Αναζήτηση "Ψειρών" (in-ear)

Τρέχω πια σχεδόν 4 φορές την εβδομάδα, πάντα με ακουστικά στα αυτιά. Δεν αγόρασα κάτι καινούργιο χρησιμοποίησα τα Xiaomi Mi Noise Cancelling 3.5MM In-Ear Earphones (ZBW4386TY) που τα έχω από το 2018.
Όταν τα είχα πάρει ήταν τα βασικά ακουστικά μου για τα ταξίδια (προ-covid) λόγω ANC. Μετά που πήρα το πρώτο σοβαρό bluetooth headset, έγιναν τα backup wired ακουστικά για teleconference calls που απλά έπαιζαν χωρίς μπαταρία. Σε πτήσεις 2-3 ωρών τα χρησιμοποιώ ακόμη για να δω κάποια ταινία από το κινητό - εκεί ενεργοποιώ το noise cancelling και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Αν μιλάμε για ύπνο χρησιμοποιώ τα over-ear που έχω. Και φυσικά από όταν άρχισα να τρέχω άρχισα να τα φοράω και δεν έχω κανένα παράπονο από αυτά. Να πω ότι δεν τα φορτίζω, οπότε παίζουν πλήρως αφόρτιστα.
Πριν λίγες ημέρες από τους κραδασμούς δεν ξέρω έφυγε το ένα κουμπί από το ενσωματωμένο χειριστήριο που έχει και τη μπαταρία μέσα και άρχισα να σκέφτομαι πόσο καιρό θα μου βγάλουν ακόμη - ήδη κάτι λιγότερο από 8 χρόνια δεν είναι καθόλου άσχημα.

Τα αρχικά χαρακτηριστικά που έψαχνα ήταν:
- Να είναι ενσύρματο
- Να έχει και μικρόφωνο ώστε να λειτουργεί και σαν hands-free.
- Βύσμα 3.5 mm (έχω πάρει αντάπτορα μικρό από usb-c σε καρφί για να τα συνδέω στο κινητό μου), όμως στο λάπτοπ στα ταξίδια συνδέω το φορτιστή στο usb-c οπότε θέλω να μπορώ να χρησιμοποιώ το καρφί. Μπορώ βέβαια να αγοράσω απλά ένα μετατροπέα θηλυκό usb-c σε αρσενικό καρφί 3.5mm οπότε είμαι ευέλικτος.
- Να έχει ANC. Δεν ψάχνω για την απόλυτη επίδοση, αλλά να κάνει κάτι.
- Να έχει noise pass-through mode. Θα ένιωθα πιο καλά στο δάσος που τρέχω αν άκουγα το τι γίνεται.

Έπαθα σοκ όταν είδα ότι δεν παίζουν πια καθόλου τέτοιες λύσεις.

Κατηγορία τιμής;
Ε, μέχρι 100 ευρώ...με δεδομένα τα ακουστικά που θα πάρω μεθαύριο. Προτιμότερο αν ήταν στα 50-60 ευρώ.
Μακάρι να μου βρεις κάτι.

Το ΑΙ μου πρότεινε να βρω τα παλιά bose qc20 τα οποία τα πουλάνε σε τρελές τιμές και προφανώς δεν είναι ρεαλιστική λύση.

Μου φαίνεται πως βρίσκω κάτι ενδιαφέρον.
Ξεκίνησα με το ερώτημα "Best wireless earbuds under 100".
Και επιλέγω τις απαντήσεις από την RTINGS, γνωστή, έγκυρη και καταξιωμένη πηγή για τεστ και συγκριτικά.
The 5 Best Wireless Bluetooth Earbuds Under $100 - Black Friday 2025

Η πρώτη επιλογή δείχνει να έχει όλα όσα ψάχνεις. Η Anker με τα Soundcore είναι γνωστή και καταξιωμένη εταιρεία και το κυριότερο, τη βρίσκεις παντού. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές, αλλά όχι άμεσα διαθέσιμες, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Για να δούμε το μοντέλο και τα τα χαρακτηριστικά λοιπόν.
Anker Soundcore Space A40 Truly Wireless review

Ας δούμε και το μοντέλο με τα πλήρη χαρακτηριστικά του από το site της εταιρείας:
Anker Soundcore Space A40 Truly Wireless
Στη σελίδα αυτή βρίσκουμε τα πλήρη χαρακτηριστικά του μοντέλου και σύγκριση με άλλα παρόμοια ανώτερα μοντέλα της ίδιας σειράς. Που κι' αυτά μπορεί να αξίζουν την προσοχή.
Ενδιαφέρον;
Τέλος πάντων το συγκεκριμένο έχει αυτά που γυρεύεις και -σημαντικό τουλάχιστον για μένα- υποστήριξη LDAC.

Ας ρίξουμε μια ματιά και στην αγορά τώρα.
Τιμή Skroutz: 61-68 περίπου. Παίζει -λέμε- και η Black Friday.

Σαν πρόταση τη βρίσκω πολύ καλή, δεδομένου ότι θα έχεις τα μεγάλα Sony.

