Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Aγορα Akg

Οταν το κανεις και καθαρα για λογους πληροφοριακους και ενημερωσης των υπολοιπων ενδιαφερομενων...γραψε δυο εντυπωσεις αν δεν σου κανει κοπο οκ?
Αντε καλες ακροασεις και ευχομαι να βρεις αυτο που ψαχνεις
Παντως οι ακροασεις εκτος απο τον ηχητικο τους χαρακτηρα θα σας δωσουν και μια εικονα της ποιοτητας κατασκευης του καθε ακουστικου αλλα και της ανεσης και του τροπου εφαρμογης τους (η ανεση και η εφαρμογη ειναι το αναγκαιο κακο ενος ακουστικου καθως απο αυτο εξαρταται αρκετα η χρηστικοτητα του αλλα και η αποδοση τους εν γενει)...και δεν εννοω μονο της akg αλλα ολων
Προσωπικη αποψη οτι το σφιχτο budget αντανακλαται στην ποιοτητα κατασκευης και περισσοτερο των υλικων (ευτυχως οχι εις βαρος της ακουστικης αποδοσης) στα 240 και 270, ενω βελτιωνεται αρκετα στα 550 και 701 (χωρις αυτο να σημαινει πτι δεν αποτελουν ευκαιρια στα λεφτα τους)
Βεβαια εαν πεσει στα χερια σου και το x2 της phillips τοτε γινεται αντιληπτο το πως η βελτιωση της ποιοτητας μεταφραζεται σε αυξηση της ανεσης

Anyway αυτο που θελω να πω ειναι οτι δες και ακου οσα περισσοτερα μπορεις και δες εαν πρεπει να ανεβασεις λιιιγο το budget για να παρεις κατι καλο απο την αρχη που θα σου μεινει αλλα πρωτιστως σου κανει και σου ταιριαζει

Παντως οι ακροασεις εκτος απο τον ηχητικο τους χαρακτηρα θα σας δωσουν και μια εικονα της ποιοτητας κατασκευης του καθε ακουστικου αλλα και της ανεσης και του τροπου εφαρμογης τους (η ανεση και η εφαρμογη ειναι το αναγκαιο κακο ενος ακουστικου καθως απο αυτο εξαρταται αρκετα η χρηστικοτητα του αλλα και η αποδοση τους εν γενει)...και δεν εννοω μονο της akg αλλα ολων
Προσωπικη αποψη οτι το σφιχτο budget αντανακλαται στην ποιοτητα κατασκευης και περισσοτερο των υλικων (ευτυχως οχι εις βαρος της ακουστικης αποδοσης) στα 240 και 270, ενω βελτιωνεται αρκετα στα 550 και 701 (χωρις αυτο να σημαινει πτι δεν αποτελουν ευκαιρια στα λεφτα τους)
Βεβαια εαν πεσει στα χερια σου και το x2 της phillips τοτε γινεται αντιληπτο το πως η βελτιωση της ποιοτητας μεταφραζεται σε αυξηση της ανεσης

Anyway αυτο που θελω να πω ειναι οτι δες και ακου οσα περισσοτερα μπορεις και δες εαν πρεπει να ανεβασεις λιιιγο το budget για να παρεις κατι καλο απο την αρχη που θα σου μεινει αλλα πρωτιστως σου κανει και σου ταιριαζει

Δεν μπορώ να καταλάβω από που μπορούν να βγαίνουν τέτοια συμπεράσματα.
Τα Κ240 από τότε που κυκλοφόρησαν ως sextet και σε όλες τις μετέπειτα μορφές τους στα επόμενα 40 χρόνια ήταν ο τέλειος συγκερασμός απλότητας, σχεδιασμού, ποιότητας υλικών και ηχητικής ποιότητας.
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιό άνετο ακουστικό και πιό ισορροπημένο ηχητικά σ αυτή την κατηγορία τιμής.
Όταν μάλιστα βγήκε η κατηγορία του ήταν σχεδόν η κορυφαία.
Σήμερα με την τρέλλα του headfi φτάσαμε να θεωρούμε το Κ240 σχεδόν entry level....

Κατά τα άλλα κακώς συγκρίνεται με ακουστικά διαφορετικού τύπου (Κ270, Κ271) και φυσικά με μοντέρνα trendy (Κ550 που χαλάει το εξωτερικό υλικό τους σε 5 χρόνια) ή τα κορυφαία 701.
Επίσης κακώς (άδικα) συγκρίνεται με τα fidelio και επίσης δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει ότι τα fidelio έχουν ποιότητα κατασκευής όταν πχ τα akg δεν έχουν.

Δεν ξέρω αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν συμφωνώ σε τίποτα με το κουοταρισμένο...

Ακου με προσοχή τα Κ240mkll και 271mkll
Ανάλογα αν θες κλειστά ή ημιανοιχτά..
Ή τέλος πάντων για να δεις τι προτιμάς σε σχέση με τον τύπο του κάθε ενός.
Είχα τα 271mkll μάλλον κακώς τα έδωσα

@supersonic
Ενδεχομενως δεν διατυπωσα σωστα τη σκεψη μου και καθε αλλο παρα να μπερδεψω καποιον θελω...
Προσωπικη μου αποψη οτι εαν επρεπε να εχω ενα ζευγαρι ακουστικων θα ηταν πιθανον καποιο απο τα 240 ή 270...ωστοσο μην συγκρινετε την ποιοτητα κατασκευης των δικων σας με της νεας γενιας...ειμαι κατοχος των akg 701 και των x2 και εχω ακουσει και περιεργαστει διεξοδικα τα 271 στην bon...δυστυχως η ποιοτητα κατασκευης ειναι υποδεεστερη των x2 και για το δικο μου κεφαλι και αυτια χειροτερη σαν εφαρμογη...ευτυχως ομως κλασεις ανωτερη των αλλων επιλογων στα λεφτα τους...οσο αφορα στον ηχητικο τους χαρακτηρα θεωρω οτι ειναι εξαιρετικη ευκαιρια και must have item για καποιον ακροατη που σεβεται τον εαυτο του και θελει να διαμορφωσει μια πιο ορθη εικονα για την "μουσικη" γενικοτερα...ανετα θα μπορουσε να ειναι σταθερη αναφορα ως ακουσμα για αλλαγες επι του εκαστοτε συστηματος
Ολα αυτα παντα προσωπικες αποψεις και δεδομενου ενος ρεαλιστικου budget...σε αλλα μεγεθη η κατασταση θεωρω οτι θα αλλαζει αρδην...αλλα δεν εχω ιδια αποψη

η έννοια της ποιότητας κατασκευής, δεν πάει μόνο στα υλικά (τα οποία μπορεί να δείχνουν εξαιρετικά ποιοτικά) αλλά και στην μακροζωία.
Δυστυχώς σήμερα τα ακουστικά φτιάχνονται για μια 5ετία το πολύ.
Όμως όσο και "φτηνά ή απλοικά" να δείχνουν τα 240 θεωρώ ότι κάτι έχει μείνει από την αυστριακή καταβολή.
Αν δεν είχε μείνει θα ήταν πίσω στις επαγγελματικές πωλήσεις.
Και σίγουρα οι επαγγελματίες είναι οι μόνοι που χαίρονται για την αδιαφορία του χαιεντ κοινού προς αυτά και τις χαμηλές κατα συνέπεια τιμές τους.

Πιστεύω ότι ακόμα και με σημερινά δεδομένα, ένα έστω άσχημο στην εμφάνιση και ποιότητα Κ240 θα ζήσει πολύ περισσότερα χρόνια από ένα Κ550 και θα προσφέρει περισσότερη και χρησιμότερη μουσική ποιότητα.

