Αναζήτηση πεδίου ''notes'' σε επαφές

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,353
Το θέμα απλό.

Θέλω να κάνω search στα ''notes'' μιας επαφής

Είναι μια στοιχειώδης ανάγκη που υπάρχει εδώ και χρόνια στο iOS (και όταν δεν υπήρχε υπήρχαν apps για τον σκοπό αυτό (πχ Contact Super Search)).

(γιατί φυσικά μπορείς να αναζητάς κάποιον και να μη θυμάσαι το όνομά του)

Το Android δεν ψάχνει στα notes (όπως και άλλα πεδία των επαφών).

Όσες εφαρμογές βρήκα ή απλώς δεν δούλευαν (Contact Search +, Contacts+) - btw ρεσιταλ το να έχεις εφαρμογές που να υπόσχονται ένα απλούστατο πραγματάκι και να μη το κάνουν τελικά (και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Apple είναι αυστηρή με τις εφαρμογές που αφήνει στο store της) ενώ άλλες δεν είναι διαθέσιμες από Ελλάδα.

Wtf, τόσο πρωτόγονη είναι ακόμη η κατάσταση ή υπάρχει καμιά εφαρμογή που να παίζει τελικά;

Βάλε το Rocketdial για dialer και επαφές και ενεργοποίησε στις ρυθμίσεις του την αναζήτηση στις σημειώσεις .

Σε όσες επαφές έχω σημειώσεις μου τις βγάζει η αναζήτηση , ψάξε στις ρυθμίσεις του rocket .

Τις κοιταξα αλλα δεν (δεν γυριζει τπτ από τα notes, ψαχνει μονο στα default πεδία)

Επειδή είναι το τρίτο app που δεν παιζει ενώ θα πρεπε, αρχίζω και υποψιάζομαι ότι μπορει να φταιει τπτ άλλο...

Ενας dec μου ειπε να κανω freeze το whatsapp πχ αλλα παλι δεν δουλευε (το δικο του app τουλάχιστον)

Και να πεις ότι ειχα πειραγμένο το S4; 2-3 apps του χω όλα κι αλα

χαος το android....

Ανοίγεις τον rocketdial , πας ρυθμίσεις/ρυθμίσεις αναζήτησης Τ9 και τρίτη επιλογή πριν το τέλος :Αναζήτηση στις σημειώσεις , τικάρεις το κουτάκι , κάνει επανεκκίνηση η εφαρμογή και μετά είτε από τις επαφές (του rocket) είτε μέσα από τον dialer του rocket , ότι πληκτρολογήσεις που υπάρχει γραμμένο στις σημειώσεις των επαφών θα στο βγάλει , δεν μπορεί .

Προφανως τα εχω κανει όλα αυτά αλλα δεν γυρίζει αποτελέσματα από τα notes...

Μαλλον κατι άλλο φταιει αλλά που να κάνω τωρα debugging στο @$##!@Android....

μόλις ανακάλυψα ότι αν κάνω αναζήτηση στις επαφές (και όχι στην Google bar) και γράψω και την λέξη αναζήτησης εκτός από τόνους και με κεφάλαια (όπου ειναι έτσι καταχωρημένη φυσικά) η αναζητη ειναι επιτυχής!

Τόσο καιρό εψαχνες στην google bar?
Ναι, γιατι στην google bar ψαχνει τις επαφες (πχ με το ονομα)

Επισης εχει επιλογη για παραθεση αποτελεσματων απο το τηλ (οχι το web)

Γιατι να σκεφτω δλδ οτι η G bar ψαχνει μεν τις επαφες αλλα οχι σε ολα τα πεδια τους;

Επισης, οταν το εψαξα στο net, διαβασα οτι το Android δε ψαχνει στα notes των επαφων - κατι που θεωρησα οτι ιαχυει με βαση αυτα που ειχα δοκιμασει.

Επισης, ειχα δοκιμασει να κανω search και απο τις επαφες, ειχα προσεξει τους τονους αλλα δεν πηγε το μυαλο μου και στα κεφαλαια.

Και τωρα που το ψαχνω περισσότερο ειναι ακομα πιο κουλα τα πραγματα.

Πες οτι θες να βρεις στα notes της λεξη ''Ξάδερφος''.

Αν βάλεις ''Ξάδερφ'' το βρισκει.

Αν βάλεις ''άδερφ'' δεν το βρισκει.

Αρα κοιταει κεφαλαια, τονους και επισης δεν κοιταει ''τμηματα'' λεξεων.

Τρεχα γυρευε δλδ.

Παλι καλα φυσικα που βγαλαμε ακρη τωρα τι παιζει.

ΥΓ Περιττο να πω οτι στο iOS δεν εχεις κανεναν απο τους παραπανω περιορισμους (και στο τι θα βαλεις στο search (κεφαλαια / τονους / τμημα λεξης) και στο που θα ψαξεις)

και μετά είτε από τις επαφές (του rocket) είτε μέσα από τον dialer του rocket , ότι πληκτρολογήσεις που υπάρχει γραμμένο στις σημειώσεις των επαφών θα στο βγάλει , δεν μπορεί .

Μάλλον δεν πρόσεξες τα παραπάνω .