Δεν έπιασε το κόλπο. Η εφαρμογή Google Play Services ξεκινάει πάλι μόνη της. Φαίνεται χρειάζονται και οι άδειες για εκκίνηση-επανεκκίνηση που το App Ops Starter δεν εμφανίζει. Μάλλον χρειάζεται root. Οπότε το App Ops Starter μάλλον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθαρά ως εφαρμογή παγώματος χωρίς root. Τουλάχιστον για τις σαβούρες της Google. Οι εφαρμογές των εταιριών είναι πιο ελαστικές. Για παράδειγμα στα LG μου υπάρχει δυνατότητα κατάργησης των εφαρμογών της ίδιας της LG που δεν χρειάζεσαι. Το πρόβλημα υπάρχει με τις σαβούρες της Google.Δεν ξέρω αν μπορεί να απενεργοποιεί. Με την έννοια του παγώματος δηλαδή, όπως πχ το Greenify. Αλλά ίσως να τις μην τις αφήνει να ξανανοίξουν, αν τις κλείσει κάποιος με έναν task manager.
Για παράδειγμα, διάβασα αυτά που λένε τα άλλα παιδιά στο thread του One Plus One για το Google Play Services που τρώει πολύ μπαταρία. Εκεί με το Privacy Guard βρίσκουν τις άδειες της εφαρμογής και κλείνουν τα Wake Up, Keep Awake, και Auto-Start. Στο LG μου δεν υπάρχει αυτό το μενού. Οπότε πήγα στο App Ops Starter. Εκεί βρήκα τις άδειες της εφαρμογής, και όπως είπα και χθες, δεν υπάρχει άδεια για Wake Up και Auto Start. Γενικά δεν βρήκα άδειες για Wake Up όπως είπα και χθες. Γιαυτό λέω ότι δεν ξέρω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάγωμα όπως το Greenify. Ίσως να χρειάζεται root.
Αλλά βρήκα την άδεια για Keep Awake, και την απενεργοποίησα. Θέλω να το δω τώρα για κάνα δυό μέρες για να δω τι κάνει. Αν πάει όπως το σκέφτομαι, η εφαρμογή θα ανοίγει, θα μπορεί να κλείσει με task manager όπως του Clean Master που έτσι και αλλιώς χρησιμοποιώ, και ελπίζω μετά να μην ξανανοίγει όπως κάνει τώρα. Μόνο έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απενεργοποίηση. Αλλιώς το App Ops Starter θα μπορεί απλά να επεμβαίνει σε κάποιες άδειες, και να ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί μερικές. Ακόμα και έτσι κάπου μπορεί να χρειαστεί.
Ίσως για ολοκληρωμένη δουλειά να χρειάζεται root. Αλλά αν είσαι root μετά μπορείς να χρησιμοποιείς εφαρμογή ειδικά για πάγωμα, όπως το Grenify, και άλλες καλές που υπάρχουν, και να μην χρειάζεται το App Ops Starter για αυτή την δουλειά.
Μετά θυμήθηκα ότι δεν είναι δυνατόν να κατέβασε της εφαρμογή από κάπου, γιατί στο κινητό αυτό έχω κλειστά τα data, και όταν δοκίμαζα την εφαρμογή είχα κλειστό και το Wi Fi, όπως κάνω πάντα όταν δοκιμάζω μία καινούρια εφαρμογή με τον φόβο μήπως είναι κακόβουλη και αρχίζει και στέλνει περίεργα πράγματα. Άρα δεν μπορούσε να κατεβάσει από κάπου την ανανεωμένη εφαρμογή player χωρίς τις άδειες. Απλά η εφαρμογή διαχείρισης αυτή κάτι έκανε και καθάρισε τις άδειες που της ζήτησα. Και μου παρέδωσε τον καινούριο player χωρίς τις άδειες στον φάκελο download. Εξάλλου έκανα σάρωση μετά με το CM Antivirus και δεν μου έβγαλε τίποτα περίεργο. Οπότε μάλλον δεν τρέχει τίποτα. Πρέπει να την ψάξω περισσότερο ίσως αυτήν την εφαρμογή Advanced Permission Manager.Υπάρχουν και κάποιες άλλες εφαρμογές που κάνουν κάτι παρόμοιο, αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα η εφαρμογή Advanced Permission Manager. Θεωρητικά και αυτή απενεργοποιεί άδειες, αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο. Γιαυτό και δεν έχει περιορισμό έκδοσης λογισμικού.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gmail.heagoo.pmaster
Εμφανίζει πολύ αναλυτικά όλες τις άδειες μίας εφαρμογής, έχει κουμπάκι απενεργοποίησης, αλλά αν θέλεις να απενεργοποιηθεί η άδεια, σου ζητάει να καταργήσεις την εφαρμογή που θέλεις να πειράξεις, και μετά σου εγκαθιστά την ίδια εφαρμογή χωρίς την άδεια που αφαίρεσες!!! Φυσικά δεν δουλεύει στις εφαρμογές της Google.
Δεν ξέρω από που έρχεται η ανανεωμένη εφαρμογή και πόσο καθαρή είναι, αλλά εμένα μου κατέβηκε στον φάκελο λήψεων, οπότε από κάπου κατέβηκε!
Και βλέποντας μετά τις άδειες της ανανεωμένης εφαρμογής είδα ότι έχει τις παλιές άδειες χωρίς όμως την άδεια που ήθελα να αφαιρέσω.
Το δοκίμασα στο παλιότερο τηλέφωνο μου σε μία εφαρμογή file media player που ήταν μικρή και εύκολη, και ήθελα να αφαιρέσω την άδεια σύνδεσης στο ίντερνετ, αν και η συγκεκριμένη δουλεύει ακόμα και με κλειστά τα data. Όμως η ανανεωμένη εφαρμογή δεν άνοιγε γιατί χρειαζόταν φαίνεται την άδεια και κράσαρε.
Όχι και τόσο βολική όλη αυτή η διεργασία κατάργησης μίας άδειας, αλλά τέλος πάντων. Και δεν ξέρω από που έρχεται η ανανεωμένη μετά εφαρμογή. Τουλάχιστον δείχνει πολύ αναλυτικά τις άδειες, ακόμα και αν δεν θέλει κάποιος να κάνει καμία κατάργηση.
Σαφώς καλύτερο όμως το κόλπο με το ενσωματωμένο κρυφό μενού.
Καλημέρα,
Ψάχνω για call recorder, αλλά θέλω να έχω εγώ την επιλογή αν θα ξεκινήσω να γράφω το τηλέφωνο...να μην ξεκινάει αυτόματα δλδ για κάθε έναν που καλεί.
Ξέρει κανείς κάποια εφαρμογή που να βάζει αυτόματα tags σε αρχεία μουσικής; Ψάχνω κάτι που να διαβάζει τα αρχεία, να συνδέεται με το CDDB ή το musicbrainz και να προσθέτει αυτόματα τίτλο, ερμηνευτή κλπ. υπάρχει κάτι τέτοιο;
Για mac που χρησιμοποιώ εγώ ξέρω ότι υπάρχουν, έχω μάλιστα ένα αγορασμένο, το Υate, που είναι πολύ καλό. Αλλά καμιά φορά ρίχνω αρχεία στο κινητάκι χωρίς να το πολυσκεφτώ και δεν ειναι σωστά ταγκαρισμένα. Θα συνεχίσω το ψάξιμο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.