Αναζήτηση σήματος μέσω δορυφόρου σε National Geographic και άλλα κανάλια

Ανέβηκαν σήμερα τα σήματα στους 4 από τους 5 παλιούς αναμεταδότες της Nova: 11804V (από 13.9dB σε 16.4dB!), 11938H (από 15.6dB σε 18.2dB!!), 12130H (από 15.9dB σε 18.3dB!!) και 12169H (από 15.8dB σε 18.3dB!!)....
Φαίνεται ότι ετοιμάζονται να αλλάξουν ψηφιακά δεδομένα σε SR/FEC για να αυξήσουν τη χωρητικότητα στους κύριους αναμεταδότες της δορυφορικής πλατφόρμας...
Οι άλλοι 2 αναμεταδότες 11823Η (15.6dB) και 12731Η (15.4dB) παραμένουν προς το παρόν αμετάβλητοι...

20241118171704.jpg20241118171720.jpg20241118171734.jpg20241118171746.jpg

Τελικά έγινε αλλαγή σήμερα πιάτου και καλωδίου και δείχνουν πλέον όλα τα κανάλια . Στο National Geographic βλέπω τώρα ισχύς σήματος 78% και ποιότητα 92.

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει πλέον είναι ο νέος δέκτης eon sat που κολλάει όταν μένει πολύ ώρα σε αδράνεια. Κάθε πρωί είναι πράσινη η ένδειξη λειτουργίας , εικόνα δεν δίνει και δεν ανταποκρίνεται παρά μόνο όταν το βγάλω από την πρίζα . Αντιμετωπίζει κάποιος το ίδιο πρόβλημα ; Από το 13700 μου λένε ότι μάλλον υπερθερμαίνεται και να τον βάλω σε άλλο σημείο...

Τελικά έγινε αλλαγή σήμερα πιάτου και καλωδίου και δείχνουν πλέον όλα τα κανάλια . Στο National Geographic βλέπω τώρα ισχύς σήματος 78% και ποιότητα 92.

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει πλέον είναι ο νέος δέκτης eon sat που κολλάει όταν μένει πολύ ώρα σε αδράνεια. Κάθε πρωί είναι πράσινη η ένδειξη λειτουργίας , εικόνα δεν δίνει και δεν ανταποκρίνεται παρά μόνο όταν το βγάλω από την πρίζα . Αντιμετωπίζει κάποιος το ίδιο πρόβλημα ; Από το 13700 μου λένε ότι μάλλον υπερθερμαίνεται και να τον βάλω σε άλλο σημείο...
Δωρεαν εγιναν οι αλλαγες? Εβαλαν μεγαλυτερο πιατο?
Τωρα για τον δεκτη χωρις να ξερω το σημειο που τον εχεις μαλλον τεινω να πιστεψω
οτι κατι αλλο συμβαινει με το πιθανοτερο να εχει ελατωμα

• Like
Reactions: Gerara
Δωρεαν εγιναν οι αλλαγες? Εβαλαν μεγαλυτερο πιατο?
Τωρα για τον δεκτη χωρις να ξερω το σημειο που τον εχεις μαλλον τεινω να πιστεψω
οτι κατι αλλο συμβαινει με το πιθανοτερο να εχει ελατωμα
Ναι δωρεάν μου είπαν. Πιάτο έβαλαν το ίδιο μέγεθος

• Like
Reactions: skysound
Στους αγώνες που μεταδίδονται τώρα στο Novasports Prime , παρατηρώ σπασίματα στην εικόνα αρκετά συχνά στο 1080p. Το άλλαξα στον δέκτη σε 1080i και νομίζω ότι είναι καλύτερα . Έχετε παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο; Ποιο από τα δύο χρησιμοποιείτε;

Εγώ διάβασα ότι 5 συχνότητες άλλαξαν σε βαλκανική δέσμη:
11804
11938
12130
12169
Η 12731 ήταν ήδη βαλκανική δέσμη.
Και μόνο η 11823 έμεινε ευρεία δέσμη.

• Like
Reactions: SatZapper
Εγώ διάβασα ότι 5 συχνότητες άλλαξαν σε βαλκανική δέσμη:
11804
11938
12130
12169
Η 12731 ήταν ήδη βαλκανική δέσμη.
Και μόνο η 11823 έμεινε ευρεία δέσμη.
Αυτή είναι ίσως μια βασική εξήγηση, η αλλαγή δέσμης από την ευρεία, σε South east beam, γιατί αλλιώς πως να εξηγηθεί η ξαφνική άνοδος σήματος σε αυτούς τους αναμεταδότες της NOVA, πάνω από 2dB σε κάθε συχνότητα....

Παιδια καλημέρα λόγω αυτών των αλλαγών θα πρέπει να γίνει κέντρισμα πιάτου η πμορώ να αλλάξω μόνος μου κάτι στον δέκτη; Ευχαριστώ

χτες ηρθε μηνυμα στους δορυφορικους οτι απο 21 του μηνος θα γινει αναβαθμιση ολων των δορυφορικων.πιθανον επειδη αλλαζουν οι παραμετροι σε ολες τισ συχνοτητες νοβα.εκτος μιας νομιζω.αυτο πιθανον να επιλυσει αρκετα προβληματα!

Μόλις τώρα ήρθε μήνυμα (sory τα κεφαλαία είναι δικά τους): AΠO 21/11 ΘA ΓINEI ANABAΘMIΣH ΣTON ΔOPYΦOPIKO AΠOKΩΔIKOΠOIHTH THΣ NOVA ΓIA AKOMA KAΛYTEPH ΛHΨH ΣHMATOΣ. AN ΔIAΠIΣTΩΣEIΣ KAΠOIO ΘEMA ME TIΣ ΠΛHPOΦOPIEΣ ΠOY EMΦANIZONTAI ΣTON HΛEKTPONIKO OΔHΓO ΠPOΓPAMMATOΣ (EPG), ΠPOXΩPHΣE ΣE ΣAPΩΣH KANAΛIΩN MEΣΩ TOY ΔEKTH 'H MEΣΩ NOVA ACCOUNT. OΔHΓIEΣ ΣAPΩΣHΣ ΣTO NVGR.GR/SDT

Κάποιος απο τους δορυφορικούς αν μπορούσε να επιβεβαιωσει ότι έχει πρόβλημα με αναζήτηση σήματος, θα σας ήμουν ευγνώμων παιιδά

Μόλις τώρα ήρθε μήνυμα (sory τα κεφαλαία είναι δικά τους): AΠO 21/11 ΘA ΓINEI ANABAΘMIΣH ΣTON ΔOPYΦOPIKO AΠOKΩΔIKOΠOIHTH THΣ NOVA ΓIA AKOMA KAΛYTEPH ΛHΨH ΣHMATOΣ. AN ΔIAΠIΣTΩΣEIΣ KAΠOIO ΘEMA ME TIΣ ΠΛHPOΦOPIEΣ ΠOY EMΦANIZONTAI ΣTON HΛEKTPONIKO OΔHΓO ΠPOΓPAMMATOΣ (EPG), ΠPOXΩPHΣE ΣE ΣAPΩΣH KANAΛIΩN MEΣΩ TOY ΔEKTH 'H MEΣΩ NOVA ACCOUNT. OΔHΓIEΣ ΣAPΩΣHΣ ΣTO NVGR.GR/SDT
Θα γίνει για όλους τους δέκτες ; Δεν έλαβα κάποιο μύνημα;

Κάποιος απο τους δορυφορικούς αν μπορούσε να επιβεβαιωσει ότι έχει πρόβλημα με αναζήτηση σήματος, θα σας ήμουν ευγνώμων παιιδά
Έχεις εσύ κάποιο πρόβλημα σήματος γιατί βλέπω οτι επαναλαμβάνεις το ερώτημα? Και αν ναι σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκεσαι για να μην έχεις σήμα?

Πάντως και μένα αν και δορυφορικός δεν μου έχει έρθει μέχρι στιγμής κάποιο σχετικό μήνυμα

Βρίσκομαι εκτός Ευρώπης, στη Ρωσία, έχω πιάτο 1.2 μετρα δείχνουν μόνο τα κανάλια 11823, στην εξυπηρέτηση μου είπαν ότι έχουν λάβει και άλλες ενημερώσεις σχετικά με πρόβλημα με το σήμα για αυτό ήθελα να μάθω αν έχει κάποιος πρόβλημα στην Ελλάδα;

Βρίσκομαι εκτός Ευρώπης, στη Ρωσία, έχω πιάτο 1.2 μετρα δείχνουν μόνο τα κανάλια 11823, στην εξυπηρέτηση μου είπαν ότι έχουν λάβει και άλλες ενημερώσεις σχετικά με πρόβλημα με το σήμα για αυτό ήθελα να μάθω αν έχει κάποιος πρόβλημα στην Ελλάδα;

Άρα μας επιβεβαιώνεις ότι οι 4 αναμεταδότες της NOVA, όπου αυξήθηκε το σήμα τους στην Ελληνική επικράτεια, έχουν μεταφερθεί στην νέα δέσμη εκπομπής "SouthEast Beam"!

Και δεν την λαμβάνεις εσύ πλέον στη Ρωσία, πάρα μόνο την 11823Η (παραμένει στην Ευρεία δέσμη), καθώς οι άλλες συχνότητες έφυγαν από την ευρεία δέσμη!

Μια και η νέα δέσμη εκπομπής "SouthEast Beam" θα εξυπηρετεί με φουλ σήμα τους πελάτες στην νέα κοινή δορυφορική πλατφόρμα "EON Sat" με "NOVA" (Ελλάδα), "Total TV" (Βαλκανικές Χώρες: Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία) και "Vivacom Βουλγαρία" ( που θα απορροφήσει και την Bulsatcom)...

Η οποία "SouthEast Beam" είναι μάλλον κάπως έτσι (με βάση κάποιες αναφορές με λογικά Offset Dish μέχρι 1M, σε αγγλικό forum όταν ξεκίνησε η νέα δέσμη εκπομπής την Άνοιξη του 2024) :

SoutheastbeamUnofficial191124.png

Last edited:
Στη Νοτιαανατολική δέσμη εκπομπής "SouthEastBeam-Hot Bird 13F" το κεντρικό Beam της ευρείας δέσμης Hot Bird 13F, έχει μεταφερθεί από την Γαλλία και την Ιταλία, πάνω στη βαλκανική χερσόνησο για να εξυπηρετεί με μικρά Offset πιάτα την εμπορική λειτουργία της επερχόμενης κοινής πλατφόρμας "EON Sat (NOVA/VIVACOM/TOTAL TV)"...