Αναζήτηση / Search στο iPhone – Δυνατότητες παραμετροποίησης

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,345
Εχω όλες τις επαφές μου κλπ στο Outlook (μέσω Exchange).

Χρησιμοποιώ το default setup των επαφών – Εννοώ δλδ ότι δεν έχω προσθέσει ή αφαιρέσει πεδία εκτός αυτών που έρχονται μαμα με το Outlook (πχ δεν έχω προσθέσει 10ο τηλ ή κάτι τέτοιο).

Επίσης χρησιμοποιώ τις Categories του Outlook (πχ Business κλπ). Εκεί έχω προσθέσει μερικές.

Το πρόβλημα:

Όταν θέλω να βρω μία επαφή και κάνω search δεν ψάχνει σε κανένα πεδίο της επαφής παρά μόνο στο όνομα και στο επώνυμο.

Έτσι πχ ακόμα και εάν ξέρω ότι ψάχνω κάποιον στην Χ εταιρεία δεν μπορώ να βάλω το όνομα της εταιρίας και να μου βρει όλες τις επαφές αυτής.

Ακόμα πχ και εάν έχω στο πεδίο ʽʼnotesʼʼ της επαφής (που είναι default παντα στο outlook) μία σημείωση ʽʼξάδερφος Γιάννηʼʼ δεν μπορώ να ψάξω με ʽʼΓιάννηςʼʼ για να μου φέρει την επαφή.

Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα αν συνυπολογίσουμε ότι το iPhone δεν κάνει κάτι που κάνουν όλα τα άλλα κινητά: Αν ξεκινήσεις να καλείς βάζοντας τα πρώτα ψηφία ενός αριθμού ξεκινάει και σου φέρνει αυτόματα όλα τα νούμερα που ταιριάζουν (μέχρι εκεί που έχεις πληκτρολογήσει). Αυτό βοηθάει πολύ στην αναζήτηση μερικές φορές.

Anyway, είναι κάτι που χάνω;

Αν όχι, υπάρχει τρόπος να κάνεις search και σε άλλα πεδία (από default στο iPhone – χωρίς καμία χακιά δλδ – δεν βλέπω τέτοια δυνατότητα).

Last edited:
Δεν ισχυει αυτο που λες... μολις εκανα ενα τεστ στο κινητο μου, εχοντας 2 επαφες απο μια εταιρεια, και μολις εβαλα τ ονομα της εταιρειας , μου τα εβγαλε κανονικα.
Μηπως εχεις απενεργοποιησει κατι στα settings->spotlight search ?

Yπ οψην εγω συγχρονιζω με mac kai address book, δεν ξερω τι κανει το Outlook... so get a Mac !

Last edited:
LOL, αν εννοείς αγγελία, όχι (ακόμα τουλάχιστον :p)

Θελω να πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω δεδομένου του γρήγορου scrolling (αν και βέβαια αν μιλάμε για πολλές εκαντοντάδες επαφές, όπως στην περίπτωσή μου, δεν ειναι και το πιο εύκολο....)

Ρε συ έχει δίκιο ο Γιάννης. Απλά π.χ. το όνομα εταιρείας πρέπει να είναι στο σωστό πεδίο "Εταιρεία" και όχι αλλού γι αλλού. Μπορεί μέσω του outlook να έχει μπει σε άλλο άσχετο πεδίο . Εμένα ήταν στο πεδίο "Θέση εργασίας" και δεν το έβρισκε το search.

Εννοείται στο spotlight τα έχω όλα τσεκαρισμένα.

Και εγώ έχω το ίδιο setup με το Γιάννη και μου βρίσκει τις επαφές με κριτήριο την εταιρία.

Ναι με την Εταιρία το βρίσκει.

Δεν δουλεύει όμως με ΟΛΑ τα πεδία.

π.χ με τα πεδία "Θέση εργασίας" και "Σημειώσεις" δεν δουλεύει. Πιθανόν να μην δουλεύει και με άλλα πεδία τα οποία είναι δευτερευούσης σημασίας.

