Αναζήτηση κατάλληλου ιμάντα για DUAL και μια συμβουλή αγοράς

teleologikos

New member
9 June 2008
92
Έχω ένα μεταχειρισμένο πικάπ Dual 505-2 αλλά τώρα ο ιμάντας είναι φθαρμένος (ακούγεται το "φου-φου") και επιπλέον δεν είμαι βέβαιος ότι φοράει το σωστό μέγεθος. Γνωρίζει κάποιος να μου πει ποιό είναι το μέγεθος του ιμάντα που ενδείκνυται γι' αυτό το πικάπ;

Επίσης, τι τιμή έχει εδώ στην Ελλάδα το Linn Sondek; Η δισκοθήκη μου έχει μεγαλώσει "επικίνδυνα" και θέλω να πάρω τώρα πολύ καλό πικάπ, το Linn θα είναι ανάμεσα στις υποψήφιες αγορές αν δεν κοστίζει τρελά [hi-end των χιλιάδων ] λεφτά. Σημειώστε ότι θα διαθέσω μέχρι 700 για καινούριο πικάπ.

(μην μου πείτε για ΜΚ-ΙΙ, απεχθάνομαι σφόδρα την πλαστικούρα όσο καλό πικάπ κι αν είναι, το είχα ένα διάστημα και το έδιωξα λόγω ενός προβλήματος που παρουσίασε)

Είμαι και αγενής, να σας πω ότι το φόρουμ του AVClub είναι εξαιρετικό και με διαφώτισε σε πάρα πολλά θέματα. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας και ελπίζω ότι θα συμμετάσχω συχνά.

Έχω ένα μεταχειρισμένο πικάπ Dual 505-2 αλλά τώρα ο ιμάντας είναι φθαρμένος (ακούγεται το "φου-φου") και επιπλέον δεν είμαι βέβαιος ότι φοράει το σωστό μέγεθος. Γνωρίζει κάποιος να μου πει ποιό είναι το μέγεθος του ιμάντα που ενδείκνυται γι' αυτό το πικάπ;

Επειδη τυγχανει να ειμαι και κατοχος ενος Dual 505-2 μεταξυ αλλων εχω παρει απο εδω οπου εχει και τα original part # :
http://turntableexperts.com/html/dual.html

Ευχαριστώ Ρόδιε για την απάντηση αλλά όταν κοστίζει ο ιμάντας 20 δολάρια γιατί να χρεωθώ τα ταχυδρομικά έξοδα; Και πόση διαφορά έχει επιτέλους ένας ιμάντας "dual" από έναν άλλον "μη dual" που θα κάνει εξίσου καλά τη δουλειά του; Γι αυτό ρωτάω τις προδιαγραφές του ιμάντα για το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί δοκίμασα εδώ Αθήνα σε μερικά μαγαζιά και δεν έχουν ιδέα από Dual, πόσο μάλλον που δεν αντιπροσωπεύεται πλέον.

Εσύ που έχεις τον κατάλληλο ιμάντα, μπορείς να μου πεις τι προδιαγραφές έχει;

Last edited:
Λοιπον τα specs ειναι ως ακολουθως:
Περιφερεια 13.300 in (338 mm)
Πλατος 0.200 in (3/16 in) (5.08 mm)
Παχος 0.023 in (3/128 in) (0.58 mm)

Ιμάντα μπορείς να βρεις σε καταστήματα με αντίστοιχα εξαρτήματα εργαλείων αφού έχεις τις προδιαγραφές.

Για το Sondek ξέχασέ του, ακόμα και στην απλούστερη μορφή του έχει πολύ περισσότερα. Στα 700 ευρώ παίζουν μπάλα Rega και Project.

Το Sondek, για να πάρεις καλό αποτέλεσμα πρέπει να πληρώσεις... an arm and a leg!

Καλύτερα κανένα Rega P5 μτχ, κάποιο Project (Χperiece ή Perspective), ίσως και κανένα Music Hall.
Ακόμα καλύτερα, κανένα μτχ Systemdek.

Για ιμάντα, ρίξε μια ματιά σε ebay Γερμανίας και Αγγλίας.
Έχει ολόκληρα ebay-shops, με ό,τι ιμάντα μπορείς να φανταστείς.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες.

Για το Linn δεν έχω ιδέα πόσο κοστίζει γι αυτό ρώτησα. Το Rega είναι μέσα στις προτάσεις μου καθώς το έχει ένας φίλος μου και θα δω τι λέει το Project, δεν το έχω δει ποτέ μου παρά μόνο από φωτογραφίες.

Τονίζω όμως ότι θέλω καινούριο πικάπ, όχι μεταχειρισμένο. Θα ψάξω στην κατηγορία εδώ να διαβάσω απόψεις κι άλλων μελών για πικάπ.

