Αναζήτηση Τηλεόρασης 500 - 600 Ευρώ

tvchef

New member
9 November 2014
4
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Έχοντας παρακολουθήσει και διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό πολλά απο τα νήματα ήρθε η σειρά μου να γράψω κι εγώ!

Βρίσκομαι σε αναζήτηση αντικατάστασης της τηλεόρασης μου, και ως τώρα έχω τα εξής δεδομένα

- budget 500 - 600 ευρω
- απόσταση θέασης 1,8 - 2,1 μέτρα
- χρήση, ταινιες 40%, τηλεοραση 40%, αθλητικά 10%, gaming 10%
- ο περιορισμός που έχω είναι ότι καποια στιγμη στο μελλον ίσως μετακινηθει η τηλεοραση σε χώρο όπου δεν χωράει διασταση πάνω απο 44"

Ως τώρα έχω διαβάσει αρκετά για περιπτώσεις όπως Samsung 6200/6400, Panasonic AS640, και Sony W705/805/815/829 και τις εχω δει και απο κοντά

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες και τυχόν προτάσεις για το τι θα μπορούσα να διαλέξω!

εισαι πολυ τυχερος αν τις ειδες ολες αυτες απο κοντα!!!!! εγω ακομα....προσπαθω!!! ιδιως τις w815/829!! ας οψετε η επαρχια!!!!
ειναι πολυ σημαντικο, ακομα κι αν δεν εχεις τις καταλληλες γνωσεις οπως εγω, να μπορεις να δεις τα μοντελα που σε ενδιαφερουν απο κοντα!!! ειναι ενα βασικο κριτηριο επιλογης!

Σε αυτά τα χρήματα και με τον περιορισμό των ιντσών συμπεριλαμβανομένου και την απουσία 3D θα έπαιρνα στην θέση σου την sony 42"/705
Εάν σε ενδιαφέρει το 3D τότε μια sony 805/815, ολες οι sony έχουν 5 χρόνια εγγύηση μεχρι τις 31/12. (ψάχτο στο skroutz)

Last edited:
Ευχαριστώ Πολυ για τις απαντήσεις!

Η αλήθεια είναι ότι τις έχω δει σχεδόν όλες από κοντά, Samsung 6200, Panasonic 640, Sony 705/805/829 όλες στην διασταση 40/42. Βέβαια τις έχω δει και σε διαφορετικά καταστήματα και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ως προς τις ρυθμίσεις που μπορεί να είχαν, και αυτό με προβληματίζει λιγακι γιατί ίσως να μην αποτυπώνεται ακριβώς η εικόνα. Σε χρώματα μου άρεσαν πολύ οι 705/805/829 αν και μου φάνηκε ότι η 829 να έχει λίγο πιο ζωντανό χρώμα εν συγκρίσει με τις 705/805. Η Panasonic μου φάνηκε επίσης ωραία.Η Samsung δεν μου φαίνεται τόσο ζωντανή αν και πιστεύω οτι σε αθλητικο περιεχομενο θα αποδίδει καλύτερα.

Η Sony 829 αξίζει τη διαφορά από τις 805/815 ή μιλάμε για απεριοελάχιστη διαφορα την οποία ίσως να μην μπορεί να καταλάβει το μάτι?

To 3D αξίζει σαν εξτρα χαρακτηριστικό?

Οι sony πως και έχουν έξτρα εγγύηση για 5 χρόνια? Αυτό ισχύει σε συγκεκριμένα μαγαζιά?

Επίσης, πόσο μεγάλη διαφορά έχουν τα 50Hz από τα 100ΗHz παρακολουθώντας αθλητικά?

Οι sony πως και έχουν έξτρα εγγύηση για 5 χρόνια? Αυτό ισχύει σε συγκεκριμένα μαγαζιά?
Ναι, σε συγκεκριμένο κατάστημα, κάνε μια έρευνα στο skroutz.gr και θα το διαπιστώσεις.

Ναι, σε συγκεκριμένο κατάστημα, κάνε μια έρευνα στο skroutz.gr και θα το διαπιστώσεις.

Το βρήκα σευχαριστώ!

Η διαφορα που εχουν οι 805 απο την 815 και 829 δικαιολογούνται η δεν υπάρχει λόγος να πληρώσει καποιος παραπάνω?

Το βρήκα σευχαριστώ!

Η διαφορα που εχουν οι 805 απο την 815 και 829 δικαιολογούνται η δεν υπάρχει λόγος να πληρώσει καποιος παραπάνω?
Δεν υπάρχει λόγος. Είναι ακριβώς ίδιες με μόνη διαφορά τα πλασματικά Hz που είναι βέβαιο ότι σχεδόν ποτέ ( για να μη πω ποτέ ) δε θα δεις - καταλάβεις διαφορά.

Τα παραπάνω πλασματικα χερτζ του motionflow είναι κάτι τα οποία ειναι ενεργά συνέχεια ή ανάλογα με την περίσταση.

Πάντως κακά τα ψέμματα ακόμα και αν δεις από κοντα υποψήφια μοντέλα παίζει μεγάλο ρόλο το πως έχει σεταριστεί και η τηλεόραση και το demo υλικό. Ίσως γιαυτό το μάτι μου να νομίζει ότι η 829 σαν να είχε "καλύτερα" χρώματα από την 805.