Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Μάλλον το Swype εννοείς. Ίσως με μία εκκαθάριση της cache να ξεμπλοκάρει το πράγμα. Ή με μία εφαρμογή καθαρισμού που να αφαιρεί τα κατάλοιπα, όπως το Clean Master.
Εναλλακτική του Swype είναι το Swiftkey. Είναι τα δύο καλύτερα τέτοιου τύπου πληκτρολόγια. Αν και δεν είναι τα μόνα. Ρίξε μία ματιά εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/112025-Swiftkey-%28keyb-app%29

Να κάνω και εγώ μία ερώτηση: Στην Ευρώπη η εγγραφή ραδιοφώνου είναι παράνομη; Και λέω για εγγραφή FM ραδιοφώνου, όχι ιντερνετικού.
Έχω ψάξει στο Google Play (και όχι μόνο) για εγγραφή FM Radio αλλά δεν βρήκα τίποτα. Τα μόνα που βρήκα ήταν για εξωτερική εγγραφή. Δηλαδή να ακούγεται το ραδιόφωνο από το ηχείο, και να κάνει εγγραφή σαν εξωτερικός ήχος. Μαζί με όλους τους υπόλοιπους θορύβους που θα πιάσει το μικρόφωνο.
Την προηγούμενη βδομάδα πήρα ένα συμβατικό Nokia 208 για την μητέρα μου. Τα συμβατικά κινητά με πλήκτρα λιγοστεύουν συνεχώς, και τώρα που η Nokia πουλήθηκε δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να έχει τέτοια. Μόνο η Alcatel και η Samsung έχει ακόμα τέτοια. Και είπα να προλάβω να της πάρω ένα Nokia.
Ψάχνοντας τα χαρακτηριστικά του είδα ότι έχει FM recording. Χάρηκα. Κοίτα να δεις που το βρήκα εκεί που δεν το περίμενα.
Τελικά αυτή η λειτουργία δεν υπάρχει! Νευρίασα. Λέω, είναι παραπλανητική διαφήμιση.
Το ψάχνω στο Google, παντού γράφεται ότι έχει αυτή την λειτουργία, αλλά πουθενά πως ενεργοποιείται. Μήπως έχει κανένα κόλπο δηλαδή.
Τελικά σε ένα forum της Nokia βρίσκω ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει σε ορισμένες χώρες της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, και της Ασίας. Στις υπόλοιπες χώρες λέει υπάρχει νομικός περιορισμός!
Είναι η εγγραφή ραδιοφώνου παράνομη στην Ευρώπη; Παλιά που έκανα εγγραφές από το αναλογικό μου ραδιόφωνο σε κασέτα ήμουν παράνομος; Η εγγραφή που έχουν όλοι οι εξωτερικοί επίγειοι ψηφιακοί τηλεοπτικοί δέκτες είναι παράνομη, ή ισχύει μόνο στο ραδιόφωνο;
Δεν είμαι στο κατάλληλο μέρος, αλλά υπάρχει καμία jar εφαρμογή για συμβατικό κινητό για αυτή την δουλειά;
Στα android, μήπως δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα στο Google Play λόγω Ευρωπαικού περιορισμού; Αν χρησιμοποιήσω κάποιο πρόγραμμα που ξεγελάει το Google Play και δεν φαίνομαι ότι είμαι από Ελλάδα, μήπως σε άλλο region υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα;
Το μόνο εργαλείο που βρήκα να κάνει αυτή τη δουλειά είναι ένα φθηνό mp3 player TurboX του Πλαισίου. Αλλά κάθε μερικούς μήνες χαλάει η μπαταρία και πρέπει να το αλλάζω.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Είχα επισημάνει από καιρό την αναφορά σου στο Clean Master αλλά δεν το είχα χρειαστεί και δεν το είχα εγκαταστήσει.
Το έκανα τώρα και διέγραψα μόνο τα υπόλοιπα που εμφάνισε από το Swepy (και ο αναγραμματισμός, καμιά φορά, είναι μέσα στις ανθρώπινες αδυναμίες).
Αποφάσισα να κατεβάσω το Swiftkey (free έκδοση) αλλά μετά την εγκατάσταση εμφάνισε στις ρυθμίσεις επιλογές trial και σταμάτησα.
Κάτι παρόμοιο διάβασα και στο νήμα που παρέθεσες.

