Αναζήτηση συμβουλής για αγορά τελικού

Re: Απάντηση: Αναζήτηση συμβουλής για αγορά τελικού

Νίκο, από το Oppo ή το media player με HDMI καλώδιο το στέλνει στον AV εισχυτή για παρακολούθηση ταινιών και ταυτόχρονα με ψηφιακό ή οπτικό καλώδιο τα συνδέει στον στερεοφωνικό ενισχυτή για δικάναλη ακρόαση.

Kι εγώ έτσι το φαντάζομαι. Εκεί που έχω αμφιβολία είναι : Να χρησιμοποιήσω τον LX70 για προενίσχυση και να πάρω τελικό? Η ολοκληρωμένο ? Ποια μειονεκτήματα η πλεονεκτήματα έχω αναλογα με την λύση? Η... να πάω μια βόλτα από την Stepcom που είναι και κοντά μου ...και να τον ζαλίσω τον άνθρωπο? :D

Αυτό πάλι είναι που δεν έχω ακόμα καταλάβει εγώ!!!

Με το Oppo εντάξει. Και αν ο ενισχυτής είναι ολοκληρωμένος, πάλι εντάξει.
Αν όμως είναι τελικός, χωρίς προενίσχυση τα media player θα αποδίδουν σωστά???

Έχει δοκιμάσει κανείς?

Nίκο τα συζητάγαμε τις προάλες με τον Πάνο και θα επαναλάβω. Δεν σου χρειάζεται το καλωδιομάνι πίσω από το ρακ!

Ολοκληρωμένος πολυκάναλος (2,5Κ-3Κ), Oppo (700) και το δύκτιό σου. Αυτά σου (μας) χρειάζονται... Για ηχεία κάνε ότι θές και σου αρέσει περισσότερο. Έτσι και αλλιώς οι απαιτήσεις της μουσικής που ακούμε είναι περιορισμένες.

Για μια 7ετία είσαι νομίζω καλυμένος. Πρίν να κινηθείς για ενισχυτή συνυπολόγισε και την έλευση του HDMI 1.4 για να μη τρέχεις και δε φθάνεις μετά...

Ολοκληρωμένος πολυκάναλος (2,5Κ-3Κ), Oppo (700) και το δύκτιό σου. Αυτά σου (μας) χρειάζονται... Για ηχεία κάνε ότι θές και σου αρέσει περισσότερο. Έτσι και αλλιώς οι απαιτήσεις της μουσικής που ακούμε είναι περιορισμένες.

...

Καλύτερα καλός ολοκληρωμένος και "αξιοπρεπής" πολυκάναλος. Πάντως εγώ μετάνιωσα που έδωσα 1,5Κ και πήρα τον AV ενισχυτή (τον ίδιο έχουμε) για τις απαιτήσεις του χώρου μου και για τη HT χρήση που κάνω. Θα μπορούσα να δώσω τα μισά, υποθέτω, και να είμαι καλυμμένος από ΗΤ και θα τα είχα ήδη σπρώξει σε δικάναλο.
Υ.Γ. Είσαι δίπλα στον Αντώνη και δεν έχεις πάει ακόμα να τον "πρήξεις"? χεχε.
Όσο για το θέμα του τελικού, μπορείς να πάρεις ένα DAC, να συνδέσεις την ψηφιακή πηγή ήχου και να κλείσεις από προενίσχυση.

Η προσθήκη ολοκληρωμένου, απ´ όσο γνωρίζω δεν απαιτεί βάλε-βγάλε καλώδια. Αν από τις pre out του Pioneer πάρεις τα front L/R κανάλια και τα συνδέσεις με την είσοδο pass through ενός ολοκληρωμένου δικάναλου, τότε αυτός λειτουργεί μόνο σαν τελικός, οπότε όλες οι ρυθμίσεις θα τις κάνεις από τον Pioneer, πετυχαίνοντας απλά ενίσχυση των front L/R.

Όταν θα ακούς μόνο μουσική, απλά θα κρατάς κλειστό τον Pioneer και θα απολαμβάνεις την προενίσχυση και τα watt του ολοκληρωμένου, φυσικά μόνο από τα δύο ηχεία αφού τα υπόλοιπα δεν θα είναι συνδεμένα πάνω του!

Γιάννη νομίζω πως έτσι λειτουργεί.

Ναι δεν του φθάνουν 30 κουτάκια που έχει ας πάρει και κανά DAC... :flipout:

Κουτάκια είναι, δεν είναι κούτες, χεχε.

σε αυτήν την περίπτωση πως συνδέονται για το κομμάτι του HC?

