Αναζήτηση μουσικής ενημέρωσης.

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Γειά σας.

Είμαι σε αναζητηση μουσικού περιοδικού έντυπου η μή, η (και) ιστοσελίδας για την μουσική μου ενημέρωση.

Με ενδιαφέρουν κυρίως παρουσιάσεις νεων κυκλοφοριών απο τα είδη pop/rock, Metal, Electronica, Jazz και Ελληνικής μουσικής κάθε είδους όπως και ενημέρωση σχετικά με τις νεες μουσικές τάσεις κάθε μουσικού είδους με μία έμφαση στα προαναφερθέντα βεβαίως.

Επίσης μου αρέσει η πληροφόρηση να είναι βατή και ευθής χωρίς ελιτισμούς και πολλά "φρού φρού".

Για να καταλάβετε ήμουν καλυμμένος με τον ήχο (του οποίου η μουσική κατηγορία ήταν το μόνο που άξιζε έτσι κιαλλιώς) κατα 80% αλλα τώρα που μας τελείωσε αποφάσισα να ανοίξω λίγο τους ορίζοντες μου με αφορμή αυτό το νήμα.

Δεν είναι φυσικά απαραίτητο να είναι αμιγώς μουσικό σαν θεματολογία αυτό που θα μου προτείνετε αρκεί να πιστεύετε οτι θα με καλύψει σε αυτό που ψάχνω.

Αναμένω τις προτάσεις των πιό ψαγμένων απο εμένα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ

Re: Αναζήτηση μοσικής ενημέρωσης.

Γεια!

Λοιπόοοον.... Από έντυπη μορφή δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλές επιλογές, το Ποπ και Ροκ νομίζω πως έχει αναστείλει (ξανά) τη κυκλοφορία του εδώ και αρκετό καιρό (υπάρχει ακόμη το site ωστόσο) οπότε μόνη αξιοπρεπής επιλογή που γνωρίζω φαίνεται πως έχει μείνει το Sonik, τουλάχιστον στο φάσμα pop/rock/electronica. Αν σε ενδιαφέρει και ο ξένος τύπος μου λες.

Από sites τώρα, από ξένα σε αντίστοιχη φάση υπάρχει το NME (και σε έντυπη μορφή) στο οποίο θα δεις τόσο νέα και reviews για τη Rihanna όσο και για πιο alternative ονόματα (indie rock/electronica κυρίως).
Μερικά σκαλιά.... εναλλακτικότητας... πιο πάνω, θα βρεις το pitchfork το οποίο πολλοί έχουν σαν βίβλο. Η προσωπική μου άποψη είναι πως παρόλο που συχνά μπορείς να διαβάσεις και να ανακαλύψεις νέα ενδιαφέροντα πράγματα, ο ελιτισμός και η δηθενιά (και στη γραφή) του πολλές φορές δεν αντέχονται... Έχουν θεοποιήσει πράγματα που δεν το αξίζουν και θάψει άλλα γιατί απλά δεν τα θεωρούν πλέον cool enough....

Από ελληνικά sites τώρα, κάτι αντίστοιχο θεωρείται το MIC.gr από το οποίο αν και δεν λείπουν οι ελιτίστικες και δήθεν κορώνες, δεν το ξεφτιλίζουν τόσο όσο στο Pitchfork και μάλλον αποτελεί τη καλύτερη εγχώρια προσπάθεια για τα είδη που αναφέρεις και καταπιάνεται και με Έλληνες μουσικούς.
Από εκεί και πέρα υπάρχει κλασσικά και το Avopolis (και κάποια άλλα ψιλοαδιάφορα στο ίδιο στυλ) το οποίο έχει χαλάσει αρκετά και έτσι και αλλιώς 99% των περιπτώσεων περιορίζεται απλά στο να αναπαράγει τα χτεσινά νέα του NME, το οποίο για να είμαστε και δίκαιοι, ίσως και και να είναι ως ένα βαθμό αναπόφευκτο...

Αυτές είναι νομίζω κάποιες από τις βασικές σου επιλογές πριν πάμε σε πιο ειδικευμένα sites για συγκεκριμένα είδη.
Ρίξε μια ματιά και πες μου εντυπώσεις.

Edit: Είδα πως σου αρέσουν οι Toy όποτε συνειρμικά υποθέτω πως θα σου αρέσουν πιθανότατα και οι Sonic Youth, οπότε για να καταλάβεις αυτό που λέω περί δηθενιάς και επίδειξης ύφους από το Pitchfork, δες εδώ και φρίξε:

http://pitchfork.com/reviews/albums/7342-nyc-ghosts-flowers/

Last edited:

Λυσεις για ενημερωση υπαρχουν απο πολλες εως απειρες.
Οπως ομως ρωτανε και οι φιλοι στις διπλανες κατηγοριες οταν προκειται για προτασεις μηχανηματων ετσι και εδω πρεπει να μας διευκρινησεις: ποσο χρονο διαθετεις για την ενημερωση, ελληνικα ή αλλες γλωσσες?

Γενικα παντως να εχεις υποψη σου οτι all-around λυση δεν υπαρχει ευκολα και οπως εδειξε ο φιλος παραπανω καθε πηγη ενημερωσης εχει τις ιδιοτροπιες της, τα κολληματα της. Με τον καιρο πρεπει να εισαι σε θεση να φιλτραρεις την κριτικη.

Εγω θα σου προτεινα να αρχισεις με τη σελιδα μουσικης του Guardian
http://www.guardian.co.uk/music που ειναι πιστευω χωρις ακροτητες και χωρις να επεκτεινεται σε εξεζητημενα παραγματα.

Κατ' αρχάς ευχαριστώ και τους δυό σας για τον χρόνο που διαθέσατε για να μου απαντήσετε με προθυμία.

Με την γλώσσα είμαι πολύ άνετος με τα Αγγλικά εε και φυσικά τα Ελληνικά.
Κάτι σαν την σελίδα της Guardian, το Mic.gr η την δισκοκριτική του ήχου, δηλαδή απλό, λιτό και με κάποιο βαθμό διαχωρισμού των καλών (κατα την άποψη των ριβιούερ) κυκλοφοριών ανα είδος η αλλιώς κάποιο μπούσουλα για να με κατευθύνει μου κάνει.

Μπορώ να διαθέσω λίγο χρόνο κάθε μέρα αλλα όχι και άπειρο (φρεσκοfather of two) και θέλω να έχω την δυνατότητα της πρόσβασης σε πληροφορία Ικανή να μου παρέχει την δυνατότητα να βρίσκω κάτι το πραγματικά ενδιαφέρον για εμένα δύο με τέσσερις φορές τον χρόνο.

Για παράδειγμα πρόπερσυ και πέρισυ ήταν οι χρονιές της Funky και ανακάλυψα μεταξύ άλλων και την Daptone ενώ φέτος είμαι και με το παραπάνω καλυμένος με την ανακάλυψη τς Ghost Box, των Toy και των progressive τζαζιστών Τroyka (μετα σγχωρήσεως), έτσι σαν παράδειγμα για να σας δείξω πόσο και τί περίπου ψάχνω..

Δέν έχω πρόβλημα με τους ελιτισμούς αφού έχω πιά την εμπειρία και την ωριμότητα να τους φιλτράρω, αλλα με κουράζουν πολύ η φλυαρία και ο σνομπισμός, ειδικά η φλυαρία. Μου αρέσει πολύ να μπορώ να σχηματίζω άποψη μέσα σε δύο τρείς παραγράφους και όταν διαβάζω δισκοκριτικές τύπου ψυχανάλυσης τις παρατάω στο ένα τρίτο με αποστροφή..

Γενικά πιστεύω οτι μακροσκελείς αναλύσεις αμφιβόλου αξίας (συνήθως) δεν έχουν θέση στην εποχή μας στην οποία ο μουσικόφιλος μπορεί έυκολα και άμεσα να δειγματίσει το υποψήφιο προς ακρόαση άλμπουμ χωρίς να κουνήσει τον ..πωπό του.. απο την καρέκλα.
Μια απλή παρουσίαση/σχολιασμός για να τραβήξουν την προσοχή ή όχι αρκεί.

Γνωρίζω φυσικά οτι πρέπει να εξεικοιωθώ με τα γούστα και τα χούγια των αρθρογράφων που διαβάζω γιαυτό και βασική μου επιδίωξη είναι να καταλήξω σε δύο τρία σταθερά σημεία αναφοράς απο όπου να αντλώ κάτι το ενδιαφέρον πού και πού ενώ παράλληλα να έχω μια χοντρική εικόνα για το τί παίζει γενικότερα.

Μουσικόφιλος είμαι όχι μουσικός παραγωγός για να ψάχνω με μανία και κάθε λεπτομέρεια το τί παίζει.

Last edited:
Ναι το ξέρω :smile:
τι να κλά.. όμως εγώ ο άμοιρος μπροστά σας αφού είσαστε οι καλύτεροι(χωρίς πλάκα) στο είδος σας.
Τουλάχιστον αφήστε να παίζει ραντομ κομμάτια όπως την πρώτη χρονιά του Lab,
παρεμπιπτόντως ακόμα ψάχνω μερικά κομμάτια από αυτά που έπαιζε τότε..σε ποιον να στείλω σκληρό να μου γεμίσει το προγραμμα των πρώτων μηνών του Lab ?

Εκεινο που ξερω ειναι οτι ο ΚΛ προβληματιζεται σοβαρα.
Χρειαζεται αφοσιωση στην ιδεα και πιστεψε με μια και το εζησα ειναι δυσκολο να βρεθουν παραγωγοι που να ειναι απικο καθε εβδομαδα με φτιαγμενο προγραμμα

Last edited:
ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ τη μουσική κατηγορία....

Την διαβάζω και αυτήν και μερικές φορές με έχει εκπλήξει ευχάριστα παρόλα αυτά ψάχνω και για κάτι πιό "επίσημο" απο δημοσιογραφικής άποψης και τακτοποιημένο σαν θεματολογία, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον χώρο που με φιλοξενεί βεβαίως.

Την διαβάζω και αυτήν και μερικές φορές με έχει εκπλήξει ευχάριστα παρόλα αυτά ψάχνω και για κάτι πιό "επίσημο" απο δημοσιογραφικής άποψης και τακτοποιημένο σαν θεματολογία, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον χώρο που με φιλοξενεί βεβαίως.

Υποθέτω ότι έχεις ανατρέξει στα Ευρετήριά μας. Ίσως βέβαια η ταξινόμησή μας είναι κάπως αδρή σε σχέση μ'αυτό που ψάχνεις.

music_categ.jpg

Αγαπητέ συντονιστή της κατηγορίας Sκakinen.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την μουσική κατηγορία ώς έχει και στον βαθμό που με καλύπτει όσον αφορά τα γούστα αλλα και την προτίμησή μου στην άμεσότητα της ενημέρωσης.

Πολύ θα το ήθελα να με καλύπτει ακόμα πιό πολύ αλλα ήμουν σαφής για αυτό που ψάχνω.
Είμαι πάντως χαρούμενος με αυτό που έχω και εδώ.

Last edited:

Ναί αυτή εννοώ, έχω φάει μεγάλο κόλλημα με τους Belbury Poly και The Advisory Circe.

Και εμένα μου αρέσει πολύ ο ήχος της συγκεκριμένης!
Πάντως μοιραία όταν το άκουσμα είναι πιο περίεργο αυτός που θα προσπαθήσει να τον περιγράψει θα γίνει περισσότερο πολύπλοκος και μάλλον πιο προσωπικός! Παράδειγμα, για αυτό και σε ρώτησα , για την συγκεκριμένη εταιρεία εγώ δεν καλύπτομαι με τους όρους vintage electronica και hauntology!
Εγώ ενημερώνομαι κυρίως από Blogs αλλά εκεί συνηθίζεται να είναι πολύ έντονος στην γραφή του ο reviewer! (λογικό! Blog του είναι, ότι θέλει θα κάνει).
Πάντως η αναζήτηση μουσικής είναι πολύ σύνθετο πράγμα! Μου έχει τύχει να μην διαβάσω τίποτα, να βρεθώ σε ένα δισκάδικο, να έχω χρόνο στην διάθεση μου, και να καταλήξω σε αυτά που με ενδιαφέρουν ακούγοντας επί τόπου δίσκους!

Γνώμη μου έχε τα μάτια σου ανοιχτά παντού! Μπορεί να συμβεί και στο πιο απίθανο μέρος, με τον πιο απίθανο τρόπο!
Το λέω γιατί νομίζω πως δεν υπάρχει διαδικτυακός χώρος που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σου! Δύσκολα να βρούμε 100% αυτό που ψάχνουμε, οπότε αυξάνουμε τα ποσοστά, με το να βρίσκουμε περισσότερες πηγές.

Συνήθως πάντως την πιο ουδέτερη γραφή, την βρίσκεις στις περιγραφές της αντίστοιχης εταιρείας! Ο λόγος είναι απλός! Η εταιρεία πρωτίστως θέλει να πουλήσει, όποτε η παρουσίαση είναι σύντομη, λιτή και κατά κάποιον τρόπο κατατοπιστική!

Ντοκτορ διαβαζω και απο sites ιντερνετικων μουσικων καταστηματων που γραφουν οι πωλητες. Μερικα ειναι απαιχτα, νομιζεις οτι γραφουν χαρακτηρες απο την ταινια High Fidelity.
Φυσικα ειναι φανατιλες σε εξειδικευμενα ειδη και δε νομιζω να ενδιαφερονται ιδιαιτερα για τις πωλησεις...