Αναζητηση της καταλληλοτερης TV για μενα...

Bart_Simpson

New member
3 November 2009
7
Athens/Glyfada
Καλησπέρα σας παιδιά , αν και γραμμενος εδω και 2 χρονια τωρα αξιοθηκα να κανω το πρωτο ποστ :P
Έχω την samsung le32b530p7w εδω και 2,5-3 χρονια περιπου και αν και στο gaming ειναι αρκετα καλη εκει που μου τα χαλαει καπως ειναι στα blu-ray , μπορει βεβαια να ειναι και η ιδεα μου αλλα η εικονα δεν μου φαινεται τοσο τελεια οσο λενε ολοι και πιστεψτε με εχω δοκιμασει αρκετα blu-rays. Δοκιμασα και αρκετα calibrations χωρις να δω καμια μεγαλη διαφορά...
Θα ήθελα εαν μπορειται να με βοηθήσετε στο να διαλέξω την καταλληλοτερη τηλεοραση 32'' για gaming (PS3,Xbox360) και για blu-ray )μεσω του PS3. Θα ήθελα κατι που η σχέση αποδοσης και τιμης να ειναι αρκετά καλή. Το budget που διαθετω ειναι γυρω στα 400-500 ευρώ .

Ευχαριστώ εκ των πρτέρων...

Δηλαδη δεν θα δω διαφορα αν αγορασω μια αρκετα καλη 32αρα σε σχεση με την προηγουμενη που πηρα πριν 2,5 χρονια ; :?

Και την σουπερ 32αρα να αγορασεις δεν θα δεις μεγαλη διαφορα.

Αντιθετα αν παρεις μια 40-42αρα μονο και μονο λογω μεγεθους συν οτι στις 40 κυκλοφορυν καλυτερα μοντελα θα δεις.

Για να παρεις ομως μια σχετικα καλη τηλεοραση 40-42" θελεις γυρω στα 700-800 ευρω.

Ok , ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις...Θα κρατηθω προς το παρων
Μπορει καποιος να μου γραψει καποιες ρυθμισεις για calibration στην samsung le32b530p7w ;

Δεν υπαρχουν συγκεκριμενες ρυθμισεις τις οποιες μπορουμε να σου δωσουμε πολυ απλα γιατι η ρυθμιση εξαρταται απο τον χωρο που εχεις , αν ειναι μερα η νυχτα (συνθηκες φωτισμου) , απο την πηγη κτλ κτλ.

Και την σουπερ 32αρα να αγορασεις δεν θα δεις μεγαλη διαφορα.

Αντιθετα αν παρεις μια 40-42αρα μονο και μονο λογω μεγεθους συν οτι στις 40 κυκλοφορυν καλυτερα μοντελα θα δεις.

Για να παρεις ομως μια σχετικα καλη τηλεοραση 40-42" θελεις γυρω στα 700-800 ευρω.

Καλημέρα σε όλους. Παρακολουθώ σαν επισκέπτης το φόρουμ εδώ και λίγο καιρό και είμαι πράγματι εντυπωσιασμένος. :SFGSFGSF:

Η δήλωση του Υπερίωνα πιο πάνω (την έχω διαβάσει και αλλού στο φόρουμ) μάλλον υποδηλώνει ότι δεν αξίζει κανείς να ψάχνει κάτι σε λιγότερο από 40', σωστά; Εγώ προσωπικά ψάχνω να βάλω τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα με απόσταση θέασης το πολύ 2,5μ. Δεν είναι υπερβολικές οι 40' εκεί; και αν αφήσουμε έξω το θέμα της τιμής, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε πρόβλημα υγείας (όρασης) ; το ρωτώ αυτό, διότι εκεί συχνά θα έρχονται και οι μικρές μας κόρες να βλέπουν μαζί μας.

Καλημέρα σε όλους. Παρακολουθώ σαν επισκέπτης το φόρουμ εδώ και λίγο καιρό και είμαι πράγματι εντυπωσιασμένος. :SFGSFGSF:

Η δήλωση του Υπερίωνα πιο πάνω (την έχω διαβάσει και αλλού στο φόρουμ) μάλλον υποδηλώνει ότι δεν αξίζει κανείς να ψάχνει κάτι σε λιγότερο από 40', σωστά; Εγώ προσωπικά ψάχνω να βάλω τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα με απόσταση θέασης το πολύ 2,5μ. Δεν είναι υπερβολικές οι 40' εκεί; και αν αφήσουμε έξω το θέμα της τιμής, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε πρόβλημα υγείας (όρασης) ; το ρωτώ αυτό, διότι εκεί συχνά θα έρχονται και οι μικρές μας κόρες να βλέπουν μαζί μας.

Καλώς ήρθες φιλε μου.

Το θέμα μεγέθους/απόσταση έχει να κάνει με το τι υλικό θα βλέπεις, αλλά και με το τι χρήση θα κάνεις γενικώς. Για παράδειγμα για μισή-μια ώρα θέαση την ημέρα μέχρι να σε πάρει ο ύπνος θα μπορούσες να πας και σε πιο μικρή με καθαρά οικονομικά κριτήρια. Θέμα προβλημάτων υγείας/όρασης δεν υπάρχει όσο η φωτεινότητα της οθόνης είναι ρυθμισμένη σωστά χωρίς υπερβολές. Μια "πουσαρισμένη" 32άρα σε "dynamic mode" θα κουράζει πολύ περισσότερο από μια σωστά ρυθμισμένη 40άρα.

Προσωπικά πιστεύω πως στα 2.5 μέτρα δεν είναι καθόλου υπερβολικές οι 40 ίντσες. Τώρα αν τα παιδιά πλησιάζουν για πολλή ώρα τη tv στο μισό μέτρο, αυτό δεν θα'ταν καλό άσχετα με το μέγεθος. Αν μου'λεγες πως θα χεις τη TV για να σε παίρνει ο ύπνος, για κανα μισάωρο δηλαδή τότε ναι θα μπορούσες να βολευτείς και με 32άρα.
Ο Yperion νομίζω είπε πως δεν αξίζει αν έχεις ήδη 32άρα να πας στο ίδιο μέγεθος. Το ίδιο θα έλεγε αν είχε κάποιος 50άρα πίστεψέ με!
Πάντως σεβαστές οι γνώσεις των μελών αλλά δεν αποτελούν αξιώματα οι απόψεις τους. Καλό είναι να ακούς πολλές φωνές!

Γιώργο και Κώστα, ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας.

Πράγματι, τη θέλω για βραδινή θέαση, είτε καμια ταινία από το Media Player (μέχρι τον Ιούνιο, αυτό έκανα με μια κλασική 26' της Sony που είχα αγοράσει πριν 3-4 χρόνια - τώρα αυτή μεταφέρθηκε στο εξοχικό!) είτε μπαλλίτσα από CL, άντε το "Νησί" όταν παιζότανε. Τα παιδιά δύσκολα να πάνε να σταθούν μπροστά διότι ... ίσα που χωράνε :stoned:!!Το κρεβάτι είναι 2μετρο, βάλε και τις εταζέρες της κυρίας και τό μπουντουάρ, ... άρα τέτοιο πρόβλημα δεν έχουμε.

Επομένως, αν βρω μια καλή 37άρα με λογική τιμή, ας το σκεφτώ. Πως να σας πω, η 40αρα είναι σχεδόν όση του σαλονιού μας ´-)

H 40αρα δεν θα σε κουρασει καθολου,μετα απο καποιες ωρες θεασης θα την συνηθισεις και να εισαι σιγουρος οτι δεν θα το μετανιωσεις.Προσωπικα δεν εχω να σου προτεινω καποιο συγκεκριμενο μοντελο,παντως οι περσινες σειρες μου φαινονται να εχουν μεγαλυτερο ενδιαφερον στο τομεα εικονα.

Δεν είναι υπερβολικές οι 40' εκεί; και αν αφήσουμε έξω το θέμα της τιμής, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε πρόβλημα υγείας (όρασης) ; το ρωτώ αυτό, διότι εκεί συχνά θα έρχονται και οι μικρές μας κόρες να βλέπουν μαζί μας.

Σπιτι μου που εχω 50" τα παιδια μου παντα καθονται στα 2.5 μετρα στον καναπε και βλεπουν.

Σε αλλα σπιτια με μικροτερες τηλεορασεις πχ. 32" εχω παρατηρησει οτι τα παιδια φιλων-γνωστων καθονται στο ενα μετρο προφανως γιατι τους φαινεται μικρη η οθονη.

Πιστευω οτι αυτο απαντα το ερωτημα σου.

του σαλονιού πόση είναι??? να γίνει τράμπα και να πάρεις μια άλλη για το σαλόνι παίζει σαν ιδέα????

ακυρο τώρα το είδα 47άρα. αρα δεν παίζει.

Ευχαριστώ vas & Yperion, αρχίζετε να με πείθετε ... ´-) Θα κοιτάξω σίγουρα 37' μέχρι 40'

Επανέρχομαι !

Αν καθεσαι στο μισο μετρο απο την οθονη εχει νοημα.

Αν δεν σου γεμιζει η τηλεοραση το οπτικο πεδιο τοτε δεν θα βλεπεις σωστα.