Re: Android Applications, εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό.
πάντως μέχρι στιγμής, από την 20ήμερη εμπειρία μου, τα πράγματα στο andorid είναι σχεδόν ...τραγικά.
Ένα κάρο ημι-άχρηστες έως σχεδόν άχρηστες εφαρμογές, ένα κάρο γουίτζετς που όλα κάνουν τα ίδια με άλλες γραμματοσειρές και άλλα χρώματα, big brother all over, και απουσία βασικών πραγμάτων (λόγω ίσως πολέμου με τον ανταγωνισμό) όπως πχ να παίζει άνετα asx ή ram αρχεία, κοινώς συμβατότητα με τον media player.
Θα παραλείψω τα βασικά, δηλαδή mail, browser, sms, αριθμομηχανή, ρολόϊ, ημερολόγιο κ.λ.π. Πέραν αυτών το "χρήσιμο" είναι προσωπικό θέμα και ανάλογα με την συσκευή: οι εφαρμογές που έχω στο κινητό διαφοροποιούνται αρκετά από αυτές που έχω στην ταμπλέτα.
Ξεκινάω με το κινητό που το έχω πρόχειρο:
- Advanced task killer free κλείνει άχρηστες εφαρμογές, αυτόματα ή χειροκίνητα
- Elixir, φτιάχνει πλήρως παραμετροποιήσιμα σετ widgets, κάνει και πολλά άλλα...
- File expert διαχείριση φακέλων, εγκατάσταση εφαρμογών κ.λ.π.
- Dropbox για να έχεις τα έγγραφά σου πάντα μαζί σου, ακόμα κι αυτά που ξέχασες στον αντίστοιχο φάκελο του υπολογιστή σου
- Εορτολόγιο
http://gandevs.blogspot.com/ το καλύτερο (μακράν) Ελληνικό εορτολόγιο, συνδέεται και με facebook, προσθέτεις-αφαιρείς γιορτές, αργίες...
- ConvertPad μετατροπές μονάδων πάσης φύσεως
- Personal Finance μετατροπές νομισμάτων, έξοδα, υπολογιστής οικονομικών...
- ABBYΥ Business Card Reader σκανάρει τις επισκεπτήριες κάρτες, αναγνωρίζει ονόματα, τηλ. κ.λ.π. στοιχεία (και στα Ελληνικά) και δημιουργεί αυτόματα επαφές που σώζει στην συσκευή ή στο Google contacts. H free έκδοση μόνο το πρώτο τηλέφωνο.
- Photo tools ο καλύτερος βοηθός του φωτογράφου
- News Republic μαζεύει νέα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πλήρως ρυθμίσιμο με βάση τα ενδιαφέροντα σας, σώζει άρθρα για off line ανάγνωση
- World News σαν το προηγούμενο αλλά "βλέπει" εφημερίδες και περιοδικά
- Sygic ή Navigon δεν χρειάζονται συστάσεις (GPS)
- Spot4U βρίσκεις τα πάντα γύρω σου, βενζίνη, φαρμακεία, τράπεζες, φαί, διασκέδαση, γιατρούς, ταχυδρομεία... το θεωρώ καλύτερο από το AthensBook
- ShareMyApps ένας πολύ καλός τρόπος να κάνετε επανεγκατάσταση των εφαρμογών σας μετά από φλασάρισμα, δυστύχημα ή σε άλλη συσκευή
- Swiss Army Knife φακός, πυξίδα, και μερικά ακόμα χρήσιμα
- Barcode Scanner βρίσκει στοιχεία για διάφορα προϊόντα, κυρίως εισαγωγής (στην Ελλάδα είναι επτασφράγιστα μυστικά...)
- ThinkFreeOffice η lite έκδοση διαβάζει αρχεία office, PDF και μερικά ακόμα. Η επί πληρωμή full προσθέτει επεξεργασία.
- LookOut anitvirus και μερικά ακόμα πράγματα
Για όσους είναι root:
- Titanium Backup πλήρες backup των εφαρμογών σας και των δεδομένων σας στην SD και διάφορα άλλα κόλπα
- Adfree κόβει την απόλυτη πλειοψηφία των διαφημίσεων σε όλες τις εφαρμογές
- Faster fix ρυθμίζει άπαξ την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή σας, οπότε το GPS κλειδώνει πιο γρήγορα
- GPS Aids κατεβάζει μέσω Wi Fi ή 3G βοηθητικά στοιχεία ενώ το GPS βλέπει ουρανό, με αποτέλεσμα για 4-5 ημέρες να δουλεύει πιο γρήγορα, μετά το "ξαναταϊζεις"...
Στο επόμενο επεισόδιο θα σας πώ για την ταμπλέτα μου...