Αναζήτηση low-end ηχείων βάσης / βιβλιοθήκης

AlexP

Established Member
28 November 2006
197
Γειά σας! Πριν απο λίγο καιρό σας είχα απασχολήσει για την αγορά ενός φτηνούτσικου ενισχυτή. Θα παρέθετα το link στο αντίστοιχο θέμα αλλά δε βλέπω να με αφήνει το forum ακόμα...
Μετά απο αρκετά διαφωτιστικές (και "μπερδευτικές" με την καλή μάλλον έννοια) απαντήσεις, αποφάσισα και αγόρασα τον C320BEE της NAD, ο οποίος απ' όσο μπορώ να κρίνω είναι αρκετά ok σε γενικές γραμμές. Μια επανάληψη: τα ηχεία που έχω τώρα είναι τα Wharfedale Diamond 8.1, και για πηγή έχω δυστυχώς ακόμα μια χαμηλότατης ποιότητας κάρτα ήχου ενσωματωμένη στη μητρική του υπολογιστή μου. Οπότε σας ρωτάω, αξίζει να επενδύσω κάποια χρήματα σε καινούρια ηχεία στη φάση αυτή; Μπορώ να διαθέσω 500 ευρώ (συν - πλήν 20%). Μήπως να ξεχάσω τα ηχεία για την ώρα και να πάρω μια καλή κάρτα ήχου ή ενα cd-player; Σε ποιά περίπτωση θα δω κάποια διαφορά;
Ο χώρος στον οποίο ακούω είναι σχετικά μικρός (ενα μέτριου μεγέθους υπνοδωμάτιο), αν βοηθάει θα φτιάξω ενα σκαρίφημα. Δεν με νοιάζουν ταινίες / παιχνίδια / surround κλπ κλπ, μόνο μουσική. Σταδιακά θα κάνω και άλλες αναβαθμίσεις. Αυτάαα! Σίγουρα δεν ανέφερα πράγματα που χρειάζονται οπότε ρωτήστε με. Ευχαριστώ!

Last edited:
Ασφαλώς την μεγαλύτερη διαφορά (και θε-α-μα-τι-κή μάλιστα), θα την δεις με καλύτερη πηγή. Μέχρι να πουν και οι άλλοι συνφορουμίτες τις γνώμες τους και να βγάλεις άκρη, πάρε εν τω μεταξύ ένα Blue Ray με λιγότερο από 30 Ευρώ κι'αν αργότερα αποφασίσεις ότι δεν αξίζει (λέμε τώρα...), βάλτο στην TV. Μένουν 470 Ευρώ. Εγώ προτείνω Basic Bass. Μένουν άλλα 100 Ευρώ περίπου. Πιες τα σε καφέδες-συναυλίες-CDs, γιατί θα περάσει πολύυυυυυς καιρός μέχρι να αναζητήσεις άλλη αναβάθμιση.

Υ.Γ1. Για να δούμε, τι άλλο πιο ενδιαφέρον θα προτείνουν οι υπόλοιποι...
Υ.Γ2. Tα Diamond 8.1 βέβαια, αν και μικρά είναι καταπληκτικά, θα το'χεις καταλάβει. Αν όχι, δεδομένου και του ενισχυτή σου, η πηγή σου είναι εντελώς του πεταμού. Θα μπορούσες και να μείνεις για την ώρα σε αυτά, αν το υπνοδωμάτιο δεν επιτρέπει σωστή τοποθέτηση ηχείων.

Μέχρι να πουν και οι άλλοι συνφορουμίτες τις γνώμες τους και να βγάλεις άκρη, πάρε εν τω μεταξύ ένα Blue Ray με λιγότερο από 30 Ευρώ κι'αν αργότερα αποφασίσεις ότι δεν αξίζει (λέμε τώρα...), βάλτο στην TV

Θέλω 200 κομμάτια από αυτά τα Blue Ray players τώρα!!!

