Αναζήτηση προενισχυτή

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,106
Ελλάδα
Λοιπόν, στην αρχή σκεφτόμουνα την αγορά ενός ολοκληρωμένου που να έχει λειτουργία bypass για να κουμπώσει και με τον πολυκάναλο.

Τελικά προσανατολίζομαι στο να πάρω έναν προ (όπου θα δεχτεί όλα τα audio) , και έναν τελικό που να έχει διπλή είσοδο (μία για τον προ και μια για τον πολυκάναλο). Πιστεύω οτι με αυτό το τρόπο θα έχω μεγαλύτερη ευελιξία.

Η ερώτηση είναι τι προ να προτιμήσω , λαμπάτο ?? και τι να προσέξω ,να έχει έξοδο για sub ??, να έχει Phono, άλλο ?

Το θέμα του τελικού να το εξετάσω παράλληλα ? ή αφού αποφασίσω τον προ μετά να κοιτάξω για τελικό ?

Ιδανικά δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 1.500 € και για τα δύο. Δεν έχω ιδιαίτερους ενδοιασμούς για μεταχειρισμένα ή επαγγελματικά μηχανήματα.

Δώστε λίγα στοιχεία παραπάνω π.χ. με τι ηχεία θα παίξεις ,την "πηγή" σου,αν θέλεις μόνο λάμπα ή συνδιασμό (τρανζίστορ-λάμπα) κ.λ.π.
Έτσι θα μπορείς να κατευθύνεις τις βοήθειες από τα μέλη διότι επιλογές υπάρχουν πολλές

DF

Καλύτερα να κοιτάξεις να πάρεις έναν προ που να έχει είσοδο home cinema bypass, κι όχι τελικό με διπλή είσοδο (που δε νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο).

Μια πρώτη σκέψη είναι ο Adcom GFP-750, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει και ως ενεργός ή παθητικός, ανάλογα πώς σου ακούγεται καλύτερα.

Τον έχω ακούσει σε συνδυασμό με τα ενεργά Adam P22, με πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Καλύτερα να κοιτάξεις να πάρεις έναν προ που να έχει είσοδο home cinema bypass, κι όχι τελικό με διπλή είσοδο (που δε νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο)..

ένας τελικός που μου έρχεται τώρα στο μυαλό είναι o parasound Α23 που έχει balanced και unbalanced με επιλογέα στο πίσω μέρος ..

Σ´αυτή την περίπτωση, μπορείς να έχεις περισσότερες επιλογές.
Πάντως και το ζήτημα του τελικού είναι ένα ακόμα κεφάλαιο.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν ολοκληρωμένοι με HT Bypass. Θα ήταν πολύ πιο απλό τότε.

ολοκληρωμένοι υπάρχουν αρκετοί,

απλά με προ-τελικό υπάρχει η δυνατότητα για πολλούς πειραματισμούς και αναβαθμίσεις (τουλάχιστον όσον αφορά τον προ).

Ναι, μαζί με τη δυνατότητα για πολλούς πονοκεφάλους όμως...

Γι' αυτό το λόγο διάλεξα τη λύση των ενεργών ηχείων, επειδή καθαρίζεις με το πρόβλημα της οδήγησης-καλωδίωσης.
Αν γυρίσω σε παθητικά ηχεία, θα κοιτάζω για ολοκληρωμένους μετά.

Φυσικά αν σ' αρέσει ο πειραματισμός, who am I to talk you out of it?

Γι' αυτό το λόγο διάλεξα τη λύση των ενεργών ηχείων, επειδή καθαρίζεις με το πρόβλημα της οδήγησης-καλωδίωσης.

σωστό κι αυτό, αλλά δεν είμαι σε φάση τώρα να αλλάξω ηχεία ...

Απάντηση: Re: Αναζήτηση προενισχυτή

Καλύτερα να κοιτάξεις να πάρεις έναν προ που να έχει είσοδο home cinema bypass, κι όχι τελικό με διπλή είσοδο (που δε νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο).

Μια πρώτη σκέψη είναι ο Adcom GFP-750, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει και ως ενεργός ή παθητικός, ανάλογα πώς σου ακούγεται καλύτερα.

Τον έχω ακούσει σε συνδυασμό με τα ενεργά Adam P22, με πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα.

και για να 'χουμε καλο ρωτημα,ποσο παει αυτος αγαπητε,αν γνωριζεις βεβαια!:grandpa:

Για τελικό δες και αυτόν.
http://www.thomann.de/gr/alesis_ra500_amplifier.htm
Είναι και επώνυμος, και σου μένουν και (πολλά) ρέστα.
Στα χρήματα που ζητάει, αξίζει να τον πάρεις μόνο και μόνο για δοκιμή.
Ξεδοντιάζει τους περισσότερους "σπιτικούς" μέχρι το 1 χιλιάρικο.
Τον σύστησα σε φίλο που δεν είχε μεγάλο budget και έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

Last edited:
τον έχω δει τον alesis,

όμως που είναι καλύτερα να δώσω βάρος, να πάρω έναν καλό προ και σε πρώτη τουλάχιστον φάση να πάρω έναν τελικό όπως αυτός ?

ή να πάρω έναν φθηνό προ (όπως π.χ ο sl2000A της dared) και να πάρω έναν καλύτερο τελικό ?

ή να πάρω κανα σετάκι έτοιμο, όπως π.χ advance acoustic, audiolab, nad κλπ κλπ κλπ....?

Δουλεία του τελικού είναι να "σπρωχνει" σωστά τα ηχεία, και τα αρτεμις, με καλή οδήγηση όπου τα έχω ακούσει, ανταμείβουν.....

Ο συγκεκριμένος είναι για studio monitoring (ΔΕΝ είναι για PA) και η τοπολογία του είναι γνωστή και πολυχρησιμοποιημένη σε πολλά Hi-Fi-End μηχανήματα.
Στη θέση σου θα έπαιρνα τον προ με τις δυνατότητες - ευκολίες που χρειαζόμουν (ακόμη και λάμπα) και θα άρχιζα με τον alesis.
Αν έχω καταλάβει καλά, χρησιμοποιείς τον AV και για τις δικάναλες ακροάσεις.
Θα παίξει σίγουρα καλύτερα από τον μέσο AV.

Γενικά μιλώντας, τα περισσότερα χρήματα τα δίνουμε για τελικό, απλά ο συγκεκριμένος είναι επαγγελματικός και πάμφθηνος (μάλλον λόγω κίνας).

υπάρχει και ένας ολοκληρωμένος pioneer για τις δικάναλες, αλλά το βάλε βγάλε των καλωδίων είναι πολύ κουραστικό εκτός του ότι είναι λίγος για τα artemis..

υπάρχει και ένας super tamp αλλά αυτός έχει ρίξει άγκυρα με το bluesky και με diy fostex (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=19868)...

Last edited: