αναζητώ ένα εκτυπωτή...

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Γεια σας! αναζητώ ένα εκτυπωτή γιατί αυτός που είχα HP αρκετά παλιό μοντέλο με "άφησε".... Σταμάτησε να δουλεύει και όσο και να το καθάρισα δεν λέει να ξεκινήσει... :violent-smiley-030:
Λοιπόν αναζητώ ένα εκτυπωτή οχι πολυμηχανυμα, Α4 να εκτυπώνει αυτόματα και απο τις δυο πλευρές του χαρτιού και να είναι χαμηλό το κόστος εκτύπωσης σελίδας. Δεν το θελω για μεγάλη παραγωγή, απλά να κανω την δουλειά μου και καμιά φορά να εκτυπώνω καμιά φωτογραφία.
Έχω πολλές κόλλες (πακέτα) Α4 αν τυχών πάρω
Laser θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω αυτά τα χαρτιά; ή θα πρέπει να χρησιμοποιώ ειδικά σαφώς πιο ακριβά;;;
Βασικά ενδιαφέρομαι για ένα εκτυπωτή προτιμώ HP και να παίρνει αναγωμενα μελάνια....
έχετε τίποτα να μου προτείνεται;;;;; :BDGBGDB55:

Λοιπόν, σε HP, τα μοντέλα με duplex ξεκινάνε με το P2055D.

Μην ανησυχείς για το χαρτί, οι laser είναι πολύ πιο αναίσθητοι από τους inkjet.

Για κόστος εκτύπωσης, απλά δες το κόστος του αναλώσιμου σε σχέση με τις σελίδες που λέει ότι "βγάζει".

Για το θέμα με τα μελάνια δεν μπορώ να σε βοηθήσω..

O Laser τυπωνει σε οποιοδηποτε χαρτι. Εάν σε ενδιαφερει μονόχρωμη εκτύπωση τοτε νομίζω οτι ο laser ειναι μονοδρομος. Εάν πάλι σε ενδιαφέρει έγχρωμη θέλεις παραπάνω ψάξιμο. Από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει να χρησιμοποιείς αναγομωμένα μελάνια τότε την απάντηση θα σου τη δώσει κάποιος που κάνει αναγομώσεις. Αυτοί έχουν αρκετή πείρα και θα σε κατευθύνουν καλύτερα.

Διάβαζα οτι τα lasses για να γίνουν πολύ οικονομικά στην εκτύπωση τους χρειάζονται κάποιο τσιπακι έτσι ώστε να μηδενίζει το τονερ κατά την εκτύπωση....
Το τσιπακι αυτό επειδή είμαι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ απο που μπορώ να το προμηθευτώ και ποίος θα μπορέσει να μου το βάλει γιατί εγώ δεν σκαμπάζω απο αυτά;;;;
Άμα έκανα μια ερώτηση στα καταστήματα που κάνουν αναγομώσεις θα με βοηθούσαν;;;
Οι lasses κάνουν αυτόματη εκτύπωση και απο τις δυο πλευρές;;;;;
μια βοήθεια σας παρακαλώ... :five: :hmmmm:

Κάτι διαφορετικό πρέπει να διάβασες.

Τα toner των laser έχουν συνήθως μέσα ένα τσιπάκι, το οποίο μετράει σελίδες με σκοπό το να αποτρέπει την αναγόμωση του toner. Δηλαδή όταν το τσιπάκι μετρήσει π.χ. 6000 σελίδες, λέει στον εκτυπωτή ότι το τόνερ είναι άδειο.

Οπότε, ακόμα και αν γίνει αναγόμωση του toner, το τσιπάκι δεν θα αφήσει τον εκτυπωτή να τυπώσει γιατί θα του λέει ότι το toner είναι άδειο.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτός ο έλεγχος μπορεί να παρακαμφθεί. Θα πρέπει να ρωτήσεις αυτούς που κάνουν την αναγόμωση.

Η αυτόματη εκτύπωση και στις δυο πλευρές του χαρτιού είναι χαρακτηριστικό κάποιων εκτυπωτών, ανεξάρτητα αν είναι laser ή inkjet. Όταν το γράφουν, το κάνουν. Αν δεν το γράφουν, δεν το κάνουν.

