Αναζήτηση νεών over ear ακουστικών

17 June 2006
11,254
Τα Anker Soundcore Space Q45 που αγόρασα πριν κάτι λιγότερο από 3 χρόνια με έχουν αφήσει πολύ ικανοποιημένο. Είμαι στο τρίτο σετ μαξιλαράκια, το πάνω μέρος έχει ξεφτίσει και είχα και το πρώτο σπάσιμο μικρού πλαστικού κομματιού. Κοινώς πρέπει σύντομα να τα αλλάξω. Το προφίλ χρήσης είναι:
- Πολλές τηλεδιασκέψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας στο γραφείο μου στο σπίτι, όπου είμαι μόνος και δεν υπάρχει ανάγκη για noise cancelling. Αντίθετα, χρειάζομαι audio pass-through. Όταν δεν είμαι σε κλήση, ακούω podcast ή μουσική. Όλα αυτά για συνολικά 5-8 ώρες την ημέρα
- 10-12 πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ετησίως (7+ ώρες), όπου χρειάζομαι το καλύτερο noise cancelling που μπορώ να έχω για να κοιμηθώ (χωρίς μουσική να παίζει παράλληλα), τόσο για τους κινητήρες όσο και για τα περιστασιακά κλάματα μωρών - ξέρω το δεύτερο είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει κάπως να διπλώνουν για μειωμένο όγκο γιατί γενικά ταξιδεύω με 1 χειραποσκευή και ένα σακίδιο για το λαπτοπ (έχω φτάσει τη βελτιστοποίηση χώρου σε άλλα επίπεδα :ROFLMAO: ).
- Θέλω ταυτόχρονη σύνδεση με 2 συσκευές (αλλά νομίζω πια όλα το υποστηρίζουν αυτό).

Λίγο που έψαξα είμαι μεταξύ Sony WH-1000XM4 (€229) και Bose QuietComfort (2023) (€190). Δεν θέλω κάτι πάνω από 300 ευρώ σε καμία περίπτωση. Το κόστος δεν παίζει ρόλο σε αυτό το budget αρκεί να υπάρχει κάτι χειροπιαστό για τα παραπάνω χρήματα.

Ποιο θα προτείνατε; Αν υπάρχει και κάτι άλλο προτείνετέ το!

Το Final UX3000 είναι ανάμεσα σ' εκείνα που θα ήθελα να προσθέσω στη συλλογή μου. Κάνει όλα όσα ζητάς και η τιμή του στην ελληνική αγορά κυμαίνεται γύρω στα 170 ευρώ.
Δεν υποστηρίζει LDAC Codec και αυτό για μένα ως audiophile είναι μειονέκτημα, αλλά για σένα και για τις χρήσεις που αποσκοπείς μάλλον δεν είναι και προφανώς η έλλειψη αυτή αντισταθμίζεται με την ενσωματωμένη ακουστική διόρθωση που εφαρμόζει εγγενώς ο κατασκευαστής.
Η Final πάντως δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Για τις πτήσεις αν δεν σε νοιάζει το φαγητό, πάρε ένα σετ επαγγελματικές ωτοασπίδες να κοιμάσαι σαν πουλάκι.
Εγώ χρησιμοποιώ (στην δουλειά, αεροπλάνο δεν κοιμάμαι ούτως ή άλλως) τις 3M Peltor Optime III.
Σχεδόν εξαφανίζουν το κρουστικό τρυπάνι, θα σε βολεύουν μια χαρά στις πτήσεις 🤣

Λοιπόν. Η αγορά έμεινε λίγο πίσω και τώρα μάλλον θα προχωρήσω με τις προσφορές της black friday.

Έχω καταλήξει σε 2 επιλογές, λίγο διαφορετικές με τις αρχικές:
Sony WH-1000XM6
JBL Tour One M3

Έχουν 50 ευρώ διαφορά (399 τα Sony με 349 τα JBL) αλλά θα τα πάρω με πόντους, οπότε δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αυτή η διαφορά.

