Αναζητώντας interconnect...

Re: Απάντηση: Re: Αναζητώνταςι interconnect...

Τα ηχεία αυτά αξίζουν κάτι καλύτερο σε ενισχυτικά.Μέχρι να πάρεις αυτό το καλύτερο, καλύτερα να φτιάξεις ένα Mogami interconnect με καλά βύσματα.Είναι καλό και δεν θα έχει κακίες.Σίγουρα όχι το καλύτερο και σίγουρα όχι κακό.Θα σου πάει κάτω από 50 Ευρώ.Όταν με το καλό "τελειώσει" το σύστημα κάνε όσες δοκιμές θες με όποια καλώδια θες.Ακόμη και ο A/V που έχεις να έχει το ρεύμα που χρειάζονται τα ηχεία σου - που δεν νομίζω - ότι και να γράφουνε τα specs, πάντα θα πάσχει στο προενισχυτικό στάδιο που αλλάζει τον χαρακτήρα ενός συστήματος.Όταν το δικάναλο μπλέκει με το πολυκάναλο μετά είναι θέμα compromising και δύσκολο να προτείνει κάποιος κάτι..Πάντως για μένα να δώσεις τόσο λεφτά για ic ειδικά σε αυτό το σύστημα είναι λάθος αγορά.

Re: Αναζητώνταςι interconnect...

Φιλτατε νομίζω ότι κινείσαι σε λάθος δρόμο. Κανονικά δεν πρέπει να ζητησεις απο εμάς καλώδια αλλά κατασκευαστές καλωδίων που κατασκευάζουν καλώδια στα χρήματα που θές να δαπανήσεις και αυτό διότι κανείς μας δεν έχει ακούσει το σύστημά σου στο χώρο σου έτσι ώστε να σου πεί περίπου τί καλώδιο να βάλεις. Μπορώ να σου πώ ότι από όσα προτάθηκαν το atlas mavros είναι το καλύτερο by far αλλά στο δικό μου σύστημα στο χώρο μου, Δλδ πιάσε το αυγό και κούρεψέ το.

ΙΜΗΟ, πάρε interconect blue jeans που δεν προσθέτουν τίποτα (κόστος 50Ε) και με τα ρέστα πάρε προενισχυτή. Θα ακούσεις τα χρήματά σου στο πολλαπλάσιο. Και αυτό διότι τα ενισχυτικά στάδια του Susano δεν είναι της πλάκας, τα ίδια φοράνε και οι τελικοί της Bel Canto της ίδιας χρονιάς.....

Απάντηση: Re: περι interconnect...

Νομίζω πως πρέπει ακούσεις τα ηχεία σου με ενισχυτή στέρεο των 2000 που τους "αρμόζει" πρώτα και να αποφασίσεις μετά.
O Susano στερεοφωνικα κινειται στην κατηγορια των 3000 ευρω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναζητώνταςι interconnect...

Τα ηχεία αυτά αξίζουν κάτι καλύτερο σε ενισχυτικά.Μέχρι να πάρεις αυτό το καλύτερο, καλύτερα να φτιάξεις ένα Mogami interconnect με καλά βύσματα.Είναι καλό και δεν θα έχει κακίες.Σίγουρα όχι το καλύτερο και σίγουρα όχι κακό.Θα σου πάει κάτω από 50 Ευρώ.Όταν με το καλό "τελειώσει" το σύστημα κάνε όσες δοκιμές θες με όποια καλώδια θες.Ακόμη και ο A/V που έχεις να έχει το ρεύμα που χρειάζονται τα ηχεία σου - που δεν νομίζω - ότι και να γράφουνε τα specs, πάντα θα πάσχει στο προενισχυτικό στάδιο που αλλάζει τον χαρακτήρα ενός συστήματος.Όταν το δικάναλο μπλέκει με το πολυκάναλο μετά είναι θέμα compromising και δύσκολο να προτείνει κάποιος κάτι..Πάντως για μένα να δώσεις τόσο λεφτά για ic ειδικά σε αυτό το σύστημα είναι λάθος αγορά.
εργαστηριακη μετρηση (δεν θυμαμαι περιοδικο,τα νουμερα μονο)'':250 WATTS pick-8ohm,228WATTS-8οhm THD<0,0005%,396WATTS 4ohm,688WATTS 2ohm

Απάντηση: Re: Αναζητώνταςι interconnect...

