Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Υπάρχει τρόπος να πάρουμε σε αρχείο κειμένου τη λίστα με τα αρχεία που περιέχει ένας φάκελος;
Είτε από τη συσκευή με κάποια σχετική εφαρμογή είτε μέσω pc. Ο φάκελος είναι σε SDcard.
Συνδέοντας το tablet στο pc (ως MTP συσκευή) δεν μπορώ να κάνω κάτι διότι τα σχετικά προγράμματα δεν βλέπουν την directory του tablet.
Υπάρχουν τέτοιες εφαρμογές (για μη root) στο Google play;

Last edited:
:) terminal εστι το καλύτερο εργαλείο στο linux

Είναι η κονσόλα που γράφεις εντολές και το λειτουργικό σύστημα τις εκτελέι. Αν θυμάσαι και πέτυχες εποχές dos αυτο ή πλέον command promt (cmd) στα windows ! η ls είναι το αντίστοιχο του dir.

οδηγείες κατεβάζεις αυτό το τρέχεις και γράφεις

ls /xxxx/xxxx/ > contents.txt

ώπου xxxx η διαδρομή του φακέλου που θές

υ.γ κι επειδή θες φάκελο στην sd θεωρητικά η διαδρομή είναι κάπως έτσι /storage/sdcard1/φακελος/

Last edited:
Καλή Χρονιά εύχομαι σε όλους τους συμφορουμίτες! Ποιός θα μου πει ποιό app να βάλω στο κινητό, στο τάμπλετ και στο android box ώστε να βλέπει το ένα το άλλο και να μπορώ να κάνω και στρημ μεταξύ των αλλά και από και προς το μιντια πλειερ μου (ασύρματο κι αυτό). Να μπορώ να έχω εικόνα δηλ. και στην τηλεόραση και στο τάμπλετ και στο κινητό. Υπάρχει κάποιο app? Ευχαριστώ και υγεία σε όλους!

Ποιά εφαρμογή προτείνετε σαν off line υποκατάστατο του Maps (Χάρτες) που είναι προεγκατεστημένο στα smartphones;

Το here maps είναι δωρεάν αυτή τη στιγμή λόγω beta. Είναι ένα καλό και πλήρες offline navigation πρόγραμμα.

Πριν μερικές μέρες κατά λάθος μπήκα αντί στον opera classic στον καινούργιο.
Από το λίγο που έπαιξα μαζί του αντιλήφθηκα ότι μάλλον είναι ότι καλύτερο υπάρχει.
Πρέπει να έχει και ενσωματωμένο player γιατί έπαιζε οτι βίντεο διάλεγα.
Υπόψιν ότι τον είχα καταργήσει σαν ότι πιο άχρηστο υπάρχει.
Για ρίξτε του μια ματιά! !

Θα του ρίξω μια ματιά έτσι από περιέργεια , δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω όμως τον chrome που τον έχω σε desktop , laptop , phablet και συνεχίζω την εργασία μου από το σημείο που την σταμάτησα , σε όποιο μηχάνημα και εάν καθίσω μιας και ο συγχρονισμός δουλεύει τέλεια .

Άσε που η ρουφιάνα η g00gle έχει μάθει τις συνήθειές μου και πολλές φορές με το που ξεκινώ στην μπάρα να πληκτρολογώ ξέρει τι ψάχνω !!!

Απάντηση: Re: Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Πριν μερικές μέρες κατά λάθος μπήκα αντί στον opera classic στον καινούργιο.
Από το λίγο που έπαιξα μαζί του αντιλήφθηκα ότι μάλλον είναι ότι καλύτερο υπάρχει.
Πρέπει να έχει και ενσωματωμένο player γιατί έπαιζε οτι βίντεο διάλεγα.
Υπόψιν ότι τον είχα καταργήσει σαν ότι πιο άχρηστο υπάρχει.
Για ρίξτε του μια ματιά! !
Αργοπορημένη απάντηση, γιατί τώρα διάβασα το μήνυμα. Στον συγκεκριμένο τομέα του media player και εγώ βρίσκω οτι η τελευταία αναβάθμιση του Opera τον ανεβάζει πολύ ψηλά στον τομέα της προβολής βίντεο. Εκτός οτι παίζει αρχεία βίντεο (και flash) και σε συσκευές που έχουν περιορισμούς στο flash (όπως tablets με επεξεργαστή Intel Atom ή γενικά συσκευές με σύγχρονο android πχ Kit Kat ή Lollipop), επιπλέον έχει και ενσωματωμένο κουμπάκι download για να κατεβάζεις το αρχείο. Μόνο αυτός και ο Firefox Beta έχω δει να έχουν και τις 2 αυτές αυτές λειτουργίες ταυτόχρονα, αλλά στον Firefox Beta το download είναι με πρόσθετο που πρέπει να εγκαταστήσεις έξτρα, και είναι πιο αργός από τον Opera. Καλά στο βίντεο τα πάνε και ο Dolphin με το Jetpack, και ο Boat, αλλά δεν τα πάνε τόσο καλά στο downloading.
Επίσης πρέπει να έχει εγκατασταθεί ο τελευταίος flash player από την σελίδα της Adobe (αν και λέει οτι είναι για παλιά έκδοση του android) και έχει σημασία αν ο browser είναι σε προβολή desktop ή mobile γιατί κάποιος θέλει την μια ρύθμιση και άλλος την άλλη ρύθμιση.
Δεν έχω δοκιμάσει τον στάνταρ Firefox (όχι τον Beta), ενώ ο Chrome και ο στάνταρ browser δεν μου παίζουν flash σε δύσκολες συσκευές.