Πολύ ενδιαφέρον το Systemdek... αλλά δεν βλέπω κάποια ιστοσελίδα εκτός από τα πάρα πολλά reviews. Κατασκευάζεται ακόμα;

Το linn σε πληρη μορφη παει κοντα στα 10000.- ευρωπουλα απ οτι εχω ακουσει/διαβασει (καινουργιο) αλλα πιστευω οτι θα βρεις μτχ στο e-bay αλλα ισως και εδω. Οσο για ιμαντα δες σε οποιο μαγαζι με ηλεκτρονικα υπαρχει κοντα σου μιας και αν το ψαξει λιγο κανεις στην Ελλαδα μπορει να βρει πραγματα που δεν παει η φαντασια του. Παρε λοιπον τον παλιο ιμαντα στο χερι και παρε τους δρομους ε...δε χρειαζεται να ειναι και ακριβως ο ιδιος αρκει να ειναι ιδιος σε περιμετρο και διατομη (καποιο μελος του φορουμ διαβασα οτι παιζει με απλο ...λαστιχακι... και ακουει μια χαρα (οπως λεει).

Για παραδειγμα στον Πειραια ας πουμε βρισκεις ιμαντες και κανουν και 0.50 ευρω και με αυτη την τιμη μπορεις να τους παρεις με το κιλο αν θες και να πειραματιστεις με ολους. Απλα ψαξε :SFGSFGS5:

Φίλτατε Διαμαντή, έχεις απόλυτο δίκιο για το ψάξιμο αλλά ήθελα τις προδιαγραφές του ιμάντα από τη "μάνα" για να ξέρω πως θα κάνω πειραματισμούς - κι αν χρειαστούν. Για να καταλάβεις τι έχω κάνει με το πικάπ, ξήλωσα την πλαστική βάση γιατί συντονιζόταν από τα μπάσα - δεν είναι λίγο να τρίζει το σύμπαν με πχ Also Sprach Zaratustra, Karajan 1983 - και τώρα πατάει επάνω σε παχύ μάρμαρο. Ακριβώς επειδή είναι φτηνό πικάπ το Dual, με πολύ καλό όμως βραχίονα για την τιμή του, δοκιμάζω μερικά πράματα για να αντιληφθώ ορισμένες αρχές για την καλή λειτουργία του.

Δέκα χιλιάρικα το Linn ε; Τότε δεν το αγοράζω γιατί θα είναι απαγορευτικό κάθε πείραμα που θα το "χαλάσει" :rifle:

Ως προς τα specs δεν εχεις παρα ν' ακολουθησεις τη συμβουλη του συνφορουμιτη 'rodos'. Απο κει και περα βλεπω οτι σου αρεσει το diy και αυτο ειναι πολυ καλο. Αν εχεις φωτο του dual με τη μαρμαρινη βαση βαλε να τη δουμε (εχω κι ενα 505-3). Ναι πραγματι για τα λεφτα τους ειναι πολυ τιμια πικαπ και με σχετικα καλο ηχο.

Τωρα αν θες ιμαντες στην Ευρωπη υπαρχουν στο www.mrstylus.com στη Γερμανια για 11 ευρω αν δεν κανω λαθος, ομως δεν ειναι original.

Rodos
Σίγουρα είναι σωστή η περιφέρεια;
Τρόμαξα όταν μου δώσανε τέτοιο ιμάντα, είναι τεράστιος και δεν κάνει....... :furious3:

Διαμαντή
Θα σου ανεβάσω φωτό για να δεις ότι έχω κάνει κι άλλα πράματα, έχω μια εκπληξούλα να σας δείξω. Τα λέμε από αύριο.

Να με πάρει, ξενύχτησα διαβάζοντας το νήμα με τα Trends κι ακόμα είμαι στην 15η σελίδα από τις 56. Ξεκοκκάλισα κι όλα τα links που παραθέτετε.

Rodos
Σίγουρα είναι σωστή η περιφέρεια;
Τρόμαξα όταν μου δώσανε τέτοιο ιμάντα, είναι τεράστιος και δεν κάνει....... :furious3:

Διαμαντή
Θα σου ανεβάσω φωτό για να δεις ότι έχω κάνει κι άλλα πράματα, έχω μια εκπληξούλα να σας δείξω. Τα λέμε από αύριο.

Σιγουρα κανει δες εδω για παραδειγμα:
http://www.turntablebasics.com/belts/dual.html και μετα εδω
http://www.turntablebasics.com/beltmodels.html ή εδω:

http://www.turntableneedles.com/browseproducts/13.3-Inch-Flat-Belt--Medium.html

η εσωτερικη περιφερεια ειναι 13.3 Inch / 33.8cm.

Last edited:
Ναι, αλλά κοστίζει και κάπου 1800 ευρώ...

αν το θες καινουργιο ομως και τα χεις.....?

περι ορεξεως φιλε μου....

ασχετο αλλα μετα την ανακαλωδιωση και το καινουργιο phono εχω παθει πλακα...Τι ωραια που δενει αυτη η denon ρε φιλε, πρεπει να σε κερασω μπυρες μια μερα....

Τελικά δεν έφταιγε ο ιμάντας, κάτι άλλο είναι... Θα τα πούμε μετά το τριήμερο, τώρα πια δεν έχω χρόνο.