Re: Aγορα Akg
Eυχαριστώ πολύ για τα περαστικά παιδιά.
Λοιπόν για να δούμε
Budget:90 ευρώ
Τυπο δεν ξερω....
Συνοδευτικά: nad 326bee , ifi dsd micro
Μουσικές προτιμήσεις: all around....πιο πολυ εντεχνα,ροκ και μουσικες με φωνητικα
Απαιτήσεις: θελω να ναι ευχαριστο και αρμονικο με εμφαση στο μπασο
Άλλες χρήσεις: Κατα καιρους και για ταινιες (πολυ σπανια να μην ληφθη υποψην)
Extra features:...
Μπορώ/ενδιαφέρομαι να αγοράσω από εξωτερικό?: οχι...εκτος εαν με βοηθησει καποιος γι αυτο 
Ιστορικό: akg 313, sony mdr-nc31em, audi techina ax1s, sony mdr 200
Πρώτα από όλα όπως λέει και ο Πέτρος για ψείρες μέχρι 30 ευρώ οτι και να πάρεις δεν πρόκειται να έχει καμία τρελή ποιοτική διαφορά.
Οπότε αν τα Monk αποδειχτούν έστω υποφερτά θα έλεγα να εξετάσεις την προοπτική να τσιμπήσεις αυτά με 5 ψωροευρώ και να βάλεις τα υπόλοιπα χρήματα στα over ear(δεν υπάρχουν Ελλάδα- αν έχεις θέμα και δεν έχεις ξανααγοράσει από εξωτερικό θα σε βοηθήσουμε εμείς)
Tωρα για τα over ear με μπάτζετ τα 90 ευρώ+ρέστα από τα earbuds.
Δυστυχώς προσωπικά δεν έχει τύχει να ακούσω κανένα από τα παρακάτω ακουστικά που θα σου γράφω οπότε δεν μπορώ να πω πάρα πολλά. Απλά δες τα σαν κατευθύνσεις για το τι υπάρχει στην αγορά.
Τα
K167
Είναι κλειστού τύπου, dj ακουστικά (aka ζωηρά χαμηλά...)
Πιστεύω ότι ηχητικά δεν θα είναι άσχημα για την τιμή τους
Το θέμα είναι ότι αμα δεις εντυπώσεις χρηστών οι 4 από τους 5 κράζουν άγρια την κατασκευή και την αντοχή των πλαστικών
Τυχαίο? Δεν νομίζω
Τα
Κ240
Είναι ημιανοικτού τύπου, studio ακουστικά (aka ισορροπία/ουδετερότητα)
Είναι ακουστικό-ιστορία χρησιμοποιείται σε studio για χρόνιαααα πράγμα που λέει πολλά
Απλά αν θες έμφαση στο μπάσο σε καμία περίπτωση δεν νομίζω ότι είναι το ακουστικό που επιθυμείς
Τα
Audio Technica M40x
Κλειστού τύπου, studio ακουστικά
Οπως και το από πάνω ισως λίγο πιο ενθουσιώδη στα μπάσα σε σχέση με τα K240 , έχουμε κατόχους και των δύο θα σε βοηθήσουν καλύτερα
Τα
sennheiser HD518
Αντίστοιχα με τα παραπάνω
Σε αυτό το μπάτζετ αυτές είναι κάποιες από τις συνηθισμένες επιλογές
Η δική μου συμβουλή θα ήταν αν μπορείς να ανεβάσεις το μπάτζετ στα 130-160 ευρώ
Ανοίγει ένας τελείως νέος κόσμος με πολλές επιλογές όπως τα
Fostex T50RP, Beyerdynamic
DT 770 και
990, Audio Technica M50x,
Akg K550,
Sennheiser HD558 ,
Sony MDR-1R και άλλα...
Ακόμα και αν μπορούσες να ανέβεις στο επίπεδο των philips fidelio X1 και Χ2 θα έλεγα ότι αξίζει... Δεν αγοράζεις ακουστικά κάθε μέρα (μην κοιτάς εμένα) και σε βάθος 10ετίας η διαφορά στην τιμή είναι αμελητέα , ενώ η διαφορά στην ευχαρίστηση κάθε άλλο...
Τώρα όσον αφορά ανοικτού τύπου vs κλειστού τύπου με τα του ανοικτού τύπου κερδίζεις σε μουσική σκηνή και αέρα με τα κλειστού τύπου κερδίζεις απομόνωση.
Αν θέλεις να τα παίρνεις μαζί σου όπου πηγαίνεις και να ακούς σε εξωτερικούς χώρους παίρνεις κλειστού τύπου.
Αν δεν σου είναι απαραίτητο το παραπάνω εγώ θα διάλεγα ανοικτού τύπου