Τελικά, καταλήγουμε στο αγοραστό Swiftkey ή Swepy;

Να κάνω και εγώ μία ερώτηση: Στην Ευρώπη η εγγραφή ραδιοφώνου είναι παράνομη; Και λέω για εγγραφή FM ραδιοφώνου, όχι ιντερνετικού.
Έχω ψάξει στο Google Play (και όχι μόνο) για εγγραφή FM Radio αλλά δεν βρήκα τίποτα. Τα μόνα που βρήκα ήταν για εξωτερική εγγραφή. Δηλαδή να ακούγεται το ραδιόφωνο από το ηχείο, και να κάνει εγγραφή σαν εξωτερικός ήχος. Μαζί με όλους τους υπόλοιπους θορύβους που θα πιάσει το μικρόφωνο.
Την προηγούμενη βδομάδα πήρα ένα συμβατικό Nokia 208 για την μητέρα μου. Τα συμβατικά κινητά με πλήκτρα λιγοστεύουν συνεχώς, και τώρα που η Nokia πουλήθηκε δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να έχει τέτοια. Μόνο η Alcatel και η Samsung έχει ακόμα τέτοια. Και είπα να προλάβω να της πάρω ένα Nokia.
Ψάχνοντας τα χαρακτηριστικά του είδα ότι έχει FM recording. Χάρηκα. Κοίτα να δεις που το βρήκα εκεί που δεν το περίμενα.
Τελικά αυτή η λειτουργία δεν υπάρχει! Νευρίασα. Λέω, είναι παραπλανητική διαφήμιση.
Το ψάχνω στο Google, παντού γράφεται ότι έχει αυτή την λειτουργία, αλλά πουθενά πως ενεργοποιείται. Μήπως έχει κανένα κόλπο δηλαδή.
Τελικά σε ένα forum της Nokia βρίσκω ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει σε ορισμένες χώρες της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, και της Ασίας. Στις υπόλοιπες χώρες λέει υπάρχει νομικός περιορισμός!
Είναι η εγγραφή ραδιοφώνου παράνομη στην Ευρώπη; Παλιά που έκανα εγγραφές από το αναλογικό μου ραδιόφωνο σε κασέτα ήμουν παράνομος; Η εγγραφή που έχουν όλοι οι εξωτερικοί επίγειοι ψηφιακοί τηλεοπτικοί δέκτες είναι παράνομη, ή ισχύει μόνο στο ραδιόφωνο;
Δεν είμαι στο κατάλληλο μέρος, αλλά υπάρχει καμία jar εφαρμογή για συμβατικό κινητό για αυτή την δουλειά;
Στα android, μήπως δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα στο Google Play λόγω Ευρωπαικού περιορισμού; Αν χρησιμοποιήσω κάποιο πρόγραμμα που ξεγελάει το Google Play και δεν φαίνομαι ότι είμαι από Ελλάδα, μήπως σε άλλο region υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα;
Το μόνο εργαλείο που βρήκα να κάνει αυτή τη δουλειά είναι ένα φθηνό mp3 player TurboX του Πλαισίου. Αλλά κάθε μερικούς μήνες χαλάει η μπαταρία και πρέπει να το αλλάζω.

Στο S3 μια χαρά κάνει εγγραφή το FM ραδιόφωνο με την "μαμά" εφαρμογή.

Screenshot_2014-05-20-10-45-44.jpg

Ευχαριστώ, και δημόσια, τον Κώστα (cosmous), για τη βοήθειά του.
Έβαλα δοκιμαστικά το SwiftKey και αγγλικά-ελληνικά. Είναι λίγο διαφορετικό από το Swype αλλά θα το συνηθίσω σιγά-σιγά.
Το πρόβλημα είναι ότι, αν και είναι ενεργοποιημένη η γραφή flow, δεν γράφει γρήγορα.

Κάνω κάτι λάθος;

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Είχα επισημάνει από καιρό την αναφορά σου στο Clean Master αλλά δεν το είχα χρειαστεί και δεν το είχα εγκαταστήσει.
Το έκανα τώρα και διέγραψα μόνο τα υπόλοιπα που εμφάνισε από το Swepy (και ο αναγραμματισμός, καμιά φορά, είναι μέσα στις ανθρώπινες αδυναμίες).
Αποφάσισα να κατεβάσω το Swiftkey (free έκδοση) αλλά μετά την εγκατάσταση εμφάνισε στις ρυθμίσεις επιλογές trial και σταμάτησα.
Κάτι παρόμοιο διάβασα και στο νήμα που παρέθεσες.