Δεν ισχυει αυτο που λες... μολις εκανα ενα τεστ στο κινητο μου, εχοντας 2 επαφες απο μια εταιρεια, και μολις εβαλα τ ονομα της εταιρειας , μου τα εβγαλε κανονικα.
Μηπως εχεις απενεργοποιησει κατι στα settings->spotlight search ?
Πολυ βιάζεσαι....

Μια χαρά ισχύει αυτό που λεω (το εχει επιβεβαιωσει και ο Τακης και μολις πριν και ο Τασος)

Και προφανως δεν εχω απενεργοποιησει τιποτα στις ρυθμισεις (τσεκαρα μαλιστα αν εχει καποια επιλογη εκει αλλα το μονο που εχει ειναι γενικως αν θα ψαχνει στα contacts και οχι σε ποια πεδια αυτου).

Yπ οψην εγω συγχρονιζω με mac kai address book, δεν ξερω τι κανει το Outlook... so get a Mac !
Εμ, για outlook μιλάμε.

Καλώς ή κακώς αυτό χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (αλλιως δεν βαζε υποστηριξη Exchange στο iPhone η Apple...).

ΥΓ Mac για δουλεια, sorry αλλα δεν.... (καποιος γνωστος ειχε πει ''αν θες επαγγελματικό εργαλείο πάρε ..... και οχι iPhone...:p)

Tοτε γιατι το πηρες και μας πρηζεις συνεχως ?-bye-

Πως ισχυει ρε Συριε, αφου σου ειπα οτι βρισκει με βαση την εταιρεια που πρωτα εσυ ειπες οτι δεν βρισκει ?
Δεν ειπα τιποτα για notes κλπ ?

lolεν

Σε όλες μου οι επαφες η εταιρία ειναι στο ιδιο, σωστό πεδίο.

Ξαναδοκίμασα τωρα και μερικές τελικά μου τις φέρνει, αλλά όχι όλες (και με τον Τακη που δοκιμαζαμε προχθες το ειδε κι αυτος - τουλαχιστον σε 1-2 ονοματα εταιριων που δοκιμασαμε).

Anyway, ισως παίζει κατι περιεργο με το πως καταχωρηθηκαν καποιες επαφες.

Τελικά φαινεται ψαχνει μόνο ονομα, επωνυμο και εταιρία.

Αλλα το ζουμι δεν ειμαι μόνο το όνομα εταιρίας (δεν ειναι όλες οι επαφες μέλη εταιριών) αλλά γενικά το αν μπορείς να αλλαξεις το που ψαχνει (πχ στο Notes ειναι το χρησιμότερο για εμενα και για πολλους φανταζομαι).

Tοτε γιατι το πηρες και μας πρηζεις συνεχως ?-bye-

Πως ισχυει ρε Συριε, αφου σου ειπα οτι βρισκει με βαση την εταιρεια που πρωτα εσυ ειπες οτι δεν βρισκει ?
Δεν ειπα τιποτα για notes κλπ ?

Απαντησα.

Μην παμε την κουβεντα αλλου παλι...

Εθεσα ενα συγκεκριμενο θεμα, το οποιο απ' ότι βλέπω κάποια ενημέρωση προσέφερε και η πιθανή λύση του θα βοήθαγε νομίζω πολλούς.

Αν έχουμε να προσθέσουμε κάτι στην λύση του (πχ κανα app που να κάνει search αλλού) καλό θα ήταν.

Αυτα κάνεις και σε βλέπω στον υπνο μου με δερματινα και μαστιγια :p :p

Τωρα μαλιστα, κανουμε δουλεια (ευτυχως που δεν το βρηκε ο Τακης δλδ γιατι θα κέρναγα burgers 1 μηνα ακόμη :p)

Αυτα που οντως ψαχνεις , εγω δεν θα τα εψαχνα ποτε...
Σοβαρα τωρα, δλδ δεν σου εχει τυχει ποτε να ψάξεις κάποιον χωρις να θυμασαι το όνομα του (αλλά να ξέρεις πχ ότι μένει Βόλο ή είναι γνωστός κάποιου κλπ) ; Εμένα μου φαινεται κλασική περίπτωση.

γι αυτο εισαι businessman.... τι το θες το iphone ?
Ακόμα δεν εχεις καταλαβει ότι ειμαι απλως το 2ο κρυφο account του Φρα.Πε.; :p

Last edited: