Αναζητώ ορθογραφικό διορθωτή στα Ελληνικά on line

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,698
Αναζητω Ορθογραφικο Διορθωτη στα Ελληνικα On Line.
Που να αναγνωριζει το κειμενο στα Ελληνικα και να διακρινει τα ορθογραφικα λαθη και παραληψεις, και αν ειναι δυνατον να προτεινει την διορθωμενη λεξη.

Αν καποιος ξερει κατι στο Ιντερνετ που να ειναι αποτελεσματικο ας μου πει.

Re: Αναζητω Ορθογραφικο Διορθωτη στα Ελληνικα On Line

Σε Firefox πλατφορμα σερφαρω, οποτε μαλλων κουμπωνει θα το δωκιμασω να δω και πως δουλευει αν μπορω να το χρησιμποοιησω.
Σ'ευχαριστω φιλε μου θα σου πω νεα οταν εχω αποτελεσματα.

μηπως θα εκανες δουλεια με το προσθετο του firefox; https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/greek-spellchecking-dictionary/?src=search

Εγώ έχω τον Ελληνικό & Αγγλικό ορθογράφο, του ιδίου. Χωρίς αυτό θα βλέπατε κάτι τέρατα στα γραφόμενα μου, άλλο πράγμα!

Το εγκατεστησα...

Στην αρχη δεν δουλευε, ειχα την Γραμματοσειρα στα Ελληνικα αλλα δεν...
Μετα καταλαβα οτι επρεπε να αλλαξω και την γλωσσα στο Menu που ξεδιπλωνει με δεξι κλικ στην σελιδα.

Και δουλευει !!!

Βεβαια μου τα βγαζει ολα κοκκινα. Σιγουρα γιατι πρεπει να βαζω τονους, κατι που δεν εχω ακομα μαθει με το πληκτρολογειο, και αλλαζει απο πληκτρολογειο σε αλλο (Γαλλικο-Αγγλικο). ΑΛλα δουλευει θαυμασια μολις δεξιο-κλικαρεις πανω στη λεξη ξεδιπλωνει το menu και σου κανει προτασεις με διορθωση. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σε ευχαριστω.

Το συνιστω σε ολους τους ομογενεις του εξωτερικου που σερφαρουν με Firefox.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ έχω τον Ελληνικό & Αγγλικό ορθογράφο, του ιδίου. Χωρίς αυτό θα βλέπατε κάτι τέρατα στα γραφόμενα μου, άλλο πράγμα!

Για να το δοκιμασω και αυτο...

Με ξεκουραζει παντως δεν μπορειτε να φανταστειτε. Πρωτα οτα εγγραφα μια λεξη λιγο πολλυπλοκη ( Ενα παραδειγμα: Νοικοκυρωσυνη που εχει πολλα Ι ) επρεπε να την αναλυσω στο μυαλο μου για να την γραψω, σκεφτομουν την ετυμολογια της: Εν-Οικο-Κυρης ενταξει...αλλα αυτο το "συνη" απο που ερχεται... και τι ειναι "σηνη" "συνη".
Οποτε γινεται χαμος. Οποτε τωρα δεξι κλικ...Να αρχιζω να βαζω και τονους.

Βλεπω σωτηρια στον οριζοντα :award:

Re: Απάντηση: Αναζητω Ορθογραφικο Διορθωτη στα Ελληνικα On Line

Δώσε μόνο λίγο προσοχή, μερικά σωστά τα κοκκινίζει... :damnyou:

Έτσι σου φαίνεται, επειδή είσαι ανορθόγραφος :p

Απάντηση: Re: Αναζητω Ορθογραφικο Διορθωτη στα Ελληνικα On Line

Βεβαια μου τα βγαζει ολα κοκκινα. Σιγουρα γιατι πρεπει να βαζω τονους, κατι που δεν εχω ακομα μαθει με το πληκτρολογειο, και αλλαζει απο πληκτρολογειο σε αλλο (Γαλλικο-Αγγλικο). ΑΛλα δουλευει θαυμασια μολις δεξιο-κλικαρεις πανω στη λεξη ξεδιπλωνει το menu και σου κανει προτασεις με διορθωση. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σε ευχαριστω.
...
Με ξεκουραζει παντως δεν μπορειτε να φανταστειτε. Πρωτα οτα εγγραφα μια λεξη λιγο πολλυπλοκη ( Ενα παραδειγμα: Νοικοκυρωσυνη που εχει πολλα Ι ) επρεπε να την αναλυσω στο μυαλο μου για να την γραψω, σκεφτομουν την ετυμολογια της: Εν-Οικο-Κυρης ενταξει...αλλα αυτο το "συνη" απο που ερχεται... και τι ειναι "σηνη" "συνη".
Οποτε γινεται χαμος. Οποτε τωρα δεξι κλικ...Να αρχιζω να βαζω και τονους.

Βλεπω σωτηρια στον οριζοντα :award:

Πάντως, αν τα πάραπάνω τα έγραψες και τα διόρθωσε ο διορθωτής, δεν πρέπει να κάνει καλή δουλειά, cicadelic :)))

Μη βάζοντας τόνους, στα κοκκινίζει όλα και έτσι περνάνε και κάποια λάθη Π.Χ. είναι νοικοκυροσύνη (όχι νοικοκυρωσύνη)

Απάντηση: Αναζητω Ορθογραφικο Διορθωτη στα Ελληνικα On Line

Υπάρχει ρύθμιση να αγνοεί τους τόνους ?

Προσωπικά δεν ξέρω.
Χρησιμοποιώ safari (mac OS) και ετούτο έχει άλλα χούγια!
Π.Χ. αν γράψω Μαρακαϊμπο στα ελληνικά το κάνει αυτόματα Μαυρόκαμπο ! :flipout:

Μη βάζοντας τόνους, στα κοκκινίζει όλα και έτσι περνάνε και κάποια λάθη Π.Χ. είναι νοικοκυροσύνη (όχι νοικοκυρωσύνη)

Ακριβως,
Τα κοκκινιζει ολα και καποια περνανε.

Ειδες ειναι και αυτο το Ω που ξεπηδησε LOL

Πρεπει να συνηθησω να βαζω τονους για να μπορω να ελεγχω το κειμενο πραγματικα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν βλεπω ρυθμηση για τονους...και φανταστειτε ειχα μαθει το πολυτονικο σε μια αλλη ζωη :fahne90:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναζητω Ορθογραφικο Διορθωτη στα Ελληνικα On Line

:flipout:

Παράδειγμα. Θα παρακαλέσω .... κόκκινη γραμμή από κάτω.... :damnyou:

Ναι, έχει κάτι κουλά. Η λύση είναι Δεξι κλικ>Add to dictionary.