Αναζητηση Προενισχυτη

dixie

Established Member
6 February 2008
216
Athens
Παιδια καλησπερα!
Δεν ειναι σιγουρα ευκολο να περιγραψει κανεις το συστημα του σχετικα με την ακουστικη του αποδοση οταν μπαινουν τοσοι πολλοι παραμετροι ,που σε τελικη αναλυση ειναι υποκειμενικοι
Τα τελευταια δεκα χρονια εζησα με τον ηχο των Chario Academy II τα οποια αντικατεστησα με Kef
Κυριο χαρακτηριστικο και των δυο ηχειων ηταν η εξαιρετικη τονικη ισορροπια σε ολο το φασμα. Τα Kef πηγαν τουλαχιστον ενα κλικ την στερεοφωνικη εικονα πιο πανω και προσθεσαν σαφως βαθυτερο χαμηλο σε σχεση με τα Chario
Ο Parasound φαινεται να οδηγει με ανεση και τα δυο ηχεια και το μονο που μενει ειναι η προσθηκη ενος καλου προενισχυτη που θα δεσει το ολο γλυκο!
Πριν αγορασω τα Kef ειχα την δυνατοτητα να τα ακουσω σε διαταξη Α-Β σε συγκριση τοσο με τα Chario οσο και με τα φθηνοτερα Kef XQ (η φθηνοτερη νεα σειρα των Kef)
Το μονο που μπορω να πω με βεβαιοτητα ειναι οτι τοσο τα Kef Reference αλλα και τα Chario ηταν πολυ καλυτερα απο τα XQ σε ολους τους τομεις και γι' αυτο κατεληξα να αγορασω τα ακριβοτερα Kef
Η αναζητηση προ εχει γινει μεγαλο αγκαθι λογο κυριως της επιθυμητης λειτουργιας του με το gain unity circuit κοινως home theatre bypass για να κουμπωσει με εναν ολοκληρωμενο AV, ωστε να μη χαθει το παραμικρο σε δικαναλη ακροαση.
Το συστημα μου:
Kef Reference 203/2 ηχεια
Parasound *250watt τελικος
Advance acoustic mcdII πηγη
Chario Academy II (δευτερα ηχεια)

Μεχρι στιγμης εχω βρει τους εξης
mccormack rld1
ps audio gcp200
parasound 2100
rogue audio perseus
cary slp 03

Οσοι θελουν να υιοθετησουν αυτη την τοπολογια δηλαδη αυθεντικος δικαναλος ηχος που δεν "βρωμιζει" απο ολοκληρωμενους αλλα ταυτοχρονα δενει μαζι τους
Ευχαριστω για οποια παρεμβαση και γνωμη

η λυση του parasound ειναι η πιο ευκολη και η πιο φτηνη (στα 700)
αυτο που ζητω δεν ειναι ευκολο το ξερω
απλα ελπιζω να βρω και αλλες επιλογες απο τις λιγοστες που εχω
και το σημαντικοτερο να μπορω να δοκιμασω πριν παρω...

Ο πολυκάναλος πρε της Parasound 700;Ασφαλώς κάνεις λάθος.Αν θυμάμαι καλά κάνει πάνω απο 3000...
Πάντως,πέρα απο την τιμή είναι κι η πλέον προφανής κι ασφαλής λύση.

Γι' άλλες πολυκάναλες επιλογές προσωπικά εκτιμώ τα Primare και τα Copland.

Last edited:
Διονυση ειναι δικαναλος εχει συνδεση με AV, SW. δεν ξερω τιμη

Σε συμβιωση που ειχα με parasound, τι να σου πω...πολυ σκληρος για τα γουστα μου, με προ μαζι parasound... τι να σου πω, δεν εχω ακουσει τον προ που αναφερεις.
τα ηχεια σου τα εχω ακουσει με λαμπα προ καλύτερα απο τρανζιστορ
για δες με συμπαθεια μια λαμπα, τελευταια την εβαλες.

