Αναζήτηση προενισχυτή

Απάντηση: Re: Αναζήτηση προενισχυτή

τον έχω δει τον alesis,

όμως που είναι καλύτερα να δώσω βάρος, να πάρω έναν καλό προ και σε πρώτη τουλάχιστον φάση να πάρω έναν τελικό όπως αυτός ?

ή να πάρω έναν φθηνό προ (όπως π.χ ο sl2000A της dared) και να πάρω έναν καλύτερο τελικό ?

ή να πάρω κανα σετάκι έτοιμο, όπως π.χ advance acoustic, audiolab, nad κλπ κλπ κλπ....?

Τελικά μάλλον "πας" σε μεγαλύτερη κατηγορια
Δες τον NAD M3 (ολοκληρωμένος μετρητά €2500) ή κάποιον ολοκληρωμένο της Xindak (πολύ φθηνότερο) και καθάρισες,
μην μπλέξεις με προ-τελικούς από διαφορετικές εταιρείες

DF

Re: Απάντηση: Re: Αναζήτηση προενισχυτή

Τελικά μάλλον "πας" σε μεγαλύτερη κατηγορια
Δες τον NAD M3 (ολοκληρωμένος μετρητά €2500) ή κάποιον ολοκληρωμένο της Xindak (πολύ φθηνότερο) και καθάρισες,
μην μπλέξεις με προ-τελικούς από διαφορετικές εταιρείες

DF

ναι σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν επιλογές ...

...και αν θες μεγαλη οδηγησει απο ολοκληρωμενο σε αυτα τα λεφτα καινουρια υπαρχουν Krell 400ix,Musical Fidelity A5,5 , Βryston B 100 SST(νομιζω)

στο budget μου (1.500 ) είναι o mf a3.5, ο krell 300 μεταχειρισμένος και άλλοι,

αλλά καμία πρόταση για προ ??

Last edited:

στο budget μου (1.500 ) είναι o mf a3.5, ο krell 300 μεταχειρισμένος και άλλοι,

αλλά καμία πρόταση για προ ??

Στα χρήματα που ψάχνεις προσπάθησε να ακούσεις κάποιον ROTEL ,θα πάρεις μια γεύση της κατηγορίας
DF

Ρίξε και μια ματιά στον προ Parasound Model 2100 ο οποίος διαθέτει και by pass. Τιμή περίπου στα 700 Ε. Και για τελικό τον Parasound Model 2125 ο οποίος διαθέτει A/B speaker terminals with individual on/off, που πιθανόν να είναι αυτό που ζητάς. Τιμή περίπου 1000 Ε.

...αλλά καμία πρόταση για προ ??

Άν σε ενδιαφέρει λάμπα προ, οι αφοι Τσακιρίδη μπορούν να σου φτιάξουν έναν Αλέξανδρο με μπάι πας. Ο δικός μου παίζει με Powerhouse και Α.S. Αθηνά.

Ρίξε και μια ματιά στον προ Parasound Model 2100 ο οποίος διαθέτει και by pass. Τιμή περίπου στα 700 Ε. Και για τελικό τον Parasound Model 2125 ο οποίος διαθέτει A/B speaker terminals with individual on/off, που πιθανόν να είναι αυτό που ζητάς. Τιμή περίπου 1000 Ε.

Άν σε ενδιαφέρει λάμπα προ, οι αφοι Τσακιρίδη μπορούν να σου φτιάξουν έναν Αλέξανδρο με μπάι πας. Ο δικός μου παίζει με Powerhouse και Α.S. Αθηνά.

Λοιπόν , ο parasound 2100 σε επίπεδο ευκολιών σύνδεσης είναι απίστευτος. Είναι στα υπόψιν, και με αυτό τον τρόπο έχω περισσότερη ελευθερία στην επιλογή τελικού, αφού δεν θα χρειάζεται να έχει δύο εισόδους.

Για την λάμπα, σκεφτόμουνα τον dared mc7p, που έχω διαβάσει καλά σχόλια, και από την εμπειρία που έχω με άλλο μοντέλο της εταιρείας είχα μείνει ευχαριστημένος. Για τον Αλέξανδρο του Τσακιρίδη δεν έχω γνώμη, δεν τον έχω ακούσει , αλλά θα το ψάξω ....

Όπως είχε προτείνει και ο Guybrush στην αρχή, μήπως είναι καλύτερα να πάρω προ με είσοδο bypass, ή να φροντίσω να έχει ο τελικός δύο εισόδους ??

Όλα τα μηχανάκια της Densen,προ και ολοκληρωμένοι εχουν bypass.Σε διάφορες τιμές και κατηγορίες.Το ψάχνω για κάτι τέτοιο κι εγώ...Πολυ αξιόλογες κατασκευές και καλός ήχος (για τα γούστα μου και όχι μόνο).Κάνουν για τη δουλεία που θέλεις.

Λοιπόν, στην αρχή σκεφτόμουνα την αγορά ενός ολοκληρωμένου που να έχει λειτουργία bypass για να κουμπώσει και με τον πολυκάναλο.

Τελικά προσανατολίζομαι στο να πάρω έναν προ (όπου θα δεχτεί όλα τα audio) , και έναν τελικό που να έχει διπλή είσοδο (μία για τον προ και μια για τον πολυκάναλο). Πιστεύω οτι με αυτό το τρόπο θα έχω μεγαλύτερη ευελιξία.

Η ερώτηση είναι τι προ να προτιμήσω , λαμπάτο ?? και τι να προσέξω ,να έχει έξοδο για sub ??, να έχει Phono, άλλο ?

Το θέμα του τελικού να το εξετάσω παράλληλα ? ή αφού αποφασίσω τον προ μετά να κοιτάξω για τελικό ?

Ιδανικά δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 1.500 € και για τα δύο. Δεν έχω ιδιαίτερους ενδοιασμούς για μεταχειρισμένα ή επαγγελματικά μηχανήματα.
απολυτη λυση και με by pass για τον av σου
ειναι ο Mc Cormack rld1 τιμη 1600 περιπου και μπενεις με το δεξι στο hi end αφου πανω του μεθαυριο στηνεις ενα φοβερο συστημα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!

Χωρίς bypass αλλά με πολύ συμφέρουσα τιμή είναι και αυτός που αντιπροσωπεύουμε και αναφέρεται εδώ.

Το bypass μπορεί να υλοποιηθεί ξεχωριστά με επιλογέα και πολύ χαμηλό κόστος.

Η λυση του επιλογεα ειναι "υποπτη" Για παραδειγμα αν παρεις κατι οικονομικο της ταξης των 30-50 ευρω η αποδοση των μηχανηματων πεφτει παρα πολυ (ειμαι παθων). Διαφορετικα σε προτεινουν οι εταιριες να παρεις επιλογεα που κοστιζει περιπου στα 500 ευρω!

McCormack RLD-1: Ακουγεται σαν μια καλη λυση για προ με bypass το οποιο αγνοουσα μεχρι προσφατα
Ο προσανατολισμος μου ειναι για καλο δικαναλο που θα δεχεται το L-R του πολυκαναλου ,αλλα το bypass δεν το γνωριζα
Ιδανικο bypass δειχνει το μοντελο parasound 2100
Πιστευω οτι ολο και περισσοτεροι θα αναζητουν την λυση του καλου δικαναλου ως bypass στα πολυκαναλα συστηματα γιατι οπως και εγω τους αρεσει οκαλος δικαναλος ηχος απο μουσικη

δεν εχω διαβασει ολες τισ σελιδες του παροντος...αλλα θα προτεινω τον
b 200 της densen αν θελεις αναλυση,ησυχεια,εικονα και ...μπαιπας

αλλα μη σε δεσμευεσε με αυτην την ευκολια
μπορεις ευκολα να τσεκαρεις το ποτενσιομετρο σε ποια θεση σου δινει τα ντιμπι που θελεις για το σινεμα και να το βαζεις σε κεινη τη θεση οταν βλεπεις ταινια

Και οι τελικοι της ADVANCE εχουν δυο εισοδους μια απλη και μια ισσοροπημενη, ειδικα οι μονομπλοκ κανουν σιγουρα την δουλεια σου γιατι εχουν πισω διακοπτη επιλογης μιας εκ των δυο.

Re: Απάντηση: Αναζήτηση προενισχυτή

δεν εχω διαβασει ολες τισ σελιδες του παροντος...αλλα θα προτεινω τον
b 200 της densen αν θελεις αναλυση,ησυχεια,εικονα και ...μπαιπας

αλλα μη σε δεσμευεσε με αυτην την ευκολια
μπορεις ευκολα να τσεκαρεις το ποτενσιομετρο σε ποια θεση σου δινει τα ντιμπι που θελεις για το σινεμα και να το βαζεις σε κεινη τη θεση οταν βλεπεις ταινια

ετσι το ειχα σκεφτει στην αρχη και μαλλον ετσι θα κανω ,απλα και η λυση του bypass μου αρεσε
Το θεμα ειναι σε ποια θεση του volume του 2καναλου θα δωσει ιδια db με τα υπολοιπα 3 καναλια. Αν ειναι κοντα στο max θα υπαρχει προβλημα