Εναλλακτικά, άλλου είδους λύση: Bluetooth ενισχυτής (φορητός) ενισχυτής ακουστικών σε συνδυασμό με τα IEM's ακουστικά της αρεσκείας μας. Φοράμε κάθε φορά όποια θέλουμε και αλλάζουμε ανάλογα με τη διάθεση μας.
Τη λύση αυτή έχω επιλέξει για μένα. Με το Shangling UP5. Πολύ καλή για τον ήχο, για τις επικοινωνίες, όχι και τόσο.

Υ.Γ. Τι λες, τα καταφέρνω καλύτερα από την AI?

Κάτι δεν κατάλαβα καλά. Ενσύρματο και Noise Cancelling?
Hands free ενσύρματο με μικρόφωνο είναι πάμπολλα. Σε όλες τις κατηγορίες και ποιότητες. Αλλά και με ANC, εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω...

Ψάχνοντας στους Κινέζους δεν αποκλείεται να βρεθεί κάτι. Αλλά κι' αν βρεθεί, ποτέ θα έλθει και πότε θα παραλάβεις.

Για περπάτημα πάντως με το ανταπτοράκι (που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά DACάκι) πολύ καλή λύση που την έχει επιλέξει για αυτό το λογο και ο φίλος μας ο @Γιώργος Κουν. είναι τα Koss Porta Pro, για τη δική σου περίπτωση στην έκδοση με ρυθμιστικό έντασης (remote). Εγώ έχω την απλή χωρίς Hands Free. Το Bluetooth που γράφουν, μάλλον πρόκειται για λάθος...

Τέλος καλό, όλα καλά; ;)
Σκέφτομαι να τραβήξω μέχρι τέλους τα ακουστικά που έχω...μπορεί να κρατήσουν 1 μήνα μπορεί άλλα 2-3 χρόνια.
Αφού δεν βρίσκω ουσιαστικά αναβάθμιση ή πλήρη κάλυψη των αναγκών μου, ας περιμένουν. Τη δουλειά τους την κάνουν σούπερ αυτά που έχω. Κοίταξα και για αντάπτορες, αλλά δεν θα δουλέψουν γιατί θέλουν τα ακουστικά ισχύ από το usb-c για να τροφοδοτήσουν το κύκλωμα ANC οπότε απλοί adaptors από θηλυκό usb-c σε αρσενικό καρφί δεν δουλεύουν.
Όταν χαλάσουν θα το πάρω απόφαση να πάρω ένα ζευγάρι απλά ενσύρματα για backup και ψείρες ασύρματες για το τρέξιμο.

Για vfm, KZ Carol Pro!

Στάλθηκε από το SM-X130 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όντως φαίνονται πολύ καλά για την τιμή τους. Επίσης λογικά δεν θα πέφτουν από το αυτί τρέχοντας με το μπροστινό κομμάτι σιλικόνης οπότε καλύπτουν και αυτό το κομμάτι.

Να πω την αλήθεια, νομίζω ότι αυτό που ψάχνω (δηλαδή να έχω 2 ζευγάρια ακουστικά) μάλλον δεν μπορώ να το έχω πια. Πρέπει να πάω σε μια τριπλή λύση:
1. Τα βασικά ακουστικά (νομίζω ότι πήρα κάτι κορυφαίο με τα Sony WH-1000XM6 και θα είμαι οκ για 3+ χρόνια)
2. Οι ψείρες για τρέξιμο και μικρά ταξίδια όπου ο όγκος των Sony δεν δικαιολογείται
3. Αξιοπρεπείς ενσύρματες ψείρες με καρφί 3.5mm για backup. Να πω την αλήθεια όταν χαλάσουν αυτά που έχω θα ξεκινήσω με αυτά εδώ για να δω αν όντως είναι αρκετές οι φορές που ενεργοποιώ το noise cancelling σε αυτά τελικά ή είναι κάτι για 1 φορά το χρόνο που δεν έχει και τόση σημασία για να μπω στον κόπο να αγοράσω και τη μεσαία κατηγορία.

Άρα έκλεισα από αγορές ακουστικών μέχρι να παραδώσουν το πνεύμα τα Xiaomi.

2. Οι ψείρες για τρέξιμο και μικρά ταξίδια όπου ο όγκος των Sony δεν δδικαιολογείται
Το έχω ξαναγράψει και τι θεωρώ καλή λύση.
Όταν φοράω IEMs (ψείρες) σε εξωτερικούς χώρους, φοράω και "ωτασπίδες" (earmuffs) που υποτίθεται πως είναι φτιαγμένες για να προστατεύουν από τον αέρα και το κρύο, αλλά στη δική μου περίπτωση σταθεροποιούν τα IEMs και δεν πέφτουν και ταυτόχρονα βελτιώνουν την εφαρμογή.
Αυτές εδώ.
20230919141358_fragola_ear02_unisex_earmuff_plekto_se_gri_chroma_ear02_grey.jpeg