Τελικά, καταλήγουμε στο αγοραστό Swiftkey ή Swepy;
Την διευκρίνηση την έκανα για να δω αν μιλάμε για το ίδιο πληκτρολόγιο, ή αν πρόκειται για κάποιο άλλο που δεν ξέρω. Αλλά δεν βρήκα τέτοιο όνομα στο γκουγκλάρισμα, και συνέχισα στην απάντηση θεωρώντας ότι μιλάμε για το ίδιο. Για να μην κάνω λάθος έκανα την διευκρίνηση.
Δεν ξέρω ποιο από τα δύο. Δεν τα έχω δοκιμάσει γιατί έχω μείνει κολλημένος στα κάθετα πληκτρολόγια τύπου Τ12, παρότι έχω αλλάξει κινητό από τότε, πήρα άλλο με μεγαλύτερη οθόνη, οπότε θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και qwerty. Αλλά ακόμα χρησιμοποιώ τα κάθετα Τ12.
Πρόκειται όμως για τα δύο πιο διαδεδομένα qwerty, με την καλύτερη slide λειτουργία, και το καλύτερο λεξικό. Και για τα δύο βλέπω καλά σχόλια, αλλά στο thread που μιλάμε βλέπω μία ελαφρά προτίμηση στο swype.
Όσο για το Clean Master, κάνει πολλά πράγματα εκτός από καθάρισμα. Ασφαλή περιήγηση στο internet, διαχείριση εφαρμογών, και κυρίως task manager που εμφανίζεται ακόμα και στην notification bar που κατεβαίνει από την κορυφή. Μόνο που τρέχει μόνιμα και χαλάει και αυτό μνήμη.

Στο S3 μια χαρά κάνει εγγραφή το FM ραδιόφωνο με την "μαμά" εφαρμογή.

View attachment 103923
Το βλέπω, και ζηλεύω. Αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις. Το παλιό μου Samsung Pocket, αλλά και τα δύο τωρινά μου LG δεν έχουν τέτοια λειτουργία. Το S3 είναι σαφώς ακριβότερο.
Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάτι που υπάρχει χωρίς πρόβλημα στο S3 θεωρείται νομικό κόλλημα στην Nokia. Έχω δει screenshots από Nokia 208 άλλων χωρών χωρίς τον περιορισμό, που έχουν ευδιάκριτα αυτή την λειτουργία. Δεν ξέρω γιατί αφαιρέθηκε στην Ευρώπη.
Μάλλον δεν θα μπορώ να κατεβάσω το ραδιόφωνο του S3. Δεν έχω δει αυτούσια εφαρμογή κάποιου κατασκευαστή κινητών να δίνεται και στο Google Play. Συνήθως είναι υλοποιήσεις που υπάρχουν μόνο στα συγκεκριμένα κινητά. Στην λίστα των εφαρμογών κάθε κινητού δεν έχω δει καν όνομα για τις εργοστασιακές "μαμά" εφαρμογές, ώστε να το ψάξει κάποιος.
Οπότε μάλλον τζίφος. Εκτός αν πάρω κινητό που πιστοποιημένα έχει αυτή την δυνατότητα. Δεν το βλέπω πολύ κοντινό ενδεχόμενο όμως.

Την διευκρίνηση την έκανα για να δω αν μιλάμε για το ίδιο πληκτρολόγιο, ή αν πρόκειται για κάποιο άλλο που δεν ξέρω. Αλλά δεν βρήκα τέτοιο όνομα στο γκουγκλάρισμα, και συνέχισα στην απάντηση θεωρώντας ότι μιλάμε για το ίδιο. Για να μην κάνω λάθος έκανα την διευκρίνηση.
Δεν ξέρω ποιο από τα δύο. Δεν τα έχω δοκιμάσει γιατί έχω μείνει κολλημένος στα κάθετα πληκτρολόγια τύπου Τ12, παρότι έχω αλλάξει κινητό από τότε, πήρα άλλο με μεγαλύτερη οθόνη, οπότε θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και qwerty. Αλλά ακόμα χρησιμοποιώ τα κάθετα Τ12.
Πρόκειται όμως για τα δύο πιο διαδεδομένα qwerty, με την καλύτερη slide λειτουργία, και το καλύτερο λεξικό. Και για τα δύο βλέπω καλά σχόλια, αλλά στο thread που μιλάμε βλέπω μία ελαφρά προτίμηση στο swype.
Όσο για το Clean Master, κάνει πολλά πράγματα εκτός από καθάρισμα. Ασφαλή περιήγηση στο internet, διαχείριση εφαρμογών, και κυρίως task manager που εμφανίζεται ακόμα και στην notification bar που κατεβαίνει από την κορυφή. Μόνο που τρέχει μόνιμα και χαλάει και αυτό μνήμη.