:flipout:

μαλλον blue sky ηθελε να γραψει ο toulou..αν οχι τοτε θελω και εγω 100 απο αυτα τα blue ray... -bye-

Αγορασε ενα cdplayer denon 700 η ενα NAD C525BEE,με οτι περισσεψει μια εξωτερικη καρτα ηχου για να ακους μουσικη και απο τον υπολογιστη σου.Τα ηχεια σου για το χωρο που ακους ειναι μια χαρα

Re: Απάντηση: Αναζήτηση low-end ηχείων βάσης / βιβλιοθήκης

Ασφαλώς την μεγαλύτερη διαφορά (και θε-α-μα-τι-κή μάλιστα), θα την δεις με καλύτερη πηγή. Μέχρι να πουν και οι άλλοι συνφορουμίτες τις γνώμες τους και να βγάλεις άκρη, πάρε εν τω μεταξύ ένα Blue Ray με λιγότερο από 30 Ευρώ κι'αν αργότερα αποφασίσεις ότι δεν αξίζει (λέμε τώρα...), βάλτο στην TV.
Το υποψιαζόμουν, αλλά προτείνεις Blue Sky ή καινούρια κάρτα ήχου; Ακούω μάλλον περισσότερα mp3 και προτιμάω το γραφικό περιβάλλον του πισιού μου απο το να γράφω mp3 σε dvd για να τα παίζω στο bluesky. Και TV δεν έχω :P
Μένουν 470 Ευρώ. Εγώ προτείνω Basic Bass. Μένουν άλλα 100 Ευρώ περίπου. Πιες τα σε καφέδες-συναυλίες-CDs, γιατί θα περάσει πολύυυυυυς καιρός μέχρι να αναζητήσεις άλλη αναβάθμιση.
Πρώτη αντίδραση: τι είναι αυτό; Δεύτερη: δεν παίζει, ιδιοκατασκευές εκτός συζήτησης. Τρίτη: Λες; Πόσο δύσκολο θα είναι για κάποιον σχετικά άσχετο; Δεν έχω αρκετή εμπιστοσύνη στις DIY ικανότητές μου ώστε να προσπαθήσω κάτι τέτοιο νομίζω. Πάντως ενδιαφέρον ακούγεται απο πολλές απόψεις.
Υ.Γ1. Για να δούμε, τι άλλο πιο ενδιαφέρον θα προτείνουν οι υπόλοιποι...
Για να δούμε...
Υ.Γ2. Tα Diamond 8.1 βέβαια, αν και μικρά είναι καταπληκτικά, θα το'χεις καταλάβει. Αν όχι, δεδομένου και του ενισχυτή σου, η πηγή σου είναι εντελώς του πεταμού. Θα μπορούσες και να μείνεις για την ώρα σε αυτά, αν το υπνοδωμάτιο δεν επιτρέπει σωστή τοποθέτηση ηχείων.
Δεν έχω μέτρο σύγκρισης για το "καταπληκτικά" μάλλον, αλλά μου ακούγονται μια χαρά. Ίσως όντως δεν θα έπρεπε να αγοράσω ηχεία, όπως λέει και ο φίλος audiofriend πιο κάτω.
Ο χώρος πάντως έχει διαστάσεις υπνοδωματίου, δεν είναι υπνοδωμάτιο. Μπορώ και θέλω σε αρκετά μεγάλο βαθμό να το αναδιατάξω αν είναι σκόπιμο. Θα κάνω attach ενα σκαρίφημα.
Για κάρτες ήχου καμια πρόταση; Γιατί εξωτερική, είναι καλύτερες;

Attachments

• ooo.jpg
    ooo.jpg
    26.3 KB · Views: 47
Γειά σας! Πριν απο λίγο καιρό σας είχα απασχολήσει για την αγορά ενός φτηνούτσικου ενισχυτή. Θα παρέθετα το link στο αντίστοιχο θέμα αλλά δε βλέπω να με αφήνει το forum ακόμα...
Μετά απο αρκετά διαφωτιστικές (και "μπερδευτικές" με την καλή μάλλον έννοια) απαντήσεις, αποφάσισα και αγόρασα τον C320BEE της NAD, ο οποίος απ' όσο μπορώ να κρίνω είναι αρκετά ok σε γενικές γραμμές. Μια επανάληψη: τα ηχεία που έχω τώρα είναι τα Wharfedale Diamond 8.1, και για πηγή έχω δυστυχώς ακόμα μια χαμηλότατης ποιότητας κάρτα ήχου ενσωματωμένη στη μητρική του υπολογιστή μου. Οπότε σας ρωτάω, αξίζει να επενδύσω κάποια χρήματα σε καινούρια ηχεία στη φάση αυτή; Μπορώ να διαθέσω 500 ευρώ (συν - πλήν 20%). Μήπως να ξεχάσω τα ηχεία για την ώρα και να πάρω μια καλή κάρτα ήχου ή ενα cd-player; Σε ποιά περίπτωση θα δω κάποια διαφορά;
Ο χώρος στον οποίο ακούω είναι σχετικά μικρός (ενα μέτριου μεγέθους υπνοδωμάτιο), αν βοηθάει θα φτιάξω ενα σκαρίφημα. Δεν με νοιάζουν ταινίες / παιχνίδια / surround κλπ κλπ, μόνο μουσική. Σταδιακά θα κάνω και άλλες αναβαθμίσεις. Αυτάαα! Σίγουρα δεν ανέφερα πράγματα που χρειάζονται οπότε ρωτήστε με. Ευχαριστώ!
ενα player σιγουρα το χρειαζεσε
τα ηχεια σου δεν κανουν καλα τη δουλεια τους
μια καλη επιλογη ειναι τα audiovector που πουλαει συμφορουμιτης

Eφόσον παίζεις από PC(και θες να συνεχίσεις έτσι) γνώμη μου είναι να πάρεις ένα DAC(Digital to Analog Converter) και να το συνδέσεις στην ψηφιακή έξοδο της κάρτας ήχου ώστε να στέλνεις ηχο από το PC στον υπολογιστή. Στα 130-150 ευρώ που έχει ένα Behringer SRC2496 δεν αξίζει να πάρεις καλύτερη κάρτα ήχου, και θα σου φτιάξει μια αξιοπρεπή πηγή, προς το παρόν, δεδομένου οτι παίζεις lossless αρχεία(FLAC, APE κλπ).

Τα 8.1 τα έχω ακούσει και μου έκανε εντύπωση η ευρύτητα της στερεοφωνικής τους εικόνας. Οι χαμηλές τους όμως απλά...δεν υπάρχουν, και είναι λογικό για την κατηγορία τιμής τους. Πιστεύω οτι αν θες να αλλάξεις ηχεία(στη θέση σου εκεί θα προσανατολιζόμουν) μια καλή λύση είναι τα 9.5 της Whafedale, τα 904 της Mordaunt Short, ή κάποιο φτηνό μοντέλο δαπέδου της Energy. Bέβαια υπάρχουν ενα σωρό ακόμα ηχεία στα χρήματα που δίνεις, αλλά δεν ξέρω πώς ακούγονται οπότε καλύτερα να απαντήσει άλλος επ' αυτών.

Προσωπικά θα άλλαζα πρώτα την πηγή, κι αν ο καινούριος ήχος δεν με ικανοποιούσε θα προχωρούσα στα ηχεία.
Θα μπορούσες να μας δώσεις τις διαστάσεις του χώρου σου;

Last edited:
Είδα τα Audiovector και έψαξα λίγο, καλή περίπτωση φαίνονται, πολύ οριακά και αν δανειστώ απο παντού (λέμε τώρα) και δεν τρώω για 2 μήνες ίσως το σκεφτώ.
Θα διαβάσω / ψάξω και για DAC, δεν το είχα σκεφτεί, ως τώρα θεωρούσα οτι ήταν χρήσιμοι σε εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Ευχαριστώ!
Το δωμάτιο είναι (πολύ) περίπου 4x3 μέτρα.

Αφού κολλάς με το pc, με 170 Ε παίρνεις την SB X-Fi - ότι καλύτερο μπορείς να βρείς γιά πηγή στον μάταιο ετούτο κόσμο - και με τα υπόλοιπα 330 και 20% περιθώριο παίρνεις basic bass ή Β&W 601, 602 και είσαι άρχοντας...

Ναι μάλλον πηγή θα πρέπει να πάρω πρώτα... SB X-Fi όμως ή τον DAC της Behringer; Πιο φτηνός είναι και καλύτερο μου φαίνεται σαν λύση διαβάζοντας απο δω & απο κει! Και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα υπόλοιπα features της SB (gaming, τηλεχειρισμός, surround κλπ).

Ναι μάλλον πηγή θα πρέπει να πάρω πρώτα... SB X-Fi όμως ή τον DAC της Behringer; Πιο φτηνός είναι και καλύτερο μου φαίνεται σαν λύση διαβάζοντας απο δω & απο κει! Και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα υπόλοιπα features της SB (gaming, τηλεχειρισμός, surround κλπ).

