Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Απάντηση: Re: Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Τα καλά ανοικτού τύπου ακουστικά παίζουν πολύ παρόμοια μετά από EQ. Κάτι που δεν ισχύει μεταξύ ανοικτού και κλειστού/ημικλειστού τύπου. Μετά την ισοστάθμιση της sonarworks τα 990pro που έχω ακούγονται αρκετά διαφορετικά εν σχέσει με τα 650. Έχουν ένα reverb στον ήχο τους, μια κουτίλα, που δεν φεύγει με τίποτα. Αυτό που έλεγα παραπάνω για διαφορετικές αποσβέσεις. Αντίθετα τα-ανοικτά-K612 pro πλησιάζουν πάρα πολύ.

Γι αυτό εγώ μίλησα για μέτρηση των ακουστικών με το rew και διόρθωση όλων (όσο το δυνατόν) παραμέτρων. Εννοείται πως μιλάμε για ίδιου τύπου ακουστικά και με κοντινές αποκρίσεις από την κατασκευή, διότι η ισοστάθμιση έχει όρια τα οποία δεν μπορείς να υπερβείς. Ουσιαστικά μου απάντησες στην πρώτη σου φράση.

να κάνω μια ερώτηση σαν τελείως άσχετος με τον συγκεκριμένο χώρο...

έχω τα Sony wh-1000xm3 - τα πήρα προφανώς για το noise cancelling από το οποίο είμαι πολύ ικανοποιημένος

εκεί που περίμενα το κάτι παραπάνω είναι στη μουσική... και γι'αυτό ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν ασύρματα ακουστικά που μπορούν να μου δώσουν μια αισθητά καλύτερα απόδοση σε streaming από tidal ή Spotify ή 8mp3's, και αν ναι σε τι περίπου κόστος

να κάνω μια ερώτηση σαν τελείως άσχετος με τον συγκεκριμένο χώρο...

έχω τα Sony wh-1000xm3 - τα πήρα προφανώς για το noise cancelling από το οποίο είμαι πολύ ικανοποιημένος

εκεί που περίμενα το κάτι παραπάνω είναι στη μουσική... και γι'αυτό ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν ασύρματα ακουστικά που μπορούν να μου δώσουν μια αισθητά καλύτερα απόδοση σε streaming από tidal ή Spotify ή 8mp3's, και αν ναι σε τι περίπου κόστος
Dali io6 αν βγαίνεις σε μπάτζετ.
https://www.skroutz.gr/c/1863/headphones/m/6446/Dali.html?keyphrase=io6&o=Dali+io6
Η διαφορά που θα δεις η μάλλον πιο σωστά θα ακούσεις είναι μεγάλη

Ασύρματα με πολύ καλή ποιότητα ήχου - χωρίς να είναι ενεργό το noise cancelation - είναι τα FiiO EH3 NC.
Το noise cancelation υπάρχει αλλά είναι πολύ μέτριο.
Στον ήχο όμως είναι πολύ καλά.

ευχαριστώ για τις προτάσεις, να διευκρινήσω ότι δε θέλω να αλλάξω τα Sony (wh1000-xm3) αλλά να δω αν μπορώ να πάω σε κάτι καλύτερο για μουσική με ένα λογικό κόστος(150-200ευρώ), και ας μην είναι noise cancelling

και να καταλήξω βασικά στο αν το (αρκετά ως πολύ) καλύτερο απαιτεί καλώδιο...

για εντυπώσεις, σαν μέτρο σύγκρισης έχω τα Sony της προηγούμενης γενιάς (xm2) και κάποια in-ear των 30-80 ευρώ, επομένως δεν είμαι ειδικός/γνώστης σε καμία περίπτωση

όπως και να'χει, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όποιος τα πάρει για το noise cancelling θα τα καταευχαριστηθεί:
- σβήνει τελείως τον απλό background noise από δρόμο κλπ
- ελαττώνει αρκετά έως πολύ και δυνατότερους θορύβους (πχ κεντρική λεωφόρος ή εκσκαφικά μηχανήματα - το βιώνω αυτή τη στιγμή)
- εκεί που φτάνει στα όρια του είναι στο αεροπλάνο, όπου δε μπορεί να ακυρώσει το θόρυβο των μηχανών στο 100% αλλά το μειώνει στο 1/3 με 1/4, αυτή φυσικά είναι εμπειρική παρατήρηση, χωρίς μετρήσεις