Όπως έγραψα παραπάνω (485), αντιμετωπίζω το πρόβλημα ότι αν και είναι ενεργοποιημένη η γραφή flow, δεν μπορώ να γράψω γρήγορα. Από τα λεγόμενά σου, καταλαβαίνω ότι στις επιλογές που είχε βγάλει στην αρχή της εγκατάστασης έπρεπε να διαλέξω qwerty και όχι swiftkey.
Προσπαθώ να εμφανίσω τις αρχικές επιλογές, για να την αλλάξω, αλλά δεν τα καταφέρνω.
Πώς γίνεται;

Και για να διευκρινίσω περισσότερο το πρόβλημα, γρήγορη γραφή έχω στα αγγλικά αλλά όχι στα ελληνικά που θέλω και τα οποία εγκαταστάθηκαν σαν δεύτερη γλώσσα, μετά τα αγγλικά.

Re: Απάντηση: Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Όπως έγραψα παραπάνω (485), αντιμετωπίζω το πρόβλημα ότι αν και είναι ενεργοποιημένη η γραφή flow, δεν μπορώ να γράψω γρήγορα. Από τα λεγόμενά σου, καταλαβαίνω ότι στις επιλογές που είχε βγάλει στην αρχή της εγκατάστασης έπρεπε να διαλέξω qwerty και όχι swiftkey.
Προσπαθώ να εμφανίσω τις αρχικές επιλογές, για να την αλλάξω, αλλά δεν τα καταφέρνω.
Πώς γίνεται;

Και για να διευκρινίσω περισσότερο το πρόβλημα, γρήγορη γραφή έχω στα αγγλικά αλλά όχι στα ελληνικά που θέλω και τα οποία εγκαταστάθηκαν σαν δεύτερη γλώσσα, μετά τα αγγλικά.

(Σε android 4.2.2)

Ρυθμίσεις > Γλώσσα & Εισαγωγή > Πληκτρολόγιο & Μέθοδοι Εισόδου > Προεπιλογή > Επιλέγεις το Swiftkey.

Και στις επιλογές του Swiftkey, στις γλώσσες ελέγχεις ότι είναι εγκατεστημένα και τα Ελληνικά εκτός από τα Αγγλικά.

Αν κατάλαβα καλά, κάπου εδώ δεν είναι το πρόβλημα;

Ευχαριστώ για την παρέμβαση.

Όλα όσα γράφεις ήταν σωστά αλλά δεν δούλευε η γρήγορη γραφή στα Ελληνικά.
Τελικά, χθες το βράδυ, μετά από αρκετή προσπάθεια είδα ότι δεν ήταν ενεργοποιημένη η επιλογή Τονισμένοι χαρακτήρες στο Θέμα & διάταξη.

Μόλις την ενεργοποίησα, λειτούργησε και η γρήγορη γραφή στα ελληνικά.

υπαρχει καποια εφαρμογη για να παρακολουθησουμε τον σημερινο τελικο του Champions league?

Το airdroid θεωρείται ασφαλές; Το εγκατέστησα, πήγα να μπω από το pc μου μέσω https όπως λέει η εφαρμογή, αλλά όλοι οι browsers στο pc μου βάρεσαν συναγερμό. Το πιστοποιητικό της διεύθυνσης λέει δεν ήταν έγκυρο, άρα δεν ήταν https αλλά κοινό http, οπότε μηδέν ασφάλεια, αν κατάλαβα καλά. Και όλοι οι browsers με προέτρεπαν να σταματήσω. Με τρόμαξε λίγο και σταμάτησα.
Η άλλη εναλλακτική είναι ο κοινός τρόπος μέσω es explorer (αν και υπάρχει και σε άλλους file browsers) αλλά θέλει φροντιστήριο και βαριέμαι... Λογαριασμοί χρηστών (δημιουργία και διαχείριση), κοινόχρηστοι φάκελοι, ψάξιμο στην ασφάλεια, και γενικά φροντιστήριο για οικιακό δίκτυο που ομολογώ ότι δεν έχω ασχοληθεί και πολύ.