Έχεις συνδέσει τα L,R ηχεία μονίμως στον δικάναλο (τελικό ή ολοκληρωμένο) και από το pre-out του πολυκάναλου με καλώδιο στoν τελικό ή σε bypass είσοδο του ολοκληρωμένου. Για τις πηγές δες στο post #20. Σε μουσική ακρόαση χρησιμοποιείς μόνο τον δικάναλο, για ΗΤ και τους δύο.

Πα Πα Πα με τα κουτάκια... Έρωτας! Κουτάκια και πολύπριζα... :Banane0:

:ernaehrung004:
Μιλάει ο "άκουτος" τώρα, χεχε.

Πως το'λεγε ο Χατζηχρήστος: "Δώσε μου κουμπί, κουμπί or not κουμπί":flipout::flipout::flipout:

Έχεις συνδέσει τα L,R ηχεία μονίμως στον δικάναλο (τελικό ή ολοκληρωμένο) και από το pre-out του πολυκάναλου με καλώδιο στoν τελικό ή σε bypass είσοδο του ολοκληρωμένου. Για τις πηγές δες στο post #20. Σε μουσική ακρόαση χρησιμοποιείς μόνο τον δικάναλο, για ΗΤ και τους δύο.

Λοιπόν..μετά την πολύτιμη βοήθειά σας...σκέφτηκα να ακολουθήσω τα εξής βήματα: Θα πουλήσω ..τα 2 τα μπροστά ηχεία (εάν τα καταφέρω...) και θα κανω έτσι όπως το αναφέρει ο φίλος opsim.Ολοκληρωμένος και ηχεία. ....

Οκ... Να μπούμε στους μπελάδες λοιπόν. Ψήνεσαι Νίκο ε?
Αντε ρε παιδιά εσείς που διαβάζετε εμάς τους πρωτάρηδες στο ψάξιμο. Πεσ'τε καμμιά ιδέα. Cayin? Hegel? Advance Acoustic? Audiolab? Krell?
Ki από ηχεία? : Focal Chorus? ,B&W CM17? Heco Celan? KEF iq ? Vienna Acoustics?

Προς το παρόν θα παρακολουθώ διακριτικά.
Δεν είμαι σίγουρος ότι ταιριάζει απόλυτα στο σχεδιασμό μου ο ολοκληρωμένος (?).
Νομίζω ότι ένας καλός 5ή7-κάναλος τελικός και ένας προενισχυτής με ΗDMI 1.4 θα με εξυπηρετούσε καλύτερα, όμως δεν το αποκλείω ακόμα!

Ας προσθέσω μερικές ακόμα επιλογές στις πολύ καλές που έβαλες (αν και με έχεις μπερδέψει λίγο στο οικονομικό) και όσοι γνωρίζουν ας βοηθήσουν.

Primare, Naim Nait XS, Xindac, XTZ, Densen, Audia Flight 3 για ενισχυτές και
Μonitor Audio RX, Elac, Sonus Faber Toy Tower για ηχεία.

Όντως πρέπει να έχουμε μια εικόνα του ποσού που μπορείς να διαθέσεις.

Οτι έχω αναφέρει μέχρι τώρα είτε από ηχεία είτε από ολοκληρωμένους δεν ξεπερνα τα 4.000. (καλα...με μια εξαίρεση τον krell...) To ζόρισα λίγο ..λόγω ακατανίκητης επιθυμίας. Νομίζω πάντως ότι μέχρι τα 3500 Κ ... μπορώ να φτάσω. (πάντα με κίνδυνο να με σκοτώσει η γυναίκα μου στο τέλος..)

Λοιπόν..μετά την πολύτιμη βοήθειά σας...σκέφτηκα να ακολουθήσω τα εξής βήματα: Θα πουλήσω ..τα 2 τα μπροστά ηχεία (εάν τα καταφέρω...) και θα κανω έτσι όπως το αναφέρει ο φίλος opsim.Ολοκληρωμένος και ηχεία. ....
Eγώ θάλεγα να αλλάξεις (σίγουρα) τα L+R ηχεία και μετά να αποφασίσεις με την ησυχία σου για το επόμενο βήμα (αν υπάρξει).

Ωραία πράγματα και ωραία μηχανήματα αναφέρετε... ζηλεύω!!

Βάλτε και τον Yamaha AS στο παιχνίδι για ολοκληρωμένο.

Εξαιρετικά 5.1 ηχεία είναι και τα Focal Dome με κόστος γύρω στα 1350. Ο Ήχος τα έχει στο σύστημα αναφοράς του (ότι κι αν σημαίνει αυτό).

Last edited: