Αναζήτηση συμβουλής για αγορά τελικού

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα σε όλους! Θέλω βοήθεια..Εχω ενισχυτή πολυκάναλο τον Pioneer SC-LX70 που πάει μέχρι τα 6ωμ. Ηχεία τα Crystal Audio THX 3D12 (4ωμα) Κατ'αρχάς έχω την αίσθηση ότι τα ηχεία υποοδηγούνται. Επειτα ο ήχος που παίρνω από τα ηχεία οδηγούμενα από τον Pioneer είναι πως να το πω....σκληρός . Με σκληρές ψηλές. Στις ταινίες όλα είναι τέλεια. Σε μουσική όμως δεν είμαι ευχαριστημένος.Εάν οδηγούσα τα 2 ηχεία μπροστά με ένα τελικό ( και ποιόν´? ) θα έπαιρνα καλύτερο ήχο ? Σαν τρανσπορτ έχω το Oppo BD83 και κάποιους media players κουμπωμένους πάω στον Pioneer.
Ολες οι συμβουλές σας πολύτιμες .....

Μα ούτε τα ηχεία σου είναι για απαιτητικό πρόγραμμα μουσικής...

Re: Απάντηση: Αναζήτηση συμβουλής για αγορά τελικού

Μα ούτε τα ηχεία σου είναι για απαιτητικό πρόγραμμα μουσικής...

Ασε ..μην ξύνεις πληγές...το ξέρω αυτό.! :DΤι κάνω όμως τώρα? Να αλλάξω ηχεία λες? Η μπορώ να πάρω κάτι από αυτά τουλάχιστον ?

Αν είναι σημαντική η ακρόαση μουσικής για σένα,θα πρέπει να επενδύσεις σ' ένα καλό δικάναλο και σε κάποια επίσης καλά L,R ηχεία.

Εννοείται ότι μπορείς να το κάνεις σιγά-σιγά.Θα έλεγα να ξεκινήσεις απο ένα καλό ζευγάρι ηχεία για μπροστά και μετά παίρνεις και τον ενισχυτή.

Δηλαδή Διονύση η προσθήκη τελικού σε υπάρχοντα AV που θα παίξει τον ρόλο προενισχυτή δεν αποδίδει?

Αν είναι σημαντική η ακρόαση μουσικής για σένα,θα πρέπει να επενδύσεις σ' ένα καλό δικάναλο και σε κάποια επίσης καλά L,R ηχεία.

Εννοείται ότι μπορείς να το κάνεις σιγά-σιγά.Θα έλεγα να ξεκινήσεις απο ένα καλό ζευγάρι ηχεία για μπροστά και μετά παίρνεις και τον ενισχυτή.

Ευχαριστώ για την συμβουλή. Ρίχνω ματιές και στην κατηγορία ηχεία ήδη. Σκεφτόμουν κι εγώ να κρατήσω τα διπολα περιφερειακά και το κεντρικό.. και να πάω για καινούρια L & R ηχεία.

Δηλαδή Διονύση η προσθήκη τελικού σε υπάρχοντα AV που θα παίξει τον ρόλο προενισχυτή δεν αποδίδει?

Αυτό με ενδιαφέρει κι εμένα (παραλίγο να πάρω τον Advance acoustic το πρωί...)
Βέβαια..μάλλον εννοεί ότι με τα δικά μου ηχεία δεν έχει νόημα. Με τα δικά σου ίσως νάχει ....

Δεν εννοώ αυτό.

Εννοώ δικάναλο χρησιμοποιόντας σαν πρό τον πολυκάναλο.

Είναι μια καλή κι οικονομική λύση.Οχι η βέλτιστη αλλά καλή.Βλέπεις τα κυκλώματα προενίσχυσης του φθηνού πολυκάναλου,είναι δεδομένα...Κι εννοείται ότι για να πιάσει τόπο ο καλός δικάναλος,χρειάζονται κι άλλα πιό ποιοτικά ηχεία για μουσική.

Ευτυχώς που έχω και το Benchmark οπότε μπορεί να παίξει τον ρόλο προενισχυτή αυτό για τις ψηφιακές πηγές....

Απάντηση: Re: Αναζήτηση συμβουλής για αγορά τελικού

οσους πειραματισμους εχω κανει, απλα δεν....
ισως μονο στην πολυ μεγαλη κατηγορια τιμων που δεν το ξερω..

η προενισχυση ειναι ποιο σημαντικο κομματι απο τα μπρατσα του τελικου...:BDGBDGB53:

η τουλαχιστον να πηγαινουν...αλα μπρατσετα..:shakehands:

Re: Απάντηση: Re: Αναζήτηση συμβουλής για αγορά τελικού

η προενισχυση ειναι ποιο σημαντικο κομματι απο τα μπρατσα του τελικου...:BDGBDGB53:

Καταλαβαίνεις πόσο θα με βόλευε να δουλέψει το κόλπο αυτό, για να μην χρειάζομαι να μπάζω-βγάζω καλώδια από τα L-R ηχεία για ακρόαση μουσικής ή θέαση ταινιών αντίστοιχα.
Συνεπώς καλύτερο είναι να πάρω ολοκληρωμένο δικάναλο για μουσική που θα οδηγά τα main ηχεία και σε θεάσεις home cinema?

Re: Απάντηση: Re: Αναζήτηση συμβουλής για αγορά τελικού

Και τι λένε οι προενισχύσεις των καλών AVR; (π.χ. pioneer LX);

Οι καλοί επεξεργαστές surround έχουν και καλή προενίσχυση, αλλά συνήθως με υποχρεωτική ψηφιακή επεξεργασία (βλ. Meridian). Το αναλογικό στάδιο θα περάσει στα κρυφά από A/D/A μετατροπή. Αρκεί λοιπόν να συνδέσεις τα πάντα επάνω ψηφιακά και να αφήσεις τον επεξεργαστή να κάνει τη δουλειά του (βλ. Onkyo/Integra με Audussey). Ε, το πικάπ θα μείνει ριγμένο...

Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις πρώτα να συνδέσεις το Oppo και ψηφιακά και αναλογικά. Άκου ποια σύνδεση παίζει καλύτερα, για να κρίνεις αν το πρόβλημα είναι όντως στο αναλογικό στάδιο του ενισχυτή ή στους ψηφιακούς του μετατροπείς.

Αν αποφασίσεις να ξεχωρίσεις τη μουσική από τον κινηματογράφο, ένας ολοκληρωμένος δικάναλος με είσοδο home cinema passthrough (όπως οι τρανζιστοράτοι Hegel, αλλά και οι λαμπάτοι Cayin) θα είναι το ιδανικό ταίρι.

Εναλλακτικά δες τον Parasound P7 που είναι πολυκάναλος και πλήρως αναλογικός, οπότε μπορείς να βάλεις το Oppo να κάνει όλη τη δουλειά. Όμως τότε θα συμβιβαστείς και με τα DAC των media player.

Δοκίμασε κι ένα άλλο ζευγάρι main ηχεία, για να δεις αν αυτά είναι ο πιο αδύνατος κρίκος.

Σε κάθε περίπτωση αυτά που προειπώθηκαν είναι απολύτως σωστά! Η ιδανική λύση για σχετικά απαιτητικές μουσικές ακροάσεις είναι ολοκληρωμένος και front ηχεία.

Έχοντας ακούσει δια ζώσης το "πρόβλημά" σου αλλά και υποπτευόμενος τις απαιτήσεις σου (είσαι πιο πολύ κινηματογραφικός) και ψάχνοντας και εγώ τη λύση σε παρόμοιο πρόβλημα "ποιοτικής ενίσχυσης" σου προτείνω αλλαγή των front ηχείων και αν χρειαστεί στη συνέχεια προσθήκη ολοκληρωμένου (λόγο καλύτερης προενίσχυσης που δεν μπορεί να προσφέρει επαρκώς ο συνδυασμός του ΑV ενισχυτή σου με προσθήκη τελικού ή μονομπλοκ πάνω στα νέα ηχεία), αφού τέτοιοι ενισχυτές με ΗΤ pass through απαιτούν μεγαλύτερη οικονομική θυσία.

Η προσθήκη ολοκληρωμένου, απ´ όσο γνωρίζω δεν απαιτεί βάλε-βγάλε καλώδια. Αν από τις pre out του Pioneer πάρεις τα front L/R κανάλια και τα συνδέσεις με την είσοδο pass through ενός ολοκληρωμένου δικάναλου, τότε αυτός λειτουργεί μόνο σαν τελικός, οπότε όλες οι ρυθμίσεις θα τις κάνεις από τον Pioneer, πετυχαίνοντας απλά ενίσχυση των front L/R.
Όταν θα ακούς μόνο μουσική, απλά θα κρατάς κλειστό τον Pioneer και θα απολαμβάνεις την προενίσχυση και τα watt του ολοκληρωμένου, φυσικά μόνο από τα δύο ηχεία αφού τα υπόλοιπα δεν θα είναι συνδεμένα πάνω του!

Το ερώτημα για μένα είναι που θα συνδέσεις το oppo και τα media player…???
Aν παραμείνουν στις ψηφιακές εισόδους του Pioneer χάνεις την προενίσχυση του ολοκληρωμένου σε μουσικό πρόγραμμα, οπότε έχεις πληρώσει τσάμπα τα προενισχυτικά στάδια του ολοκληρωμένου, ενώ αν τα κουμπώσεις στον ολοκληρωμένο δεν θα έχεις τη video-επεξεργασία και τα ψηφιακά καλούδια του Pioneer. (???)
Και καλά με το oppo δεν τα έχεις ανάγκη (κατά τη γνώμη μου υπερτερεί των αντίστοιχης τιμής ΑV Ενισχυτών) αλλά για τα Μedia Player δεν ισχύει το ίδιο...

Άρα όπως καταλαβαίνεις η μουσική πηγή σου πρέπει να είναι dedicated στον ολοκληρωμένο αλλιώς δεν σου χρειάζεται ολοκληρωμένος αλλά τελικός!!!

Γενικά αν με ρώταγες ποια πράγματα είναι τα σημαντικότερα σε ένα σύστημα θα σου έλεγα ότι πρώτα είναι ο σχεδιασμός του, σύμφωνα με τις ανάγκες, απαιτήσεις και το χώρο μας και στη συνέχεια όλα τα άλλα!

Νικόλα (ΟnlineN) υπάρχουν πολλές αξιοπρεπείς λύσεις για όλα τα βαλάντια. Αν μας πεις πιο είναι το δικό σου πιθανόν να βοηθηθείς με πιο συγκεκριμένες λύσεις. Και μην απορρίπτεις ποτέ τον επανασχεδιασμό του συστήματός σου ακόμα και αν απαιτεί κάποια θυσία... καλύτερα τώρα ΠΑΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!

ΥΓ. Μπήκε και το Οppo στο έπιπλο? Διαστημόπλοιο το έχεις κάνει βρε...-bye-

Last edited:

Σε κάθε περίπτωση αυτά που προειπώθηκαν είναι απολύτως σωστά! Η ιδανική λύση για σχετικά απαιτητικές μουσικές ακροάσεις είναι ολοκληρωμένος και front ηχεία.

Έχοντας ακούσει δια ζώσης το "πρόβλημά" σου αλλά και υποπτευόμενος τις απαιτήσεις σου (είσαι πιο πολύ κινηματογραφικός) και ψάχνοντας και εγώ τη λύση σε παρόμοιο πρόβλημα "ποιοτικής ενίσχυσης" σου προτείνω αλλαγή των front ηχείων και αν χρειαστεί στη συνέχεια προσθήκη ολοκληρωμένου (λόγο καλύτερης προενίσχυσης που δεν μπορεί να προσφέρει επαρκώς ο συνδυασμός του ΑV ενισχυτή σου με προσθήκη τελικού ή μονομπλοκ πάνω στα νέα ηχεία), αφού τέτοιοι ενισχυτές με ΗΤ pass through απαιτούν μεγαλύτερη οικονομική θυσία.

Η προσθήκη ολοκληρωμένου, απ´ όσο γνωρίζω δεν απαιτεί βάλε-βγάλε καλώδια. Αν από τις pre out του Pioneer πάρεις τα front L/R κανάλια και τα συνδέσεις με την είσοδο pass through ενός ολοκληρωμένου δικάναλου, τότε αυτός λειτουργεί μόνο σαν τελικός, οπότε όλες οι ρυθμίσεις θα τις κάνεις από τον Pioneer, πετυχαίνοντας απλά ενίσχυση των front L/R.
Όταν θα ακούς μόνο μουσική, απλά θα κρατάς κλειστό τον Pioneer και θα απολαμβάνεις την προενίσχυση και τα watt του ολοκληρωμένου, φυσικά μόνο από τα δύο ηχεία αφού τα υπόλοιπα δεν θα είναι συνδεμένα πάνω του!