Και μία περίεργη εφαρμογή: apergia, που είναι η εφαρμογή του site apergia.gr.
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.apergia&hl=el
Δεν λέει μόνο για τις απεργίες της ημέρας, που έτσι και αλλιώς είναι χρήσιμο. Σας έχει τύχει να πάτε σε δημόσια υπηρεσία, να πάρετε χαρτάκι που προέβλεπε να έρθει η σειρά σας μετά από 2μιση ώρες, δηλαδή γύρω στις 1 το μεσημέρι, να φεύγεις για καφέ ώστε να επιστρέψεις γύρω στις 12μιση, και όταν επιστρέφεις να βλέπεις ότι έχει ξεκινήσει στάση εργασίας από τις 12 μέχρι την λήξη της βάρδιας; Έτσι ακριβώς μου έχει τύχει εμένα, και ευτυχώς που είμαι οπαδός του συνδικαλισμού γιατί θα άρχιζα να βαράω τις πόρτες.
Αλλά εκτός από αυτή την χρήση που θα με βοήθαγε η εφαρμογή, η εφαρμογή και το site έχει και άλλα πολλά.
"Ενημέρωση για τις τρέχουσες απεργίες, τελευταία νέα μέσω RSS από γνωστές διαδικτυακές εφημερίδες , τον καιρό (στο κέντρο της Αθήνας), τις αργίες του έτους αλλά και τις ονομαστικές εορτές."
Πάντως σήμερα στο site είδα γιατί δεν θα παίξει μία μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή που ακούω στο ραδιόφωνο. Αναγγέλθηκε αλλαγή προγράμματος αλλά δεν έλεγε γιατί. Στο apergia είδα για την στάση εργασίας σήμερα των δημοσιογράφων 11.00-16.00.

Last edited:
Την προηγούμενη βδομάδα πήρα ένα συμβατικό Nokia 208 για την μητέρα μου... Ψάχνοντας τα χαρακτηριστικά του είδα ότι έχει FM recording. Χάρηκα. Κοίτα να δεις που το βρήκα εκεί που δεν το περίμενα.
Τελικά αυτή η λειτουργία δεν υπάρχει! Νευρίασα. Λέω, είναι παραπλανητική διαφήμιση... Τελικά σε ένα forum της Nokia βρίσκω ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει σε ορισμένες χώρες της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, και της Ασίας. Στις υπόλοιπες χώρες λέει υπάρχει νομικός περιορισμός!
Τελικά βρήκα λύση, αν και αναγκάστηκα να στραφώ εκεί που είχα αρχικά απορρίψει. Στο ιντερνετικό ραδιόφωνο. Υπάρχουν εφαρμογές που συγκεντρώνουν πολλά ιντερνετικά ραδιόφωνα από πολλούς σταθμούς που εκπέμπουν live το πρόγραμμα τους μέσω ίντερνετ. Οι πιο πολλές ασχολούνται περισσότερο με τους ξένους σταθμούς, κατατάσσοντας τους κατά χώρα ή κατά είδος προγράμματος. Βασικά κατά είδος μουσικής που παίζουν. Αλλά τα περισσότερα δεν έχουν ηχογράφηση.
Η εφαρμογή που βρήκα να έχει τα περισσότερα ελληνικά επίσημα ραδιόφωνα (που εκπέμπουν και μέσω ίντερνετ), και ηχογράφηση, είναι η Greek Radios.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greek.radios&hl=el
Δεν ξέρω αν έχει όλους τους σταθμούς, αλλά αυτούς που με ενδιαφέρει τους έχει. Σε εμένα έπαιζαν χωρίς πρόβλημα και αποσυνδέσεις (παρά κάποια παράπονα που διάβασα στα σχόλια της εφαρμογής), και η ηχογράφηση ήταν μία χαρά και πολύ καθαρή. Γιατί γίνεται εσωτερικά και χωρίς εξωτερικούς ήχους.
Προτιμούσα να γίνεται μέσω on air FM ράδιο, αλλά δεν βρήκα τίποτα.
Επίσης τελικά όντως ήταν παραπλανητική η διαφήμιση της Nokia. Αλλά επίσημα παραπλανητική. Ρώτησα στην Nokia και μου είπαν ότι έχει έναν αστερίσκο που λέει ότι μπορεί να μην ισχύει σε όλες τις χώρες λόγω τοπικών περιορισμών. Και γιατί στην ελληνική σελίδα δεν το γράφει καθαρά ότι δεν ισχύει; Μου είπαν ότι είναι παγκόσμια σελίδα μεταφρασμένη και στα ελληνικά. Με παρέπεμψαν σε κάποια σελίδα επικοινωνίας για να αφήσω email παραπόνων στην Nokia. Τρέχα γύρευε.
Και όλα αυτά πήγα σε Nokia Store για να μου τα πουν. Και αυτά έχουν λιγοστέψει πια. Κάποτε υπήρχε μία τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης, αλλά δεν υπάρχει πια.
Αντίο Nokia. Δεν θα μου λείψεις και πολύ τώρα πια που πουλήθηκες.

Last edited:
^^ Εμενα ναι. Τι κανουμε τωρα? Στις δεκα φορες που το παταω , τη μια τυχαινει και δουλευει.