταν πολύ καλή και ήταν και πολύ καλή η αισθηση που ειχαν φορεμενα ...
Αν ειχα χρόνο θα πέρναγα ξανα να τα ακουσω με δικο μου πρόγραμμα αλλά δυστυχως πήγα αργά και δεν...
Ελπίζω να τα φερει κανενα μαγαζι εδω για demo!

Re: αγωρα headphones/headset

Καλησπερα και απο μενα,

Απο τα ακουστικα που ανεφερες,προσωπικα εχω ακουσει μονο τα Koss Portapro,τα οποια μαλιστα τα εχω κιολας.Καλα ακουστικα ειναι κατα τη γνωμη μου,για τον τυπο τους και την τιμη τους,και εχουν και το καλο οτι μπορεις να τα χρησιμοποιησεις και εξω,δεν ειναι μεγαλα. Βεβαια ενα μεγαλυτερο ζευγαρι ακουστικων,που κυκλωνει τα αυτια,και που ισως ηχομονωνει κιολας (κλειστου τυπου),να ειναι καλητερα για τη χρηση που τα θες,ενω δε ξερω και το μικροφωνο κατα ποσο σου ειναι απαραιτητο.

Εν τελει παντως θα συμφωνησω με την αποψη του tmjuju,να παρεις κατι διχως να μπερδευτεις πολυ,που να ειναι βολικο για πολυωρη χρηση και με μια τυπικα αποδεκτη ποιοτητα ηχου.

Re: αγωρα headphones/headset

Καλησπερα και απο μενα,

Απο τα ακουστικα που ανεφερες,προσωπικα εχω ακουσει μονο τα Koss Portapro,τα οποια μαλιστα τα εχω κιολας.Καλα ακουστικα ειναι κατα τη γνωμη μου,για τον τυπο τους και την τιμη τους,και εχουν και το καλο οτι μπορεις να τα χρησιμοποιησεις και εξω,δεν ειναι μεγαλα. Βεβαια ενα μεγαλυτερο ζευγαρι ακουστικων,που κυκλωνει τα αυτια,και που ισως ηχομονωνει κιολας (κλειστου τυπου),να ειναι καλητερα για τη χρηση που τα θες,ενω δε ξερω και το μικροφωνο κατα ποσο σου ειναι απαραιτητο.

Εν τελει παντως θα συμφωνησω με την αποψη του tmjuju,να παρεις κατι διχως να μπερδευτεις πολυ,που να ειναι βολικο για πολυωρη χρηση και με μια τυπικα αποδεκτη ποιοτητα ηχου.
ευχαριστω για τις απαντησεις!
οντως, το να δοκιμασω καποιο ζευγαρι ειναι η καλυτερη λυση αλλα δεν ξερω κανενα μαγαζι που να μπορω να δοκιμασω ακουστικα.γνωριζετε καποιο καταστημα στην κρητη?
τελος μιας και δεν ειχα ιδεα απο ακουστικα και γενικα σε οτι εχει σχεση με τον ηχο,ειδα οτι το budget που διαθετω ειναι γελιο? για αγωρα ακουστικων,ποσα πιστευετε οτι ειναι καλα να διαθεσω για κατι ωστε να αξιζει τα λευτα του?
επισης για την χρηση που το θελω(multimedia βασικα αφου θα ειναι συνδεμενα στον υπολογιστη, καθως και ακροαση πολλων δισκων σε flac) τι ειδους ακουστικα να επιλεξω?
χρειαζεται να παρω και ενισχυτη η με καλυπτει η onboard καρτα ηχου?
τελος μετραει το ειδος της μουσικης που ακουω για την επιλογη ακουστικων?
οσο αφορα τωρα το μικροφωνο δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ενσωματωμενο καθως καταλαβα οτι τα περισσοτερα headset δεν προσφερουν κατι ιδιαιτερο στο τομεα του ηχου. θα χρεισιμοποιησω εξωτερικο μικροφωνο για το skype.
συγνωμη για το τεραστιο ποστ

Re: Αμφιβολίες από μη εξασκημένο!

Χμμμ... Έχεις πολύ διάβασμα, βλέπω. Η κατηγορία όσο πάει μεγαλώνει κι' εμπλουτίζεται! :laugh:
Καλώς ήλθες στην παρέα των ακουστικάριων. :smile:

Πές μας λίγα πράγματα για τις προτιμήσεις σου να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα...
Τί μουσικές ακούς; Τί είδους ακουστικά ψάχνεις; Κλειστά (δεν ακούγονται προς τα όξω); Ανοικτά (το αντίθετο);
Μπάτζετ που έχεις στο μυαλό σου; Θές χρήση αποκλειστικά για σπίτι ή και κάτι/κάπου άλλο/αλλού;

Μίλα μας για σένα... :)

Πές μας λίγα πράγματα για τις προτιμήσεις σου να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα...
Τί μουσικές ακούς; Τί είδους ακουστικά ψάχνεις; Κλειστά (δεν ακούγονται προς τα όξω); Ανοικτά (το αντίθετο);
Μπάτζετ που έχεις στο μυαλό σου; Θές χρήση αποκλειστικά για σπίτι ή και κάτι/κάπου άλλο/αλλού;

Μίλα μας για σένα... :)

Ορίστε ένα λαμπρό παράδειγμα ανερχόμενου γκουρού των ακουστικών (και όχι μόνο)...