εννοειται οτι κανω το γραφω ανεξαρτητα που καποιοι κραζουν λεγοντας '' Νικο παλι θεμα ανοιγεις; μας εχεις ζαλιζει''
Οποτε οταν ακουσω θα το γραψω.

απο κει και περα ο καθενας εχει την γνωμη του. Εμενα το philips μ αρεσε ηχητικα και τα 'ισοροπιμενα' εγω τα βλεπω σαν ξενερωτα :)
Τωρα εαν εχει ποιοτητα ο χρονος δειχνει οποτε εαν το χει καποιος χρονια μπορει να πει εαν αντεχει η οχι.

Συμφωνω σε αυτο 100 %...απλα αυτο που αναφερω ειναι καποιος ενδεχομενος ή μελλοντικος χρηστης να εχει εμπειρια το τι παιζει κοντα στο budget του προκειμενου να κανει ορθοτερη επιλογη
Αποψη μου οτι καποιος πρεπει να δωσει τουλαχιστον τα διπλασια σε λεφτα και αλλα τοσα σε ενισχυτες για να παρει ενα αξιολογο ποσοστο πισω σε ηχητικη αποδοση

Να σχολιάσω για το K550 σαν πρωην κάτοχος του για να μην το αδικούμε η ποιότητα
κατασκευής είναι άριστη και τα pads είναι από την ίδια δερματίνη που βάζει η AKG
σε όλα τα ακουστικά που αναφέρθηκαν , άρα έχει το ίδιο προσδόκιμο ζωής.
Επίσης είναι πολύ καλύτερο ηχητικά για εμένα από όλα τα 240,270 κλπ δεν έχει καμία
σχέση με το Fidelio και κατατάσσεται άνετα στην κατηγορία για critical listening.
Από όλη την γκάμα της AKG έρχεται χαλαρά δεύτερο μετά το 702.
Ουσιαστικά είναι το κλειστό Κ702 με μεγαλύτερα μάλιστα ηχεία στα 50mm.

Υ.Γ τα μαξιλαράκια (τα αφαιρούμενα) δεν έχουν να πουν και πολλά για την ποιότητα των
ακουστικών αφού θεωρούνται αναλώσιμα και ούτως ή άλλως πρέπει να αλλάζονται σχεδόν κάθε
χρόνο (με μέση χρήση) αφού επηρεάζουν σημαντικότατα το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Last edited:

δεν μιλάμε για την δερματίνη.
Μιλάμε για την πως να την πω, soft vinyl επίστρωση που έχουν πολλά σύγχρονα υλικά για να δώσουν μια ματ αίσθηση σε, αλλως, απλά γιαλιστερά πλαστικά. Και ως υλικό αυτό, πολυμερίζεται σύντομα και αποσυντίθεται.
Ιδίως αν το δει ήλιος, ή αν δεν το πιάνουν χέρια συχνά ώστε να το λαδώσουν.

Αν δεν κάνω λάθος, συζητήθηκε εδώ πριν κάποια χρόνια όταν βγήκαν και είχαν κάνει σύντομα αρνητική εντύπωση σε κάτοχό τους.
Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να βρώ το νήμα.

Τα 550 είναι άλλη κατηγορία τιμής, δεν έχουν καμμία σχέση ηχητικά με τα 240.
Από την άλλη, κανένα στούντιο δεν τα χρησιμοποιεί.

Δεν είναι για στούντιο είναι για σοβαρή ακρόαση στο σπίτι
και τέλος πάντων δεν είναι κριτήριο ποιότητας και ήχου αν ένα ακουστικό
το χρησιμοποιούν στα studio ή όχι.
Δεν φτιάχτηκαν όλα τα καλά ακουστικά για τα στούντιο έχει και για το σπίτι!
Έχουμε και εμείς ψυχή!

νομίζω σου έχω πεί ποια χρησιμοποιώ από τα ακουστικά μου για monitoring...

