Αναζητώντας interconnect...

peripteras1

New member
29 September 2009
96
Θεσσαλονικη
Γεια σας!το συστημα μου αποτελειται απο τα εξης:FOCAL ELECTRA 1028 Be,PIONEER ''susano'',PIONEER BDP LX 91,VAN DEN HUL THE REVOLUTION(καλωδια ηχειων).Ψαχνω για interconnect RCA,καθως αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω HDMI(OEHLBACH XXL Made in blue)...Εχει ακουσει κανεις το ΚΙΜΒΕR SELECT KS 1030,να μου πει εντυπωσεις,αν αξιζει να το αγορασω?

Re: περι interconnect...

Σίγουρα αξίζει να αγοράσεις ένα τόσο καλό καλώδιο, μιας που θα το έχεις για πάντα, αφού ουσιαστικά ούτε η τεχνολογία του ξεπερνιέται, ούτε παθαίνει κάτι. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αξίζει να το βάλεις σε ένα Blu ray και σε έναν AV.

Απάντηση: Re: περι interconnect...

Περιπου στα 1500ευρω.εχω βρει το συγκεκριμενο στα 1150 μεταχειρισμενο,καθως και το Νordost valhalla στα 1750(για το τελευταιο το Stereoplile λεει οτι ειναι καπως ''λαμπρο'',κατι που δεν θα το ηθελα...

Σίγουρα αξίζει να αγοράσεις ένα τόσο καλό καλώδιο, μιας που θα το έχεις για πάντα, αφού ουσιαστικά ούτε η τεχνολογία του ξεπερνιέται, ούτε παθαίνει κάτι. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αξίζει να το βάλεις σε ένα Blu ray και σε έναν AV.

καποια στιγμη θα αλλαξουν τα μηχανηματα,απλα πιστευω οτι επι του παροντος ο αδυναμος κρικος στο συστημα ειναι το interconnect

Αδελφέ στις τιμες αυτές δεν γνωρίζω πολλά. Ο ενισχυτής σου είναι οτι καλύτερο υπάρχει σε μεμονωμένο av ενισχυτή αλλά και τέτοια τιμή για καλώδιο... Θα σου έλεγα να απευθυνθείς στο av τομεα του site αλλα άν "ακούνε" οι διαχειριστές καλύτερα να σε βάλουνε στο hi-end καλωδια και αξεσουαρ. οι άνθρωποι εκεί θα σου πουν τι πραγματικά αξίζει στο ποσό που θες να διαθέσεις...

Απάντηση: περι interconnect...

κινησου σε πιο ανθρωπινες τιμες, δεν θα ακουσεις αναλογη του επιπλεον κοστους διαφορα μετα απο ενα σημειο.

Η τιμή είναι δυσανάλογα ακριβή για το υπόλοιπο σύστημα...
Οι περισσότεροι έμποροι πια σου δανείζουν καλώδια για ακρόαση. Αξιοποίησέ το στο έπακρο.

εγω θα σου προτεινα να αγοραζες εναν 2καναλο προενισχυτη με ht bypass .
εαν δεν ηθελες , μετα να αγοραζες ενα oppo 105 και με τα 100 ευρω το rca σου μτχ .
βεβαια ισως να αγοραζα πρωτα το 105 τωρα που το ξανασκεφτομαι...

κινησου σε πιο ανθρωπινες τιμες, δεν θα ακουσεις αναλογη του επιπλεον κοστους διαφορα μετα απο ενα σημειο.

Εχεις απολυτο δικαιο σε αυτο που λες.ομως αυτο συμβαινει παντου...π.χ.,μια Φερραρι στοιχιζει 25 φορες περισσοτερο απο ενα Φιατ,αλλα δεν εχει 25 φορες μεγαλυτερη ταχυτητα...

Εχεις απολυτο δικαιο σε αυτο που λες.ομως αυτο συμβαινει παντου...π.χ.,μια Φερραρι στοιχιζει 25 φορες περισσοτερο απο ενα Φιατ,αλλα δεν εχει 25 φορες μεγαλυτερη ταχυτητα...

Δεν ειναι ευστοχο το παραδειγμα. Το συστημα σου ειναι τετοιο που θα πληρωσεις χιλιαρικο και πανω και δεν θα αναδειξει αναλογη διαφορα στον ηχο. Αν κοστολογεις τοσο μια ελαχιστη διαφορα (κ αν ειναι προς το καλυτερο), προχωρα στην αγορα. Παντως στο συστημα σου δεν βλεπω να ειναι αδυναμος κρικος το καλωδιο.

εγω θα σου προτεινα να αγοραζες εναν 2καναλο προενισχυτη με ht bypass .
εαν δεν ηθελες , μετα να αγοραζες ενα oppo 105 και με τα 100 ευρω το rca σου μτχ .
βεβαια ισως να αγοραζα πρωτα το 105 τωρα που το ξανασκεφτομαι...

αν θα αλλαζα πηγη,θα πηγαινα σε WADIA η ACCUPHASE...εχω την εντυπωση πως απο απο bdp μονο τα κορυφαια marantz και denon ξεπερνουν το pioneer σε δικαναλο ηχο...το oppo απλα ειναι καλο σε τιμη\αποδοση

Νομίζω πως πρέπει ακούσεις τα ηχεία σου με ενισχυτή στέρεο των 2000 που τους "αρμόζει" πρώτα και να αποφασίσεις μετά.

Νομίζω πως πρέπει ακούσεις τα ηχεία σου με ενισχυτή στέρεο των 2000 που τους "αρμόζει" πρώτα και να αποφασίσεις μετά.

+1 από μένα

και αν σου αρέσει το αποτέλεσμα, και πάλι θες επιπλέον και το καλώδιο των 1500, άκουσέ τα και με έναν ενισχυτή των 4000, νομίζω τα 1500 ευρώ θα κάνουν μεγαλύτερη διαφορά

απλά εντελώς προσωπική άποψη, περί ορέξεως......

Last edited:
Re: Αναζητώνταςι interconnect...

Γεια σας!το συστημα μου αποτελειται απο τα εξης:FOCAL ELECTRA 1028 Be,PIONEER ''susano'',PIONEER BDP LX 91,VAN DEN HUL THE REVOLUTION(καλωδια ηχειων).Ψαχνω για interconnect RCA,καθως αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω HDMI(OEHLBACH XXL Made in blue)...Εχει ακουσει κανεις το ΚΙΜΒΕR SELECT KS 1030,να μου πει εντυπωσεις,αν αξιζει να το αγορασω?

Είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ αυτό το καλώδιο και τα άλλα 3 για τα οποία έχεις βάλει link
Θα σου πρότεινα ένα DIY με μονοκρυσταλλικό χαλκό το οποίο θα σου ερχόταν και αρκετά οικονομικά αν σου άρεσε ~150 (ένα καινούργιο, δεν πουλάω το δικό μου), αλλά απ' ότι βλέπω είσαι μακριά για να σου το δανείσω να το ακούσεις!

Σε γενικές γραμμές βέβαια συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, απλά θεωρώ ότι με την πιο πάνω λύση κερδίζεις πολλά σε ήχο με λίγα χρήματα.
Αν δεν μπορείς να ακούσεις κάποια που σε ενδιαφέρουν, καλύτερα να κινηθείς στην οικονομική κατηγορία προς το παρόν, για να μην κλαις τα λεφτά σου μετά!

Για να αντιληφθείς τι σου λέμε, καλύτερα να μιλήσεις με κανέναν συντοπίτη σου ή κάποιον επαγγελματία εκεί, για να δανειστείς και να ακούσεις μερικά.
Αλλιώς κινείσαι στα τυφλά και θα πετάξεις τα χρήματά σου!

Last edited:

βασικά ένα ορθολογικό σεταπ για τα συγκεκριμένα ηχεία θα ήταν μάλλον ένας hegel h200 των τρισίμησι χιλιάδων, ίσως σε δεύτερη φάση ένα dac επιπέδου χιλίων πεντακοσίων ευρώ και μετά ένα interconnect του επιπέδου στο οποίο κοιτάζεις για να έχει κάποιο νόημα. Όσο κορυφαίος και δυνατός να είναι ο πιονέρος δεν παύει να έχει μέσα την Άρτα και τα Γιάννενα από κυκλώματα. Αυτή τη βρωμιά τα ηχεία σου δεν την κρύβουν κάτω από το χαλί. και το interconnect δε μπορεί να τα καθαρίσει. Θα κερδίσεις φυσικά αφού θα χρησιμοποιείς τα dacs του πολύ καλού blue ray σου που είναι μάλλον καλύτερα από αυτά του λουσάτου avr και τα ωραία καλώδια σου θα φροντίζουν να φτάσει το σήμα στα προενισχυτικά του pioneer αλλά και πάλι εκει μέσα μετά...

Στην κατηγορία που αναφέρεσαι, υπάρχουν αρκετά πολύ καλά καλώδια. Όπως είπαν και πιο πάνω, μη δώσεις πολλά λεφτά χωρίς ακρόαση στο σύστημά σου.

Από την άλλη, όντως δεν έχει νόημα να επιλέξεις τα τελικά σου καλώδια κατόπιν ακρόασης σε μεταβατικό σύστημα, και μετά να ψάχνεις π.χ. τελικό που θα ταιριάζει με το καλώδιο....

Πρώτα στήσε σύστημα και μετά πας σε καλό καλώδιο, αν φυσικά ακούσεις την οικονομική αξία του στα αυτιά σου...

Στο δικό μου σύστημα, μετά από πολλές δοκιμές , συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων Kimber, κατέληξα στα Jorma 2 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Κατά τη γνώμη μου η Kimber έχει πολύ καλές προτάσεις στη χαμηλή και μεσαία κατηγορία. Από εκεί και πάνω χάνει το value for money.

Γνώμη μου είναι να το πάρεις το καλώδιο. Καλό θα κάνει στο τελικό αποτέλεσμα κακό όχι. Απλός με τα συγκεκριμένα μηχανήματα δεν θα ακούσεις όλο τον χαρακτήρα του. Όταν κάποια στιγμή πάρεις έναν ολοκληρωμένο τότε θα φανεί η πραγματική του αξία. Εξάλλου θα το πάρεις μεταχειρισμένο όπου σημαίνει ότι όποτε θέλεις μπορείς να το ξαναπουλήσεις στα ίδια χρήματα ή λίγο λιγότερο, άρα δεν θα χάσεις.