Εύγε καμάρι μας!!!

:ernaehrung004:

Re: Αγορά headphones έως 35 ευρώ.

Θα ήταν περισσότερο χρήσιμα τα σχόλιά σου αν υπήρχε κάποιο μέτρο σύγκρισης - κάποια άλλα δηλαδή ακουστικά που να έχεις ακούσει και να θεωρείς πως τα AKG ξεπερνούν σε κάποιον/ κάποιους τομείς...

Έτσι θα είχαμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

[φιλικά ΠΑΝΤΑ]

glasses9.gif

Ορίστε ένα λαμπρό παράδειγμα ανερχόμενου γκουρού των ακουστικών (και όχι μόνο)...

Εύγε καμάρι μας!!!

:ernaehrung004:

έτσι πρέπει να γίνεται... ενδιαφέρεσαι, μαθαίνεις και μετά συνεισφέρεις στο να διαχέεται η γνώση ... μπράβο ...

Καλά... μην μπερδευόμαστε... ρώτησα να μας πεί 5 πράγματα για να μπορείτε ευκολότερα να προτείνετε οι έχοντες την εμπειρία.
Απέχω πολύ ακόμα από το να προτείνω σε τρίτους. Εδώ καλά καλά δεν ξέρω τί εστί interconnect... :BDGBGDB55:

Έχουμε δρόμο μέχρι να μπορούμε να διοχετεύσουμε γνώση... :grandpa:

Ευχαριστώ αλλά ρώτησα προ μηνός σε ΠΜ ήδη... :BDGBDGB53:

Καλά... μην μπερδευόμαστε... ρώτησα να μας πεί 5 πράγματα για να μπορείτε ευκολότερα να προτείνετε οι έχοντες την εμπειρία.
Απέχω πολύ ακόμα από το να προτείνω σε τρίτους. Εδώ καλά καλά δεν ξέρω τί εστί interconnect... :BDGBGDB55:
Έχουμε δρόμο μέχρι να μπορούμε να διοχετεύσουμε γνώση... :grandpa:
Εμείς όμως (όλη η παρέα) αισθανόμαστε υπερήφανοι. :ADFADF1:
Σε πήραμε μωρό και σε μεγαλώσαμε. :lollypop:
Σε πήγαμε σχολείο. Σε φτάσαμε ως την ενηλικίωση! :lehrer:
Αλλά ας επαναφέρουμε το νήμα στο δρόμο του:
Ο φίλος μας ο cinevagos που το ξεκίνησε, θα μπορούσε να μας πει για παράδειγμα, για ποιά χρήση ακριβώς ενδιαφέρεται. Είναι το πρώτο ερώτημα, στο οποίο πρέπει να απαντήσει κάθε υποψήφιος χρήστης ακουστικών. Το ερώτημα αυτό ισχύει γενικότερα, αλλά κατά τη γνώμη μου στα ακουστικά έχει μεγαλύτερη σημασία, αφού είναι ένα κατ' εξοχήν ατομικό μέσο ακρόασης...

Αν και κάναμε το thread μουσακά... (και αποσύρθηκε κι ο αρχικά ενδιαφερόμενος)

Το κέρδος είναι σημαντικό για όλους.

Η επιπλέον γνώση και κυρίως η ικανότητα του καθενός μας να ανακαλύπτει και μόνος του νέα πράγματα και να συνεισφέρει μεγαλώνει τους ορίζοντες της ομάδας.

H αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοιο ενδιαφέρον... Επι τέλους. Λοιπόν για να σας παρέχω
μια γενική εικόνα για τις προτιμήσεις μου: είχα για δοκιμή ένα ζευγάρι ηλεκτροστατικά της
jecklin με ενισχυτάκι της pro ject
DSC03354S1.jpg

Με εντυπωσίασαν φυσικά, ήταν υπέροχη η απόδοσή τους. Αλλά στο μπασο δεν τα κατάφερναν,
και δεν ήταν ότι υπήρχε όσο έπρεπε. Απλώς υστερούσε σε σχέση με το ηχοσύστημά μου και
μάλιστα αρκετά και σε περιγραφή της μπάσας νότας και σε έκταση. Οπότε είπα ότι θα δοκιμάσω
κανένα grado για τα οποία είχα ακουσει τόσα πολλά.
Σε άλλο thread στον τομέα hifi είχα ζητήσει γνώμες αλλά δεν υπήρχαν ακούσματα και έτσι ανέβαλλα
την εισαγωγή στο head fi κόσμο.
Επίσης δεν θυμάμαι να άνοιξα νέο θεμα νόμιζα ότι απλώς ανέφερα τα ταπεινά ακουστικά μου!
Α να μην ξεχάσω, έχω τις ψείρες της Βose με πηγή το iphone και είναι τέλειο για φορητό σύστημα.
Υπέροχη απόδοση αρκεί να είναι το eq ρυθμισμένο στο flat.:music-smiley-005:

Last edited:

Το κατσουλι μπρε ιντα δουλεια εχει εκια στ'ακουστικα!? :-D

Ειμαι σιγουρος οτι απο δω σιγουρα θα βγεις με καποιο ζευγαρι ακουστικων που θα σε ικανοποιησει,συζητωντας και λιγο περισσοτερο τις προτιμησεις σου σε μουσικες,τι ειδους ηχος σου αρεσει πανω κατω,που θα τα χρησιμοποιησεις κτλ. ;-)

Μετά λοιπόν την απολογία μου, να πω τις προτιμήσεις μου. Rock, jazz, classic, και για κανένα γρήγορο
ξύπνημα heavy, prog και ακόμα και thrush... Το εκτενές αλλά όχι υπερβολικό μπάσο το θεωρώ απαραίτητο,
ενώ οι λοιπές συχνότητες ας είναι όσο flat γίνεται.. Η άνεση με ενδιαφέρει αλλά έχει δευτερεύουσα σημασία
μιας και για ακουστικα θα διαθέσω το πολύ 1,5 ώρα τη φορά, μετά αρχίζουν τα ωτά μου να διαμαρτύρονται.
Οχι για την ένταση αλλά γιατί κάτι δεν τους πάει καλά... είναι ίσως θέμα συνήθειας.

Πείτε μου λοιπόν ω γκουρούδια του head banging εεε fi:music-smiley-006:

Το κατσουλι μπρε ιντα δουλεια εχει εκια στ'ακουστικα!? :-D

Ειμαι σιγουρος οτι απο δω σιγουρα θα βγεις με καποιο ζευγαρι ακουστικων που θα σε ικανοποιησει,συζητωντας και λιγο περισσοτερο τις προτιμησεις σου σε μουσικες,τι ειδους ηχος σου αρεσει πανω κατω,που θα τα χρησιμοποιησεις κτλ. ;-)

To ψωρόγατο δεν είναι δικό μου, απλά τη θεώρησα ευχάριστη φωτογραφία για να καταλάβετε γρήγορα ποια ακουστικά λέω:flipout:

Επίσης έχω ένα v dac που θελω να χρησιμοποιήσω σαν πηγή με ένα νετ μπουκ, αϊ τχιουνς και αϊ ριμόουτ:builder: (θα μου πείτε τώρα αϊ και...)

Last edited:

Θα συνεισφέρω ως εξής...
ΑιΤχιουνς --> Σκουπίδια.
Φουμπαρ για ΠιΣι, Αμαρα και αρκετα ακομα σε Μακ.

Μπασάτα είναι γενικώς τα ακουστικά της Beyerdynamic.
Τα δικά μου, μου φαίνονται ότι παραέχουν τονισμένες χαμηλές σε κάποια ήδη μουσικής. Η ροκ είναι ανάμεσα σε αυτά. Παίζοντας με τα εκουαλαιζερ των πλειερς, έρχονται αρκετά καλά παρόλαυτα.
Απλά θα πρέπει να βάλεις αυτή τη παράμετρο στις ακροάσεις σου. Εμένα κάππιες φορές με κούραζε να πρέπει συχνά πυκνά να ισοσταθμίζω.
Όμως ίσως να είναι τα 770 που έχω εγώ έτσι. Άλλα μοντέλα της μπορεί να καταφέρνουν καλύτερες χαμηλές.
Σε μεσαίες και υψηλές είναι αξιοπρεπέστατα και πάνω. Δεν τσιρίζουν, δεν κουράζουν.
Επίσης αριστεύουν στο θέμα άνεση.

Ολ ραουντ καλό ακουστικό φαίνεται στο φορουμ μας να είναι και το Κ550 απο AKG.
Και λέω φαίνεται γιατί αφενός δεν τα έχω ακροαστεί, αφετέρου σε αρκετά ριβιού του εξωτερικού δεν τα έχουν σε υπόληψη.
Για περισσότερα περί ακουστικών θα ακολουθήσουν και προτάσεις των πιο ειδικών.

Αυτό στο οποίο θα συμφωνήσουν όλοι, είναι στο να πάς να ακούσεις όσα περισσότερα μπορείς.

Ερώτησης: σε ενδιαφέρει τα ακουστικά να σε απομονώνουν από το περιβάλλον (και να μην ακούγεται προς τα έξω ότι ακούς) ή σου είναι αδιάφορο σαν χαρακτηριστικό;

Σε παραδίδω στους υπόλοιπους δασκάλους... :)

Last edited: