Αναζητώ subwoofer για τα Leema Xero

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
899
Κόρινθος
Με την προοπτική αναβάθμισης του ήχου μου, σκέφτομαι να προσθέσω στο setup ένα subwoofer. Ως γνωστόν τα Xero είναι μικρά ηχεία βάσης που προσφέρουν αρκετό σώμα, όχι όμως και το απαραίτητο χαμηλό. Οδηγούνται από τον Symphonic Line RG14 Edition.

Σκεφτόμουν να προτιμήσω το subwoofer της ίδιας εταιρείας, αλλά ανακάλυψα ότι το έχει αφαιρέσει από τους καταλόγους της (γιατί άραγε;).

Έτσι με την κατηγορία τιμής να μην ξεφεύγει από τα 500 ευρώ και με προτίμηση στα μαζεμένα κουτιά (λόγω χώρου), θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας...

Ποιο ειναι το μεγεθος του χώρου σου;
Ρίξε μια ματια σε REL
(location sound o αντιπρόσωπος)

Τα REL δε τα ήξερα, ενδιαφέροντα φαίνονται. Βέβαια δε ξέρω τι παίζει από τιμές.

Ο χώρος είναι περίπου 18 m2 και το sub θα στριμωχθεί σε γωνία.

Πιστεύετε ότι το να έχει μικρόφωνο και αυτόματη ισοστάθμιση είναι σημαντικό;

Και ναι θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για μουσική.

Εχω παρει ενα REL T3, δεν θυμαμαι ακριβως το ποσό, νομιζω καπου μεταξυ 400 και 500.

Αν θέλεις, μπορω να στο δωσω να το δοκιμασεις.

(σε κανα 3ωρο θα περασω απο ισθμο, μπορουμε να βρεθουμε καπου)

Απάντηση: Re: Αναζητώ subwoofer για τα Leema Xero

Τώρα είδα το μήνυμα σου.

Ωστόσο με υποχρεώνεις.

Μόνο που είμαι σε διακοπές στο Ναύπλιο τώρα μακριά από το σύστημα. Ίσως όταν γυρίσω να το κανονίσουμε να έρθω εγώ προς τα πάνω.

Ευχαριστώ πολύ πάντως.

Ok, και εγω είμαι στο χωριό τώρα (κάτω απ? τ? αυλάκι)

staticmap

Πάντως το subwoofer της Leema υπάρχει στην Stepcom (ή τουλάχιστον υπήρχε προν δυο μήνες που είχα πάει για τελευταία φορά). Και αν καταργήθηκε, είναι ευκαιρία να το πάρεις φθηνότερα.

Πάντως το subwoofer της Leema υπάρχει στην Stepcom (ή τουλάχιστον υπήρχε προν δυο μήνες που είχα πάει για τελευταία φορά). Και αν καταργήθηκε, είναι ευκαιρία να το πάρεις φθηνότερα.

Το σκέφτηκα και εγώ για να ρωτήσω αλλά κάπου κόλλησα όταν υποψιάστηκα ότι για να το καταργήσει ίσως δεν αξίζει και πολλά.

Αντίθετα, με αυτό που υπολογίζεται κύριε Κώστα, το sub ήταν εξαιρετικό!

Ακουστικής ανάρτησης, με ρυθμίσεις από low έως high cut αλλά και «ελεύθερο» έως τους 500Hz, ρυθμίσεις φάσης αλλά και δυνατότητα οδήγησης του αντίστοιχου παθητικού sub (!), μεγάλη διαδρομή, εξαιρετικό έλεγχο, να ταιριάζει –απόλυτα- ο ενισχυτής με την επιλογή του μεγάφωνου.

Το… «άσχημο» για τους καταναλωτές ήταν ο σχεδιασμός του, σχεδιάστηκε για μουσική και όχι για κινηματογράφο...
Δεν είχε «μπουμ», δεν είχε «ουρά», δε προσπαθούσε να εντυπωσιάσει με όγκο που δεν υπήρχε -υπό κανονικές συνθήκες- στην ηχογράφηση.

Προτείνω να κοιτάξετε τα Rel σε αυτή την κατηγορία τιμής που κινείστε ;-)

(Ελπίζω να μη θεωρηθεί αθέμιτη διαφήμιση, η παραπάνω περιγραφή, από τη στιγμή που έχει καταργηθεί).

Ένα γουφερ ακουστικής ανάρτησης νομίζω βγάζει κ η castle (ή μήπως έβγαζε; ) το οποίο μάλιστα φορούσε μεγαφωνο ATC. Δεν ξέρω σε τι κατηγορία τιμής έπαιζε αλλά οι τιμές στην εν λόγω εταιρία έχουν πέσει στην χώρα μας τελευταία. Θα έκανα μια ερώτηση στον αντιπρόσωπο έστω και μτχ.

Τα rel όπως και να έχει θεωρούνται πολυ "μουσικά" γουφερ ...

(Ελπίζω να μη θεωρηθεί αθέμιτη διαφήμιση, η παραπάνω περιγραφή, από τη στιγμή που έχει καταργηθεί).

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα από μένα.

Τελικά το έχετε διαθέσιμο προς ακρόαση;

Λυπάμαι, δεν έχω stock, ούτε demo.

Αν είχα, δε θα έγραφα «κουβέντα» για τα προτερήματά του.
Αποφεύγω να γράφω προσωπική άποψη για μηχανήματα/ηχεία που εισάγουμε :-|

Τώρα, που δεν έχω και έχει καταργηθεί, μπορώ να εκφράσω την άποψη μου χωρίς να θεωρηθεί διαφήμιση ;-)

Όντως, η castle είχε ένα εξαιρετικό sub, στην κατηγορία τιμής, ήταν στο «πακέτο» 5.1 της εταιρείας με τον κωδικό compact cube.

Το classic sub, που ήταν σε συνεργασία με την ATC, ήταν κατά πολύ ακριβότερο από την κατηγορία τιμής που κοιτάζετε.

Καλό μεσημέρι :-)