βασικά ένα ορθολογικό σεταπ για τα συγκεκριμένα ηχεία θα ήταν μάλλον ένας hegel h200 των τρισίμησι χιλιάδων, ίσως σε δεύτερη φάση ένα dac επιπέδου χιλίων πεντακοσίων ευρώ και μετά ένα interconnect του επιπέδου στο οποίο κοιτάζεις για να έχει κάποιο νόημα. Όσο κορυφαίος και δυνατός να είναι ο πιονέρος δεν παύει να έχει μέσα την Άρτα και τα Γιάννενα από κυκλώματα. Αυτή τη βρωμιά τα ηχεία σου δεν την κρύβουν κάτω από το χαλί. και το interconnect δε μπορεί να τα καθαρίσει. Θα κερδίσεις φυσικά αφού θα χρησιμοποιείς τα dacs του πολύ καλού blue ray σου που είναι μάλλον καλύτερα από αυτά του λουσάτου avr και τα ωραία καλώδια σου θα φροντίζουν να φτάσει το σήμα στα προενισχυτικά του pioneer αλλά και πάλι εκει μέσα μετά...[/QUOTΕ=Οχι μονο την Αρτα και τα Γιαννενα,αλλα και την Πρεβεζα μαζι...βεβαια,τα συγκεκριμενα μηχανηματα δειχνουν να εχουν πολυ καλη απομονωση των επι μερους κυκλωματων τους.η αλλαγη απο multichannel σε pure audio mode εξακολουθει να με σοκαρει.

οτι γραφηκε παραπανω για ενισχυση , δεν αφορα απλα την ισχυ. Τα ηχεια σου θελουν αλλου επιπεδου τελικα σταδια. Επιπλεον ο ηχος του AV "φτωχαινει" λογω του αχανους κυκλωματος των προενισχυτικων του σταδιων. Εκει ειναι η διαφορα με εναν καλο δικαναλο.

Να δεις πως θα σε σοκαρει η αλλαγη του pure stereo mode του AV σε σχεση με τον σωστο δικαναλο.

Last edited:
Τα δύο χιλιάρικα εσφαλμένα και από κεκτημένη ταχύτητα δεν ανέφερα πως αναφερόταν σε μεταχειρισμένο μηχάνημα από αγγελία και όχι σε καινούργιο, θέλοντας να τονίσω κυρίως πως με ποσό αντίστοιχο με αυτό που σκοπεύεις να δώσεις για το καλώδιο, μπορείς και "πρέπει" να πάρεις κάποιο ενισχυτή. Αυτή τη στιγμή έχω σπίτι ένα "εισαγωγικό" σετ προ/τελικού της adcom το οποίο παρέα και με το mdac μου βγήκε 2000. Όχι πως θα κάτσει ταμαμ στα ηχεία σου τα οποία σηκώνουν πολύ καλύτερους ενισχυτές, αλλά ακόμα και έτσι είμαι σχεδόν σίγουρος πως αν σε αυτή την αλυσσίδα καταλήξουν τα focal θα παίζουν καλύτερα απότι παίζουν τώρα. Αν θες το δοκιμάζουμε κιόλας.

...εαν κινειται στο 600αρι θα ειναι θαυμα. Οχι μονο αυτος, δυστυχως ολοι οι AV υπολοιπονται.

Το Γερμανικο περιοδικο ΑUDIO στερεοφωνικα τον κατατασσει στους ενισχυτες της κατηγοριας των 3000 ευρω.εξαλλου,ο ενισχυτης στοιχιζει τα διπλα

Με όλο το θάρρος φίλε περιπτερά, οι μετρήσεις δεν λένε πολλά πράγματα. Υπάρχει κόσμος που δεν ακούει τίποτα εκτός από λάμπες, με THD να φαν κι οι κότες. Τα κυκλώματα χωρίς ανάδραση επίσης δεν μετράνε πολύ καλά σε κάποιους τομείς, παίζουν όμως μουσική.

Στο θέμα μας, θα συμφωνήσω κι εγώ πως η αγορά καλωδίου χωρίς ακρόαση στο σύστημά μας είναι λάθος κίνηση και πως ένα ακριβό καλώδιο σε ένα μεσαίας κατηγορίας σύστημα είναι κατ' αρχήν λάθος.

Το Γερμανικο περιοδικο ΑUDIO στερεοφωνικα τον κατατασσει στους ενισχυτες της κατηγοριας των 3000 ευρω.εξαλλου,ο ενισχυτης στοιχιζει τα διπλα

Ακουσε εναν στα 3000 ευρω σε σχεση με το δικο σου και κατεταξε τον εσυ με τα κριτηρια τα προσωπικα σου. Δεν ειναι ωρα να συζητησουμε το πως γινονται τα review και με ποια κριτηρια γραφονται αυτα που γραφονται. Δεν ειναι τυχαιο το ποσοι ανθρωποι ψωνισαν με βαση γραφωμενα περιοοδικων και η πραγματικοτητα αποδειχτηκε αμειλικτη απεναντι τους...

Απάντηση: Re: Αναζητώνταςι interconnect...

Γνώμη μου είναι να το πάρεις το καλώδιο. Καλό θα κάνει στο τελικό αποτέλεσμα κακό όχι. Απλός με τα συγκεκριμένα μηχανήματα δεν θα ακούσεις όλο τον χαρακτήρα του. Όταν κάποια στιγμή πάρεις έναν ολοκληρωμένο τότε θα φανεί η πραγματική του αξία. Εξάλλου θα το πάρεις μεταχειρισμένο όπου σημαίνει ότι όποτε θέλεις μπορείς να το ξαναπουλήσεις στα ίδια χρήματα ή λίγο λιγότερο, άρα δεν θα χάσεις.

Προσπαθω να βρω οσο το δυνατον πιο ουδετερο καλωδιο,ετσι ωστε να μην εχω προβλημα σε μελλοντικη αλλαγη μηχανηματων.

Φίλε, έχεις πάρει ήδη την απόφαση σου και απλά αναζητάς στα λεγόμενα των άλλων τα σημεία που θα συμπέσουν με τις απόψεις σου ...
Απλά, για την πληρότητα του νήματος, όταν το αγοράσεις και το ακούσεις ενημέρωσε μας ...

Αλήθεια, έχεις και πεντακάναλο σύστημα με τον Σουσάνο ; (ο οποίος είμαι αληθινά σίγουρος ότι είναι μηχανάρα) ... ή πήρες πολυκάναλο με μελλοντικούς στόχους την ολοκλήρωση ενός πολυκάναλου χομ-σίνεμα σετάπ ; γιατί αν έχεις τέτοια σχέδια, δεν χρειάζεται να σου προτείνουμε δικάναλους, κλπ,,,

Έχε υπόψη σου, ιδιαίτερα αν είσαι νεαρής ηλικίας ότι το συγκεκριμένο χόμπυ είναι άκρως ψυχαναγκαστικό....

πριν αρκετα χρονια ειχα τα PROAC RESPONSE 3,5 που τα οδηγουσε ενας KRELL KSA 100s,προενισχυτης MUSICAL FIDELITY mosfet,και πηγη ενα WADIA 100...δεν νομιζω οτι τοτε ο ηχος ηταν καλυτεροσ

Απάντηση: Re: Αναζητώντας interconnect...

Φίλε, έχεις πάρει ήδη την απόφαση σου και απλά αναζητάς στα λεγόμενα των άλλων τα σημεία που θα συμπέσουν με τις απόψεις σου ...
Απλά, για την πληρότητα του νήματος, όταν το αγοράσεις και το ακούσεις ενημέρωσε μας ...

