Αναζήτηση τηλεόρασης μεσαίο budget. Γνώμες αγοράς

enoxos

AVClub Enthusiast
6 July 2008
798
Κοζάνη
Καλησπέρα...ύστερα απο την πολύ κακή εμπειρία με την LG 47 LG7000 περσινο μοντέλο..αποφάσισα να κάνω μία καινούρια αγορά.Το buget ειναι στα 1400 ευρώ maximum και θέλω τα έμπειρα ματια σας για να μην την ξαναπατήσω.Έχουμε λοιοπν και λέμε

Θέλω μια τηλεόραση που να έχει...

1)Πολύ καλή απόδοση σε Blue ray και mkv μεσω htpc απο αποσταση 3 μετρων
2)Καλή εως πολύ καλή απόδοση τηλεοπτηκού σήματος όταν η θεαση ειναι στα 6 μέτρα
3)Ζωντανά χρώματα καλο μάυρο και ευκολίες διασυνδεσης με multimedia
4)Λίγα ms απόκρισης και υποστηριξη σε firmware updates
5)2ετη εγγυηση

Κυριως θα προβάλει:

Ποδοσφαιρικά παιχνίδια μεσω δορυφορικού δέκτη,HD υλικό mkv,blue ray

και λιγότερο:

tv(μεσω δορυφορικού δέκτη) και καθόλου παιχνίδια(ps3 xbox etc)

Επειδη ενδιαφερει και εμενα μια αντιστοιχη αγορα θα ηθελα να μου πει οποιος γνωριζει τα υπερ και τα κατα των παραπανω μοντελων!Για τις LCD μιλαω ,την Sony και τη Samsung!Μπας και παρω επιτελους μια αποφαση!Γιατι οσο περναει ο καιρος αντι να στοχευω σε καποιο μοντελο τοσο περισσοτερο μπερδευομαι..

μονο για να βλέπω τηλεοπτικά προγράμματα όμως.Για HD υλικο θα ειμαι στα 3 μέτρα το πολυ.

γρήγορα θα καταλήξεις να βλέπεις τα πάντα από τα 3μ.

από τα 6μ μόνο βιντεοπροβολέας σε σώνει

Λοιπον έχουμε και λέμε...Καταρχήν μένω επαρχία και αυτές τις μέρες ένα πολυκατάστημα κάνει 3ημερο αγορών σε τιμές κόστους όπως λέει.Με μία πρόχειρη έρευνα στα ιντερνετικά ΜΟΝΟ μαγαζία μέσω skroutz βρηκα χαμηλότερες τιμές(εκτος απο pixmania,που λογω μεταφορικων η διαφορά εκμηδενιζεται ή και αυξάνει)σε 2-3 μοντέλα απο 46-55 ιντσες με μικρη διαφορά άλλα με διαφορά προς όφελος

Οπότε οι τιμές που βρήκα...

1)SAMSUNG LE46B750 - 1350
2)SAMSUNG LE46B650 - 1200
3)SAMSUNG UE46B7000- 1570
4)SAMSUNG UE46B8000- 1830
5)SAMSUNG LE55B650 - 1950

τι λέτε?value for money?απο επιδόσεις?

Αν θελεις πολυ καλη εικονα 46Β750 , αν θες και design 46Β7000 , αν θελεις μεγεθος (και χωρις σημαντικες παραχωρησεις σε θεματα εικονας) 55Β650...

Thanks Yperion!

καλές οι ίντσες άλλα θέλω το βάρος να πέσει στην ποιότητα εικόνας.Σε αυτά τα λεφτά πέραν των LG(δεν ξανα αγοράζω)υπάρχει κάτι πιο ανταγωνιστικό ή εφάμιλο?

Σας ευχαριστώ.

Σε LCD στα λεφτα αυτα (κατω απο 2 χιλιαρικα) δεν νομιζω να υπαρχει κατι αλλο να δεις εκτος απο την Sony 52W5500 η οποια κινειται σε εικονα μεταξυ 750 και 650 και πιο κοντα στην πρωτη...

οκ thanks..πρέπει βαρυά μέχρι και την Παρασκευη να έχω αποφασίσει.Πάντως την σειρά 6 LED που ειδα να παιζει δεν ενθουσιάστηκα...Αντιθέτως η 47αρα της Philips επαιζε καλύτερα και χειρότερη η sony...βλεπαμε το mudial 2006 της Γερμανίας σε Full HD

Αν η Sony επαιζε με την ρυθμιση εικονας "ζωηρη" (αυτη ειναι η στανταρ ρυθμιση) η εικονα ειναι χαλια , δοκιμασε την επομενη φορα να βαλεις "κανονικη" η "σινεμα"...

Με λιγα λογια σπιτι σου θα εχει απειρως καλυτερη εικονα...-bye-

Σε ποιο τομέα έμεινες δυσαρεστημένος;

στο προβλημα αναπαραγωγής HD υλικού καθώς έκανε σπασιματα στην οθόνη και τελικλα οφείλεται στο δικο της πρόβλημα να παίξει σωστά και όχι στο υλικό ή στη πηγη.Αυτός ηταν ο κυριως λόγος αγοράς και με απογοήτευσε...βεβαια την έδωσα στο πατέρα μου γιατι αυτός παρακολουθεί μονάχα τηλεοπτικά κανάλια...οποτέ έμεινα χωρίς tv:BDGBGDB55:

1. LE55B650
2. 50B650
3. 50G10

Με την σειρά προτεραιότητας.

η πρώτη δυνατή και με ιντσες
η δευτερη φοβερή..άλλα πλάσμα και φοβάμαι φαινόμενα burn..οπότε
η τρίτη δεν την έχω δει άλλα θα κάνω μια ερευνα

ευχαριστω φιλος

η πρώτη δυνατή και με ιντσες
η δευτερη φοβερή..άλλα πλάσμα και φοβάμαι φαινόμενα burn..οπότε
η τρίτη δεν την έχω δει άλλα θα κάνω μια ερευνα

ευχαριστω φιλος