Αναζήτηση ολοκληρωμένου ή έστω τελικού

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,944
Χαιρετώ την ομήγυρη ξανά.....
μπαίνω στο θέμα
Αναζήτηση ενός budget ολοκληρωμένου ή έστω τελικού.
Όλα αυτά σε budget κατηγορία ή αλλιώς vfm.
Δεδομένα/Απαιτήσεις

1. Αρκετές line in, με ψηφιακή επίσης, ό,τι υπάρχει οπτική, coax (hdmi δεν ενδιαφέρει) usb.
2. Ισχύς λογικά πράγματα. Τα ηχεία είναι ιδιοκατασκευή Mylo με audax 5.5 χαμηλής ευαισθησίας γύρω στα 82 και ευκολοδήγητα, με εμπέδηση στα 8 σχεδόν σταθερή, ή εναλλακτικά BBC LS3 5A ιδιοκατασκευή επίσης.
3. Τι θα αντικαταστήσει και γιατί....
α. έναν τελικό pass F5 first watt, απο τον οποίο δεν έχω το παραμικρό παράπονο, αλλά ως τάξη Α καίει τα αντερά του και μεταξύ Μάη-Σεπτέμβρη δεν αντέχεται από τη ζέστη. Επίσης πιάνει απίστευτο χώρο
β. εναν AV Denon AVR-3300, 5.1 25ετίας, που καλύπτει γενικά απο εισόδους, αλλά δεν οδηγεί σωστά και επίσης καίει πολύ και πιάνει επίσης χώρο.
γ. έναν vintage συναισθηματικά δεμένο major AS8010, που δεν έχει τίποτα ψηφιακό, τον συμμάζεψα, αλλά είναι και 50ετίας...

Δεν θέλω τεράστια ισχυ. Λογική οδήγηση, για casual listening και που και που βιδωμένο στο sweet spot.

Επιθυμητό το remote και γενικά μικρές διαστάσεις.
Όπως λεω αναζητώ τελικό ή ολοκληρωμένο.
Σε περίπτωση τελικού, έχω πάντα τον MBL 4004, με λίγες αναλογικές εισόδους, οπότε θα ήταν βολικό να έχει το αναζητούμενο, pre out/power in.

Δεν με πειράζει αν είναι τάξη ΑΒ ή Δ ή κάτι άλλο, αρκεί να παίζει καλά και να μην μου πάρει το βιβλιάριο.

προτάσεις και συζήτηση εδώ.
Σημειωτέον, ότι μετά από αρκετές δεκαετίες hi fi end απαιτήσεων πλέον πατάμε γερά στο έδαφος, αλλά δεν ακούμε σοβαρά ούτε απο κινητό ούτε από spotify....ούτε κάν tidal. Σοβαρά μόνο υλικό πράμα....

Χαιρετώ την ομήγυρη ξανά.....
μπαίνω στο θέμα
Αναζήτηση ενός budget ολοκληρωμένου ή έστω τελικού.
Όλα αυτά σε budget κατηγορία ή αλλιώς vfm.
Δεδομένα/Απαιτήσεις

1. Αρκετές line in, με ψηφιακή επίσης, ό,τι υπάρχει οπτική, coax (hdmi δεν ενδιαφέρει) usb.
2. Ισχύς λογικά πράγματα. Τα ηχεία είναι ιδιοκατασκευή Mylo με audax 5.5 χαμηλής ευαισθησίας γύρω στα 82 και ευκολοδήγητα, με εμπέδηση στα 8 σχεδόν σταθερή, ή εναλλακτικά BBC LS3 5A ιδιοκατασκευή επίσης.
3. Τι θα αντικαταστήσει και γιατί....
α. έναν τελικό pass F5 first watt, απο τον οποίο δεν έχω το παραμικρό παράπονο, αλλά ως τάξη Α καίει τα αντερά του και μεταξύ Μάη-Σεπτέμβρη δεν αντέχεται από τη ζέστη. Επίσης πιάνει απίστευτο χώρο
β. εναν AV Denon AVR-3300, 5.1 25ετίας, που καλύπτει γενικά απο εισόδους, αλλά δεν οδηγεί σωστά και επίσης καίει πολύ και πιάνει επίσης χώρο.
γ. έναν vintage συναισθηματικά δεμένο major AS8010, που δεν έχει τίποτα ψηφιακό, τον συμμάζεψα, αλλά είναι και 50ετίας...

Δεν θέλω τεράστια ισχυ. Λογική οδήγηση, για casual listening και που και που βιδωμένο στο sweet spot.

Επιθυμητό το remote και γενικά μικρές διαστάσεις.
Όπως λεω αναζητώ τελικό ή ολοκληρωμένο.
Σε περίπτωση τελικού, έχω πάντα τον MBL 4004, με λίγες αναλογικές εισόδους, οπότε θα ήταν βολικό να έχει το αναζητούμενο, pre out/power in.

Δεν με πειράζει αν είναι τάξη ΑΒ ή Δ ή κάτι άλλο, αρκεί να παίζει καλά και να μην μου πάρει το βιβλιάριο.