τα παραπάνω είναι για την απλή λειτουργία noise cancelling, δηλαδή να τα φοράς χωρίς να παίζουν τίποτα - αν βάλεις κάποια ταινία ή μουσική εννοείται πως σβήνουν τα πάντα και ακούς μόνο αυτό που παίζουν (και στο αεροπλάνο το ίδιο λίγο-πολύ)

στις ταινίες-σειρές είναι πολύ καλά, έχουν αυτό τον "surround" ήχο και το βάθος που περιμένεις

σε connectivity, ΔΕΝ μπορείς να πας από συσκευή σε συσκευή, πρέπει να τα κλείσεις από τη μία και μετά να τα συνδέσεις με την επόμενη, δεν είναι μεγάλος μπελάς αλλά διαβάζω πως άλλα ακουστικά μπορούν να το κάνουν πιο εύκολα και απλά - επίσης είναι bluetooth 4.2 και όχι 5.0, άρα έχουν μικρότερη εμβέλεια (προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα) και δεν είναι τόσο future-proof

μεγάλη διαφορά στον ήχο όταν τα συνδέω στο huawei p30 pro συγκριτικά με το laptop (hp spectre x360) - κλάσεις καλύτερο στο κινητό, ίσως δεν έχω κάνει τις σωστές ρυθμίσεις στα windows

καλή η εφαρμογή για android (περίεργο για Sony, συνήθως τα apps της είναι σκουπίδια), έχει αρκετή παραμετροποίηση στο επίπεδο noise cancelling, έχει equalizer με custom επιλογές

τι δεν έχουν;

αυτό το wow που μου έχουν πει και διαβάζω σε φόρουμς κλπ ότι μπορεί να σου συμβεί όταν ακούσεις μουσική με κορυφαία ακουστικά - πίστευα ότι με Tidal Hi-Fi και σε master ποιότητα (ή με κάποια mp3s 320kbps που έχω) θα μου έπεφτε το σαγόνι στο πάτωμα... ε αυτό δεν έχει γίνει. Αυτό το separation, την ακρίβεια του ήχου και την απόδοση σε μεσαία & φωνητικά

ευχαριστώ για τις προτάσεις, να διευκρινήσω ότι δε θέλω να αλλάξω τα Sony (wh1000-xm3) αλλά να δω αν μπορώ να πάω σε κάτι καλύτερο για μουσική με ένα λογικό κόστος(150-200ευρώ), και ας μην είναι noise cancelling

και να καταλήξω βασικά στο αν το (αρκετά ως πολύ) καλύτερο απαιτεί καλώδιο...

για εντυπώσεις, σαν μέτρο σύγκρισης έχω τα Sony της προηγούμενης γενιάς (xm2) και κάποια in-ear των 30-80 ευρώ, επομένως δεν είμαι ειδικός/γνώστης σε καμία περίπτωση

όπως και να'χει, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όποιος τα πάρει για το noise cancelling θα τα καταευχαριστηθεί:
- σβήνει τελείως τον απλό background noise από δρόμο κλπ
- ελαττώνει αρκετά έως πολύ και δυνατότερους θορύβους (πχ κεντρική λεωφόρος ή εκσκαφικά μηχανήματα - το βιώνω αυτή τη στιγμή)
- εκεί που φτάνει στα όρια του είναι στο αεροπλάνο, όπου δε μπορεί να ακυρώσει το θόρυβο των μηχανών στο 100% αλλά το μειώνει στο 1/3 με 1/4, αυτή φυσικά είναι εμπειρική παρατήρηση, χωρίς μετρήσεις

τα παραπάνω είναι για την απλή λειτουργία noise cancelling, δηλαδή να τα φοράς χωρίς να παίζουν τίποτα - αν βάλεις κάποια ταινία ή μουσική εννοείται πως σβήνουν τα πάντα και ακούς μόνο αυτό που παίζουν (και στο αεροπλάνο το ίδιο λίγο-πολύ)

στις ταινίες-σειρές είναι πολύ καλά, έχουν αυτό τον "surround" ήχο και το βάθος που περιμένεις