Πρόσφατα ήμουν κι εγω στο ίδιο δίλημμα και κατέληξα στον Behringer μια και όλα τα λεφτά του κόστους του είναι γι αυτό ακριβώς που θέλω να κάνει: DA (και AD) μετατροπή. Αντιθετα, η X-Fi, παρόλο που είναι πολύ καλή κάρτα, έχει ενα σωρό καλούδια που της ανεβάζουν το κόστος, τα οποία πιθανώς να μην χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Απίστευτο φθηνό ηχείο δαπέδου 2 δρόμων με 2 οκτάιντσα και τουίτερ μαλακού θόλου είναι το SL-800 της KODA. Aπλά απίστευτο: Η τιμή του είναι γύρω στα 250 ευρώ (το ζεύγος). Άκουσε το και θα με θυμηθείς.. Αν δεν σου κάνουν λόγω μεγέθους υπάρχει και μικρότερο μοντέλο με εξάιντσα γούφερ καθώς και μικρό βάσης.

Η αλλαγή των ηχείων είναι η πιο σημαντική αναβάθμιση. Την πηγή άφησε την για το τέλος. Σημασία έχει καταρχήν η σωστή οδήγηση των ηχείων και το στήσιμο.

Απ'όσο ξέρω μπορείς να το ακούσεις στο κατάστημα "Ήλεκτρονικά και Ήχος" στο Νέο Κόσμο που έχει τα KODA και τα CAV

Last edited:

Tο pc σου έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου... Aν έχει και digital out ίσως συμφέρει ο behringer

Last edited:
Θέλω 200 κομμάτια από αυτά τα Blue Ray players τώρα!!!

:flipout:

Ουπς! Blue Sky βεβαίως, βεβαίως.
Τα Βasic Bass είναι κιτ και καθόλου low end σε ήχο. Κοίτα στο diyaudio.gr. Ο άνθρωπος βοηθάει πολύ, και νομίζω ότι δίδονται κατασκευασμένα με κάποια επιβάρυνση.

Για τα DACs, κάρτες ήχου κλπ δεν διαφωνώ, δεν ξέρω βέβαια αν παραμένεις εντός budget μαζί με νέα ηχεία. Επιμένω όμως ότι την μεγαλύτερη διαφορά με αλλαγή ενός κομματιού μόνον θα την κάνει η πηγή, εκτός κι'αν η κάρτα ήχου σου είναι καλύτερη απ' ότι νομίζεις και νομίζω.

Τα περί SL-800 της KODA ενδιαφέροντα, άλλος κανείς τα'χει ακούσει;

Ό,ΤΙ όμως κι'αν κάνεις πάρε και ένα Blue Sky καπάκι! :):)
Και το καπάκι αγόρασέ το και άκουσέ το ΠΡΙΝ πάρεις το δοχείο :):):)

Τελικά αγόρασα και εγώ ένα Blue Sky για την ώρα, κάτι άλλο δεν έχω κάνει ακόμα... Πάντως, ακούγοντας mp3 256 απο την άθλια ενσωματωμένη κάρτα με interconnect αμφίβολης ποιότητας μήκους τουλάχιστον 2-3 φορές περισσότερο απ' οτι χρειάζεται, προχείρως κουλουριασμένου κλπ κλπ, και συγκρίνοντάς το με το ίδιο κομμάτι απο αυθεντικό σιντί μέσω του Blue Sky, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο... Δεν μπορώ να ακούσω καμία καμία καμία διαφορά.
Να πάω σε ωρυλά; Να πάρω άλλο bs; Να αλλάξω ηχεία; Αν αυτό θα είναι το αποτέλεσμα και με τον behringer προτιμώ να κρατήσω τα ευρά μου :I

Re: Απάντηση: Αναζήτηση low-end ηχείων βάσης / βιβλιοθήκης

ενα player σιγουρα το χρειαζεσε
τα ηχεια σου δεν κανουν καλα τη δουλεια τους
μια καλη επιλογη ειναι τα audiovector που πουλαει συμφορουμιτης
συμφωνώ καθώς και για player ρίξε μιά ματιά στο harman kardon hd-970 που πουλάει συμφορίτης και μάλλον είσαι πάρα πολύ καλά!