είχα πάρει πριν λίγο καιρό εναν Canon Pixma ip4500 ~100 που τυπώνει πολύ καλά φωτογραφίες και έχει ενσωματωμένο duplexer και feeder 100 σελίδων και τυπώνει και CD/DVD.

http://macs.about.com/od/printers/gr/canonpixmaip450.htm

σου τον συνιστώ, κάνει πολύ καλά την δουλειά του.

update: τώρα υπαρχει ο 4600 ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.407269 )

Last edited:
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες....σκέφτομαι σοβαρά μήπως αξίζει να ανεβώ και να πάω σε lasses. πάντα εχρωμο με αυτόματη διπλή εκτύπωση της σελίδας...Αυτό που με προβληματίζει έιναι το κόστος της σελίδας και θελω να χρησιμοποιώ αναγόμενα μελάνια τονερ (να κατεβάσω πολύ το κόστος...) και πρέπει να μάθω αυτά με τα τσιπ για να μηδενίζεται ο μετρητής τους και.....έχω ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ σε αυτά.... :hmmmm2:

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες....σκέφτομαι σοβαρά μήπως αξίζει να ανεβώ και να πάω σε lasses. πάντα εχρωμο με αυτόματη διπλή εκτύπωση της σελίδας...Αυτό που με προβληματίζει έιναι το κόστος της σελίδας και θελω να χρησιμοποιώ αναγόμενα μελάνια τονερ (να κατεβάσω πολύ το κόστος...) και πρέπει να μάθω αυτά με τα τσιπ για να μηδενίζεται ο μετρητής τους και.....έχω ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ σε αυτά.... :hmmmm2:

Συνήθως αυτός που κάνει την αναγόμωση στο toner αλλάζει και το τσιπ οπότε δεν εχεις προβλημα (υποθέτουμε οτι αυτός ξέρει τη δουλεία του). Εάν θες έγχρωμη εκτύπωση δεν ξέρω κατα πόσο σε συμφέρει έγχρωμος LASER. Συνήθως έχουν πολύ ψηλό κόστος εκτύπωσης. Ψαξε το αρκετά. Για τι όγκο εκτύπωσης μιλάμε το μήνα.

Δεν μιλάμε για όγκο εκτυπώσεως τον μήνα.άλλωστε προορίζεται μόνο για οικιακή χρήση και φυσικά για πολύ λίγες εκτυπώσεις το μήνα. Απλά είπα να πάω σε αυτήν την κατηγορία μήπως το κόστος εκτυπώσεως (στο έγχρωμο) ήταν χαμηλότερο απο το κόστος στους κλασικούς Inkjet,.....
Αλλά απο την στιγμή που σε γενικές γραμμές έιναι ακριβή η εκτύπωση τότε φυσικά θα στραφώ πάλι σε ..Inkjet,

Re: Απάντηση: αναζητώ ένα εκτυπωτή...

Δεν μιλάμε για όγκο εκτυπώσεως τον μήνα.άλλωστε προορίζεται μόνο για οικιακή χρήση και φυσικά για πολύ λίγες εκτυπώσεις το μήνα. Απλά είπα να πάω σε αυτήν την κατηγορία μήπως το κόστος εκτυπώσεως (στο έγχρωμο) ήταν χαμηλότερο απο το κόστος στους κλασικούς Inkjet,.....
Αλλά απο την στιγμή που σε γενικές γραμμές έιναι ακριβή η εκτύπωση τότε φυσικά θα στραφώ πάλι σε ..Inkjet,
ΑΚΡΙΒΩΣ γι αυτο τον λογο που ανεφερες μόνος σου, ΔΕΝ σε συμφερει να παρεις Έγχρωμο Laser...

Για να αποσβεσεις το εξτρα κοστος του μηχανηματος, των μελανιών και γενικά να εκμεταλευτεις με την παροδο του χρονου (οχι απο τον πρωτο μηνα) το χαμηλοτερο κοστος/σελιδα των laser, θα πρεπει να τυπωνεις ενα μεγαλο αριθμο σελιδων το μηνα.... Απο 200-300 σελιδες και πανω...

Αν ΔΕΝ σκεφτεσαι να κανεις τετοια χρήση, ενας έχγρωμος inkjet ειναι μονόδρομος.... :grandpa:

Θα σου πρωτεινα και εγω καποιον της σειρας Canon Pixma, αλλα καποιο μοντελο που να παιρνει 5 ή 6 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ δοχεια μελανιων, ετσι ώστε καθε φορα να αλλαζεις μονο το χρωμα που σου αδειαζει, και οχι όλη την κεφαλή...
Εχω τον Pixma IP 5000 εδω και δυο χρόνια και μου έχει βγει σκυλί!
Εχω τυπώσει πανω από 5000 σελιδες και δεν εχει παθει τίποτα ακόμα...
Και να προσεξεις σε ποιο μαγαζι θα πας να σου γεμιζουν τα μελάνια....
ΔΕΝ κανουν όλοι την ίδια δουλειά..... Εγω παω σε παραρτημα πολυ γνωστης αλυσιδας τετοιων καταστηματων σε ολη την Ελλαδας εδω στην περιοχη μου, και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με το μισο κοστος, ΔΕΝ καταλαβαινω διαφορά ανάμεσα σε αυθεντικό και ξαναγεμισμενο μελανοδοχειο....-bye-