σε connectivity, ΔΕΝ μπορείς να πας από συσκευή σε συσκευή, πρέπει να τα κλείσεις από τη μία και μετά να τα συνδέσεις με την επόμενη, δεν είναι μεγάλος μπελάς αλλά διαβάζω πως άλλα ακουστικά μπορούν να το κάνουν πιο εύκολα και απλά - επίσης είναι bluetooth 4.2 και όχι 5.0, άρα έχουν μικρότερη εμβέλεια (προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα) και δεν είναι τόσο future-proof

μεγάλη διαφορά στον ήχο όταν τα συνδέω στο huawei p30 pro συγκριτικά με το laptop (hp spectre x360) - κλάσεις καλύτερο στο κινητό, ίσως δεν έχω κάνει τις σωστές ρυθμίσεις στα windows

καλή η εφαρμογή για android (περίεργο για Sony, συνήθως τα apps της είναι σκουπίδια), έχει αρκετή παραμετροποίηση στο επίπεδο noise cancelling, έχει equalizer με custom επιλογές

τι δεν έχουν;

αυτό το wow που μου έχουν πει και διαβάζω σε φόρουμς κλπ ότι μπορεί να σου συμβεί όταν ακούσεις μουσική με κορυφαία ακουστικά - πίστευα ότι με Tidal Hi-Fi και σε master ποιότητα (ή με κάποια mp3s 320kbps που έχω) θα μου έπεφτε το σαγόνι στο πάτωμα... ε αυτό δεν έχει γίνει. Αυτό το separation, την ακρίβεια του ήχου και την απόδοση σε μεσαία & φωνητικά

Τα έχεις δοκιμάσει με το καλώδιο και ένα εξωτερικό dac / amp;

Απάντηση: Re: Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Μην πιστεύεις ό,τι ακούς-διαβάζεις το οποίο βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες. Το wow του ενός είναι διαφορετικό από του άλλου. Το γούστο και τα ακούσματα του καθένα μας δυστυχώς παίζουν μεγάλο ρόλο στο πως κρίνουμε ένα ακουστικό. Πολλές φορές τα "άμπασα" ακουστικά για κάποιον είναι "με ακρίβεια και μεστά φωνητικά" για άλλον κ.ο.κ.

@NuMB για τα k371 δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα, το έψαξα γιατί με ενδιαφέρει η αγορά φορητών over ear. Και την καμπύλη απόκρισης που είδα πάλι δε θα τα έλεγα κατάλληλα για φορητά.

Έχεις κανείς άποψη για τα presonus Eris HD10BT? Λογικά θα είναι κάποιο rebrand από κινέζικα όμως έχω εμπιστοσύνη στην εταιρία. Είχα σκοπό να πάω να τα δω από κοντά αλλά με πρόλαβε ο ιός.

Πριν αγοράσεις αλλά ακουστικά πρέπει να δοκιμάσεις αυτά με ενσύρματη σύνδεση.
Το πιο πιθανό είναι ότι θα παίζουν καλύτερα.

Χωρίς να είμαι ειδικός στ ακουστικά, έχοντας όμως ακούσει αρκετά, πάντα επιστρέφω στα Phillips Fidelio για να ευχαριστηθώ μουσική. Δώσε τους μια ευκαιρία αν μπορείς να τ ακούσεις

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

@NuMB για τα k371 δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα, το έψαξα γιατί με ενδιαφέρει η αγορά φορητών over ear. Και την καμπύλη απόκρισης που είδα πάλι δε θα τα έλεγα κατάλληλα για φορητά.

Για τα ενσύρματα διαβάζω τα καλύτερα παντού. Δεν πιστεύω όμως ποτέ κανέναν και τίποτα, αν δεν ακούσω με τα αυτιά μου. Την έχω πατήσει πολλές φορές να αγοράζω επιπόλαια ´´τα καλύτερα´´ και μετά να ψάχνομαι... Ειδικά σε ακουστικά, το θέμα γίνεται ακόμα πιο υποκειμενικό. Όταν δοκίμαζα τα πιο γνωστά και πολύπροτεινόμενα ακουστικά της χαμηλής κατηγορίας (<200 ) που έψαχνα δεν πίστευα στα αυτιά μου ποσό χάλια μου ακούγονταν ... (εμένα, αντικειμενικά μπορεί να ήταν κορυφαία).