Ποια πιστεύετε ότι είναι καλύτερα για τη χρήση που θέλω και περιέγραψα παραπάνω;

Υ.Γ. Από ωτοασπίδες είχα καταλήξει και χρησιμοποιούσα τις παρακάτω. Έκαναν καλή δουλειά, αλλά μετά από 8 ώρες με πονούσαν τα αυτιά. Προφανώς δεν αντιλέγω ότι επαγγελματικά σετ τύπου 3M Peltor Optime III τα κόβουν όλα, αλλά είναι τεράστια και πρέπει να έχω και δεύτερο σετ γιατί πολλές φορές βλέπω και ταινίες (αν πχ οι πτήσεις είναι σε ώρες που δεν θέλω να κοιμηθώ). Με ψείρες πάνω από 2-3 ώρες πονάνε τα αυτιά μου. :ROFLMAO:
1764058251591.png

Ασυζητητί τα Sony. Δεν ξέρω για ποιο λόγο περιλαμβάνεις τα JBL στη λίστα σου, αλλά τα Sony έχουν τα πάντα. Κυριολεκτικά. Κορυφαία ποιότητα ήχου και από τις δυνατότητες Noise Canceling και ταξιδιωτικές ευκολίες που σ' ενδιαφέρουν, ότι μπορείς και δεν μπορείς να φανταστείς. Δικαίως θεωρούνται πρωταθλητές στη κατηγορία ασύρματα ακουστικά.

Αν είναι θέμα τιμής η διαφορά είναι πολύ μικρή.
Πιο οικονομικά, παραπλήσιας ποιότητας ήχου, αλλά χωρίς τις ταξιδιωτικές ευκολίες, σου έχουμε κάνει προτάσεις πιο πάνω.

Σε ποιότητα ήχου εγώ θα πήγαινα πολύ πιο πάνω για ασύρματα ακουστικά, αν δεν ήμουν ήδη υπερκαλυμμένος (π.χ. σε Focal Bathys), αλλά εμένα δε μ' ενδιαφέρουν οι ταξιδιωτικές ευκολίες.

Αυτά προς το παρόν Ενημέρωσε μας για ότι αποφασίσεις. :)

Έχω τα Sony WH-1000XM4
έχω δοκιμάσει και τα Sony WH-1000XM5
και μάλλον θα πάρω και και τα Sony WH-1000XM6
Πολύ ευχαριστημένος απ όλα
Με εξαίρεση τα 5, τα οποία δεν διπλώνουν...

Ευχαριστώ!
Λόγω της δυνατότητας να τα πάρω με πόντους θα ανέβω τόσο ψηλά σε κόστος. Αλλιώς θα έμενα στα αρχικά. Όμως η χαρά του να μην δίνεις ούτε 1 ευρώ είναι ανεκτίμητο :)
Η προσφορά ενεργοποιείται αποκλειστικά την παρασκευή, οπότε αν είναι ακόμη διαθέσιμα θα τα χτυπήσω (τα Sony).

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Σήμερα ήρθαν.
Συνδέθηκαν μια χαρά με το κινητό με LDAC και όντως η ποιότητα είναι καλή. Και το transparency mode δουλεύει καλά.
Εκεί που ξεκίνησε το χάος ήταν όταν θέλησα να τα συνδέσω με τον σταθερό υπολογιστή που τρέχει windows 11. Δεν τα έβλεπε με τίποτα. Αυτό που έπρεπε τελικά να γίνει ήταν:
- Στο κινητό να γυρίσω από LDAC σε AAC.
- Να ενεργοποιήσω να προτιμά την σταθερότητα σύνδεσης σε σχέση με την ποιότητα ήχου.
- Να απενεργοποιήσω πλήρως το Bluetooth στο κινητό.
- Μετά να κλείσω τα sony και να τα ξανανοίξω και να τα βάλω σε pairing mode χειροκίνητα (το κουμπί πατημένο για 7-10 δευτερόλεπτα).
Επιτέλους μετά συνδέθηκε και είχα διπλή σύνδεση που τη χρειάζομαι.

Όμως κάθε λίγο που είχε ειδοποίηση το κινητό, σταμάταγε ότι άκουγα στον υπολογιστή και το κακό ήταν ότι δεν έκανε 1 δευτερόλεπτο να επιστρέψει αλλά αρκετά.
Λύθηκε και αυτό κατεβάζοντας το Good Lock και μετά κατεβάζοντας μέσα από αυτό το Sound Assistant. Στις advanced ρυθμίσεις εκεί έβαλα να μην περνάνε οι ειδοποιήσεις στα ακουστικά και λύθηκε και αυτό.
Να πω ότι και τα προηγούμενα bluetooth ήταν και δεν είχα τέτοιο θέμα. Έπεφτε για 1 δευτερόλεπτο και επέστρεφε στιγμιαία.

Άλλο ένα καλό είναι το μικρό μέγεθος, φαίνονται μινιατούρα μπροστά στα Anker Soundcore Q45. Ελπίζω το μικρότερο μέγεθος να μην τα κάνει λιγότερο ανθεκτικά. Θα δείξει.
Επίσης ψάχνω ακόμη την πιο άνετη θέση μιας και είναι ευκαμπτα από αρκετές πλευρές. Οι πρώτες ενδείξεις είναι άκρως θετικές για πολύωρη χρήση.

Γενικά πρώτη εντύπωση καλή. Στο LDAC όντως καταλαβαίνεις διαφορά (έπαιξα flac), αλλά ο περισσότερος χρόνος θα είναι AAC γιατί θέλω να έχω 2 συσκευές συνδεδεμένες ταυτόχρονα.

Κατ' αρχήν χαίρομαι αν θεωρείς καλή την ποιότητα ήχου και την εφαρμογή όταν τσ φοράς. Το multipairing είναι σε πολλές περιπτώσεις προβληματικό, όντως.

Λύσεις υπάρχουν για να έχεις ποιότητα LDAC χωρίς να αλλάζεις ή να υποβαθμίζεις.

Είχα ψάξει για Bluetooth dongle που να συνδέεται με το PC και να δίνει Bluetooth συνδεσιμοτητα (το δικό μου δεν έχει), αλλά δεν βρήκα τίποτα οικονομικό. Όλα δίνουν (τα πιο καλά) SBC; AAC, μέχρι AptX HD. Καλό, αλλά όχι LDAC.

Για ποιότητα LDAC από το PC θα χρειαστεί Bluetooth DAC Transmitter/Receiver, (μοντέλα της Fiio ή της iFi), αλλά εκεί μιλάμε για κανονική συσκευή και κόστος 100-150 €.
Αν θες όμως μόνο Transmitter για το PC, τότε το πρόσφατο Fiio BT11 είναι ότι πρέπει.
Αυτά από μένα.

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη για ποια ακουστικά ρωτάς.

Αυτή τη στιγμή τα Bose QuietComfort Ultra δεν τα δείχνει διαθέσιμα και δεν βάζει τιμή. Μάλλον είχαν 1-2 ζευγάρια διαθέσιμα και πουλήθηκαν.
Έχει τα απλά Bose QuietComfort σε μάυρο στα 399 είναι ακριβώς στην ίδια τιμή που πήρα τα Sony WH-1000XM6 τα μαύρα. Σε αυτή την τιμή θα έπαιρνα τα Sony τυφλά.
Τα λευκά Bose QuietConfort είναι στα 349. Εδώ αρχίζει και έχει νόημα, γλυτώνεις 50 ευρώ, που είναι ένα σεβαστό ποσό σε σχέση με τα Sony και πρέπει να ζυγίσεις τι χάνεις με δεδομένη τη μειωμένη τιμή.

Επίσης υπάρχουν δύο γενιές Ultra, η δεύτερη αν θυμαμαι καλά έχει 30 ώρες αυτονομία. Σε περίπτωση προσφοράς να είσαι σίγουρος ποια γενιά είναι. Το Link που δίνεις γράφει 24 ώρες αυτονομία δείχνοντας την πρώτη γενιά που έχει σημαντικές διαφορές με την δέυτερη.
Στα 299 η πρώτη γενιά είναι πάντως άκρως ελκυστική. Αν και από ότι θυμάμαι ότι υποστηρίζουν μόνο AptX Adaptive για 300 ευρώ πιστεύω ότι αξίζουν ειδικά σε σχέση με τα ακριβότερα τωρινά απλά QuietComfort.