Αλήθεια, έχεις και πεντακάναλο σύστημα με τον Σουσάνο ; (ο οποίος είμαι αληθινά σίγουρος ότι είναι μηχανάρα) ... ή πήρες πολυκάναλο με μελλοντικούς στόχους την ολοκλήρωση ενός πολυκάναλου χομ-σίνεμα σετάπ ; γιατί αν έχεις τέτοια σχέδια, δεν χρειάζεται να σου προτείνουμε δικάναλους, κλπ,,,

Έχε υπόψη σου, ιδιαίτερα αν είσαι νεαρής ηλικίας ότι το συγκεκριμένο χόμπυ είναι άκρως ψυχαναγκαστικό....

ειμαι 42...ειχα 7καναλο με τα Β&W ΧΤ,και sub to pv1...απλα,διαπιστωσα οτι τα μηχανηματα αποδιδουν αρκετα καλα και σε στερεο,οποτε σιγα σιγα γυρισα στο παλιο μου
χομπυ

Απάντηση: Re: Αναζητώντας interconnect...

..και να πω τη αληθεια,ειμαι κατα του σετ προ και τελικου...προτιμω εναν κορυφαιο ολοκληρωμενο...φυσικα,δεν εχω αυταπατες,ξερω τους περιορισμους των μηχανηματων μου(ισχυ και δυναμικα εχω αφθονα,τα μεταβατικα ειναι αστραπιαια,καπου χανω σε αναλυση,ενω καποιοι ισως χαρακτηρισουν τον ηχο ''κλινικο'')...παντως,αν ειχα τωρα τα χρηματα,θα εψαχνα για μεταχειρισμενο KRELL FBI

Re: Απάντηση: Re: Αναζητώντας interconnect...

..και να πω τη αληθεια,ειμαι κατα του σετ προ και τελικου...προτιμω εναν κορυφαιο ολοκληρωμενο...φυσικα,δεν εχω αυταπατες,ξερω τους περιορισμους των μηχανηματων μου(ισχυ και δυναμικα εχω αφθονα,τα μεταβατικα ειναι αστραπιαια,καπου χανω σε αναλυση,ενω καποιοι ισως χαρακτηρισουν τον ηχο ''κλινικο'')...παντως,αν ειχα τωρα τα χρηματα,θα εψαχνα για μεταχειρισμενο KRELL FBI

Τα ηχεία που έχεις με τι ενισχυτικά τα άκουσες στο κατάστημα όπου σου έκαναν demo?

To σετ προ τελικού προσφέρει καλύτερη απόδοση σε σχέση με έναν ολοκληρωμένο στην ίδια ισχύ και στην ίδια κατηγορία. Δεν είναι τυχαίο που τα κορυφαια μοντέλα ενισχυτικών είναι σετ προ-τελικών. Εξαιρούνται οι ASR.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναζητώντας interconnect...

Τα ηχεία που έχεις με τι ενισχυτικά τα άκουσες στο κατάστημα όπου σου έκαναν demo?

Ποιο demo φιλε μου,εδω στο χωριο που λεγεται θεσσαλονικη,μονο κανα-δυο ειδικα καταστηματα εμειναν και αυτα χαροπαλευουν!τα ηχεια τα πηρα μετα απο 4μηνο ξεψαχνισμα σε γραπτο και ηλεκτρονικο τυπο,αφου ελαβα υποψη μου οσο το δυνατον περισσοτερες παραμετρους,τοσο του προιοντος,οσο και του χωρου που ζω.τα πηρα την προηγουμενη εβδομαδα απο την GOLDEN ACOUSTICS...μιλαμε ειναι εντελως αστρωτα,10 ωρες εχουν παιξει,αλλα ακομα κια ετσι δειχνουν τις αρετες τους...η αποψη μου ειναι σχεδο ταυτοσημη με ολων εκεινων που το περιγραφουν...και με 91,5db ευαισθησια,και 3,5ohm ελαχιστη,ο ενισχυτης ηταν κατι παραπανω απο βεβαιο οτι δεν θα προβληματιστει