του δικου μου του εχω βρει χρηση και δεν με ενδιαφερει να τον πουλησω αμεσα, δεν σου κανει αλλωστε

Attachments

• SLP03_angle_800.jpg
    SLP03_angle_800.jpg
    9.3 KB · Views: 30
  • SLP03_back_800.jpg
    SLP03_back_800.jpg
    15.1 KB · Views: 22
  • SLP03_inside_800.jpg
    SLP03_inside_800.jpg
    50.6 KB · Views: 27
Εγώ από αυτούς που προανέφερες θα διάλεγα τον Rogue audio perseus. Πόσο τον δίνει ο εδώ αντιπρόσωπος ? (αν θυμάμαι καλά ή Aphrodite Audio, θέλω να περάσω να ακούσω το Bel Canto DAC 3 , πρέπει να είναι κορυφή και αυτά τα ανώμαλα ηχεία τα Ζu τα οποία δεν έπαιζαν στην έκθεση φέτος να δούμε τί λέει ο Αμερικάνος...).

Εκτός επιτρεπτών ορίων.. έχεις ακούσει τους Magnetic First passive silver edition ή Placette Audio Passive ? (οι δεύτεροι είναι factory direct, class A Sterophile, αγόρασα έναν, κορυφή...!).

Οκ αλλά πρέπει να δεί και ποιός πρε μπορεί να οδηγήσει σωστά τον τελικό του...

Εγώ περιμένω τον αναλογικό πολυκάναλο Parasound P7 για να ξεκινήσω τη συνένωση του home cinema με το stereo.

Εγώ από αυτούς που προανέφερες θα διάλεγα τον Rogue audio perseus. Πόσο τον δίνει ο εδώ αντιπρόσωπος ? (αν θυμάμαι καλά ή Aphrodite Audio, θέλω να περάσω να ακούσω το Bel Canto DAC 3 , πρέπει να είναι κορυφή και αυτά τα ανώμαλα ηχεία τα Ζu τα οποία δεν έπαιζαν στην έκθεση φέτος να δούμε τί λέει ο Αμερικάνος...).

Εκτός επιτρεπτών ορίων.. έχεις ακούσει τους Magnetic First passive silver edition ή Placette Audio Passive ? (οι δεύτεροι είναι factory direct, class A Sterophile, αγόρασα έναν, κορυφή...!).

σόρρυ για το oftopic, φίλε Deminio πολύ θα ήθελα να ακούσω το Placette.

on topic πάλι....θα πρότεινα τον parasoud της σειράς halo που είναι ταίρι του JC1 μεταξύ άλλων, ή έναν BAT 3i.

Re: Απάντηση: Αναζητηση Προενισχυτη

Οκ αλλά πρέπει να δεί και ποιός πρε μπορεί να οδηγήσει σωστά τον τελικό του...

sorry for the english, i'm not on my pc. opws leei kai o dippie prepei na vreis ap ta specs tin antistasi tou enisxiti sou gia na pareis kati matching apo apopsi antistasis ennow. oso afora ton cary epd tous fernw stin kipro, prepei na ksereis oti o slp03 prepei na einai anamenos gia na kanei bypass, min pareis kati kai to metanoiwseis ta ipoloipa montella den xeoun provlima alla einai kai pio akriva distixws

Last edited:
Καλησπερα και ευχαριστω ολους για την ανταποκριση
Καταρχιν να πω οτι οι προ που βρηκα ηταν κυριως απο ψαξιμο στο δικτυο ,δεν εχω παει σε καποια μαγαζια
για τον perseus δεν ηξερα οτι τον εχει η aphrodite αρα και δεν γνωριζω τιμη, ηταν ομως χρησιμη πληροφορια
Την λαμπα την ζαχαρωνω ,καθοτι ο ηχος της μου ειναι γνωριμος απο λαμπατο ενισχυτη κιθαρας που εχω. Πρεπει ομως να εχει το πολυποθητο bypass και να ειναι κλειστος οταν θα βλεπω tv η ταινιες για να μην καιει τσαμπα
Ετσι η λυση του spl03 οπως ειπε και ο φιλος pambs δεν μου κανει για αυτον τον λογο , και τον ευχαριστω που το εγραψε γιατι δεν το γνωριζα
Τωρα οσο αφορα τον ηχο των parasound δεν μπορω να διακρινω καποια σκληραδα , αλλα ολα ειναι σχετικα δεν ειμαι σιγουρος για τιποτα
Αληθεια ο parasound p7 θα ερθει καποια στιγμη?
Για τους ακριβοτερους της σειρας halo δεν θα ειχα αντιρηση να δωσω χρηματα αλλα να ειχαν και το bypass ,οχι ετσι
Απο budget τωρα θα δωσω για κατι που μπορω να ακουσω ,να αντιληφθω κατι οτι ειναι καλυτερο στον ηχο , αλλιως δεν εχει νοημα για 3% διαφορα να δινω 4 και 5 χιλιαρικα