Ως κατοχος των 550 και 240 τωρα ,αλλα και των 270 παλαιοτερα (μεταξυ αλλων ), θεωρω τα 240 εξαιρετικη αγορα και για τον ηχο και για την ποιοτητα κατασκευης αλλα και για την δυνατοτητα αντικαταστασης καλωδιου και την εφαρμογη στο κεφαλι ,Σαφως υπαρχουν πολλα και διαφορετικα ακουστικα που ειναι καλυτερα αλλα συνολικα τα 240 ειναι μια ασφαλης αγορα δυσκολα θα το μετανοιωσει καποιος Προςωπικα τα απολαμβανω .

Αχα φανερώθηκες !!!
Παίζει όμως να σε προλάβω στο νήμα ( στην έφερα έτσι; )
Όμως δεν θα γράψω τίποτα θα σε περιμένω γιατί είσαι τοπ στις δοκιμές και τις περιγραφές απλά θα προσθέσω στο τέλος την άποψη μου :-)

Πέτρο τους παρέλαβες τους Μοναχούς plus?

Με γειά καλό άκουστα.
Μπράβο μπράβο άντε γιατί τα in ear έχουν αρχίσει να με κουράζουν.
Υ.γ επειδή είμαι άπλα έχω παραγγείλει το πακέτο των 10 νταλαρς γιατί ήθελα εκείνα τα μαραφέτια που τα στηρίζουν στα πτερύγια των αυτιών.
Τώρα θα σκάσω μέχρι να έρθουν.
Φυσικά περιμένω(-νουμε) πλήρη παρουσίαση.

Eνοείται πρώτα ο θεός θα υπάρξει παρουσίαση.
Πιστεύω θα σου κάτσουν καλά. Ελαφριά , λιγότερο κουραστικά από τα in ear και κυρίως το κούρδισμα τους μου αρέσει πολύ. Γλυκός ήχος και καθαρός ήχος με ωραίο sparkle μεσαιουψηλά .
Με τα μαραφέτια τα κοκκινομπλε σφουγγαρακια παίξε. Δοκίμασε χωρίς, δοκίμασε με ένα , δοκίμασε με 2 μαζί. Αλλάζει η εφαρμογή και το σφράγισμα στο αυτί πράγμα σημαντικό για το μπάσο που αναμενόμενα όντας earbud θέλει λίγο βοήθεια.
Εγώ χρησιμοποιώ δύο στο καθένα αυτή τη στιγμή.

Αυτά από μένα προσωρινά.
Με το καλό να σου έρθουν.
Νομίζω είτε με 5 , είτε με 10 ,15, 20 δολάρια δεν μπορεί να έχει κανείς ιδιαίτερα παράπονα παρά μόνο αν έχει παράπονα με το σφράγισμα και την απομόνωση των earbuds γενικά.

Αγορα ακουστικων

Budget: εως 70-80 ευρώ
Οver ear, Ασυρματα
Μουσικές προτιμήσεις: λαικα
χρήσεις: Μουσικη και ταινιες (πιο πολυ με ενδιαφερει η μουσικη)
Μπορώ/ενδιαφέρομαι να αγοράσω από εξωτερικό?: οχι
Ιστορικό: AKG K44 Perception

Re: Αγορα ακουστικων

Ξεχασα να το γραψω, τα ακουστικα θελω να ειναι ασυρματα ή με αποσπωμενο καλωδιο

Re: Αγορα ακουστικων

Αν σου άρεσε ο ήχος των AKG γιατί δεν πας στα κλασικά Κ240; Έχουν αποσπώμενο καλώδιο και αυτή την εποχή υπάρχει μια αχτύπητη προσφορά στο γερμανικό amazon 66 ευρώ+μεταφορικά. https://www.amazon.de/AKG-240-Studi...=UTF8&qid=1471334280&sr=8-1&keywords=akg+k240 Αφού σκέφτομαι να τα αγοράσω κι εγώ...