Αναζήτηση...ηλεκτρικής σκούπας..

Tελικά με το Gearbest τα βρηκαμε. Αυτοι ανεβηκαν αρκετά εγώ κατέβηκα λίγο και θεωρώ ότι πηρα μια σχετικα δικαιη ανταμοιβη για το ξενερωμα που εφαγα χωρις να χρειαστεί να την στειλω πισω. Οποτε δεν χαθηκε η εμπιστοσυνη μου στο μαγαζι απο το οποίο έχω ψωνίσει παρα πολλά μικρα αλλα και μεγαλα αγαθα.

Τι σου πρότειναν τελικά και δέχτηκες;

Τελικα επειδη η απουσια της ρομποτικης ηταν φανερη αυτον τον μηνα απο αποψη καθαριοτητας προχωρησα στην αγορα της σιγουρης λυσης xiaomi 1st generation. Η σκουπα αγοραστηκε από ελλαδα με 2 χρονια μαλιστα εγγυηση απο το μαγαζι παραγγελθηκε στις Παρασκευή 5/1 και σημερα Τρίτη 10/1 παρελαβα νωρίτερα απο τις 4-7 εργασιμες που ελεγαν. Σημαντικο για εμενα πως το καταστημα την ειχε αποθεμα οπως αποδειχθηκε και δεν περίμενε να πληρωσω πρωτα για να μου την φερει απο Κινα....

Θα δω και την σκουπα στην πραξη και θα πω εντυπωσεις...

Πρώτες εντυπώσεις από την σιαομι και συγκριτικά με την προηγούμενη.
Αρνητικά πρωτα: είναι λίγο ψηλότερη και δεν χώρα κάτω από τον καναπέ μου.
Δυσκολεύεται λίγο περισσότερο στα ψηλά χάλια. Όταν πάει να ανέβει εμπόδιο το πίσω μέρος βρίσκει κάτω και σέρνεται. Θα έπρεπε να είχε άλλη μια ρόδα πίσω.
Δεν έχει κανένα ανταλλακτικο μαζί.
Μιλάει... Κινέζικα!!!
Θετικά :
Πιο ισχυρή
Τρομερή η εφαρμογή πήρε κατευθείαν αναβάθμιση δούλεψε με την μια.
Μεγάλη μπαταρία.
Έχει 4 ταχύτητες
Πολύ καλύτερο navigation το μεγαλύτερο προσόν της σκούπας δεν γυρίζει άσκοπα
Όταν κολλάει ξεμπλοκαρει πιο ευκολα
Καλύτερα πλαστικά καλύτερο dock
Μεγαλύτερος κάδος
Hepa filter

https://www.skroutz.gr/s/11655473/Xiaomi-Mi-Robot.html

Η καθαριότητα στο πάτωμα επέστρεψε χωρίς κόπο.... Η απομακρυσμενη εκκίνηση της σκούπας απλά μαγική! Την βάζεις μπρος πριν φύγεις από το γραφείο και μέχρι να επιστρέψεις όλα καθαρά, και παρακολουθείς αν θες και τι ακριβώς και από που πέρασε!

Last edited:
δεν βλεπω αλλο θεμα ειδικα για ρομποτικες οποτε ρωταω εδω.....αρχισα να κοιταω δειλα δειλα για αγορα ,και βλεπω ολες οι εταιριες εχουν μπει για τα καλα στον χορο.Αυτο βεβαια κανει την επιλογη πιο δυσκολη....Τι προτηνετε για αγορα μεχρι 300 ευρω για ενα σπιτι με 2 κρεββα/μαρες,σαλονι,κουζινα ?Το σπιτι δεν ειναι "ανοιχτου" τυπου αλλα παλαιας διαρυθμησης με χωλ και δωματια,θα εχει προβλημα η σκουπα να παει σε ολα?

Όχι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πάει οπουδήποτε.
Το θέμα είναι οτι αυτές οι σκούπες για να δουλέψουν σωστά, πρέπει να κάνεις πρώτα μια προεργασία στον χώρο σου.

πχ σιχαίνονται τα πατάκια και τα χαλιά, τα παιδικά παιχνίδια κι οτιδήποτε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον διάβα τους.
Αν λοιπόν δεν υπάρχουν διάφορα στο πάτωμα, και ιδανικά να σηκώσεις τις καρέκλες, τότε δεν θα έχεις θέματα.

οπότε αδειάζεις το σπίτι και μια χαρά θα στο σκουπίσει !!! :flipout:

Όχι ρε μην λες τέτοια και τον αποθαρρύνεις τον άνθρωπο.
Είναι πολύ πρακτικές.
Αλλά αν κολλήσει κάτι στα βουρτσάκια τους υπάρχει θέμα.
Οπότε πρέπει να κάνεις μια μικρή προεργασία κάθε φορά.

Κι επίσης, κάτι πολύ βασικό με αυτές τις σκούπες, θέλουν μετά απο κάθε χρήση άδειασμα του κάδου μιας και είναι πολύ μικρός.
Ειδικά αν υπάρχουν χαλιά που μαδάνε, δεν θα πιστεύεις το μπάμπαλο που θα μαζεύουν.

Το ξέρω βρε, πλάκα κάνω..
Είχα δοκιμάσει μία και έκανε μια χαρά δουλειά αλλά την κυνήγαγε γαυγίζοντας ο συγχωρεμένος και δεν την πήρα

Θεωρητικά όχι.
Και λέω θεωρητικά γιατί δεν το έχω δοκιμάσει σε ξύλινο πάτωμα.

Αλλά δεν βλέπω τον λόγο να χαράσσουν μιας και σε επαφή με το πάτωμα έρχονται μόνο τα ροδάκια και οι τρίχες από τα βουρτσάκια.

Ειναι πολύ καλή εφεύρεση αλλά....πάντως μου φαίνεται περιττή πολυτέλεια ή είναι η ιδέα μου? Για ποιο λόγο να δώσει κάποιος 300 ευρώ ενώ ήδη εχει σκουπα κλπ?

Δεν κάνουν ζημιά σε ξύλινο πάτωμα, αρκεί να καθαρίζεις συχνά τα ροδάκια.

@Path, είναι καλή λύση για όσους έχουν πρόβλημα με χειρονακτικές εργασίες..

Ειναι πολύ καλή εφεύρεση αλλά....πάντως μου φαίνεται περιττή πολυτέλεια ή είναι η ιδέα μου? Για ποιο λόγο να δώσει κάποιος 300 ευρώ ενώ ήδη εχει σκουπα κλπ?

Η καλυτερη αγορα μου στην υποθεση καθαρισμα.

θελει μια μικρη προεργασια - ανεβαζω 5 καρεκλες πανω σε ενα τραπεζι σαν ταβερνα για να τα καθαριζει ολα αλλα μετα καθεσαι.....ή το κανεις απομακρυσμενα.

Απάντηση: Re: Αναζήτηση...ηλεκτρικής σκούπας..

Καταρχάς δεν μιλάμε για τέτοια λ7.
Υπάρχουν αξιόλογες που κάνουν δουλειά με 150-200 .
Ειδικά αν τις πετύχεις σε εκπτώσεις θα σου βγουν στα 100 όπως πχ βγήκε σε μένα.

Το ασύγκριτό τους πλεονέκτημα όμως είναι η ευκολία. Πατάς ένα κουμπί και βγαίνει η χοντρή και τέλος.
Είναι πολύ ξεκούραστη κατάσταση.
Κι όπως έχουμε ξαναγράψει, θα σε ξαναγαπήσει η νοικοκυρά.
Μεγάλη ευκολία πίστεψε με.

Μονη περιπτωση να χαραξουν το πατωμα ειναι αν "πιαστει" καποιο αντικειμενο και το σερνουν γρατζουνωντας το δαπεδο. Θελει απλα εναν οπτικο ελεγχο στον χωρο που θα κινηθει η σκουπα ωστε να βεβαιωθουμε οτι δεν υπαρχει τιποτα τετοιο. Επισης θελει προσοχη στα καλωδια