Αναζητηση Travelzoom φωτογραφικης

Μου εφερε ο φιλος την Canon 260 και πηρα πισω την ZS20 που ειχα. Δεν εχουν καμια διαφορα στο βιντεο μεσα στο σπιτι και εξω η ZS20 ειναι καλυτερη.

Ειναι πολυ μικρες αυτες… πρεπει ν ανεβεις κατηγορια σιγουρα

Δες εδω αν σε ικανοποιει αυτο το βιντεο….ειναι απο τη Oly XZ2 που τραβηξα πριν λιγο καιρο σε εσωτερικο χωρο με λιγο φωτισμο.
(παρομοιες ειναι και οι pany lx7 - sony rx100)

Δεστο σε HD (και ειδικα στο τελος τα προσωπα…
δεν εχει σχεδον καθολου θορυβο!)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Να κάνεις υποχώρηση και στο 1080p, στα 720p η Olympus XZ-1 με ~ 280 από εξωτερικό, από Olympus market refurbished με ακόμα λιγότερα.
To video της XZ-1 ειναι κακό (και το προβλημα της δεν ειναι φυσικά τα 720p ειναι αλλά το αθλιο focus speed).

Της XZ-2 ειναι κλασεις ανωτερο (αλλα και παλι, υποψιαζομαι, χειρότερο από Panny πχ).

Γενικα το video δεν ειναι το καλυτερο των Oly.

χειροτερο δεν ειναι ουτε απο της pany ουτε απο της sony (το εχω δοκιμασει)
Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχει manual ρυθμισεις στο βιντεο και 50p , αλλα φυσικα δεν εχει και τοση σημασια για τετοια μηχανη.

Μια μεταχειρισμένη nex 5n θα την κάνει την δουλειά , άνετα (ακόμα και με τον κιτ φακό) και δεν θα πάει πάνω από 300-350 ευρώ..

Και εγω για nex το βλεπω που θα μπορω αργοτερα να παρω και κατι καλυτερο σε φακο.

δεν ανεβασα 1080 γιατι αργουσε!
Εχει φυσικα και 1080….

Οσο για τη νεχ συμφωνω αλλα οχι με τον κιτ φακο.
Στα σκοτεινα δε θα χεις καλο βιντεο.
Μονο με prime προς το παρον…. γιατι φωτεινοι ζοομ δεν υπαρχουν ακομη σε sony nex.

για cheap thrills τρέχει μια προσφορά στο amazon.co.uk για olympus 810UZ στα 165 Ευρώ περίπου

δεν ανεβασα 1080 γιατι αργουσε!
Εχει φυσικα και 1080….

Οσο για τη νεχ συμφωνω αλλα οχι με τον κιτ φακο.
Στα σκοτεινα δε θα χεις καλο βιντεο.
Μονο με prime προς το παρον…. γιατι φωτεινοι ζοομ δεν υπαρχουν ακομη σε sony nex.
Γιάννη , ακόμα και με τον κιτ φακό στα σκοτεινά , θα είναι καλύτερη απο ΖS20 και άλλες αντίστοιχες κόμπακτ με μικροσκοπικούς αισθητήρες..
Και είναι πραγματικά ευκαιρία μια nex στα 3 κατοσταρικάκια...:ernaehrung004:

Γιαννη εχεις δικιο γιατι τωρα ανεβαζω ενα βιντεο που τραβηξα ειναι 1:08 διαρκεια και 227MB και το γιουτιουμπι θελει μια ωρα να αναψουν τα καρβουνα! Απλα εμενα ειναι 1080/60p

Παντως το p εχει μεγαλη διαφορα στην κινηση απο το i (ειχα καμερα που τραβουσε 1080i και στην κινηση δεξια αριστερα ζαλιζε)

Ενα δειγμα απο την ZS20 που εχω μεσα στο σπιτι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Αναζητηση Travelzoom φωτογραφικης

Γιαννη εχεις δικιο γιατι τωρα ανεβαζω ενα βιντεο που τραβηξα ειναι 1:08 διαρκεια και 227MB και το γιουτιουμπι θελει μια ωρα να αναψουν τα καρβουνα! Απλα εμενα ειναι 1080/60p

Παντως το p εχει μεγαλη διαφορα στην κινηση απο το i (ειχα καμερα που τραβουσε 1080i και στην κινηση δεξια αριστερα ζαλιζε)

Για εσωτερικές λήψεις με σχετικά χαμηλό φωτισμό δοκίμασε σε 1920Χ1080p30 (mp4), λογικά θα σου αυξήσει την εκθεση και θα έχεις λιγοτερο θόρυβο. Θα χάσεις λίγο απο την καταγραφή της κίνησης και την λεπτομέρεια (ειναι και το bitrate λιγο χαμηλότερο στα 20mbps αντι 28). Δοκίμασε και ζύγισε τι προτιμάς.

Το εβαλα τωρα και τραβηξα λιγο για να δω απλα θεωρουσα καλυτερο το AVCHD

Οχι χειροτερα ειναι.

Last edited:
Δεν ξερω αν υπαρχει το μονο που ξερω σιγουρα οτι avchd τραβαει 60p τωρα στο mpeg4 δεν ξερω τι τραβαει.

Δοκίμασε, δεν χάνεις και τίποτε αλλά αφου δεν εκανε θετική διαφορά το 30p μην περιμένεις κατι.

Αν έχεις τα πρωτοτυπα κλιπ που εκανες την σύγκριση 60p vs 30p και μπορείς να τα ανεβάσεις σε κανενα dropbox ... είμαι περίεργος να δώ αυτο το χειρότερο αποτέλεσμα του 30p ..

Την δικια μου την εδωσα για να περιμενω την TZ40 αλλα οταν ειδα οτι θα κανει 350+ ευρω ειπα αστο και μαλλον θα ψαχτω για καμια μεταχειρισμενη NEX-5N