Aν παραμείνουν στις ψηφιακές εισόδους του Pioneer χάνεις την προενίσχυση του ολοκληρωμένου σε μουσικό πρόγραμμα, οπότε έχεις πληρώσει τσάμπα τα προενισχυτικά στάδια του ολοκληρωμένου, ενώ αν τα κουμπώσεις στον ολοκληρωμένο δεν θα έχεις τη video-επεξεργασία και τα ψηφιακά καλούδια του Pioneer. (???)
Και καλά με το oppo δεν τα έχεις ανάγκη (κατά τη γνώμη μου υπερτερεί των αντίστοιχης τιμής ΑV Ενισχυτών) αλλά για τα Μedia Player δεν ισχύει το ίδιο...

Άρα όπως καταλαβαίνεις η μουσική πηγή σου πρέπει να είναι dedicated στον ολοκληρωμένο αλλιώς δεν σου χρειάζεται ολοκληρωμένος αλλά τελικός!!!

Γενικά αν με ρώταγες ποια πράγματα είναι τα σημαντικότερα σε ένα σύστημα θα σου έλεγα ότι πρώτα είναι ο σχεδιασμός του, σύμφωνα με τις ανάγκες, απαιτήσεις και το χώρο μας και στη συνέχεια όλα τα άλλα!

Νικόλα (ΟnlineN) υπάρχουν πολλές αξιοπρεπείς λύσεις για όλα τα βαλάντια. Αν μας πεις πιο είναι το δικό σου πιθανόν να βοηθηθείς με πιο συγκεκριμένες λύσεις. Και μην απορρίπτεις ποτέ τον επανασχεδιασμό του συστήματός σου ακόμα και αν απαιτεί κάποια θυσία... καλύτερα τώρα ΠΑΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!

ΥΓ. Μπήκε και το Οppo στο έπιπλο? Διαστημόπλοιο το έχεις κάνει βρε...-bye-

Σ'Ευχαριστώ πολύ Νίκο!
Εχω ακούσει με προσοχή τόσο εσένα όσο και τους φίλους που έχουν απαντήσει κι ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί τελείως. ...
Κοίτα...ξέρω ότι άμα πάω σε μία ικανοποιητική λύση θέλω το λιγότερο 4.000. Σωστά? οκ.. Μπορώ να το βάλω στο πρόγραμμα. Απλά δεν ξέρω ποια λύση να ακολουθήσω!!! Τα μουσικά μου αρχεία είναι ψηφιακά. Είτε mp3, flac, wav , και υψηλής και μεσαίας ανάλυσης εγγραφής. Αρα πηγές θα είναι ο δίσκος που περιέχει ΜΟΝΟ μουσικά αρχεία ή το Oppo (που μου παίζει και τα DVD Audio που έχω φτιάξει) , αρα..τελικός ή ολοκληρωμένος με Usb είσοδο μάλλον μου είναι απαραίτητος. Επίσης από media player...δεν πάσχουμε. Μπορώ νάχω dedicated κάποιον για μουσική. Το θέμα είναι ποια είναι η χρυσή τομή , ώστε και να ακούω καλή μουσική αλλά και να έχω καλή κινηματογραφική ακρόαση θεωρώντας σαν δεδομένο ότι πρέπει να αλλαχτούν τα 2 προστινά ηχεία. ...( έχω πάθει και μια πλάκα με τα Monitor Audio Platinum αλλά η τιμή τους ....είναι απαγορευτική για τις οικονομικές μου αντοχές αυτόν το καιρό...)

Από χωροταξική άποψη μπορείς να έχεις χώρια το audio σύστημα που θα φτιάξεις από το home theatre? Αν ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση.

Νίκο, από το Oppo ή το media player με HDMI καλώδιο το στέλνει στον AV εισχυτή για παρακολούθηση ταινιών και ταυτόχρονα με ψηφιακό ή οπτικό καλώδιο τα συνδέει στον στερεοφωνικό ενισχυτή για δικάναλη ακρόαση.