προτάσεις και συζήτηση εδώ.
Σημειωτέον, ότι μετά από αρκετές δεκαετίες hi fi end απαιτήσεων πλέον πατάμε γερά στο έδαφος, αλλά δεν ακούμε σοβαρά ούτε απο κινητό ούτε από spotify....ούτε κάν tidal. Σοβαρά μόνο υλικό πράμα....
Προϋπολογισμός;

• Like
Reactions: Deneb
500 μαξ.
Επικεντρωθείτε στην τελευταία παράγραφο και στο οτι ψαχνουμε για εναλλκτική.
Και φυσικα δεν περιμενω να παιζει σαν τον f5 αλλα καλυτερα απο τον av

Μήτσο, βρωμάει ο τόπος από εξαιρετικά πάμθηνα ενισχυτάκια ...πχ. :

απλά χρειάζεται να πάρεις ένα τροφοδοτικό 48VΩ/5A (ή ακόμη καλύτερα 48/10) για πραγματικά σούπερ αποτελέσματα ...

απλά χρειάζεται να πάρεις ένα τροφοδοτικό 48VΩ/5A (ή ακόμη καλύτερα 48/10) για πραγματικά σούπερ αποτελέσματα ...

Να, εσένα θελω!

Και εγω με τον PASS f5 πηρα εναν καλοκαιρινο και τον περιμενω , τον προτιμησα γιατι εχει τα ballanced και remote και κυριως λογο της οθονης:)

σκεφτομουν και αυτον τον τοππινγ, αλλα δεν ειχε την οθονη:)

Chief, θα έψαχνα για οικονομικά "όλα-σε-ένα" μηχανήματα, κατάλληλα για δεύτερο σύστημα στο υπνοδωμάτιο ή στο εξοχικό.
Θα κοίταζα προς:
- WiiM
Π.χ.

Ή σε συνδυασμό:

- Fosi Audio

- Arylic

Είναι πολλά τα παρεμφερή μηχανήματα. Αλλά νομίζω, η γενική κατεύθυνση είναι αυτή.

Και εγω με τον PASS f5 πηρα εναν καλοκαιρινο και τον περιμενω , τον προτιμησα γιατι εχει τα ballanced και remote και κυριως λογο της οθονης:)

σκεφτομουν και αυτον τον τοππινγ, αλλα δεν ειχε την οθονη:)
πόσο ήταν τα ταχυδρομικά από τον φρανκοφονέα?
(όταν με το καλό παραλάβεις, γράψε 2 λεξούλες)

Chief, θα έψαχνα για οικονομικά "όλα-σε-ένα" μηχανήματα, κατάλληλα για δεύτερο σύστημα στο υπνοδωμάτιο ή στο εξοχικό.
το μεγάλο integration με φοβίζει στα κινέζικα.
Καλύτερα κομμάτι κομμάτι, τροφοδοτικό τροφοδοτικό, κουτί κουτί κλπ κλπ

το ανέβασα ως αναφορά, προφανώς υπάρχουν και άλλα μέρη που μπορεί να το βρεις-σίγουρα όχι το αγγλικό.
σαφώς εξαιρετικό είναι, αλλά όπως είπα ξεκινάμε με κάτι καινούργιο του κουτιού (πχ παλιά είχα με tp32XX και ήμουν ευχαριστημένος), γιατί θα ήθελα να ξεφύγω από ογκώδη...παραδοσιακά

Αφού υπάρχει ο MBL και δεδομένου ότι θες να οδηγήσεις σχετικά αναίσθητα ηχεία, μήπως να πας σε κάποιον τελικό class-D με Hypex modules;

Δεν τα έχω ακούσει, να πώ την αλήθεια, αλλά είναι (λογικά) καλύτερα από τα TP32xx της TI και σίγουρα πιο ενδιαφέροντα απ' ότιδήποτε
τύπου all in one, σ΄αυτά τα χρήματα.

Αφού υπάρχει ο MBL και δεδομένου ότι θες να οδηγήσεις σχετικά αναίσθητα ηχεία, μήπως να πας σε κάποιον τελικό class-D με Hypex modules;

Δεν τα έχω ακούσει, να πώ την αλήθεια, αλλά είναι (λογικά) καλύτερα από τα TP32xx της TI και σίγουρα πιο ενδιαφέροντα απ' ότιδήποτε
τύπου all in one, σ΄αυτά τα χρήματα.
τώρα μας βάζεις ιδέες...
ή μάλλον φωτιές

ξεφεύγει από τα κινεζοκουτάκια

Με τρώνε κι εμένα αυτές οι ιδέες αν και πρός το παρόν κάθομαι ήσυχα.

Οι Hypex πάντως δεν έχουν καμία σχέση με τα κινέζικα κουτιά. To module που έβαλα στο link είναι ένα από τη σειρά "Mains powered NCORE", που σημαίνει
ότι η Hypex παρέχει το module μαζί με το τροφοδοτικό και ο τελικός κατασκευαστής βάζει το κουτί και τους connectors. Οπότε λιγότερος χώρος για αυθαιρεσίες
από τον οποιοδήποτε κουτιάζει το module. Το κακό είναι οτι δεν ξέρεις πώς θα δέσει ηχητικά με τον MBL.

Το κακό είναι οτι δεν ξέρεις πώς θα δέσει ηχητικά με τον MBL.
Οταν ηδη σκεφτεσαι tp...δε σε απασχολουν τετοια...
Αλλα βασικα θελω κατι να ξεκαλοκαιριασω....